Thorbjørn Ustad

1
5

Er det verdt det!

Publisert: 5. jun 2018

Er det verdt å basere livet sitt etter en leveregel som er dominert av frykt, fordømmelse og skam?

Er det verdt å begrense kvinner fordi de er kvinner?

Er det verdt å ha i tankene at tredjeperson ser på alt du gjør?

Er det verdt å gi avkall på ting som interesserer deg fordi det ikke passer inn i det du tror på?

Er det verdt å gi avkall på gamle venner fordi de ikke tror på det du tror på?

Er det verdt å gi avkall på en forståelse man syntes er logisk fordi man innehar et tankesystem som ikke tillater slikt?

Er det verdt å gi avkall på helsetjenester som f.eks psykolog når man ser i ettertid at ting kunne blitt mye bedre hvis en gikk til en psykolog?

Er det verdt å bruke et helt liv på en dogme?

Er det verdt å lese den samme tykke boken, de samme favoritt-versene dag etter dag, måned etter måned, år etter år, tiår etter tiår og sitte igjen med en liten eller ingen forståelse og tillegg ha svært lite kjennskap fordi man ikke har lest den fra perm til perm?

Er det verdt å kun forholde seg til litteratur, bøker media som forsvarer din lærsetning/dogme?

 

Ja, jeg snakker selvfølgelig om kristendommen og Bibelen. De som har levd alle sine år som kristen, gått på møter, oppdratt barn i troen, støttet menigheten i form av penger og arbeidskraft. De var en som sa til meg at hvis han kunne velge hadde han valgt det samme levesett og tro.  Men hva kan de sammenligne med når de har levd mesteparten av livet innenfor?  Hvor ofte har de måtte ta opp sitt kors for å følge Gud for sin ”helliggjørelse”? Hvor mange skuffelser har det ført med seg? Hvor mange ganger har de måtte gi avkall på det som er naturlig for mennesker å gjøre, glem piker vin og sang! De aller fleste der ute i ”verden” lever ikke slik, fordi det er en risikofylt livsstil som kan føre med seg alvorlige sykdommer og rusproblemer.

 

Da de var ung, fikk ikke pinsevenner lov til å komme inn på div. studier som lærer-høyskole.  Vitenskap og forskning som går i mot Bibelens lære måtte velges bort. Hva har man igjen for det? Blir man lykkelig av det? De har gått gjennom skuffelser på skuffeler i et helt menneskeliv. Skuffelser på opplevelser de ikke kunne være med på, brukt mye tid og krefter for å hjelpe andre og som oftest har vert nytteløst og har stått igjen med tap av krefter og helse til ingen nytte. Hvem ganger dette? Hvordan blir man lykkelig av følge en dogme.?

 

Jeg har vert pinsevenn i ca 13 år, jeg meldte meg ut i 2004. Først døpt som barn i Statskirken, så pinsevenn og etterpå inn i Statskirken igjen. Der har jeg vert siden. I tiden som pinsevenn opplevde jeg bønn i kraft Av Den Hellige Ånd. På et møte kunne jeg ikke holde tilbake og buste ut i bønn. Det var en befriende opplevelse. Jeg ba et par mennesker til frelse, kjøre barn til søndagskole, hentet folk til møter osv. Daniel Karlsen, bror til Ludvik Karlsen bemerket at jeg smilte hele tiden. En annen forkynner la hendene på meg og ropte ”Gud bor i deg”. Jeg trodde på ung jord kreasjonismen. En del positive ting i pinsebevegelsen skjedde.  Men ting begynte å gli ut, fallet var stort. Så, 2004 meldte jeg meg ut.   

 

Mange tanker har jeg hatt siden, som jeg ikke skal utbrodere noe særlig. Pga. Internett fikk jeg bedre forståelse hvordan verden henger sammen. Big bang, evolusjonsteorien, naturlig utvelgelse og andre avgjørende faktorer rundt kristne frimenigheter og kristendommen generelt. Jeg hadde sannsynlig ikke gått inn i pinsebevegelsen hadde jeg hatt kunnskap om f.eks naturlig utvelgelse, for å si det mildt. Nå er mine erfaringer som pinsevenn mange negative opplevelser som gått opp for meg i den siste tiden.

 

I dag etter et x antall youtube videoer på engelsk/USA må jeg bekjenner at jeg ikke tror lenger på Gud.  Hvis Jesus eksisterte så var han biologisk sønn av Josef og Maria som ikke utrettet mirakler.

 

Jeg tror ikke lenger på Gud eller noe annet unaturlige vesener basert på logikk og sunn fornuft, Etter at jeg erkjente dette har skammen, frykten, fordømmelsen, syndigheten har sluppet tak i meg. Jeg begynner å ta mer kontroll over meg selv. Jeg ber ikke om tilgivelser over ting som Kristendommens Gud ikke liker. Jeg sitter ikke lenger i to til tre timer urolig på en stol hver søndag hører på overtro. Jeg føler ikke presset lenger til å gå på møter og lese bibel. Jeg frykter ikke for noe helvete fordi jeg ikke tror hevete finnes, ei en himmel. Jeg tror ikke på Jesus gjenkomst og Antikrist komme. Da trenger jeg ikke frykte for å bli ”latt tilbake” eller en evig tilværelse i et brennende inferno(helvete), som ekstremt mange pinsevenner frykter.

 

 

Jeg har kastet bort mine beste leveår til denne dogmen som ikke annet har gitt meg frykt, fordømmelse og skam. 

 

 

Jeg er ikke et umenneske fordi jeg ikke tror lenger, for hva var det før kristendommen? Slo de hverandre i hel? Jeg er glad mennesker, jeg er glad i mine gamle kristne venner. Og håper de også en gang kommer til lign. erkjennelse som jeg kom til. Men en ting er sikker er at det kommer ut flere kristne for å erkjenne at de ikke tror lenger som Levi Fragel gjorde i sine dager. Mange vil ikke akseptere slik levesett/dogme lenger. Fornuften seirer, i USA er vokser ateismen fortere enn kristendommen øker.  Hvis denne kunnskapsflommen får forsette tror Jeg personlig at kristendommen er et synkende skip. Ikke bare her i vesten men også i andre land der fattigdommen er stor.

 

Ikke lett for meg å stå frem med dette! Men samtididg jeg glad og lettet for å gjøre, så jeg ta det som måtte komme. Jeg trenger ikke kristendommen til å ha medføleleser for andre som trenger hjelp. Slo vi hverandre i hel og var ond før kristendommen?

 

Du hertlig velkommen til kommentarer! 

 

 

 

4 liker  
Kommentar #51

Martin Sandstad

20 innlegg  730 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Man kan lett føle seg truffet selv om det ikke var meningen. Så Lysbakken utttalte noe i spørretimen så svarte venstre eller noe på kritikken. Men det var egentlig  ikke rettet mot dem i det hele tatt!

1 liker  
Kommentar #52

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

"Hvorfor tror du på kvinnelige prester?  Det finnes jo ingen Gud, sier du. "

Fordi kvinnelige kan jeg se, høre, ta og (føle) på, det kan jeg ikke med din fantasivenn!

2 liker  
Kommentar #53

Martin Sandstad

20 innlegg  730 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Daniel evt. Åge. Jordan peterson snakket om i en av sine forelesninger at kvinner like gjerne likte en "mann som var til og stole på å gjøre sine plikter" (contigouennt?) like mye som en manne-mann sånn og si. Jeg har gjerne aldri sett på meg selv som en alfa mann, men beta mann? haha. Liker akademia men har også spilt endel fotball f.eks... Men er ihvertfall ikke interessert i biler.


Vil du si noe sånt finnes? At det er to typer menn?

Kommentar #54

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Jeg er sjeleglad for at det finnes få av skikkelige mannfolk av din og Åges kaliber. 

1 liker  
Kommentar #55

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Vi har alle våre personligheter, og alle har vi både gode og dårlige trekk, vil jeg tro, det har ingen ting med vår frelse og tro å gjøre. I Guds øyne er vi alle syndere, fordi Adam syndet, han tar imot alle som vil tro på ham, han stigmatiserer oss ikke i alfa-og beta-menn, det er det i tilfelle andre som gjør. Ikke gjør det du heller. Du er mer enn bra nok! Jesus sa aldri til noen som trodde på ham at de ikke var bra nok. Derimot sa han: "Din TRO har frelst deg." Det er nok.  Hadde vi vært bra nok i oss selv, hadde vi ikke blitt frelst. Vi er bra nok fordi Gud bare ser oss i det Kristus har gjort for oss, selv har vi ingen ting å rose oss av. "All vår ros er Kristus," sier Paulus. Det er bare å legge fra seg all selvopptatthet, eller blir alt et mas om krav som lett kan gjøre folk både mismodige og syke, det finnes dessverre nok av dem, det er ikke slik det skal være. Ingen av oss kan bli perfekte og fullkomne i oss selv, det er et bedrag. Vi skal heller ikke dømme andre, heller ikke ikke-troende, det er ikke vår sak å gjøre det.

1 liker  
Kommentar #56

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Jeg har aldri karakterisert meg som et skikkelig mannfolk. Hvis du dømmer meg på grunn av min tro, så dømmer ikke jeg deg på din mangel på tro, slik jeg oppfatter deg at du har. Har jeg misforstått det, så beklager jeg.

Kommentar #57

Dagfinn Gaarde

15 innlegg  182 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Jeg synes at helsevesenet og psykologer er viktig for folkehelsen. Jeg har alltid syntes at teknologi og vitenskap er svært interessant. Jeg anser det som sannsynliggjort at jorden er gammel og at livet på jorden er i endring. Min tro baserer seg ikke på dogmer, men på et personlig forhold til Jesus. På grunn av voldsomme utfordringer med helsen har jeg hatt behov for mye hjelp. Jesus har hjulpet meg uvanlig mye med dette. Sannsynligvis på grunn av tro. Det er bare Jesus som klarer å holde meg oppe. De fleste mener at det beste er abort.

1 liker  
Kommentar #58

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Javist, vitenskap og teknologi er meget interessant.  Men , helt ærlig, så fikk jeg problemer med å akseptere Guds og Jesu eksistens når jeg forkastet ung jord kreasjonismen. For det hører sammen, hva er Gud uten skapelsen, og hva er Jesus og DHÅ uten Gud? Dogme er en grunnleggende lære hvor oppgaven er å stå i mot andre tolkninger som rokker med dens eksistens. Jeg skal ikke ta fra deg troen, jeg  prøver å forstå hvorfor andre lever etter troen på tross av utfordringene det gir når man kan leve et enklere liv uten tro.  


Du er sikkert klar over at din Jesu tro er ikke "himmelverdig" i enkelte kristne miljøer. Ref: Åpenbaringsboken: Står det om  "lunkne kristne" som ikke blir tatt inn. Pinsevennene tror dette. De tar hele boken som sannhet, for det hører med til deres helliggjørelse. 


Så hadde jeg vært pinsevenn nå! ville ikke jeg sett på deg som en lunken kristen fordi du ikke ville aksepterer Guds ord som er hele Bibelen.  Men det er pinsevennene. Alle kristne retninger anklager hverandre for feil og sier de har den rette lære. 


Dette er så sprøtt, at voksne mennesker tro på hokus pokus og baserer livet sitt på det, og ikke bare det men de prøver også å dytte på oss andre til å tro på deres fantasivenn.  Har tenkt over hvordan livet ditt kunne ha blitt uten tro på Jesus?

Kommentar #59

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Beklager

Publisert over 3 år siden

Jeg har ikke sagt at du ikke er en flott mann.

Skikkelig mannfolk er for meg et honnørord.  Det ser ut til at noen ikke liker uttrykket?  Det er ikke ment som skryt.

Jeg slutter meg til det Åge sier i #55.

Beklager at jeg dro Åge med i mitt «skryt».  Håper vi har litt «glimt i øyet» her i kommentarfeltet.

1 liker  
Kommentar #60

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Det går bra!

Publisert over 3 år siden

Det var ikke slik jeg tenke! Personlig syntes jeg at Norge består, for det meste av flotte mannafolk og kvinnfolk med ben i nesen. Meg selv har også mine utfordringer med tanke på min psykiske helse som begrenser meg mye. 


Og som du sikkert vet Daniel, så kan diskusjoner ta litt av. :) 

1 liker  
Kommentar #61

Martin Sandstad

20 innlegg  730 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Men kristendommen har svar på det ondes problem. Hva er ditt svar til at et menneske som Hitler eller Breivik blir født? På den ene siden fordømmer du han. Fordi man har fri vilje. På den andre side er det bare oppveksten som gjorde kan slik. Ateisme er bare en grunn for å ikke tro på Gud? 

Kommentar #62

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

"Jeg er glad i mine kristne venner"

Publisert over 3 år siden

skriver du i ditt innlegg. 

Og ditt innlegg viser jo at det er dogmet du ikke er glad i.

Her i denne tråden sier du om Daniel Krusand og meg, som begge tror på dogmet, at "Jeg er sjeleglad at det finnes få av skikkelige mannfolk av din og Åges kaliber."

Sier du det til dine kristne venner også?

Jeg kan ikke se at ditt innlegg harmonerer med ovennente kommentar.

 

Kommentar #63

Martin Sandstad

20 innlegg  730 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Bibelen beskriver både fri vilje og determinisme. hvor Gud har kontroll over alt.


Det trenger ikke være konflikt.


Alt Godt stammer fra gud jakob1:17


Alt ondt fra satan john10:10


Alle mini antikrister stammer fra satan. Alle Kristne stammer fra Gud.


Guds gave til alle mennesker uavhengig av tro er jo dette livet? Altså Gud er god.


Hvorfor onde? bergpreken sier det går sol over både onde og gode. Ugresset og hveten beskriver jesus at Gud i sin mildhet lar dommen vente.


Romerne 9 forklarer sammspillet mellom determinisme og fri vilje.


Hvor mye fri vilje har vi egentlig. Det føles ihvertfall som vi har det! Hver dag. Men gruppepress og alt mulig omstendigheter begrenser denne ganske reelt.


Gud har en finger i det hele og styrer og tar del i verden (Er ikke fraværende)


Dette ser vi at Gud har utvalgt seg Israel.


Apgj17:28 Gud er i naturen og hele tilværeslen, men han bor også inni oss ved DHÅ.

Kommentar #64

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Det var ironi!

Kommentar #65

ole jens hovda

0 innlegg  18 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Jesus er godt historisk bevist. Det finnes flere kilder om ham enn f.eks. Julius Cæsar. Det som forskerne er uenige om, er synet på inkarnasjonen og oppstandelsen. Jeg TROR på inkarnasjonen og øyenvitneskildringene om oppstandelsen. 

Kommentar #66

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

"Bibelen beskriver både fri vilje og determinisme. hvor Gud har kontroll over alt."


Har Gud full kontroll, la oss se hvordan han tar vare på sine. Han har full kontroll!

https://www.google.no/search?source=hp&ei=F5oXW8CMJIzpvASj04a4CQ&q=kirketak+raste+sammen&oq=kirketak+raste+sammen&gs_l=psy-ab.3...951.11231.0.12152.24.22.0.0.0.0.594.4000.2-10j2j0j1.13.0..2..0...1.1.64.psy-ab..11.11.3140.0..0j35i39k1j0i67k1j0i131k1j0i10k1j0i203k1j33i160k1.0.wINBT_sJpF4


Kommentar #67

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Jeg har god sans for ironi, og meget god sans for selvironi, men jeg  kjenner deg overhodet ikke, og i starten av et debattinnlegg velger jeg derfor å ta debattantene seriøst, "ironi" kan lett bli misforstått. Men OK, så var det ironi da, greit å få det avklart. Da kan det jo hende jeg også tillater meg å bli litt ironsik, og at det blir oppfattet slik.

1 liker  
Kommentar #68

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Jesus er godt historisk bevist.

Publisert over 3 år siden

Hendelser rundt Julius Cæsar og mange andre på den tiden kan dateres! Men Historien rundt Jesus og andre Bibelske hendelser kan ikke dateres. Hva tror du det kommer av?

1 liker  
Kommentar #69

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Ikke noe å beklage, Daniel!

Publisert over 3 år siden

Er ikke bedre jeg enn at jeg syntes det var artig å bli omtalt som "et skikkelig mannfolk", og helt ening med deg, litt glimt i øyet" må vi ha! Stå på, Daniel!

1 liker  
Kommentar #70

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

"Alle kristne retninger anklager hverandre for feil og sier de har den rette lære.",

Publisert over 3 år siden

skriver du i din kommentar 58. Jeg er HELT ENIG med deg! Dette er etter mitt syn et STORT problem som også skaper stor forvirring, og ikke minst problem for mange som er troende, for ikke å snakke om de som er nyfrelst! 

Personlig tror jeg dette kommer av at mange er fast sementert i ett bibelsyn. Har noen et divergerende syn, eller en mer åpen tilnærming til Bibelen, kan man bli stemplet som både det ene og det andre. Og med en slik holdning så blir det jo UMULIG å føre en saklig debatt om disse tingene, også her på VD. Man "slår hverandre i hjel" med tilfeldig valgte bibelvers ut fra sitt urokkelige og faste bibelsyn og nærmest beskylder andre for å være vranglærere. 

Kan det også ha noe med "fellesskapet", "tilhørigheten til felles venner" å gjøre? Mange menigheter spiller jo nettopp på dette med "fellesskapet", "mellommenneskelig tilhørighet"; "kom inn i varmen til oss"-syndromet, etter mitt syn. Å bli ekskludert fra et slik felleskap er sannelig ikke greit! Å stå opp for egne meninger i et slikt felleskap krever et sterk rygg, jeg er redd den vil knekke uansett hvem man måtte være. I verste fall kan man falle fra troen, ikke så rart, spør du meg.

Kommentar #71

ole jens hovda

0 innlegg  18 kommentarer

Publisert over 3 år siden

All religion er fortolket religion. Sjølom f.eks, jeg trur at den lutherske framtillinga av forsoning er riktig, må jeg ta høyde for at ja, jeg TRUR den er riktig.
Men spør du meg som prest: NÅR er en kristen? Da vil jeg svare: Hold deg i flokken. du kan være uenig med den, ja. Og du kan finne noen i flokken du liker deg bedre sammen med enn andre. Og du kan mislike andre i flokken. Men bli i flokken som følger Mesteren. Ydmykhet består i å tenke at vi er ulike. Og å tenke på at Jesus gikk i døden og gjenoppstod for oss alle uansett.....

Kommentar #72

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Fellesskap.

Publisert over 3 år siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Kan det også ha noe med "fellesskapet", "tilhørigheten til felles venner" å gjøre? Mange menigheter spiller jo nettopp på dette med "fellesskapet", "mellommenneskelig tilhørighet"; "kom inn i varmen til oss"-syndromet, etter mitt syn.

Jeg tror ikke alle kristne retninger anklager hverandre og kaller andre vranglærere.  Stort sett respekt og vennskap er min analyse.

Jeg opplever stor enighet med ganske mange, også fra forskjellige «samfunn». Gud kjenner oss, og tar hånd om det meste.  

«Fellesskapet» kan jo bli en avgud, det samme kan en pastor bli.  Vi står ikke til regnskap for eldste eller pastor eller profet, bare Herren.

Hjemmet er menigheten.  Kristne i samme nabolag tilhører samme lokale menighet.  Kom sammen og del hjerter, tanker og Ordet, hjelp hverandre praktisk og støtt dem som har nød, og trøst de sørgende.


Kommentar #73

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Publisert over 3 år siden
ole jens hovda. Gå til den siterte teksten.
All religion er fortolket religion.

God kommentar, prest.

Men vår tro er åpenbaring, ikke fortolkning!  Jesus er ikke religion.

Religion er menneskeverk.

Kommentar #74

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Jeg har diskutert med med kristne i mange år som anonym på nettet. Jeg har aldri fått et tilfredsstillende svar fra dem. Enten de har bortforklart seg eller snakket det bort i tåkeprat. 

Hvordan kan du leve med det å ikke kunne gi tilfredsstillende svar ang. troen din? Du som prest treffer ofte mennesker i sorg og søken. Også kan du ikke gi dem en god forklaring. 


Hvordan takler du det,  når du vet at du kunne utrette mye mer hvis du bruker logikk og fornuft på tvers av kristendommen?

1 liker  
Kommentar #75

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Publisert over 3 år siden
ole jens hovda. Gå til den siterte teksten.
All religion er fortolket religion.

Enig med deg, Bli i flokken!

DnK er jo lokale menigheter, i by og bygd.

 

Kommentar #76

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Hva er forskjellen mellom Mohammeds åpenbaring og din åpenbaring?

Kommentar #77

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Hvis kriteriet for å være en kristen er: HOLD DEG I FLOKKEN, som du skriver, da er jeg sterkt uenig med deg. Da er det jo nettopp FLOKKEN, eller FELLESSKAPET, som blir kriteriet. Dette kan du vel som prest ikke gå god for?

1 liker  
Kommentar #78

Martin Sandstad

20 innlegg  730 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Samma det Thorbjørn. Det ble litt mørkt den kommentaren fra min side kommentar 63. Jeg respekterer valget ditt. Jeg pøver bare litt å sortere hva jeg selv tror. 

1 liker  
Kommentar #79

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Det er godt du har en slik erfaring, og slik burde det også være. Men at dette med "kom-inn-i-varmen-til oss- syndromet" er et problem, kanskje i sterkt karismatiske miljøer, er ikke til å underslå, det er nok av vitner om det og et problem det har vært mye skrevet om. 

Kommentar #80

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Religion er fra mennesker.  Det er forskjellen.

«for heller ikke jeg har mottatt det eller lært det av noget menneske, men ved Jesu Kristi åpenbaring.»
‭‭Galaterne‬ ‭1:12

Har du lest om Mohammeds liv?  

Ser du noen gode frukter i Islam?

Kommentar #81

Martin Sandstad

20 innlegg  730 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Det var en periode de bidro endel til matematikk og algebra og sånn tror jeg. Også Aquinas nevner en muslimsk teolog. Men så etterhvert tok noen av de radikale over? I dag? Hmm nei. Men alt kan ikke legge på islam alene? Da må jo kristne ta på seg holocaust?

Kommentar #82

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Siden vår kalender ikke var oppfunnet den gang, vil alle historiske hendelser måtte relateres til andre hendelser (som er datert), som så i ettertid kan settes inn i vår kalender.

Det er godt dokumentert at Jesus har levd. Sannsynligvis ble han født mellom fire og sju år før vår tidsregning.  

2 liker  
Kommentar #83

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Nyanser

Publisert over 3 år siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Men at dette med "kom-inn-i-varmen-til oss- syndromet" er et problem,

Helt enig.  Mange maktmennesker og mange offere.  

Denne tråden handler om en type.  Så har vi dem som robber sine medlemmer for egen vinning.

Så har vi noen som klager uten grunn.  Går du inn i noe med tro til Gud, så får du stå i det eller gå ut igjen.  Du er ansvarlig.  Ikke klag på gode ledere fordi du selv ikke forsto hva ditt valg førte til.

Alle saker har minst to sider.

Thorbjørn Ustad har virkelig satt fart på skrivekløen vår!

Vi får vel trappe ned nå før vi havner helt på viddene?  Nydelig mai - ikke sant?

Kommentar #84

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Åh, hvor det skinner!

Publisert over 3 år siden

Sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet, åh, hvor det skinner!

Tenk om alle fikk det slik, Daniel! Det hadde vært saker det! Selv om man havner på viddene.....med skrivekløe!

1 liker  
Kommentar #85

ole jens hovda

0 innlegg  18 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Slutte set til flokken. Det er hva de første kristne gjør. De hadde ennå ikke funnet fram til noen eksakt teologisk lære slik vi har. Og de hadde forskjellige meininger. Men de holdt sammen. Alt vi er. er vi sammen med andre. Såklart hvis vi slutter oss til flokken, så inkluderer vi "Gud og jeg-relasjonen" Men den derre norske individualisme-trua, den har jeg ikke så mye sans for. Å slutte seg til flokken er å strekke hjelpeløse hender mot Frelseren som trur på oss. Som gikk i døden og gjenoppstod for oss. Som ga oss en forsoning. Og når vi skal forklare "forsoning" da har vi gjort det på forskjellige måter oppigjennom århundrene.  Den klassiske., den objektive og den subjektive forsoningslære er alle tre respektable forsøk på å forklare hva som skjer på korset og i oppstandelsen. Men alt som skjer der er mye større enn vi kan fatte. Men vi kan slutte oss til flokken rundt Jesus. Det er hva jeg meiner. Men det er lov å være uenig, bevares. 

Kommentar #86

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Publisert over 3 år siden
ole jens hovda. Gå til den siterte teksten.
Men vi kan slutte oss til flokken rundt Jesus.

Og så kreves det gjenfødelse, basert på evangeliet, omvendelse og tro.  Uten å være født av Ånd hjelper ikke flokken.

Kommentar #87

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Ja granatepler som jeg spiste i en granateplehage i Palmyra. 


Kommentar #88

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Jeg har vært i Syria, noe Leirgulen kan bekrefte. Vi bodde sammen med muslimer, deres gjestfrihet og hjelpsomhet var veldig lik de kristnes. Så jeg vet ikke hva du sikter til.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere