Kjellrun Marie Sonefeldt

238

Høyre eller venstre. Vurderes det etter hva man synes om Erna eller Jonas og Trygve?

Har ikke observert at det er vanlig med politiske vurderinger til grunn for å velge side. Unnskyld til de som har markert det;jeg rekker jo ikke å følge med på alt..

Publisert: 18. okt 2018

Baksiden av medaljen er at både Høyre,Venstre,Arbeiderpartiet og Senterpartiet har saker som Kristelig Folkeparti ikke bør godta, men som Kristelig Folkeparti har jattet med på.

Jeg tar utgangspunkt i Jesu torden mot det man kan kalle storkarslighet på andres bekostning.Han ville vel ikke sagt noe mot de som erhverver seg formue ved å skape arbeidsplasser,som Ekornes .

Kystbefolkningen ble umyndiggjort av politikerne som raserte det tradisjonelle med kystflåte,fiskeindustri og smålandbruk, og det som fulgte med av næringsvirksomhet.

Trålerflåten med kvotebaroner tok over,med Kjell Inge Røkke som den fremste der. Ungdommen måtte reise bort for å finne levemåten. Undertrykkingen av det som er igjen av kystflåte og befolkning fortsetter med massiv motstand av de berørte, Men hvem bryr seg vel om at Fiskeridepartementet foreslår kvoteordning for sjarkene på 11meter også .Hittil har det ikke vært mulig.

Regjeringen har satt ned et utvalg som skal vurdere konsesjonsloven og odelsloven. Erfaringen med politisk påtrykk for nedleggelser av gårder for å utvikle storgårder,sier meg at vurdering av odelsloven ikke kan bety annet ,enn at det skal tjene storgårdsprofilen. KrF har jattet med i det politiske arbeidet for storgårdsprofilen også.

Det kan synes hipp som happ hvem man velger,når det gjelder primænæringene.Høyre med Erna som los leder an nå,men det var like ille under Arbeiderpartiet og Jonas og Senterpartiet og Trygve.Så ingen grunn til svermeri hverken hit eller dit. Regjeringen hadde et blaff I år med økt støtte til mindre gårder,men kan vi stole på at det føres videre?Da Venstre hadde Landbruksdepartementet rundt 2005,var det skikkelig ille. Små melkebønder ville berge seg ved å danne samdrifter.Venstre og Bondelaget var som konger på haugen til å sette kjepper i hjulene for det.Dokumentasjon sendes debattleder.

Kristelig Folkeparti, hva med å bli primus motor for en politikk som berget resten av primærnæringene og gjenreiste der det falt seg naturlig. F.eks. sørge for øremerket støtte til økologisk jordbruk,så bønder som grunnet økonomisk underprioritering ble tvunget til å forpakte bort jordveien og reise bort, kan få komme tilbake til slektsgården igjen? Økologisk drift er arbeidskrevende og passer på mindre gårder.

Videre tør jeg enda engang minne om at mye god matjord ligger brakk og gror igjen,mens halvparten av maten vi spiste i fjor ble importert Økologisk produkter ble importert fra Danmark.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Johannes Taranger

7 innlegg  626 kommentarer

Publisert over 2 år siden

Det beror da på hvilken politisk eller ideologisk plattform Krf skal bygge på i framtiden. Om de da overlever som parti, vel å merke ! Tidligere visste man  jo hvor man hadde Krf. De verdier partiet sto for. De Bibelske verdier som partiet i sin tid ble tuftet på, og som skilte dem ut fra andre politiske partier i Norge. Ikke sånn lengre. Vi har jo en leder i Krf som er på rask vei bort fra disse verdier. Eksempelvis har hans velgere sett han delta i en Pride parade og støtte en familiepolitisk talsmann i Krf som vier et likekjønnet par. Var dette lurt av en Krf leder ? Neppe. Også hans minkende støtte til Israel som ikke blir omtalt i hans nye bok, forøvrig, som da er en viktig sak for Krf velgere. Hvilken ny plattform skal da Hareide velge. Hva vil han erstatte denne Bibelverdi baserte politikk med ? Eksempelvis, skal da distrikstpolitikk samt en annen jordbrukspolitikk med mer støtte til små bruk nå være fanebærende for partiet. Denne plattformen er allerede opptatt.Av eksempelvis Sp. Hverken Sp, som forøvrig er limt til Ap, eller Krf med sine 4,3 % oppslutning , har flertall med seg for større endringer i nåværende politikk på disse felt. Jeg lurer virkelig,, og det gjør sikkert mange andre, på hvilken plattform Krf skal bygge sin fremtidige politikk på, som ikke allerede er opptatt av andre partier. Han snakker om et varmere samfunn om menneskeverd. Hva står så da Ap og SV  for ? Friest mulig abort lov, motstandere mot reservasjosnrett for helsepersonell. Negativt syn på Israel.  Det virker som om Hareide famler i det blinde. I hans tid har Krf nått nye bunn noteringer. Jeg tror ikke hans nåværende oppskrift eller hans dreining mot venstre i norsk politikk, vil være løsningen. Jeg tror han er i ferd med å kjøre hele partiet i grøfta.. En ny leder som respekterer partiets kjernevelgere ville muligens redde partiet fra havari. Men med Hareide kan Krf ikke unngå havari

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere