Kjellrun Marie Sonefeldt

238

Har noen observert at Sp har opponert mot regjeringens nedleggelse av gårder?

Ifall,så i runde former uten kraft.

Publisert: 11. okt 2018

Hitill I år er over 1000 gårder lagt ned.Det skjer oftest ved generasjonsskifte.Unggenerasjonen er ser seg ikke økonomisk råd for å ta over.

Den som tier mot dette uvesenet ,er med på det. Sier ikke det, at nedleggelsesspøkelset vil følge med som nisse på lasset ved evt. regjeringsbytte.                                                                                      

Trioen Ap,Sp og KrF er partier som erfaringsmessig ikke vil stoppe raseringen av ,hverken det som er igjen av både kystfisket og mindre gårder for å utvikle storgårder.

Jeg har tidligere skrevet om storgårder med sesongarbeidere,som må leve på staten resten av året og om utleninger som reiser til hjemlandet. Disse er moderne husmenn.Vedrørende kystbefolkningen,så tvang utviklingen til kvotebaroner kystfiske og fiskeindustri i kne.

Frukten av nevnte politikk er at Norge har en farlig lav selvforsyningsgrad.Den har i de  senere år vært rundt 50%(landbruksdirektoratet). Det betyr at halvparten av maten vi spiste var importert.Selvforsyningsgraden betyr hva vi spiste av norskprodusert mat.Eksportert fisk f.eks.,regnes ikke med.

Blir det nød,f.eks. tørke,så eksportlandene får nok med å brødfø egen befolkning. kan vi jo overleve på fisk og poteter.
 

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Carl Wilhelm Leo

19 innlegg  931 kommentarer

Jordbruk og klimapolitisk uvett.

Publisert over 2 år siden
Kjellrun Marie Sonefeldt. Gå til den siterte teksten.

Hitill I år er over 1000 gårder lagt ned.Det skjer oftest ved generasjonsskifte.Unggenerasjonen er ser seg ikke økonomisk råd for å ta over.

Den som tier mot dette uvesenet ,er med på det. Sier ikke det, at nedleggelsesspøkelset vil følge med som nisse på lasset ved evt. regjeringsbytte.  

Takk for et godt og aktuelt innlegg - Ikke noe stort mysterium når vi har en statsminister - med rådgivere, vil jeg formode - som mener at den norske kua er en trussel mot verdensklimaet:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/32r29/erna-solbergs-co-varsel-til-norske-boender-norske-kyr-promper-for-mye

Og som om dette ikke høres ut til å være tatt fra en tegneserie , så er det full forskning på dyr som kan forårsake klodens klimaundergang:

https://forskning.no/dyreverden/2017/01/forskere-lager-oversikt-over-hvilke-dyr-som-promper

Forskningen i vesten har kommet langt , De?

  https://www.washingtonpost.com/news/animalia/wp/2017/01/11/scientists-are-building-an-animal-fart-database/?noredirect=on&utm_term=.9037c9f268a1

I utgangspunktet er det ikke noen lett oppgave å drive jordbruk her oppe under Nordpolen -og det blir ikke lettere med politiske broilere temmelig fjernt fra de med arbeidende hender.

Og en eventuell ny regjering med AP , SV og MDG vil heller ikke stå tilbake for noen i å tekkes FN med å presse på befolkningen nye klimakatastrofe forhindrende påfunn. Det er litt for mange nisser på lasset for tiden. Mest sannsynlig godt bedre uten.

I tillegg til å forholde seg til klimapolitisk pølsevev skal bøndene betale dieselavgifter som gir literpris på snart NOK 20 pr liter - som vil merkes både i driften og ved å bo der man er avhengig av bil drevet av energi som har fungert og vil fungere.

Inntil alternativ energiform fungerer godt nok til å erstatte diesel og bensin.Til realistisk pris som ikke er manipulert med avgifter for å få håpløse alternativer til å se lønnsomme ut.

I tillegg har politikerne prakket på oss nye strømpriser avgiftsbelagt med et mylder av nye "bærekraftige" avgifter. Pluss en sverm av nye regler som avgrenser hva er middels stort gårdsbruk kan drive med uten å ansette et sekretariat med klimatalsmann.

En må spørre seg selv hvor gode Goebbles og andre påståtte propagandamestere egentlig var ? Ikke rare greiene i forhold til hva dagens eksperter har oppnådd.

Hadde de klart å innbille folk en udokumentert og åpenbart tvilsom klimateori til de grader at vestlige regjeringer gladelig kaster ut milliardbeløp i tro på at dette er robust vitenskap?

 Og ved hjelp av CO2 skal regulere verdenstemperaturen ned 2 grader C ? Med den lille effekten menneskeskapt CO2 har - hvordan i all verden skal det foregå? 

Det er full mobilisering i klimalobbyen etter en ny horror-rapport fra IPCC - men hvem har forfattet innholdet? 

Er det aktivistene som har overtatt klimaindustrien? Verdens mest leste side om klimaendringer oppsummerer:

  https://wattsupwiththat.com/2018/10/11/bbc-the-worlds-top-climate-scientists-who-are-they-answer-activists/

Blir interessant å se hvor mye pop-politikerne rekker å ødelegge av verdier , ressurser og arbeidsplasser - og hvor lenge oljefondet vil vare. Bare påfunnet med å legge elektriske kabler ut til installasjonene i Nordsjøen forteller oss litt om dagens politiske innsikt og prioriteringer.

Man kan spørre om det ikke er risikabelt å slippe dagens politikere inn på et luksuriøst klimamøte?

Hvor de kan komme ut med nye hårreisende  nedbetalingsavtaler til diverse grønne fond , ekstreme klimakvoter ,kontrakt med Clintonfamilien og opp over ørene i nye grønne direktiver.

Og på toppen av det hele klør de seg i hodet hvorfor "populister" ikke makter å se det geniale i den forvaltning av nasjonale verdier og den politikk de fører.


1 liker  
Kommentar #2

Kjellrun Marie Sonefeldt

238 innlegg  1504 kommentarer

Carl Wilhelm Leo.

Publisert over 2 år siden

Du er helt på jordet hvis de tror at Senterpartiet og Arbeiderpartiet ikke har opponert mot  nedleggelsen  av gårder under"Høyregjeringen "av klimagrunner.

Nei,du,manglende opposisjon skyldes at partiene støtter storbruksprofilen som har i seg å underprioritere små og mindre gårder,så de må legge ned. De har begge hatt landbruksministre som beviser det.

Derfor er ikke landbrukspolitikken noe argument for å støtte Hareide.Vi kan vente oss en fortsatt storbruksprofil med Ap og Sp også.

Noe rart hendte i våres. Små og mindre gårder ble tilgodesett under vårens jordbruksoppgjør,så det ble ytret takknemlighet I Nationen.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere