Verdidebatt

Høyre eller venstre. Vurderes det etter hva man synes om Erna eller Jonas og Trygve?

Har ikke observert at det er vanlig med politiske vurderinger til grunn for å velge side. Unnskyld til de som har markert det;jeg rekker jo ikke å følge med på alt..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Baksiden av medaljen er at både Høyre,Venstre,Arbeiderpartiet og Senterpartiet har saker som Kristelig Folkeparti ikke bør godta, men som Kristelig Folkeparti har jattet med på.

Jeg tar utgangspunkt i Jesu torden mot det man kan kalle storkarslighet på andres bekostning.Han ville vel ikke sagt noe mot de som erhverver seg formue ved å skape arbeidsplasser,som Ekornes .

Kystbefolkningen ble umyndiggjort av politikerne som raserte det tradisjonelle med kystflåte,fiskeindustri og smålandbruk, og det som fulgte med av næringsvirksomhet.

Trålerflåten med kvotebaroner tok over,med Kjell Inge Røkke som den fremste der. Ungdommen måtte reise bort for å finne levemåten. Undertrykkingen av det som er igjen av kystflåte og befolkning fortsetter med massiv motstand av de berørte, Men hvem bryr seg vel om at Fiskeridepartementet foreslår kvoteordning for sjarkene på 11meter også .Hittil har det ikke vært mulig.

Regjeringen har satt ned et utvalg som skal vurdere konsesjonsloven og odelsloven. Erfaringen med politisk påtrykk for nedleggelser av gårder for å utvikle storgårder,sier meg at vurdering av odelsloven ikke kan bety annet ,enn at det skal tjene storgårdsprofilen. KrF har jattet med i det politiske arbeidet for storgårdsprofilen også.

Det kan synes hipp som happ hvem man velger,når det gjelder primænæringene.Høyre med Erna som los leder an nå,men det var like ille under Arbeiderpartiet og Jonas og Senterpartiet og Trygve.Så ingen grunn til svermeri hverken hit eller dit. Regjeringen hadde et blaff I år med økt støtte til mindre gårder,men kan vi stole på at det føres videre?Da Venstre hadde Landbruksdepartementet rundt 2005,var det skikkelig ille. Små melkebønder ville berge seg ved å danne samdrifter.Venstre og Bondelaget var som konger på haugen til å sette kjepper i hjulene for det.Dokumentasjon sendes debattleder.

Kristelig Folkeparti, hva med å bli primus motor for en politikk som berget resten av primærnæringene og gjenreiste der det falt seg naturlig. F.eks. sørge for øremerket støtte til økologisk jordbruk,så bønder som grunnet økonomisk underprioritering ble tvunget til å forpakte bort jordveien og reise bort, kan få komme tilbake til slektsgården igjen? Økologisk drift er arbeidskrevende og passer på mindre gårder.

Videre tør jeg enda engang minne om at mye god matjord ligger brakk og gror igjen,mens halvparten av maten vi spiste i fjor ble importert Økologisk produkter ble importert fra Danmark.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt