Trond Langen

31

Hva nå, KrF ?

Publisert: 2. nov 2018

Landsmøtet har talt, et knapt flertall har sagt at et splittet parti nå skal gå i forhandlinger med den sittende regjeringen om regjeringsdeltakelse.

Nå gjelder det at et samlet «gult» parti står sammen om regjeringsforhandlinger og eventuell regjeringsdannelse. Det partiet ønsker å satse på i forhandlingene bør hele partiet stå bak, og det utgangspunktet bør være det samme hvis man senere skal forhandle med den andre siden. Både «blå» og «rød» side bør være representert i forhandler-teamet. Og begge sider må kunne si seg fornøyd med et eventuelt resultat.

I en regjering kan KrF kunne håpe på 3 statsråder. Det samme hvis det skulle blitt en sentrum-venstre- regjering. Det vil være viktig at både «blå» og «rød» side er representert blant statsrådene. Og partiet må tenke geografi. Partiet står sterkest på Sør- og Vestlandet, og det er her den «blå» siden står sterkest. Partiet har et stort behov for å bygge opp profiler fra andre landsdeler, og bør benytte den sjansen som en regjeringsdeltakelse gir til å gjøre dette.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Godt KrF, det var del 1.

Publisert over 2 år siden

Dette er vel ikke et gult parti lenger.

Denne kampen om AP kontra Høyre har fått de gule til å velge mellom rødt og blått!  Vi må regjere, bli rød eller blå!

Nå er blått saken.  Men de som ble røde på 5 uker bytter ikke tilbake, selvsagt.

Vi hører jo nå at flere tillitsvalgte vil gi seg.

Neste moment er å få ministerposter hos Erna, vi gleder oss til del 2 i dramaserien!

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere