Verdidebatt

Hva er din tilflukt?

Jeg vil synge om Kristi bud. En sann og herlig rikdomsgave er de bud Kristus mottok fra Faderen og selv levde, for så å overgi oss. Jesus opplyser oss innenfra ved disse bud og Hans kraft og nåde gjør at vi ved dem kan oppfylle loven.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har tatt min tilflukt til Jesus Kristus. Men jeg kan umulig ta min tilflukt til Ham i sannhet, uten at jeg tar min tilflukt til Hans bud og befalinger. Det er bare der vi finner tryggheten, sannheten, nåden og kraften. Utenfor Kristi bud og befalinger er det kun løgn og evig mørke.

Det er bare en vei til lyset og livet. Det lys og liv som dømmer og tar livet av meg etter kjødet. Det er mange som forsøker å komme frem på veien gjennom kjødet, så de kan få del i landets herlige frukter. Men mange av de som forsøker å trenge seg frem der treller og strir og ei annerledes blir.

For å få del i Kristi liv, så må jeg inn i det lovede land. Men da må jeg over floden Jordan. Det er dødsfloden. Der jeg dør ved troen på og erkjennelsen av straffen Gud proklamerte over meg da jeg ble korsfestet med Kristus på Golgata kors. Dette er min død død med Ham, forat jeg kan leve det nye livet i Ham, etter Hans bud og befalinger.

Men når jeg er avdød fra synden, så er jeg blitt levende med Gud ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde. For er jeg død med Ham, da tror jeg også at jeg skal leve med Ham. Jeg har gått over fra døden til livet fordi jeg nå elsker mine søsken.

Dog, det er bare en vei til Kristi liv. Og da snakker jeg om det livet som tar livet av mitt kjød. Det kjødet som blir med meg opp av dåpens grav og som er fullt virksomt etter at jeg har oppstått med Kristus.

Veien til Kristi liv kan kun nåes og oppnås gjennom Kristi bud. Hva vet jeg om Kristi liv? Jeg kan kun lære Kristi liv å kjenne ved å holde Hans bud. Dersom jeg sier at jeg kjenner Ham, men ikke holder Hans bud, så lyver jeg.

Jeg leser i Skriften at Jesus begynte å gjøre og lære. Altså gjorde og levde Han det han selv lærte. Han hadde holdt Faderens bud og praktisert Hans lære og kunne derfor gå ut og forkynne et liv. Så når jeg mottar Jesu bud, så mottar jeg Hans liv. Jeg kan ikke motta Kristi liv uten å motta Kristi bud. Men mottar og holder jeg budet, så mottar jeg og lever også livet.

Straks vi begynner å gjøre etter Faderens bud, de som er overgitt oss av Sønnen, så vil begjæret bli belyst av budet og dødet ved Ånden. Har man fullt fokus på å holde budene, så belyses det heslige kjødet og fortæres i utførelsen av budet. Effektivt og raskt.

Det er i Kristi bud, når de skal holdes, jeg trenger formaningene i brevene, til å vise kjærlighet, mildhet, tålmodighet, barmhjertighet osv. Uten Kristi bud, så kan formaningene i brevene føre meg vill. For alt som er skrevet av apostlene, har sitt oppkomme og sin kilde og fulle oppfyllelse i evangeliet om Guds Sønn. Apostlenes brever i Det Nye Testamentet kan jeg derfor kun forstå, fatte, motta og praktisere rett når jeg legger de under Jesu bud og befalinger i evangeliet.

Jesu bud, når de tas i mot og erkjennes, trenger inn i legemet og gir meg lys over begjæret, og kraft ved Ånden til å oppfylle loven. Det finnes ingen kraft til å oppfylle loven uten i og gjennom Kristi bud og befalinger. Åndens kraft til å holde budet ligger i troen på og erkjennelsen av budet. Erkjenner jeg ikke budet ved tro, så får jeg heller ingen kraft. Erkjenner jeg, er det mer enn nok av kraft. Da blir bommer av jern til fyrstikker og dører av kobber til smør.

I denne etterfølgelsen av Jesu Kristus, kjenner jeg meg skyldig til å vandre som Han vandret. Uten å trekke noe fra eller legge noe til. Jeg blir besatt og inntatt av min Mesters bud og befalinger.
Paulus beskriver det slik:
"For vi forkynner ikke oss selv, vi forkynner Kristus Jesus som Herre, oss derimot som eders tjenere for Jesu skyld. For Gud, som bød at lys skulde skinne frem av mørke, han er den som også har latt det skinne i våre hjerter, forat kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi åsyn skulde stråle frem fra oss.

Men vi har denne skatt i lerkar, forat den rike kraft skal være av Gud og ikke av oss, idet vi alltid er i trengsel, men ikke kuet, tvilende, men ikke mistvilende, forfulgt, men ikke opgitt, nedslått, men ikke tilintetgjort - alltid bærende Jesu død med oss i legemet, forat også Jesu liv skal åpenbares i vårt legeme. For ennu mens vi lever, overgis vi stadig til døden for Jesu skyld, forat også Jesu liv skal åpenbares i vårt dødelige kjød.
2.Kor. 2:5-11

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt