Verdidebatt

Hvor ble det av Jan Bøhler?

Den norske kirke i Oslo har tidligere denne høsten signalisert at fire kirker i Groruddalen (Stovner, Ellingsrud, Romsås og Østre Aker) kan bli tatt ut av bruk. Kirkevergen i Oslo har begrunnet dette behovet med mangel på driftsmidler i Kirkelig Fellesråd i Oslo, og et stort etterslep på vedlikeholdet av kirkene i Oslo.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette forslaget har skapt mye engasjement i Groruddalen og viser at Oslos kirkebygg er noen av byens viktigste møteplasser. Jan Bøhler (Ap) var tidlig ute i flere medier og sa «Bare glem det!» til forslaget fra Oslokirken. Da revidert budsjett for 2018 ble lagt frem øynet vi et håp om at det Ap-ledete byrådet hadde samme engasjement for kirken i Oslo som det Bøhler hadde. Det har de ikke. I forslaget fra byrådet lå det null ekstra kroner til kirken.

I KrFs forslag til revidert budsjett har vi foreslått 10 millioner ekstra i driftsmidler til Kirkelig fellesråd. Dette ble dessverre nedstemt i finanskomiteens behandling av budsjettet. Dermed øker sannsynligheten for at kirker i Groruddalen legges ned. Ap får en ny sjanse i bystyremøte den 20. juni. Da håper vi de stemmer for at kirkene på Stovner, Ellingsrud, Romsås og Østre Aker fortsatt skal være viktige samlingspunkt i sine lokalmiljøer.

Greier du å overbevise dine partifeller, Jan Bøher?

Innlegget ble først publisert i Aker Avis Groruddalen 20. juni 2018.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt