Oddbjørn Johannessen

192

Demagogi og "åndelig" manipulasjon!

"Dødeoppvekkere" og andre religiøse sjarlataner som kaller seg kristne, inviteres stadig til norske sommerstevner. Om få dager entrer for eksempel Daniel Kolenda scenen i Sarons dal.

Publisert: 11. jul 2018  /  1218 visninger.

Kjære, gode kristne!  Et åpent brev til dere.

Jeg vet at mange av dere, kanskje de fleste, ikke har sans for skrikhalser som skryter på seg dødeoppvekkelser, demonutdrivelser og spektakulære helbredelser av allehånde sykdommer på gigantiske friluftsmøter og vekkelsesmøter i store haller (som regel et eller annet sted i Afrika).  Kan dere ikke si det høyt og tydelig:  Nei, dette er ikke den form for kristendom jeg vil vedkjenne meg!

For et par år siden ble ekstremistpredikantene Guillermo Maldonado og Surpresa Sithole invitert hit, henholdsvis av Visjon Norge/Jan Hanvold og den lutherske Oase-bevegelsen.  I år er Daniel Kolenda invitert til Sarons dal.  Om få dager entrer han scenen der. 

Hvem er Daniel Kolenda?  Jo, han er den utpekte etterfølgeren til Reinhard Bonnke som leder for Christ For All Nations - en organisasjon som hevder å ha omvendt 78 millioner mennesker til kristen tro.  Kolenda skal alene (ifølge hans egen nettside) ha omvendt 21 millioner (det er jo i seg selv noe som bør påkalle et hvert tenkende menneskes skepsis når man hevder å kunne telle slikt på den måten).  I tillegg skal angivelig syke mennesker av alle slag - blinde, døve, lamme, spedalske m.m. - ha blitt helbredet på hans massemøter.

Selvsagt har han også drevet ut demoner i hopetall.  Jeg siterer fra noe han skrev på sin nettside for tre år siden (min oversettelse):

I kveld etter at vi forkynte evangeliet, ba vi også om de mange nye troende måtte motta dåpen i Den Hellige Ånd. Det som var ekstraordinært, var antall personer som begynte å manifestere demoner. Gjennom resten av natten, gjennom de helbredende vitnesbyrdene og bønnene, kunne uhyggelige gråt og hyl bli hørt fra vårt frigjørelses-telt (vi kaller det "The Snake Pit" – «Slangegropen»), der demoner ble kastet ut og folk ble satt fri. Det ser ut til at når Den Hellige Ånd faller, blir demonene svært ukomfortable!

Nettsiden hans finnes her: www.danielkolenda.com

Denne korte "reklamesnutten" med Daniel Kolenda og hans mentor Reinhard Bonnke gir et vist inntrykk av hvordan de agerer foran et stort, afrikansk publikum.  Igjen - kjære, gode kristne:  Vil dere identifisere dere med dette?

https://www.youtube.com/watch?v=MVd97AP_m6A

Levi Fragell har i innlegg på innlegg gjennom mange år "skreket seg hes" (hans egen formulering) om denne problematikken (se relativt ferske innlegg her og her).  Han er da ofte blitt mistenkeliggjort som "den kristendomsfiendtlige sjefshumanisten" med en tvilsom agenda. Jeg tror imidlertid han har svært mange troende kristne med seg i sin bekymring, men det er kanskje slik at det sitter litt langt inne hos en del å kritisere medkristne offentlig?  

Min appell:  Ta bladet fra munnen!  Ja, jeg hadde nær sagt:  For Guds skyld!

Vennlig hilsen
Oddbjørn Johannessen
(tidligere karismatisk kristen)

 

 

17 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #451

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Misvising

Publisert nesten 3 år siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.

Andrew Womack svarer på spørsmål om hvorfor ikke alle blir helbredet, og sier at disse må få et annet syn på helbredelse. «Det er noe i hodet, jeg vet ikke hva, men det er ikke Gud» Her blir det vel noe vrangt i alt det rette?

Han legger rett og slett skylden på pasienten! Han sier også at man ikke skal be om helbredelse, eller bli bedt for, men ta imot en helbredelse som ligger ferdig.

Slike predikanter røper en åndelig innsikt som nærmer seg nullpunktet.  Selv Paulus måtte slite med noe uhelbredelig en tid.  Men han fikk i stedet en lærdom som var mye mer verdt enn det han ba om.

Han erfarte at: "Det er når jeg er skrøpelig, at jeg er sterk" 

Vi må lære oss den samme bønn som Jesus bad i Getsemane hagen " Ikke som jeg vil, bare som du vil, Fader"

Jeg tror Gud har en større plan for oss, både med det han gjør, det han ikke gjør.

Dette gjelder også begjæringer om helbredelser.

Takk Ragnhild for en god og betimelig betenkning rundt dette.  Det er slik innsikt ekstrempredikantene mangler. Det er trist.  Den som bare visste hva det mest effektive var å gjøre med slikt ?


3 liker  
Kommentar #452

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Legedom

Publisert nesten 3 år siden

I slutten av Apostelgjerningene sier Paulus til de eldste jødene i Rom:

"For dette folks hjerte er blitt sløvt, deres ørere er blitt tunghørte og sine øyne har de lukket igjen så de ikke skal se men øynene, ikke høre med ørene, ikke forstå med hjertet, og ikke omvende seg, så jeg kan få lege dem."

Den største helbredelse og legedom er å få ta imot omvendelsen. Selve mirakelmannen til det er Gud...."det er en Guds gave."

3 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere