Johannes Strømstad

10

I slikt vær, da får du bønner, Gud

Wergeland hadde ikke hørt om verken Storm eller Yr da han skrev dette (Jøden/Juleaftenen 1842). Nå kan vi på et øyeblikk se hvordan været blir i lang tid framover. Da har det ikke lenger mening å vende seg til Gud om jorda skulle bli litt tørr, eller?

Publisert: 13. jul 2018

I dagens bibelord (fredag 13. juli), salme 68 står det i vers 10: Du lot regnet strømme, Gud, ditt utpinte land ga du styrke. Men dette er en ca 3000 år gammel tekst, den har vel ingen betydning i dag? Nei, den er ikke et løfte om at det skal begynne å regne i dag eller i morgen eller snart. Jo, den forteller oss at Gud er herre også over været. Ja, så kan han vel bare åpne kranene over Sør-Norge uten noe mer hokus-pokus! Ja, det kunne han gjøre! Når han ikke gjør det (hittil i hvert fall) så må vi spørre hva er det du vil lære oss, hva vil du lære meg, nå, Gud?

Guds kjærlighet til oss er så stor at han bruker de pedagogiske grep som må til for å få oss i tale. Dette ligger an til å bli en verre tørke enn i -47. La oss som enkeltpersoner og menigheter be om regn over Sør-Norge! La oss være forberedt på at svaret ikke nødvendigvis blir regn, men noe helt annet og mye viktigere!

 

Kommentar #1

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Bønn om regn er unyttig.

Publisert over 3 år siden

Ja, det er ikke regn vi trenger.

Norge er ikke lenger et kristent folk. 

Svært få tror at Gud er til.  Regjeringen tror det ikke, ei heller Kirken.

Om det er en gudfryktig bonde der ute, vil han få regn eller vann på andre måter.

Skulle Gud høre oss?  Neppe.

«Men eders misgjerninger har gjort skilsmisse mellem eder og eders Gud, og eders synder har skjult hans åsyn for eder, så han ikke hører.»
‭‭Jesaja‬ ‭59:2‬ ‭

Vil det norske folk vende seg fra sine misgjerninger?Kommentar #2

Johannes Strømstad

10 innlegg  3 kommentarer

Bønn er aldri unyttig!

Publisert over 3 år siden

Jo, vi trenger regn, men det er nok andre bønnesvar som ville være viktigere. Om Norge fortsatt er et kristent land kan jeg ikke bedømme og det er ikke min oppgave heller. Men det er fortsatt mange kristne i Norge, og mange som ber. Det har likevel blitt en vanlig oppfatning at vi ikke skal be om ting som ser umulig ut. Og vi skal ikke be om noe som vitenskapelige metoder, f eks meteorologi, sier oss at vi ikke kan få. Da mener jeg at vi er ille ute og kjøre. Og jeg tror at Gud ønsker å tale til oss og få oss til å våge å vise at vi ber om regn selv om Yr sier at det får vi ikke.

Skulle Gud høre oss? Selvsagt gjør han det! Men hvilke svar han vil gi oss er jeg veldig spent på. Jeg tror at alle som ber får et svar slik Gud vil gi den enkelte. Men når jeg skriver dette så er det med et håp om at han også vil gi et felles svar som mange kan forstå. Det kunne vi trenge!

Det er jo nettopp for at Jes.59,2 ikke skal ramme oss at vi bør bruke denne sjansen og synliggjøre at det fortsatt er mennesker i dette landet som vil og kan vende seg til Gud når noe blir vanskelig, på tross av YR.

Kommentar #3

Greta Aune Jotun

207 innlegg  1181 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Johannes Strømstad. Gå til den siterte teksten.
Guds kjærlighet til oss er så stor at han bruker de pedagogiske grep som må til for å få oss i tale.

Ja, og måtte vårt folk forstå at Han forsøker å vekke mennesker fra søvnen.

Salme 104:4 - Han gjør vinder til sine engler, luende ild til sine tjenere.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere