Kommentar

Ja til et borgerlig, verdikonservativt KrF

KrFs partileder gikk fredag ut og sa han ønsket å teste ut muligheten for en sentrum/Ap-regjering. På grunn av Arbeiderpartiets verdisyn synes jeg at et regjeringsalternativ med Arbeiderpartiet er uklokt.

Forfatteren har endret meninger, se nyere innlegg.

KrFs partileder gikk fredag ut og sa han ønsket handlingsrom til å teste ut muligheten for en sentrum/Ap-regjering. I den nåværende situasjon synes jeg det er uklokt. KrF har alltid vært et parti som har kunnet samarbeide mot både høyre og venstre, men jeg har alltid sett på KrF som et borgerlig parti. Nå har jeg forstått at de har vært og er et kristendemokratisk sentrumsparti. Kristelig folkepartis leder. Knut Arild Hareide vil altså vurdere en regjering med Arbeiderpartiet. Hvis vi ser tilbake til Bondeviks regjeringstid, så ser vi at Arbeiderpartiet var en politisk fiende for Bondevik. Jeg mener at en regjering med Arbeiderpartiet er helt upassende for Kristelig folkeparti. Jeg mener at de viktigste sakene i 2018 er å bremse liberaliseringen og bevare kristne verdier. Derfor bør de ikke støtte Arbeiderpartiet som er et så liberalt parti. Jeg mener ikke at Kristelig folkeparti ikke kan samarbeide med Arbeiderpartiet, men at det er minst like relevant å samarbeide med Fremskrittspartiet som å samarbeide med Arbeiderpartiet. Fremskrittspartiet er et mer verdikonservativt parti enn Arbeiderpartiet , og er også derfor et mer aktuelt samarbeids alternativ enn Arbeiderpartiet.
Jeg mener at Kristelig folkeparti burde gått inn i regjering i 2017. Jeg mener at når Kristelig folkeparti er uenig i hvordan en regjering med Fremskrittspartiet styrer landet, bør de gå inn i regjering å samarbeide i stedet for å stå i en ukomfortabel vippeposisjon. En sak som jeg bryr meg spesielt om er hvordan konvertitter behandles. Jeg mener at Kristelig folkeparti for lenge siden burde gjort noe med det og jeg tror at hadde Kristelig folkeparti vært i regjering hadde slike saker kunne blitt tatt opp. Og det kunne blitt gode forhandlinger mellom Kristelig folkeparti og Fremskrittspartiet. Kristelig folkeparti får gjort mest hvis de samarbeider i stedet for å stille seg utenfor. Men jeg mener det er feil å gå inn i regjering nå, dersom det vil bli å bryte et valgløfte. Kristelig folkeparti valgte å være i opposisjon og må nå ta konsekvensen av det. Nå har partiet tre valg. Gå inn i borgerlig regjering, bli i opposisjon eller felle Solberg-regjeringen og gå inn i regjering med Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Jeg synes at Kristelig folkeparti bør holde løfte sitt og ikke gå inn i regjering med Fremskrittspartiet, men de bør for all del ikke gå inn i regjering med Arbeiderpartiet heller. Før valget var det å gå inn i regjering med Arbeiderpartiet ikke et alternativ en gang. Jeg nevnte at det jeg ser på som viktigst i 2018 er å bremse verdiliberaliseringen, og det gjør Kristelig folkeparti best med Høyre og Fremskrittspartiet. Arbeiderpartiet har vist at de er et parti som ikke har like mye respekt for kristne verdier som Høyre og Fremskrittspartiet.

Jeg respekterer Knut Arild Hareides syn, selv om jeg ikke er enig i alt han sa på fredag. Selv om Hareide har vært en god leder synes jeg det snart er på tide med et lederbytte. I alle fall hvis Hareide ikke får med seg landsstyret. Jeg synes Kjell Ingolf Ropstad er en aktuell leder for partiet.

Selv om jeg sier nei til en regjering med Arbeiderpartiet betyr ikke det at Kristelig folkeparti ikke kan samarbeide med dem. Det vil ikke være strategisk å beslutte at det ikke skal være aktuelt å samarbeide med venstresiden. For KrF må fortsatt vern om menneskeverd og familien, forvaltning av skaperverket, nasjonal velferd og internasjonalt samarbeid være sentrale prioriteringer, derfor synes jeg at Kristelig folkeparti og Knut Arild Hareide bør holde seg til den borgerlige siden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar