Verdidebatt

Ytringsfriheten og Monopol

For noen dager siden skjedde en organisert offentlig henrettelse av nettstedet INFOWARS idet YouTube , Apple ,Spotify og Facebook samtidig fjernet/sensurerte vekk INFOWARS . Noen har sikkert i løpet av de siste 10 årene sett nettstedet - 2.5 til 3 millioner abonnenter og betydelig større antall lesere under og etter valgkampen i USA. Dette har utløst en debatt om prinsipper.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange har nok feiret dette fordi nettstedet hadde sterke meninger og fargerike innslag.

Men etterhvert begynner mange spørsmål å melde seg om ytringsfriheten og hvem som har nærmest monopolstatus , hva det innebærer i praksis og hvordan det kan utvikle seg.

Pluss uklarhet om hva man er - har Facebook og Youtube endret status til noe som minner om en avis , med redaksjon som bestemmer innhold osv?

På kort sikt betyr aksjonen mot INFOWARS rett og slett at man denne gangen har gapt over noe som kan bli for stort til å svelge - pluss at det heller ikke var særlig smart - det kan slå tilbake.

Mange er villig til å finansiere et juridisk oppgjør med maktmenneskene. Fordi spørsmålet er - hvem blir den neste ?

Vi har sett at Alex Jones har gått hardt på som reporter ved Bildenbergermøtene - noe av dette ligger sikkert på Youtube ennå.

Jeg har ikke tid til å ta detaljer om innholdet hos INFOWARS , har sett Lisa Haven vikariert der av og til - flink til å finne frem til gode intervjuer  pluss Paul Watson som jeg kommer på i farten - med gode kronikker.

Det er ikke ofte jeg er enig med The Guardian - men her har de forstått problemstillingen ganske godt :

Roger Stone har vært kommentator og blitt intervjuet om politikk på INFOWARS - her er hans oppfatning i et intervju med NewsmaxTV ;

Dette burde være en viktig debatt som trolig blir mer aktuell , det er ikke viljen det skorter på når det gjelder å kneble meninger , informasjon og at folk kan snakke fritt med hverandre i en fri verden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt