Frode Granerud

5

KrF og løftebrudd

Publisert: 6. okt 2018

I anledning debatten om KrFs veivalg, har jeg søkt opp landsstyrets vedtak fra november 2016, som ble bekreftet av landsmøtet våren 2017, og som sier hva KrF gikk til valg på. Der står følgende:

«1. KrF er et kristendemokratisk sentrumsparti og går til valg på at Norge trenger en ny regjering.

2. KrF har som mål å komme i regjering etter valget 2017. KrFs deltakelse i regjering vil avhenge av valgresultatet, styrkeforholdet mellom partiene og politisk gjennomslag i viktige saker for partiet.

3. KrF mener landet er best tjent med en regjering med et sterkest mulig sentrum. KrF vil arbeide for en regjering i 2017 som består av flest mulig av sentrumspartiene og partiet Høyre. Med respekt for de politiske forskjellene er et regjeringssamarbeid med Frp ikke aktuelt.

4. Dersom et regjeringssamarbeid sentrum/Høyre ikke er mulig etter valget, må KrF søke andre gjennomslag for vår politikk og mest sannsynlig velge opposisjon.»

Av dette kan vi lese ut følgende:

– KrF gikk til valg på regjeringsskifte. Det vil derfor ikke være løftebrudd å felle den sittende regjeringen.

– KrF var tydelig på at regjeringssamarbeid med Frp er uaktuelt. Det vil derfor være løftebrudd å gå inn i en regjering hvor Frp også er med.

– KrF sa også tydelig at om ikke en sentrum-høyreregjering lar seg gjennomføre, vil partiet søke gjennomslag på andre måter. Da er opposisjon det mest sannsynlige alternativet - men altså ikke det eneste. Det vil derfor ikke være løftebrudd hvis KrF går i regjering med AP og Sp.

6 liker  
Kommentar #1

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Problemet

Publisert rundt 3 år siden

Problemet med dette var at KrF sine ønsker ikke var realistiske før valget og ikke nå. De ønsket Erna som statsminister, men ikke å regjere sammen med FrP. Enhver oppegående person skjønte at dette ikke gikk i hop. Og fremdeles driver Hareide og bygger luftslott. Denne gangen vil han regjere sammen med Ap og Sp, men der går heller ikke matematikken opp. De må ha støtte fra SV. Hvordan det kan være bedre enn FrP, lurer jeg på...

 Jeg har heldigvis lenge skjønt hva Hareide har pønsket på, og har derfor ikke stemt på han og hans parti. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre så lenge det er den minste tvil om at den stemmen er en stemme til en Ap-regjering.

2 liker  
Kommentar #2

Hallvard Jørgensen

78 innlegg  1479 kommentarer

Til dette innlegget seier eg:

Publisert rundt 3 år siden

Yeah!!

1 liker  
Kommentar #3

Torry Unsgaard

12 innlegg  496 kommentarer

Lynkurs i matematikk!

Publisert rundt 3 år siden
Arnt Thyve. Gå til den siterte teksten.
Denne gangen vil han regjere sammen med Ap og Sp, men der går heller ikke matematikken opp. De må ha støtte fra SV. Hvordan det kan være bedre enn FrP, lurer jeg på...

KrF kan gjerne få støtte fra flest mulig, også Frp og SV. KrF har selv vært støtteparti for en regjering med Frp i fem år nå. Det KrF har sagt er at de ikke ønsker å sitte i regjering sammen med fløypartier som Frp og SV. Det må vel være logisk for et sentrumsparti som KrF?


2 liker  
Kommentar #4

Frode Granerud

5 innlegg  71 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Så lenge sentrum er så lite og splittet som det er i dag, så er det umulig å danne regjering uten å ha et av fløypartiene med på laget, enten som regjeringsparti eller som støtteparti på Stortinget. Det hadde vært fint å slippe å velge mellom SV og FrP, men må jeg, så velger jeg heller SV. De har tross alt en grunnleggende tanke om fellesskap og solidaritet som FrP mangler.

Kommentar #5

Johan Lothe Okkenhaug

9 innlegg  184 kommentarer

Godt poeng fra F.G.

Publisert rundt 3 år siden

Jeg er helt enig i Frode Graneruds betimelige innlegg og har forundret meg over at poenget med løftebrudd ift regjering som inkluderer FrP har vært så lite fremme i debatten.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere