Fredrik Evjen

29

Langt hår

Publisert: 2. jul 2018

Enkelte kristne mener langt hår på gutter/menn er et tegn på at de gjør opprør. De begrunner dette med at den skikken ble til på 60-tallet og viste opprør. Jeg mener at gutter godt kan ha langt hår for for eksempel indianere hadde det lenge før 60-tallet. Noen sier også  at det er religiøst å ikke kunne ha langt hår. Til dette er det noen som sier at er lovløshetens ånd. Kristne har også blitt frafallen på grunn av denne regelen. Vet ikke om motivet den enkelte har på at de har langt hår har noe å si. Jeg vet om et vers som sier at ytre ting er greit og at dette ikke har noe med hva som kommer fra hjertet, men husker ikke hvor det står.

Sier Bibelen noe om langt hår? Ja.

1. kor. 11:14-16

Her står det også at dette ikke skal føre til krangling.

På forhånd takk!

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kjell Haugen

6 innlegg  1547 kommentarer

Bli Kristus lik...

Publisert nesten 3 år siden

Det er mange som mener at man skal bli mest mulig lik Jesus Kristus.  Gjennom tidene finner man mange avbildinger i kunsten en person med langt hår. Riktignok litt anderledes klesmote - men sko hadde han aldri.

Kommentar #2

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Lærer ikke selve naturen dere at det er en skam for mannen å ha langt hår,

Publisert nesten 3 år siden

1 Kor 11,14

Vi får anta at den langhårede, blonde Jesus i europeisk kunst ikke er noe annet enn projisering av kunstnerens egne idealer.

Jeg vil råde alle til å google kiss Judas (bilder) for å se hvordan kunsten fremstiller skurker og helter. Det er fascinerende å se.

Kommentar #3

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Selvbestemmelsesrett

Publisert nesten 3 år siden

Heldigvis er det slik i våre dager at man selv kan bestemme over hvor langt hår man ønsker å ha. Jeg mener at mange menn kler litt langt hår, og mange er snauklipte, og det er jo greit  det også ... etter min mening, og sikkert også etter deres egen. Noen begynner jo å miste håret tidlig, og da kan denne snaue moten være praktisk å ty til.

Der jeg vokste opp hadde alle voksne damer langt hår, og noen klipte aldri håret. Av en eller annen grunn var det synd å bruke saks i håret. Denne korte hårmoten vi ser nå blant voksne damer var "fy fy" blant læstadianerne for noen generasjoner siden. Det var bare helt små jentunger som kunne gå med kortklippet hår og pannelugg. Akk ja!

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere