Roald Øye

Pensjonist
410

Stormløpet mot Israel er i gang.

Venstrevridde journalister og reportere i ulike internasjonale medier, i NewYork Times, i Washington Post og i Haaretz i Jerusalem har liten eller ingen påvirkning på den israelske opinionen. Den har gjennomskuet de grovt fordreide bilder i nyhetssendingene fra Gaza. Det er heldigvis folket, landets velgere, og ikke mediene, som bestemmer Israels fremtid.

Publisert: 12. mai 2018  /  2317 visninger.

 

 

Begivenhetene i Gaza driver velgerne lenger og lenger vekk fra de posisjoner som Jerusalem Street og likesinnede fredsforkjempere på den politiske venstresiden, arbeider for.

Det er ikke Israels «duer» som nå har blitt «hauker». Det er Israels velgere, landets jødiske og arabiske borgere, som i lang tid har foretrukket nasjonalistiske kandidater fremfor deres ettergivende rivaler på den politiske venstreside. Siden Golda Meir gikk av i 1977, er det paradoksalt nok 4 ikke-Likud-kandidater, som har blitt valgt til statsministre i Israel,  Yitzhak Rabin, Ehud Barak, Ehud Olmert, Ariel Sharon, og de kjempet alle for partiprogrammer, som gikk imot opprettelse av en palestinsk stat. Det gjør også det store flertall av dagens israelere.Verdenssamfunnet derimot holder fremdeles fast ved at det er eneste farbare vei fremover.

Benjamin Netanyahu har etter 1996 periodevis sittet på gjerdet i dette spørsmålet, men nå har han falt ned på flertallets side. Det er fremdeles mange israelske “middelhavsfarere” som i teorien kunne tenke seg å stemme både på høyresidens  og venstresidens partier, men nyhetssendingene fra Gaza driver dem nå over til den nasjonalistiske siden, der Benjamin Netanyahu og de andre statsministerkandidatene, Gideon Sa'ar og Naftali Bennett allerede befinner seg.

Grunnen til dette skiftet i israelsk opinion er at debatten om Gazas fremtid bare har foregått på det teoretiske plan. Israelsk venstreside, oppmuntret av den amerikansk-jødiske liberale venstreside og USAs presidenter, hevdet at hvis Israel trakk seg ut av Gaza, ville palestinerne leve i fred med den jødiske stat. Noen israelere trodde på løgnen.

Høyresiden i Israel forutså riktignok at hvis de evakuerte Gaza og palestinerne likevel fortsatte å angripe Israel, ville det internasjonale samfunn, representert ved FN og EU, finne utveier til å unnskylde og rettferdiggjøre angrepene. Krigshelten Ariel Sharon trodde ikke på en slik negativ politisk utgang, og beordret derfor tvangsevakuering av 10.000 israelere ut av Gaza. Det mener mange har vært det største politiske feilgrepet i Israels moderne historie frem til i dag.

Verden har opplevd hvordan det gikk både med ham og med evakueringen. Takket være statlige overvåkings- og private videokameraer ser og hører nå israelske velgere på nyhetssendinger i beste sendetid at The Washington Post og New York Times kaller brannbombe-kastende palestinere for fredelige demonstranter, og Haaretz og J Street anklager israelske soldater for å være trigger-happy og for å mishandle uskyldige demonstranter. Løgnene blir ikke lenger trodd på i Israel. Bare Palestina-venner tror på løgnene.

Israelske borgere, landets velgere, kan i disse dager se sannheten med egne øyne: at palestinere kaster Molotov cocktails, at de sender brennende gummihjul for å sette fyr på israelske kornåkre, at de forsøker å rive ned sikkerhetsgjerdet, og at de ser og hører akkurat som det ble dem forutsagt, hvordan venstresiden unnskylder, rasjonaliserer og rettferdiggjør brannbombene. De ser klarere enn noen sinne at uansett hvor ekstremt og voldelig palestinerne går frem, vil den internasjonale venstreside forsvare dem. Uansett hvor mange innrømmelser Israel kommer med, vil palestinerne kreve mer, tiljublet av amerikanske og israelske venstreside-aktivister. Ja, av noen på høyresiden i Norge også.

“Verden”, både sekulære og mange kristne, vil delta i koret som synger anti-israelske sanger, som f.eks “From the river to the sea, Palestine vil be free”. Vi andre må utholde svartmalingen av Israel inntil videre. Den som ler sist, ler best. Vi gleder oss til å oppleve valgnatten om noen få måneder da israelske velgere har avgitt sin stemme i valget til Knesset. Folkets stemmegiving vil være basert på den virkelighet som har blitt åpenbart fremfor deres øyne i mai-dagene 2018, en virkelighet med vedvarende palestinsk hat og ekstremisme som internasjonale medier, også norske, forgjeves har forsøkt å skjule.

Maidagene er ikke over, og mye dramatisk kan ennå skje, før og etter 14-15. mai, da “The march of return” trolig vil nå sitt klimaks i voldsutgydelse.

Palestina-arabere på “Vestbredden”, og deres israelske sympatisører i Eretz Israel, har nå bestemt at de også vil være med på denne marsjen, og vil forsøk å rive ned muren/gjerdet som skiller folkene som bor på bgge sider av den grønne linje. IDF er satt i høyeste beredsskap, men ingen vet hvilke virkmidler hæren (IDF) vil ta i buk hvis det blir gjort forsøk på å bryte ned sikkerhetsgjerdet. Et blodbad ser ut til å være ønsket av Hamas og PLO.

Og verdenssamfunnet, FN og EU, vil fordømme dem som forsvarer seg, samtidig som israelerne feirer sin selvstendighetsdag, 14. mai. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har hittil “tutet med de andre ulvene” i EU når det gjelder USAs annullering av atomvåpenavtalen med Iran, og vil sikkert også gjøre det når flyttingen av den amerikanske ambassaden til Israels hovedstad, Jerusalem, finner sted i slutten av måneden.

To-stats løsningen holder hun også krampaktig fast ved sammen med tidligere storheter, som Carl Bildt og Barak Obama.

 

 

16 liker  
Kommentar #1101

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Gidder ikke.....

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hva er din kilde? Det tenkte jeg på, noe må du jo ha å vise til?

Prøver du å relativisere og ufarliggjøre innholdet i riksavisen.no?

Når det gjelder "min kilde", må jeg spørre: Er det ikke lov å utvise generell vettughet?

Hakke peiling å hva riksavisen er for noe, heller ingen interesse - så jeg tar en Njål.

Når det gjelder din kilde, så håpet jeg faktisk du skulle svare slik. Derfor får du min anerkjennelse hva det angår. Det  må kunne gå an å ha en vettug vurdering på egne vegne, uten å måtte dokumentere med 3 kopier fra Statens offentlige godkjenningsdepartement - m/uttalelsesertifikat for tre måneder ad gangen!

Så tommel opp!:))

Hvem holder du med?

1 liker  
Kommentar #1102

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

#1088

Publisert over 2 år siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Hakke peiling å hva riksavisen er for noe, heller ingen interesse

Hva var poenget med din #1088 hvis du ikke har peiling på hva riksavisen.no er?


Kommentar #1103

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Jøder vitner om kristne som har forfulgt dem

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
"lsraels  sak" står like sterkt på begge plan. Professor Allan Dershowitz argumenterer  bare ut fra sekulært,  juridisk hold i boka si med samme navn.  De to professorene har overbevist meg om Kirkens svik. Jeg tror mine meningsmotstandere mangler kunnskap,  både om hva Bibelen lærer,  og hva internasjonal folkerett  sier. 

Historisk har kirkene - eller kristne, faktisk forfulgt jøder i Europa - veldig lenge, helt opp til våre generasjoner. Det er trist å høre, på vegne av andre kristne, når jøder gir sitt vitnesbyrd om forfølgelse. 

Jeg har sett flere vitnesbyrd fra Messianske Jøder på You tube. I hvilken grad det gjelder staten Israel i forhold til direkte forfølgelse av personer, må jo de som blir forfulgt få lov til å ytre seg om.

Det er trist, men vi ser jo hvordan støtten til Israel forsvant når den politisk makten endret seg i Israel. Støtten går nå til palestinerne fra både politisk og kirkelig hold. - Forresten, politisk og kirkelig er nå sak samme hos noen.

2 liker  
Kommentar #1104

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Engasjements motiv

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hva var poenget med din #1088 hvis du ikke har peiling på hva riksavisen.no er?

Har jeg henvist til riksavisen? Har ikke nevnt den uten å si at jeg hakke peiling?

Jeg bare lurer på hva du personlig mener om stormløpet mot Israel, blir de forfulgt og av hvem?

Du kan gjerne svare nei, ikke av noen - da svarer jeg: realitets-sjekk?

Neste spørsmål fra meg vil være - hvem holder du med og hvorfor?

1 liker  
Kommentar #1105

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Dette er hva du siterer i din #1088:

Publisert over 2 år siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.

Har jeg henvist til riksavisen? Har ikke nevnt den uten å si at jeg hakke peiling?

Jeg bare lurer på hva du personlig mener om stormløpet mot Israel, blir de forfulgt og av hvem?

Du kan gjerne svare nei, ikke av noen - da svarer jeg: realitets-sjekk?

Neste spørsmål fra meg vil være - hvem holder du med og hvorfor?

"Vel, når det gjelder å bruke evangeliekirken-arendal.no, for ikke å si riksavisen.no, som kildebelegg, vil jeg overfor et barn forklare at det er noe som heter kildekritikk. Jeg ville aldri si at barnet "må skjerpe seg" eller "slutte å vrøvle".

Når en voksen, utdannet person, gjør det samme, er det ingen grunn til å legge fingrene imellom"

Som du sikkert kan se, her står ikke noe om holdninger til stormløpet mot israel. Det handler om valg av kilder. Det er dette du siterer og kommenterer - uten at du "gidder" å forholde deg til de kildene jeg viser til - og som du siterer meg på.

2 liker  
Kommentar #1106

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

I dag gjelder det Israel.

Publisert over 2 år siden

Pål Georg Nyhagen: "Den lengste veien hva gjelder kjærlighet og solidaritet: Fra ord til handling".

Myndighetens og kirkens behandling av jøder, tatere, barn av NS-foreldre og kvinner med tysk kjæreste, m.m. er dessverre stinkende stygge flekker på fasadene som ikke forsvinner med dekorativ overmaling. Selv om noen dog ser ut til å tro dét. Dette temaet kommer de siste årene noe opp de gangene en forfatter utgir en bok om det som skjedde. Men det blir med dette. Oppmerskomheten forsvinner like brått som den kom: Ingen vil ta dette bredt og grundig opp og kompetent gjennomanalysere sakene i fullt dagslys på offentlige arenaer til alles beskuelse. Taushetens sammensvergelse rår igjen. Det som ikke synes og høres, eksisterer visst ikke. 

I dag er det jødenes stat, Israel, kampen står om. 

2 liker  
Kommentar #1107

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Lytt til "reformatorens" budskap !

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
KIRKENS representanter, nasjonalt og globalt, er Israels mektigste ideologiske motstander

I en trådstarter la jeg for noen år siden inn et ferskt videoforedrag av dr.Paul Wilkinson  som jeg dristet meg til å sammenlikne med Martin Luthers foredrag for fyrstene i Worms i 1523. De avslører i sine taler løgnene som rådet/råder  i deres respektive kirker. Den første ble en stor reformator. Den andre er ennå ganske ukjent. 

Derfor presenterer jeg ham  for n.gang her på verdidebatt.   Innspillingen er noen år gammel, men budskapet er like aktuelt  i dag som for 10 år siden.  I videoen blir de fremste aktører i det globale  stormløpet  mot Israel presentert:

Christian Palestinianism – YouTube.

2 liker  
Kommentar #1108

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Et katolsk/jødisk syn på historien.

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
I dag er det jødenes stat, Israel, kampen står om

Havard professor Roy Schoeman forteller i to videoforedrag om sin overgang fra jødisk tro til troende katolikk etter en åndelig åpenbaring som likner på den Paulus hadde utenfor Damaskus. 

I dette 52 minutters videoforedraget gir han en historisk fremstilling av jødefolkets utvelgelse for nesten 4000 år siden til dagens politiske situasjon i Midtøsten og i hele verden. Hans åndelige klarsyn parret med historisk forståelse gir etter min mening svaret på noen av de spørsmål som har dukket opp på denne tråden.

Medi Mentor: Virgin Mary converts Harvard Professor Part 2 (Jewish ...


2 liker  
Kommentar #1109

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Gå ned i "gullgruvene"!

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Jeg ville aldri si at barnet "må skjerpe seg" eller "slutte å vrøvle".

De to lenkene som har blitt lagt ved i de to siste kommentarene, # 1007 og  #1008, er verdige avsluttende kommentare til temaet jeg tok opp for nøyaktig et halvt år siden, den 12. mai 2018:  Satans  stormløp mot Israel og det jødiske folk.

 En troende anglikaner og en troende katolsk jøde har i sine videoforedrag hver på sin måte vist hvordan Gud har full kontroll  over de historiske begivenhtene som utfolder seg foran våre  øyne i dagens nyhetsbilde. Som troende lutheraner er jeg imponert over de to trosbødrenes  åndelige klarsyn i endetids-perspektivets hemmeligheter. 

Foredragene burde ha vært holdt på norsk.  For anglofile er de " gullgruver". 

3 liker  
Kommentar #1110

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.

Hvis du er nøye med å formulere deg korrekt, så går det fram av denne kommentaren (1065) at det er du som mener dette. Altså at kirken er Israels fiende. 

 Men OK, så mener du altså ikke det. Det er fint.

"Nei, Det er de messiastroende jøder som mener at Kirken er Israels fiende nr. en. Det er Kirken som du representerer, Dag Løkke,  Den støtter palestinere i deres krav om, og kamp for, en to-statsløsning",  skrev jeg i en tidligere kommentar." 

Det vil i det lange løp bety slutten for en jødisk stat, hvilket kanskje er Kirkens ultimale mål?

Mine sannhetsvitner på denne tråden har åpenbart for meg, at Kirken står fremst i den åndelige strid mot Guds utvalgte folk, jødene. Et av vitnene er bl.a. Paul Wilkinson, som jeg håper mange har tatt seg tid til å lytte til.  

Denne oppfatning av Kirkens svik overfor dagens Israel ble nylig bekreftet av  Bjørgvins biskop, Halvor Nordhaug, som i en  artikkel i "Dagen"  uttalte at  det er lenge siden staten Israel hadde en særstilling  i Kirken.  

Det er en frukt av  gjennomslaget for erstatningsteologien som ble rådende på de to teologiske fakultetene i Oslo i Mellomkrigstiden, og som stort sett fremdeles er  rådende  ved de fleste teologiske fakulteter i verden.

2 liker  
Kommentar #1111

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Publisert over 2 år siden

Denne lange, nesten  halvt år gamle tråden,  hadde fortjent å få en oppsummering av en nøytral observatør, for det har skjedd så mye dramatisk både på slagmarken og i politiske organer i forbindelse med dette såkalte  stormløpet mot Israel. 

Jeg er ingen nøytral observatør, og kan derfor bare uttale meg på egne vegne Følgene av det som ikke skjedde ved Israels gense mot Gaza, nemlig at det ikke ble full krig mot Hamas,  har vi ennå ikke sett resultatet av. I  Israel kan det  bli  regjeringskrise og nyvalg til Knesset hvis det ikke blir enighet om hvem som i tiden frem til neste valg i november 2019, skal bekle forsvarsministerposten i koalisjonsregjeringen. Statsminister  Netanyahu ønsker å bekle posten selv, men undervisningsminister Naftali Bennet, lederen for partiet "Det jødiske hjem",  truer med å trekke seg ut av regjeringen  hvis ikke han får posten. 

Spørsmålet vil bli avgjort i et møte søndag 18. november. Han regnes som en av haukene i regjeringen, og vil innta en mye steilere holdning til Hamas'  krigføring mot Israel. Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

2 liker  
Kommentar #1112

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Min erfaring etter denne tråden.

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.

Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

 Lik  Sitér

og det er hva som forbauser meg  etter å ha fulgt denne tråden siden 12. mai Langt flere er fordømmende i sine kommentarer overfor de  israelske ledere som er hauker når landet angripes av palestinskk terror, enn de  som er fordømmende mot palestinske ledere som oppfordrer til terror mot den sionistiske entiteten.

 Jeg ser denne  kritiske holdningen til den demokratiske staten, Israel,  som uttrykk for en global antisionisme som har etterfulgt den globale antisemittismen fra uminnelige tider.  Antisionisme  i moderne tid har i all hovedsak  rådet grunnen bare siden opprettelsen av staten Israel  i 1948.

 Som individ  og som stat skal "jøden" bøye nakken og gå lydig mot skafottet slik de gjorde under Holucaust.  Jødenes  nye og " haukish" adferd er uvant for mange jødehatere. De vil, akkurat  som de fattige, alltid finnes blant oss.

3 liker  
Kommentar #1113

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Og min erfaring ...

Publisert over 2 år siden

Min erfaring etter denne tråden er at den er en sammenblanding av alt mulig. 

Det er virkelig grunn til å fordømme all terror, uansett hvor den kommer fra. Det er grunn til å fordømme drap av sivile, uansett hvem som utfører dem. Derfor er det ofte grunn til å kritisere både Israel og Palestina. 

Sammenblandingen på denne tråden består blant annet i å "se" både antisemittisme og antisionisme bak all kritikk av Israel. Men det er ingen grunn til å "forklare" saklig politisk kritikk av Israel med jødehat. Kommentar 1112 er et eksempel på denne sammenblandingen -  og er samtidig en "grei" avrunding av denne debatten. 

Kommentar #1114

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

En fullkommen sammenblanding.

Publisert over 2 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Min erfaring etter denne tråden er at den er en sammenblanding av alt mulig. 

Det er jeg litt enig : Verdens fiendskap mot jøder eller staten Israel syns jeg har kommet  frem til en viss grad på denne tråden. 

Når du,  Dag Løkke,  skriver: "Det er grunn til å fordømme drap av sivile, uansett hvem som utfører dem. Derfor er det ofte grunn til å kritisere både Israel og Palestina., syns jeg din  sammenblanding av hummer og kanari, blir fullkommen. 

Hvis Løkke ikke har registrert at det er klasseforskjell på volden som utføres av Israel og "Palestina" i krigen som har bltt utkjempet  det siste halvåret i området ved Israels  grense til Gaza,  kan jeg forstå at han ser lite til antisemittisme og antisionisme i nyhetsbildet fra Midtøsten. og bare kaller det hele for sammenblanding.  Jeg forstår din avsluttende kommentar bedre nå,  Dag Løkke:   "Sammenblandingen på denne tråden består blant annet i å "se" både antisemittisme og antisionisme bak all kritikk av Israel.".

2 liker  
Kommentar #1115

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Riksavisen

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Det er jeg litt enig : Verdens fiendskap mot jøder eller staten Israel syns jeg har kommet  frem til en viss grad på denne tråden. 

Og du har selv vist til én av disse for å støtte opp om dine egne påstander, riksavisen.no.

1 liker  
Kommentar #1116

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden

Øye skriver at

Følgene av det som ikke skjedde ved Israels gense mot Gaza, nemlig at det ikke ble full krig mot Hamas,  har vi ennå ikke sett resultatet av. I  Israel kan det  bli  regjeringskrise og nyvalg til Knesset hvis det ikke blir enighet om hvem som i tiden frem til neste valg i november 2019, skal bekle forsvarsministerposten i koalisjonsregjeringen. Statsminister  Netanyahu ønsker å bekle posten selv, men undervisningsminister Naftali Bennet, lederen for partiet "Det jødiske hjem",  truer med å trekke seg ut av regjeringen  hvis ikke han får posten. 

For meg viser dette at Israel har mer enn nok med seg selv, at den virkelige striden om Israels fremtid foregår internt, og er så sterk at den står om hvem som er hatefull, mer hatefull og mest hatefull overfor anderledes tenkende. I denne saken er det Netanyahu som er minst hatefull, mens Liebermann og Bennett fyller de neste plassene. Dette må det israelske folk ordne opp med. Slik kan man ikke ha det i et såkalt demokrati. En av demokratiets viktige sider er at det er tolerant, inkluderende og respektfullt overfor hverandre, og ting tyder på at dette idealet ikke lar seg gjøre å oppnå akkurat nå. 

Men så sier Øye noe som er mer interessant; 

Spørsmålet vil bli avgjort i et møte søndag 18. november. Han regnes som en av haukene i regjeringen, og vil innta en mye steilere holdning til Hamas'  krigføring mot Israel. Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

Dette forstår jeg slik at verdensopinionen ikke er spess vendt mot Israel, men at det kan komme til å skje igjen. Stormløpet er altså ikke der ute i verden, men hos Øye, som påpekt så mang en gang tidligere. Øyes forvirring har grepet om seg, og det er tydelig basert på kun frykt uten realiteter i bunnen. Hvis Israel klarer å etablere hva vi kan kalle en normativt god holdning overfor Palestina vil det samme skje hos palestinerne, til og med basert på den våpenhvilen som Liebermann ikke kan leve med, hvor respekten for begge land vil stige for en gang å bli like normal som mellom Norge og Sverige. En slik utvikling må være forbilledlig for alle land, og det er bare å hive seg på for å nå dette, så vil antagonismen forsvinne kanskje selv i Iran!

Øyes stormløp er dødt og maktesløst nå som for et halvt år siden. Det var aldri der, og med godt politisk håndverk på begge sider vil det aldri oppstå. 

1 liker  
Kommentar #1117

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.

Og du har selv vist til én av disse for å støtte opp om dine egne påstander, riksavisen.no.

1 liker    Lik  Sitér

Jeg har blitt kritisert for å ha anbefalt Riksavisen for leserne på denne tråden, men det er ikke riktig. Det var en helt spesiell artikkel om de 10 tapte stammene som jeg pekte på, for i den var det noe interessant innimellom annet som jeg stilte meg avvisende til. 

Nå har jeg  lest avisen fra ende til annen, og føler meg ikke bekvem med synspunktene deresnår det gjelder den hvite rase og innvandring. Men dem om det! 

Her er avisens målsetting og, den kan jeg ikke si er mer oppsiktsvekkende enn andre avisers målsetting på venstresiden i det politiske spektrum:

"Vi ønsker å bidra til kristen opplysning og kunnskap, veilede medmennesker til den litteratur og kunst og læremidler og hjelpere som behøves for å kunne se verden som den er, og ikke som den illusjonen som en er tillært, indoktriner og manipulert til å tro. Riksavisens formål er å bekjempe voldelige, totalitære og ukristelige bevegelser gjennom ord og avsløring".

Når det gjelder Nnjål Kristiansens kommentar 1116

2 liker  
Kommentar #1118

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

De naive og de edrue.

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Øyes stormløp er dødt og maktesløst nå som for et halvt år siden. Det var aldri der, og med godt politisk håndverk på begge sider vil det aldri oppstå.

PC-en min  stoppet opp midt i min kommentar til Njål Kristiansen. Jeg forsøker på nytt. 

Øye mener at alle som uttaler seg om den israelsk palestinske konflikten, bør være nøkterne og ikke naive og tro at de to stridende parters ledere  er like oppriktige og ærlige i sine uttalelser om sine politiske motiver og mål. Det tror jeg  ikke er tilfelle. De nåværende palestinske ledere likner for mye på sitt store  ideologiske forbilde, Yasser Arafat,  som ble erklært å være en notorisk løgner av Terje Røed Larsen. 

Her skilles våre veier: De som tror på løgnerne, og de som ikke tror på dem.  De  første tror ikke at det har vært et stormløp mot Israel det siste halvåret.  De sier at stormløpet bare er noe som har foregått  inne i hodet på Øye!  Palestinerne sier at de ønsker å leve i fred ved siden av jødene, og da er de villig  til å tro at de snakker sant. 

De andre tror mer på de israelske lederne som har skoene på og kjenner hvor det gnager. Det gnager for tiden ganske kraftig, 

Naftali Bennett har jeg tro på.  Jeg ser frem til å høre at han har blitt forsvarsminister. Før november 2019 vil det bli nyvalg i Israel, og da er kanskje Netanyahus tid som statsminister over. De med skoene på vil avgjøre valget.

3 liker  
Kommentar #1119

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Et kunststykke

Publisert over 2 år siden

Det er et kunststykke av deg å klare å plassere www.riksavisen.no på venstresiden. 

Det er imidlertid beroligende å lese at du kjenner deg ubekvem når du leser den. Men du har en lei uvane med å plassere alt du ikke liker, på venstresiden.  

1 liker  
Kommentar #1120

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

En uklarhet fra min side.

Publisert over 2 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Det er et kunststykke av deg å klare å plassere www.riksavisen.no på venstresiden. 

Kunststykket er det du som står for, Dag Løkke.  Jeg har ikke, med det jeg skriver her,  plassert  Riksavisen. no på venstresiden: "Her er avisens målsetting og, den kan jeg ikke si er mer oppsiktsvekkende enn andre avisers målsetting på venstresiden i det politiske spektrum." 

Både venstre- og høyresidens aviser har ofte like forvrengte synspunkter når Israels ledere på høyresiden blir omtalt. Venstresidens redaktører er likevel de som tar kaka, når det gjelder forvrengninger.

 Jeg tar det som et uttrykk for at du mangler mer tungtveiende argumenter mot mine synspunkter, når du henger deg opp i en slik språklig unøyaktighet.  Jeg kunne ha skrevet  " enn mange andre avisers målsetting på begge sider av det politiske spektrum."  Det var og er min mening.


3 liker  
Kommentar #1121

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Her skilles våre veier: De som tror på løgnerne, og de som ikke tror på dem.  De  første tror ikke at det har vært et stormløp mot Israel det siste halvåret.  De sier at stormløpet bare er noe som har foregått  inne i hodet på Øye!  Palestinerne sier at de ønsker å leve i fred ved siden av jødene, og da er de villig  til å tro at de snakker sant. 

Og etter all den diskusjonen vi har hatt om dette ser du meg fortsatt som en venn av Palestina og uvenn av Israel. 

Til ditt svar til Løkke vil jeg si at du selv leverer de beste motargumentene mot ditt syn. Argumentasjonen din henger ikke sammen lenger. Den er blitt for krampaktig og unyansert slik at den faller på sin egen urimelighet. 

1 liker  
Kommentar #1122

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Si det i klartekst!

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Argumentasjonen din henger ikke sammen lenger. Den er blitt for krampaktig og unyansert slik at den faller på sin egen urimelighet. 

Dette er tåketale av en debattant som ofte skriver  saklig og klart her på verdidebatt. Når det gjelder en meningsmotstander som taler vel  og forsvarer Israel og landets ledere på høyresiden, forholder det  seg imidlertidig  annerledes, som sitert ovenfor.  Hvordan er argumentasjonen hans? Ingen er interessert i tåketale. Si det i klartekst!

4 liker  
Kommentar #1123

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Ikke et kjedelig øyeblikk

Publisert over 2 år siden

Jeg er enig med deg i at Njål Kristiansen skriver saklig og klart her på Verdidebatt. Derfor er det alltid en fryd å lese ham. 

Du og jeg er derimot ganske forutsigbare. Men vi kjeder oss ikke! 

Ha en fortsatt god søndag! 

Kommentar #1124

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

En spørreundersøkelse.

Publisert over 2 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Du og jeg er derimot ganske forutsigbare. Men vi kjeder oss ikke! 

Jo, Jeg har begynt å kjede meg, for min opplevelse er at  debatten på denne tråden om staten Israel og jødene stilling i verden i dag, er svært  fastlås. Vi ligger i våre skyttergaver og lader våre  våpen før neste runde. 

For å komme ut av denne fastlåste  situasjonen tar jeg et initiativ og utfordrer kristne brødre og søstre , som ikke har tatt seg tid til, eller ikke  har hatt  anledning til å lytte til den teologiske forsker og pastor i en britisk lavkirkelig menighet i England  dr. Paul Wilkinson. Den språklige barrieren håper jeg ikke er for høy.

 Jeg har presentert ham her på verdidebatt på ulike tråder i noen år  siden jeg ble oppmerksom på han i 2012  da han hadde avsluttet sitt forskningsprosjekt "Palestinsk kristendom".  Det er i et videoforedrag på litt over en time at han dokumenterer sine påstander. Se nedenunder!

Jeg ønsker at troende mennesker som mestrer det engelske språk,  tar utfordringen og lytter til pastorens/forskerens  budskap i foredraget.  Særlig er hans møte med president Yasser Arafat  like før han døde i 2004 interessant og meningsfull:  På tidsskiven etter ca. 42 minutter. 

Hva er kristne brødres  respons på pastorens opplysninger om palestinsk kristendom? Christian Palestinianism – YouTube.

2 liker  
Kommentar #1125

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Lutherske proporsjoner

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.

Her er avisens målsetting og, den kan jeg ikke si er mer oppsiktsvekkende enn andre avisers målsetting på venstresiden i det politiske spektrum:

"Vi ønsker å bidra til kristen opplysning og kunnskap, veilede medmennesker til den litteratur og kunst og læremidler og hjelpere som behøves for å kunne se verden som den er, og ikke som den illusjonen som en er tillært, indoktriner og manipulert til å tro. Riksavisens formål er å bekjempe voldelige, totalitære og ukristelige bevegelser gjennom ord og avsløring".

Jarle Johansen og riksavisen.no tar jødehatet til lutherske høyder i deres bidrag til "kristen opplysning og kunnskap".

For eksempel skriver Jarle Johansen i riksavisen.no:

WARNING: The Jews are heading for a fall


Why the Jews hate Jesus?

"Why the Jews hate Jesus? Because he will strip them for their privileges of usury, lies and deceit.. They would have to be farmers and fishermen or do something other honest work like all else.. than themselves know they will starve to death"

Litt mer fra samme artikkel om forholdet jødedom/kristendom:

"PM: Holocaust memorial will stand beside Parliament as permanent statement of our British values
https://www.gov.uk/government/news/pm-holocaust-memorial-will-stand-beside-parliament-as-permanent-statement-of-our-british-values

Once upon the time the British values was Christian, what was the religion of the Lost Tribes of Israel (Caucasians), not Jewish. It have changed now. Why should Christians help the unGodly; that is Abraham’s, Moses, Jacob-Israel, Isaac’s and Jesus’ God."
Kommentar #1126

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Undrenes tid er ikke forbi.

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Jarle Johansen og riksavisen.no tar jødehatet til lutherske høyder i deres bidrag til "kristen opplysning og kunnskap".

Etter å ha lest lenkene i din  kommentar #1125 må jeg gi deg rett i at "Jarle Johansen og riksavisen.no tar jødehatet til lutherske høyder"  i publikasjonene i avisen sin. Det sier ikke så lite.

 Jeg må beklage at jeg uttalte meg positivt og på sviktende grunnlag, da jeg bedømte avisen ut fra en artikkel om de 10 tapte stammer.  I artikkelen fant jeg en del ting som var interessante og  historisk holdbare, og ble forledet til å tro at det samme var tilfelle med mye av det andre som  Jarle Johansen presenterte i avisen sin.  Der tok jeg skammelig feil. Jeg deler din oppfatning av avisen, Gjermund Frøland.

Mitt syn på jøder og Israel er sammenfallende med det jødisk/katolske syn som Havard professor Roy Schoeman forteller om i de to videoforedragene,  som jeg presenterte i min kommentar #1108 : Medi Mentor: Virgin Mary converts Harvard Professor Part 2 (Jewish. Det er et mektig vitnesbyrd om hva Gud kan uttrette blant jøder i dag.

2 liker  
Kommentar #1127

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Drakamp på Israels hjemmebane.

Publisert over 2 år siden

Det har blitt kjent at statsminister Benjamin  Netanyahu gikk seirende ut av striden med Naftali Bennett om hvem som skal bekle forsvarsministerposten i den israelske rgjering etterat  Lieberman og hans parti kastet inn håndkleet i forrige uke på grunn av at regjeringen reagerte så tafatt mot Hamas, som sto bak rakettregnet mot Israel fra Gaza. Hvis også Bennett og hans gruppe på 8 representanter i Knesset, hadde gjort det samme, som de truet med å gjøre, ville det ha blitt rgjeringskrise i Israel  og nyvalg til våren, et halvt år før tiden for det planlagte valg. Statsministeren vant en innenrikspolitisk seier  av dimensjoner, og Bennet led et forsmedelig politisk nederlag som kan koste ham dyrt når valget til slutt kommer i november 2019. Bennett bøyde seg for de argumenter statsministeren la frem på et kabinettmøte søndag kveld 19. november. Der må han ha overbevist lederne for koalisjonsregjeringen om hvor skadelig det ville være for Israel om det ble regjeringskrise på dette tidspunkt. Hvilke tungtveiende argumenter han presenterte, vet ingen uteom de som var til stede på møtet. Verden vil få geie på det i løpet av få dager, ble det sagt.I etterkant  av drakampen mellom Netanyahu og Bennett  har sistnevnte lagt frem for offentligheten i Israel en begrunnelse for sin fallering overfor statsministeren. Det er en interessant erklæring, som kanskje vil reparere litt på den politiske skaden hans renome ble påført av nederlaget. Noen observatører hevder derimot at begivenheten som fant sted denne helgen, kan innvarsle en politisk opptur for partiet "Det jødiske hjem" og Naftali Bennett. Her er hans erklæring som det skal bli spennende å se om har noen virkning på den israelske opinion:  Bennett demands 'revolution' in Israel's defense policy.


2 liker  
Kommentar #1128

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Netanyahu fikk åndelig veiledning?

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
I etterkant  av drakampen mellom Netanyahu og Bennett  har sistnevnte lagt frem for offentligheten i Israel en begrunnelse for sin fallering overfor statsministeren

En utvidelse av perspektivet for stormløpet mot Israel, som kanskje forklarer  Naftali Bennetts fallering  overfor statsministeren.

When All Else Failed, Netanyahu Turned to Spiritual Guidance - Israel ..

1 liker  
Kommentar #1129

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Informasjon om det som skal skje.

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
En utvidelse av perspektivet for stormløpet mot Israel


Denne lenken bør fortrinnsvis  leses av Bibel-troende mennesker. Den gir en beskrivelse av hva som er i vente for Israel ut fra nyhetsbildet som tegner seg i Midtøsten  i disse dager - og ut fra det som Bibelen  forteller  skal skje i de siste tider når det gjelder Israel. Det blir spennende tider.
Shalom to you. Brother Raoul www.blowthetrumpet.com.au 
 
2 liker  
Kommentar #1130

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Denne slekt skal ikke forgå før alt dette skjer.

Publisert over 2 år siden

"Sannelig, jeg sier dere: Denne slekt skal ikke forgå før alt dette skjer,"   skriver Matteus i sitt evangeliums  kapittel. 24, vers 34:  Er vi denne slekt?

Broder Raoul har i to artikler på sin hjemmeside  "Blow the Trumpet in Zion"  www.blowthetrumpet.com.au , som jeg henviste til i forrige kommentar #1129 skrevet om hva "alt dette" innebærer  i lys av Guds ord og i lys av hva hva dagens begivenheter i Midtøsten åpenbarer for oss i nyhetene.  

Det er interessante opplysninger som ennå ikke har kommet frem  i NRK. Hvem har hørt om oljedrillingen på Golanhøyden og de problemer det reiser for Israel? Her er et lite utdrag av siste artikkel, som handler om verdens stormløp mot Israel:

"Assad is a ‘spanner (en skrunøkkel, en flaskehals i bestrebelsene til)  in the works’ to President Erdogan’s ambition to be the top man in the Muslim world. Once the invasion of Israel happens it will bring about the Time of Jacob’s Trouble for three and a half years. Israel will go into this Time of Great Trouble but be saved out of it at the end. (Jeremiah 30:1-10) At the end of this period of time to save the world from annihilating itself and for the sake of His elect saints God will cut those days short and send the Lord Jesus back to save Israel, destroy the man of sin, rapture and resurrect the saints and inaugurate the Messianic Millennial kingdom. (Matthew 24:21-22) (2 Thessalonians 2:8) (Daniel 11:45) (Matthew 24: 29-31) (Isaiah 2:1-5) (Ezekiel 36:22-38; 37:15-28)"

3 liker  
Kommentar #1131

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

En lysende stjerne som kanskje kommer tilbake?

Publisert over 2 år siden

USAs ambassadør til FN Nikki Haley forlater stillingen sin før utgangen av 2018.  Den tok hun over for 4 år siden da Trump vant presidentvalget i 2016.  Hun har vært en fantastisk god ambassadør for USA, ( og dets allierte, Israel)  som FN ved flere anledninger i denne perioden har gått til frontalangep på med Israels-fiendtlige resolusjoner. 

De som har hørt hennes innlegg både i Sikkerhetsrådet og i Hovedforsamlingen, vet kanskje ikke at hun har måttet gå med skuddsikker vest  ut og inn av FN-bygningen i New York. Hun er hatet av  arabere og spesielt av Palestina-venner fordi hun ikke vil støtte verdens stormløp mot Israel, slik hennes  forløper gjorde, som talsmann for president Barak Obama.  

Hun er lovet en lysende femtid i amerikansk politikk hvis hun velger å komme tilbake som representant for det Republikanske partiet. Slik ble det rapportert om henne  i en amerikansk avis: 

"Nikki Haley: “I proudly serve in this administration, and I enthusiastically support most of its decisions and the direction it is taking the country,” Haley wrote. “But I don’t agree with the president on everything.”

The daughter of Indian immigrants, Haley developed a national reputation as a racial conciliator who led the charge to bring down the Confederate flag at the Statehouse and helped guide the state through one of its darkest moments, the massacre at a black church.

South Carolina Republican Sen. Lindsey Graham, a close Trump ally tweeted that Haley “has a very bright future and will be a key player in both the future of the Republican Party and our nation as a whole for years to come.”

3 liker  
Kommentar #1132

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Om troverdighet.

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Herstad: "Det er ganske skremmende om du (Roald Øye)  ikke er enig med meg i at Evangeliekirkens rasistiske og antisemittiske teorier er vrøvl?"

Hermod Herstad forsvant stille og ubemerket vekk fra denne tråden etter å ha stemplet andres  meninger som vrøvl.  Jeg har sagt hva jeg mener om debatt- formen,  og burde kanskje  være fornøyd med at han forsvant. Men nei.  Det er jeg ikke  Jeg tror det er nyttig å få eksponert ulike trosoppfatninger blant bekjennende kristne. Sannhet og vrøvl er viktig å holde adskilt.

Når meninger og trosoppfatninger brytes på verdidebatt, har jeg trodd at akkurat som i enhver annen debatt, vil deltakerne bli overbevist om at  noen argumenter eller synspunkter veier tyngre,  eller er bedre enn andre,  især i spørsmålet om Israel og jøder. I det spørsmålet dukker det ofte opp mye grums p.g.a. våre menneskelige sympatier og antipatier. 

 Å innrømme at man har skiftet standpunkt i et trosspørsnmål etter å ha overhørt en opphetet debatt, er det imidlertid sjelden man hører om. Min erfaring er at  tyngst veier  trosoppfatninger som settes frem av personer som jeg har stor tillit til, fordi jeg vet hva de ellers står for i ulike sentrale spørsmål.  En persons sakkunnskap veier tungt i min vurdering.

2 liker  
Kommentar #1133

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Spørreunersøkelsen.

Publisert over 2 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Ha en fortsatt god søndag! 

"Jeg ønsker at troende mennesker som mestrer det engelske språk,  tar utfordringen og lytter til pastorens/forskerens  budskap i foredraget.  Særlig er hans møte med president Yasser Arafat  like før han døde i 2004 interessant og meningsfull:  På tidsskiven etter ca. 42 minutter. 

Hva er kristne brødres  respons på pastorens opplysninger om palestinsk kristendom? Christian Palestinianism – YouTube."

Denne utfordringen ga jeg i en tidligere kommentar, #1124, kristne deltakere på tråden.  Min naive optimisme at noen ville følge oppfordringen og gå inn på lenken,  og gi en oppriktig tilbakemelding om hva de tenker og mener om Paul Wilkinsons avsløringer, var  tydeligvis ikke vellykket.  Jeg vet at det er ubehagelig å bli forstyrret av fakta, Jeg må visst slutte å rope "Ulv!"  I  morgen er det dessuten søndag og hviledag.

1 liker  
Kommentar #1134

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Hva er kristne brødres  respons på pastorens opplysninger om palestinsk kristendom? Christian Palestinianism – YouTube."

Sett den før. Ikke noe nytt, samme forvillelse som det alltid har vært.

1 liker  
Kommentar #1135

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Prøv åndene om de er av Gud!

Publisert over 2 år siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Sett den før. Ikke noe nytt, samme forvillelse som det alltid har vært.

Uten sammenlikning for øvrig føler også vi, Tore Olsen, fortvilelse og sorg over "Jerusalem" som ikke vil høre det glade budskapet om Guds frelsesplan med jødene, De ville  heller ikke høre budskapet i fordums tid.  Takk for tilbakemeldingen, Tore Olsen!  Historien gjentar seg.

 "Mine kjære, tro ikke enhver ånd!" skriver Johannes i  kapittel 4 i sitt 1. brev: "Prøv åndene om de er av Gud!"  Evnen  eller nådegaven til å gjennomskue falske ånder er ikke gitt enhver. 

Nådegaven hadde tydeligvis  dr. Paul Wilkinson da han i Ramalla på "Vestbredden"  gjorde hva han kunne for å unngå å ta Yasser Arafat i hånden da det berømmelige Sabeel-møtet i 2004  var over. Jeg  hentydet tili videoforedraget i  en tidligere kommentar.  Lytt til budskapet og prøv hans ånd! 

Arafats hånd  bar merker etter for mye jødisk blod, forklarte dr. Wilkinson. i ettertid.  Norske politikere og kristenledere sto i kø for å omfavne og kysse  prisvinneren  da han  kom for å motta  fredsprisen  noen få år i forveien.   De "luktet" intet unormalt med terroristen!  Kåre Kristiansen fra KrF  var et hederlig unntak.


2 liker  
Kommentar #1136

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

"Gi oss våpnene og vi skal fullføre jobben!"

Publisert over 2 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Øyes stormløp er dødt og maktesløst nå som for et halvt år siden. Det var aldri der, og med godt politisk håndverk på begge sider vil det aldri oppstå. 

----  sa  Winston Churchill under krigen.

Godt politisk håndtverk vil dessuten si å være godt orientert:

Det er sikkert noen som ønsker å stå på Jerusalems murer og delta i forsvaret av byen og landet, men som syns de mangler de rette våpen mot fiendene som leirer seg rundt jødenes hovedstad.  

Jay Sekulow er en politisk rådgiver for president Trump som har skrevet en bok om Jerusalem, "A Biblical and Historical Case for the Jewish Capital."  og som i den gir leserne tips om hvordan de på bibelsk,  folkerettslig og historisk grunnlag kan være med på forsvaret av Jerusalem  Lytt til og les hvordan han i denne linken argumenterer for et godt forsvar:

Here is what you need to know about the case for Jerusalem


2 liker  
Kommentar #1137

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

About Jay Sekulow:

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Godt politisk håndtverk vil dessuten si å være godt orientert:

"Listen to what he says. Read his book. Hear what some are inaccurately denying. Because right now, in a world where so many are denying history and facts, it is more crucial than ever to spread the truth."

De som mest trenger fakta,  garderer seg ofte mot å bli utsatt for dem.  Derfor regner de statsminister Netanyahu som den største hindring for fred mellom jøder og palestinere. Også bekjennende kristne  har mest tro på palestinernes fredsønsker. Så ille er situasjonen. Så viktig er derfor informasjon. Les og bli klok!

1 liker  
Kommentar #1138

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Uten sammenlikning for øvrig føler også vi, Tore Olsen, fortvilelse og sorg over "Jerusalem" som ikke vil høre det glade budskapet om Guds frelsesplan med jødene, De ville  heller ikke høre budskapet i fordums tid.  Takk for tilbakemeldingen, Tore Olsen!  Historien gjentar seg.

Men vi vet jo at Jesus Kristus vil ta dem til seg, og seire over deres fiender - det vet vi, tross sorgen er fortvilelsen blitt tannløs - den biter ikke lenger, håpet lever!

2 liker  
Kommentar #1139

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Professorale uttalelser om jøder og Israel.

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Jarle Johansen og riksavisen.no tar jødehatet til lutherske høyder i deres bidrag til "kristen opplysning og kunnskap".
Martin Luthers jødehat hørte jeg første gang om mens jeg gikk på Oslo off. lærerskole i 1950-årene. Jeg trodde ikke det var sant som stod i en lærebok skrevet av sosialisten  prof. Edvard Bull.  Da det ble bekreftet av vår lærer i kristendomkunnskap, dr. teol. Per Lønning at hvert eneste ord var sant, hadde jeg mest lyst til å "gå ut og gråte bitterlig". Jeg  måtte  innse at min tvil  om ektheten var uberettiget. Det var nyttig informasjon om Den Lutherske kirkes  grunnlegger, for det gjorde det lettere å forstå den kritiske holdning til Israel og jødene  som lederne i Lutherske Verdensforbund  har gitt uttrykk for i de siste 50 år siden Israels opprettelse i 1967. Deres uttalelser om Israel og jøder  har vært som å høre "his master's voice".  Her er en annen teologisk professor som uttaler seg om jøder:  Jew Hatred Today! This Professor Says it Best
Kommentar #1140

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

En jødisk vox populi i Israel skriver til jøder i USA.

Publisert over 2 år siden

Abi Abelow er en jødisk israeler som  skriver i israelske aviser og tidsskrifter. Han er en interessant stemme fra folkedypet. Han skrev 21. november i år en kommentar om amerikanske jøder som er i ferd med å miste sin jødiske identitet, og som er i ferd med å  forsvinne ut i det store amerikanske folkehavet, i «the great melting pot».  Kommentaren kan leses i sin helhet i lenken jeg henviste til i  #1139:

«Jeg føler meg velsignet som kan bo i vårt eldgamle hjemland, Israel», skriver han. «Det forbauser meg at ikke flere jøder i diasporaen har skjønt hvor velsignet det er å kunne  leve i en tid  da vi kan realisere drømmene,  som  våre forfedre hadde som i hundrevis av år lengtet etter å komme tilbake til sitt/vårt eget hjemland. 

Ideelt sett skulle en ikke velge å flytte tilbake til Israel bare for å slippe unna antisemittismen der en bor, Jødene burde ønske å flytte tilbake for å kunne nyte livet i et samfunn der det  normale er å leve et jødisk liv, med jødiske skikker i følge en nasjonaljødisk kalender, som er vår livsstils-kalender, og naturligvis med vår egnen hær «The IDF» til å forsvare oss.

Jeg forstår meg ikke på de jøder som ennå ikke har sett lyset/poenget. Det er bare en grunn till å bosette seg her i Israel: Det er fordi du ønsker å bo i Israel, ikke for å unnslippe noe, ikke for«the high-tech», ikke for noen annen grunn, med unntak av ønsket om å være hjemme med alle de utfordringene det innebærer, og de er mange.   

At antisemittisme  er en normaltilstand,  må jøder i alle land være klar over. Antisemittisme er ikke en abnormitet, og den har ikke kommet tilbake, den stod bare og ulmet på lavbluss for en kort  stund etter Holucaust.  Antisemittisme har alltid vært en integrert del av jødisk liv. Vi ble bare litt bortskjemt siden vi levde i en tidsperiode da den gikk under jorda. 

Så kom dere ombord i «the bandwagon»,  ta inn over dere den sanne virkelighet! Stopp den indre strid i det jødiske diaspora-miljøet, foren dere,  og vær stolte jøder og stolt over vår jødiske stat, Israel!  Se og kom dere hjem!"


Er det til okkupert palestinsk land de blir invitert å komme tilbake? Noen på denne tråden, mener  visst det. Tar jeg feil?  La oss fortsette debatten om stormløpet mot Israelt!

1 liker  
Kommentar #1141

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

En lapsus?

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Det var nyttig informasjon om Den Lutherske kirkes  grunnlegger, for det gjorde det lettere å forstå den kritiske holdning til Israel og jødene  som lederne i Lutherske Verdensforbund  har gitt uttrykk for i de siste 50 år siden Israels opprettelse i 1967. 

Den historiske lapsusen om Israels gjenopprettelse som jødisk stat i moderne tid la jeg inn som en test på om det ennå var noen historisk våkne lesere på denne tråden som ville reagere med "hoderysting".  Det var det ikke.  Lederne i DLV gjør fremdeles hva de kan for å forhindre gjenopprettelsen av Eretz Israel.

Gjenopprettelsen av det lovede land i sin helhet har ennå ikke funnet sted.  Året  1967 var bare et viktig  steg på veien videre mot målet:  Innlemmelse i Israel av de jødiske landområdene  Judea og Samaria.  Det er de neste steg som må bli tatt. 

Kommentar #1142

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Les hva som skjer!

Publisert over 2 år siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Det skjer litt på tråden her. Guds folk forfølges - slik har det alltid vært.

«Uforglemmelige turer starter med Airbnb. Finn opplevelser i nærheten eller i fjerne steder og få tilgang til unike hjem, opplevelser og steder rundt om i verden.» Slik lyder reklamen for Airbnb på Google. 

I Israel har det vakt oppsikt og høylydte protester at israelere, som bor både  i selve staten Israel og  på den såkalte «Vestbredden», d.v.s. i Judea og Samaria, har blitt svartelistet av kompaniet, Airbnb,  fordi Israel etter sigende okkuperer  palestinsk land!  

Bosetterne bor helt legalt i nybyggerfeltene innenfor C-områdene, som ble opprettet i følge Oslo-avtalene på 1990-tallet. De er følgelig lovlige etter folkeretten, men antisemittismen og antisionismen, representert ved Airbnb,  går her hånd i hånd og deltar gjerne i stormløpet mot Israel.  

EbinSandler skriver i «World Israel News»: «Followinga 2016 racial discrimination scandal, the popular peer-to-peer lodging app announced it would ban Israelis based on the location of their homes within the Jewish state, Israel.»

Les hvordan Israel og Israels-venner  møter dette politiske fremstøtet!: Tourists flock to Judea and Samaria to fight 'anti-Semitic' Airbnb boycott.


Kommentar #1143

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Debatt? Debatt?

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Bosetterne bor helt legalt i nybyggerfeltene innenfor C-områdene, som ble opprettet i følge Oslo-avtalene på 1990-tallet. De er følgelig lovlige etter folkeretten, men antisemittismen og antisionismen, representert ved Airbnb,  går her hånd i hånd og deltar gjerne i stormløpet mot Israel.  

1. Hva handler debatten om? Er det lov å komme med motforestillinger mot din fremlegging av saksforholdet, eller er det meningen at debatten skal støtte opp om din fremlegging av saksforholdet?

2. Hva handler debatten om? Handler den om å liste opp brikker i spillet om å oppfylle Guds profetier der Airbnb er nok et redskap i Guds plan for staten Israel?

1 liker  
Kommentar #1144

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Stormløpet fortsetter

Publisert over 2 år siden

Du stiller et viktig spørsmål her, Gjermund Frøland. Dette er en tråd hvor trådstarteren antakelig har skrevet de fleste kommentarene selv. Hensikten virker å være et ønske om å holde det gående. Stormløpet blir dermed selvoppfyllende. Spørsmålet er bare om det finnes noe annet sted enn her.        

1 liker  
Kommentar #1145

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Det fins bare et sted bedre enn her.

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hva handler debatten om? Handler den om å liste opp brikker i spillet om å oppfylle Guds profetier der Airbnb er nok et redskap i Guds plan for staten Israel?

Ja, den handler om alle dem som på sitt vis,  verbalt eller ved  handling fosøker å forpurre oppfyllelsn av Guds løfter til jødene om et løftesland, Kanaan. 

Kampen om opinionen, slik jeg ser det, går ut på å identifisere løgnerne, og å gi støtte til alle gode forsvarstiltak som Israel  setter i verk for å nøytralisere terrorister og  BDS-tilhengere.  Den kampen er  det en fornøyelse å være med i. 

Det dukker stadig opp nye aktører i stormløpet mot Israel,  både fra sekulære og geistlige aktører,  sist ved Airbnb.  Derfor er det behov for flere  Israels-vennlige kommentatorer på verdidbatt. Det spørs om det fins et bedre sted enn her. Det måtte være dagsavisen  Dagen. 

Jeg innser at det kan bli vel mange kommentarer fra min hånd,  og skulle  ønske enda  flere ville  delta med kommentarer som imøtegår  Dag Løkkes og Gjermund Frølands  kritikk. av tråden,  fordi den aldri tar slutt.  De ønsker vel at den falske palestinske propagandaen skal ha så fritt spillerom som mulig: 

Dag Løkke: "Dette er en tråd hvor trådstarteren antakelig har skrevet de fleste kommentarene selv. Hensikten virker å være et ønske om å holde det gående. Stormløpet blir dermed selvoppfyllende.  Spørsmålet er bare om det finnes noe annet sted enn her."        

2 liker  
Kommentar #1146

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

"Det er håp i hangande snøre".

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.

Jay Sekulow er en politisk rådgiver for president Trump som har skrevet en bok om Jerusalem, "A Biblical and Historical Case for the Jewish Capital."  og som i den gir leserne tips om hvordan de på bibelsk,  folkerettslig og historisk grunnlag kan være med på forsvaret av Jerusalem  Lytt til og les hvordan han i denne linken argumenterer for et godt forsvar:

Here is what you need to know about the case for Jerusalem

"Listen to what he says. Read his book. Hear what some are inaccurately denying. Because right now, in a world where so many are denying history and facts, it is more crucial than ever to spread the truth."

I en kommentar på denne tråden la jeg for noen uker siden inn en lenke som inneholdt et fredsforslag til den israelsk palestinske konflikten. Forslaget kom fra en pensjonert israelsk general og ble publisert i New York Times i forbindlese med at Donald Trump  hadde vunnet prsidentvalget i november 2016. Tittelen på forslaget var "The New Two State Solution" og essensen i forslaget var at Egypt, Israel og Jordan samarbeidet om opprettelse av en palestinsk stat, Palestina,  der kjerneområdet skulle være Gaza, med et  tilstøtende landområde på sydsiden langs Middelhavskysten,  som Egypt måtte være villig til å avstå.  De bibelske landområdene,  Judea og Samaria,  (Vestbredden) skulle, etter planen, for alltid tilfalle Israel. 

I utgangspunktet var/er planen dødfødt, for ingen nålevende palestinske ledere  vil våge å  akseptere den. Planen  må med makt tres ned over hodene på palestinerne,  etter en krig som det internasjonale samfunn organiserer. Planens gjennomføring er avhengig av Egypts, Jordans  og FNs tilslutning, og disse aktørene kan komme til å torpedere planen,  mest sannsynlig FN.

Før årets utgang har president Trump lovet å legge fem sitt lenge annonserte fredsforslag, som han har sagt vil bli tidenes mest geniale fredsplan. Mitt utopiske håp er at han adopterer eksgeneralens plan. Han kjenner til den. Men dessverre, planen vil nok bli avvist av alle parter, med unntak av Israel. 

 "Det er håp i hangende snøre". Den dagen snøret hales inn uten fisk, er det slutt  med denne tråden også.  Jeg legger den ned, etter instendige oppfordringer.

1 liker  
Kommentar #1147

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Hvem har regien?

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Ja, den handler om alle dem som på sitt vis,  verbalt eller ved  handling fosøker å forpurre oppfyllelsn av Guds løfter til jødene om et løftesland, Kanaan. 

Du er fortsatt uklar på hvem det er som har regien.

Kommentar #1148

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Ja, den handler om alle dem som på sitt vis,  verbalt eller ved  handling fosøker å forpurre oppfyllelsn av Guds løfter til jødene om et løftesland, Kanaan. 

Hvis de bibelske profetiene skal gå i oppfyllelse må vel noen være antagonistene i historien?

Kommentar #1149

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Og Oscar for beste skurkerolle går til .....

Publisert over 2 år siden
Roger Christensen. Gå til den siterte teksten.
Hvis de bibelske profetiene skal gå i oppfyllelse må vel noen være antagonistene i historien?

Judas.

Det er kanskje en logisk, etymologisk grunn til at vi, i det minste på norsk, lar det samme ordet, historie, representere to ting, en fortelling, som regel fiksjon, og en fremstilling av menneskenes fortid.

I den tiden da folk flest trodde på gud(er), var det sikkert gode grunner til å se på historiens løp som et resultat av planene til den store forfatter, han som ikke bare behersket ordet, men som var ordet, selveste Gud, med stor G.

Han trengte synden for å oversvømme Jorden og utrydde mann og mus..

Han trengte onde Kananeere for å kunne bruke spektakulær vold i israelernes landnåm og folkemord.

Han trengte Judas og de onde jødene for å få spikret Jesus opp på et kors.

Han trengte Hitler for å motivere jødene til å flytte hjem/"hjem".

Og i dag trenger han Airbnb for å få gjennomført sitt planlagte stormløp mot Israel.

Slapp av!

Gud har full kontroll.

Han styrer alt. 

 All the world’s a stage,

And all the men and women merely players

2 liker  
Kommentar #1150

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Gershon Hacohens fredsforslag.

Publisert over 2 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Du er fortsatt uklar på hvem det er som har regien.

 Jeg tror ikke jeg har vært uklar om hvem som har hatt regien når det gjelder  å innfri landløftene til patriarken Abrahams barn, Isak.  Du burde ha registrert Guds finger som  har vært til stede gjennom hele historien fra utgangen fra Egypt til opprettelsen av staten  Israel i 1948  og utfallet av krigene i 1967 og 1973.  Den samme regisøren vil stå for gjennomføringen av resten av løftene.  

For de som ikke kjenner til innholdet i eks-general Hacohens fredsplan, som egentlig er et columbi egg,  er det anledning  å ta en smaksprøve av egget her.  Gi gjerne en respons på hva du syns om kvaliteten!  Announcing The New State Solution - Ynetnews

Gjermund Frølands  kommentar #1149 fortjener ingen ytterligere respons fra noen, men det er fritt frem for hvem som helst hvis noen vil.

1 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere