Verdidebatt

KrF og FrP om Israel

Den pågående debatten i KrF om veivalg foregår med beundringsverdig lavt stemmeleie og uten rabiate utfall. Men det finnes unntak. Når det gjelder Israel, er det tydelig at det for noen er GT som er fundament og kilde for de folkerettslige betraktninger. Disse finner støtte for sitt syn i FrPs program når de avviser Hareides påpekning av avstanden til KrF.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I KrFs program heter det at respekt for menneskerettighetene må være grunnlaget for løsningen av konflikten mellom israelere og palestinere. I programmet til FrP er palestinerne ikke nevnt, men inngår trolig i begrepet "ekstreme, eksistensielle trusler". KrF vil arbeide for at Israel skal ha rett til å forsvare seg og til å leve i fred innenfor trygge og internasjonalt anerkjente grenser, og at palestinerne skal få oppfylt sin rett til selvstyre på eget territorium og en framtid med fred og håp gjennom en tostatsløsning.  FrP vil flytte den norske ambassaden til Jerusalem - "landets hovedstad" - uten å la seg tynge av folkerettslige betraktninger. Osv.

Jeg har ingen betenkeligheter med å kalle en del av de kommentarene fra blå KrF-ere i Bibel-beltet for "fundamentalistiske", og da er det heller ikke vanskelig å forstå deres tennerskjærende ytringer om Jonas Gahr Støre, som mener det er viktig å snakke med alle.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt