Fredrik Glad-Gjernes

8

Vi jobber for fred

Vi håper DMT tar rev i seilene og støtter norske elevers største humanitære aksjon OD når denne nå skal hjelpe palestinske barn og ungdom i nød.

Publisert: 26. jul 2018

I Vårt Land 24. juli kritiserer Joav Melchior ­Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM ­under overskriften «Den fredelige veien». Her ­kommer han med noen uttalelser vi ­gjerne vil svare på. KFUK og KFUM-bevegelsene ­internasjonalt og i Norge velger hver dag de fredelige veiene. Vi velger ikkevolds-­alternativene. Vi velger respekt og ikke ­demonisering. Vi anerkjenner Israel, og ­jobber for rettferdig fred for Israel og Palestina. Vi har israelske samarbeids­partnere. Og ­palestinske. Vi jobber for dialog og ­for­soning. Vår linje ­bygger på ­internasjonal lov.

Men vi taler sant om situasjonen. Det ER en okkupasjon av palestinsk land som Israel opprettholder. Den er et sentralt hinder for fred og må avsluttes.

Å velge produkter fra okkupert ­område er ikke tilrådelig. Store frigjøringshelter som ­Nelson Mandela og Martin Luther King har alle brukt det samme virkemidlet som ­palestinere og fredselskende israelere nå tar til orde for. Dette er dialogen. Dette er for­soningen. Uten vold. Uten hat. Bygd på kjærlighet og ­anerkjennelse. Med rettferdig fred som 
målet.

Det mosaiske trossamfunn (DMT) har alt å tjene på å støtte norske elever når de tar ­initiativ til en innsamlingskampanje for ­utdanning og skolering av palestinske barn og ungdom. Tema for skoleringen er likestiling, traumebehandling, menneskerettigheter og ikke-voldelig fredsbygging.

Vi håper DMT tar rev i seilene og støtter norske elevers største humanitære aksjon OD når denne nå skal hjelpe palestinske barn og ungdom i nød.

Trykket i Vårt Land 26. juli 2018

Kommentar #1

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Her var det mange slagord og floskler...

 

2 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere