Thorbjørn Ustad

1
5

Judas anger!

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen.

Publisert: 22. jun 2018

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen. Peter's anger ved å gråte en liten skvett er bare en dråpe i havet i forhold til Judas sin anger. 

 

blir han blir sett på som en skurk og en sviker av kristne som skal være forbilde for tilgivelse og forsoning, blir han av Gud sendt i fortapelsen. Så selv ikke anger i denne "nådens tid" blir han akseptert av Gud. 

 

Hva vil Gud egentlig? Først tar i mot en angrende synder, men den som angrer mest forkaster han. Jeg har aldri hørt kristne komme inn på dette tema. Jeg skjønner det er vanskelig vaskelig å snakke om. for det rører med selve "babyen" Jesus. 

 

Hvor er logikken hen?

 

 

2 liker  
Kommentar #1

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 3 år siden

spørsmålet er jo hvem angret Judas seg til? Er det sin egen synd eller  till Gud han angret sin synd ?  Er det anger for sin egen synd så er det sitt eget han angret til, og ikke Gud.  Å vende seg bort fra sin synd er å vende ansiktet mot Gud der tilgivelsen venter, tilgivelsen for synd kan man ikke hente hos seg selv. Judas angret  men henvendte seg ikke til Gud i sin anger

Kommentar #2

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Hva vet du om det? Syntes ikke du at det er naturlig, etter å vært med Jesus i lang tid, sett hans gjæringer,  at han var selv overbevist at Jesus var Guds sønn, å be om tilgivelse for sin handling?

1 liker  
Kommentar #3

Martin Sandstad

20 innlegg  730 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Ja, interessant spørsmål og sikkert riktige (men dårlige svar) (sorry) Det får meg til å tenke litt. 


Særlig siden en pastor- venn av pastoren min tok selvmord.


Vi har jo den utilgivelige synd, som nok har noe med det teologiske svaret.

1 liker  
Kommentar #4

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Etter at Judas hadde fått stykket: fór Satan inn i ham. Jesus sier så til ham: det du gjør, gjør det snart!” (v. 27) 

Nå var alt håp ute for Judas. Jesus hadde flere ganger prøvd å vekke hans samvittighet mot det som han tenkte å gjøre. Djevelen hadde inngitt den tanke i hans hjerte om å forråde Jesus, men Judas kunne avvist den tanken. Det gjorde han imidlertid ikke. Følgelig overtok nå Satan hele hans personlighet. Han var ikke i stand til å stå imot, for den vonde styrte nå hans liv mot forræderiet og undergang. Han forlot lyset, Jesus, og ble fanget av den vonde i mørkets fortvilelse og håpløshet. Han forlot det evige livs kilde og ble blindet av ”denne verdens gud” som fører folk i fortapelsen. 

Etter at Jesus hadde vært for seg selv i bønn i Getsemane, talte han til sine disipler om at Menneskesønnen skulle snart overgis i synderes hender (Mat 26,45). Da kom Judas sammen med yppersteprestene og folkets eldste, og etter avtale ga han Jesus et kyss. 

Men Jesus talte vennlig til Judas og sa: ”Venn, hvorfor er du her?” (Mat 26,50) Deretter tok de Jesus til fange og førte ham bort. 

Senere da Judas så at Jesus ble domfelt, angret han det som han hadde gjort. (Mat 27,3) Han gikk til yppersteprestene og de skriftlærde med de tretti sølvpengene og bekjente at han hadde syndet ved å forråde Jesus. Men de brydde seg ikke om det og mente det var hans egen sak, ikke deres. Da kastet Judas sølvpengene inn i templet og gikk bort og hengte seg. Judas angret og erkjente sin synd, men han vendte seg ikke til Gud med sin synd. ”Denne verdens gud” hadde forblindet han slik at han så ikke noe lys lenger, men mørket omga han på alle sider. For å komme ut av det forferdelige mørke, tok han sitt eget liv uten å tenke på at han en dag skulle gjøre regnskap for Gud. 

Guds ord sier: ”For bedrøvelsen etter Guds sinn virker omvendelse til frelse, som ingen angrer. Men verdens bedrøvelse virker død.” (2 Kor 7.10) Apostelen Peter fornektet Jesus tre ganger, men det førte ikke til død. I Mat 26,75 leser vi: ”Da mintes Peter Jesu ord, at han hadde sagt til ham: Før hanen galer, skal du fornekte meg tre ganger. Og han gikk ut og gråt bittert.” Tenk at Peter fornektet sin Frelser og Herre tre ganger og på den måten falt i synd. 

Kommentar #5

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Nå var vel dette med Judas profetert i GT. Da er det vel litt vanskelig å bruke logikk på det?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere