Verdidebatt

Norge på vei mot sengeløse sykehus ?

Er penger blitt viktigere enn menneskers liv ? Norge har råd til forsvarlig helsehjelp til alle, men mangler politisk vilje

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

ER NORGE PÅ VEI MOT SENGELØSE SYKEHUS ?

Er vi på vei mot sengeløse sykehus ? Viser til NRK innslaget om Stavanger sykehus som får belønning for å sende pasientene fort hjem. Penger er blitt viktigere enn menneskers liv. Og dette kaller jeg høyrepolitikk på sitt verste.  Det som skjer er at rike vil betale for døgnopphold og de andre blir sendt hjem. Man trenger ikke å være professor for å skjønne at unødvendige dødsfall vil inntreffe oftere.

Norge MÅ få et regjeringsskifte i 2021 før unødvendige liv går tapt pga regjeringens sykehuspolitikk som drives etter forretningsprinsippet hvor penger og atter penger er viktigere enn menneskers liv. Nå må folk våkne og IKKE stemme på de blå partiene (FRP, Høyre med god støtte fra Venstre).

Mange vil spørre om Norge har penger til forsvarlig helsehjelp og sykehusinnleggelser etter behov ? Svaret er JA, for Norge mangler ikke penger. Det Norge mangler, er politisk vilje til å fordele landets rikdom på fellesskapet. Hvert år forsvinner milliarder i skatteparadiser, skattelettelser, svart arbeid og annen økonomisk kriminalitet. Sverige er et land Norge kan sammenligne seg med. Undersøkelser fra Sverige viser at Norge årlig taper 150 milliarder i skatteinntekter. Store selskaper flytter overskuddet sitt til skatteparadiser og da slipper de å betale skatt.

Da FRP og Høyre fikk regjeringsmakten i 2013 ble arveavgiften fjernet fra 1.1.2014 som betyr tapte inntekter til fellesskapskassa. En fattig fellesskapskasse betyr at færre syke kan få forsvarlig helsehjelp. Norges fellesskapskasse blir fattigere og fattigere for hver dag som går. Og Norge er nå et land med mye privat rikdom og offentlig fattigdom.

Veien å gå for og gi et godt og forsvarlig helsetilbud til alle er : å styrke offentlig sektor gjennom økt skattekontroll, fjerne smutthull i skatteloven, gjeninnføre arveavgift for de som arver mer enn 5 millioner, kamp mot skatteparadiser, private profittinteresser og økt beskatning av de rikeste. Et samfunn med en rik fellesskapskasse, 0 privat rikdom og 0 privat fattigdom.

Gunn Pound

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt