Lars Gule

97

Etterlysning

Det hevdes av flere at «venstresiden» stadig kommer med anklager om rasisme når folk egentlig driver med kritikk av religion – islam – og av en bestemt innvandrings- og asylpolitikk.

Publisert: 2. apr 2018

Det er sikkert sant at det forekommer slike overtramp, men skjer det ofte? Hvis dette skjer «hele tiden» som noen påstår, burde det være lett å finne eksempler. Jeg vil gjerne ha slike eksempler på uriktig og urimelig stempling av meningsmotstandere som rasister/islamofobe og/eller ytringene deres som rasistiske/islamofobe.

Det er fint om eksemplene dokumenteres med screenshots eller helst lenker. De kan være fra Facebook, blogger eller kommentarfeltene til aviser og andre nettsteder (for eksempel Resett, Document.no, HRS’ sider, Verdidebatt.no osv.).

Dette er selvsagt ikke noen vitenskapelig undersøkelse og vil ikke gi noe representativt bilde av slike urimelige og uriktige anklager, men kanskje vi kan få noen konkrete eksempler på det som faktisk er ganske grove beskyldninger dersom de ikke er sanne.

Lars Gule

4 liker  
Kommentar #1

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Skoleeksempel

Publisert over 3 år siden

Det her må være et godt eksempel, fordi det endda er, hvad der i dagens debat kaldes, et brunt menneske, der diskrimineres og fordi kritikken i vestlig sekulær forstand er rent politisk.

Jaleh Tavakoli er som det fremgår flygtning fra Iran og uden at jeg kender hendes politiske indstilling, kan det siges at når man så kritiserer islam, er det oftest fra en ret venstreorienteret position - mange kommunister flygtede efter at have hjulpet Khomenie til magten - og sådan opfatter jeg også hendes kritik - altså venstreorienteret på den måde venstens venstrefløj var det, før de blev globalister.

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/jalehtavakoli/ECE10345801/blokeret-i-syv-dage-fordi-facebook-vurderer-kritik-af-iran-som-racisme/

Blokeret i syv dage, fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran, der spreder budskabet om islamisk terrorisme i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Der er links til dokumentation på hendes blog.

4 liker  
Kommentar #2

Rune Huseby

1 innlegg  1081 kommentarer

Taake-saken

Publisert over 3 år siden

Innen min interresesfære lagde noen storm i vannglass da et svartmetallband vågde inkludere islam i sine sterkt kristen-kritiske tekster:

https://www.aftenposten.no/kultur/i/BR9KQ/Islamkritisk-musikk-nominert-til-Spellemann


1 liker  
Kommentar #3

Øyvind A. Jørgensen

23 innlegg  37 kommentarer

Rasisme?

Publisert over 3 år siden

Om mine refleksjoner er svar på din etterlysning, vet jeg ikke, Gule, men langt unna ligger de nok ikke. Først litt om begrepet: Du hadde en artikkel i VL 21.3. «Hva er rasisme?» Hovedpoenget var at det er berettiget å snakke om rasisme også der det ikke handler om rase i tradisjonell forstand, f.eks. kan en tale om «religiøs rasisme.» Jeg stusser nok litt over den bruken av «rasisme», men kan ikke gå inn i noen debatt om det nå. Jeg nevner bare ett poeng, at «rasisme» har fått sitt meningsinnhold fra den tradisjonelle rasetenkningen og vekker assosiasjoner til den. Når man så vil bruke ordet på nye områder, f.eks. det religiøse, hva tenker man da om det meningsinnholdet som henger ved det? Skal det følge med? Hvis ikke, hvordan kan man sjalte ut det som ikke skal være med?

Noe som er vanskelig ved «rasisme»-begrepet, som andre begreper, er avgrensingen. Hva skal kalles rasisme? Både du og Ronald Mayora Synnes, som skrev om samme tema i en artikkel ved siden av din, understreker at kritikk av religion ikke er rasisme. Det er «selvsagt», sier Synnes, men i slutten av artikkelen skriver han at «dersom store grupper av mennesker med en religiøs tilhørighet blir uløselig knyttet til negative karakteristikker som blir oppfattet som umulig å forandre, så er det klare likheter mellom denne ideologien og slik klassisk rasisme har blitt forstått. Dette blir særlig tydelig dersom noen religioner og mennesker med en viss religiøs tilhørighet blir beskrevet som noe som vi bør passe oss for og som en trussel mot vår levemåte.»

Vanligvis betyr rasisme at mennesker blir hetset p.g.a. sin tilhørighet til en gruppe, en «rase», religion e.l., som Synnes skriver, men han sier også at å advare mot «noen religioner» er rasisme. Han ble utfordret på Verdidebatt til å trekke grensen mellom kritikk og rasisme, men kan knapt sies å ha gitt noe svar.

Maryam Trine Skogen skrev i VL 14.8.2017 at «å tegne et bilde av Norge og norsk som en renere og mer verdifull verdi er reinspikka rasisme.» Setningen byr på tolkningsproblemer, for «renere» i forbindelse med rasisme gir jo bestemte assosiasjoner, og muligens kan Skogen ha hatt i tanke et sjåvinistisk, nasjonalistisk bilde der alt er bedre med Norge enn visse andre land. Jeg kommenterte påstanden hennes og skrev at det må være legitimt å mene og hevde at noe er bedre enn noe annet og at en til og med må kunne si at ens eget samfunn er bedre å bo i enn mange andre land fordi det alt i alt bygger på bedre verdier, og at man ikke er reinspikka rasist for det. Skogen fant ingen grunn til å presisere sin påstand.

4 liker  
Kommentar #4

Carl Wilhelm Leo

19 innlegg  931 kommentarer

Venstresiden vet best.

Publisert over 3 år siden
Rune Huseby. Gå til den siterte teksten.
Innen min interresesfære lagde noen storm i vannglass da et svartmetallband vågde inkludere islam i sine sterkt kristen-kritiske tekster:

Jeg er usikker på om det er hele Slitu eller deler av bygda som kalles Zulu.

En av dagens innbyggere i Slitu/Zulu brukte navnet Zulukongen på Facebook i årevis, helt til venstresidens politisk korrekte grinebiterne som sysler med de store sakene her i verden fikk se dette skrekkelige fenomenet.

Alarmen gikk hos ekspertene og de  klarte å få sensuren i Facebook  til å gripe inn mot denne sosiale og hyggelige karen , som steller med kulturelle tiltak. Han ble tvunget til å bytte profil.

Uklar begrunnelse , majestetsfornærmelse ?  Eller det  politisk korrekte instinktet   med iboende trang til å finne på bagateller for å trakassere  sine medborgere med alskens latterlige påpekninger.

http://www.zulukongen.com/?p=526

  https://www.smaalenene.no/lokale-nyheter/slitu/zululand/zulukongen-thor-nilsen-tvunget-til-a-bytte-facebook-profil-barnslig/s/5-38-471836

Vi venter i spenning på neste utspill fra bedreviterne.

Den ekte Zulukongen har forøvrig pådratt seg kritikk fra både de politisk korrekte  pluss president Jacob Zuma grunnet sine  synspunkter:

http://oaonline.dk/i-byen/item/9479-sydafrikas-præsident-irettesætter-homofobisk-zulukonge

Å være Zulumajestet er en tøff bransje , være seg på Slitu eller i Afrika..

  

 

  

   

4 liker  
Kommentar #5

Ragnar Kristoffersen

1 innlegg  29 kommentarer

Her er et eksempel

Publisert over 3 år siden

som passer inn i Gules verdensbilde. Studenten Felix er helt sikkert rasist ettersom både skoleledelsen, lærerne og flertallet av studentene mener det samme: 

http://www.friatider.se/student-tog-fram-fakta-om-invandrarbrott-riskerar-st-ngas-av-fr-n-kth

3 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere