Verdidebatt

KRF- Vårt Land og Brett Kavanaugh på samme lag.

Livsvernslaget.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er et faktum at Brett Kavanaugh er valgt.

På sikt betyr dette trolig at det gradvis vil utvikle seg et lovverk som i større grad vil beskytte det ufødte liv og deretter forhindre en direkte videreføring av  dagens amerikanske abortpraksis, slik denne har vært praktisert siden 1973.

I 1991 var det 2176 abortklinikker i USA. Tilsvarende tall for 2014 viste et dramatisk fall til 551.

Blant annet fordi abortmotstanderne i USA ikke har latt seg kneble , slik som det mange ganger kan oppleves i f,eks Norge, og store grupper av amerikanske folkevalgte politikere, som også er abortmotstandere, har betydelig politisk innflytelse - og kort bemerket, til stor irritasjon for mange norske politikere og avis/mediaredaksjoner.

Gruppen som, sett med mange norske avisøyne , og som kalles konservative evangeliske kristne ,hvilket i norsk kontekst ikke ment som et kompliment, og som i stor grad er abortmotstandere/kritiske, er dessuten en så betydelig velgergruppe at uten disse blir knapt noen valgt til president i USA.

Sansynligvis vil både KRF og Vårt Land ha seg frabedt enhver kobling til både den nye høyesterettsdommeren og presidenten som nominerte han , men presidentens Twitterliv og Kavanaughs eventuelle grenseoverskridende handlinger til tross - begge motsetter seg  dagens abortpraksis i USA og ønsker seg tydelige innstrammninger , og de er derfor sterkt ønsket av mange pro life organisasjoner.

Amerikanernes holdninger til ganske mye er liberalisert de siste årene , men i veldig liten grad deres generelt tilbakeholde og kritiske holdning til abort.

Det er gode nyheter for mange ufødte liv.

Og, det  burde glede både KRF og Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt