Verdidebatt

Den baktalte Gud.

Englene fra herlighetens ufalne rike finner glede i å tjene og gi. De viser kjærlighet og omsorg for oss syndige og vanhellige mennesker. Disse himmelske vesener rører med våre mer eller mindre skakkjørte hjerter og sinn uten å bruke makt og tvang. De bringer lys fra himmelen til en mørk og forført verden. Sammen med Guds Ånd påvirker de på en vennlig og tålmodig måte menneskesinnet for å føre oss tilbake inn i et intimt fellesskap med vår Skaper.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi ser Gud åpenbart i Jesus. Når vi betrakter ham, ser vi at Skaperens gavmildhet er et uttrykk for hans karakter og vesen. Jeg gjør ikke noe av meg selv, sa Jesus. "Faderen, den levende, har sent meg, og jeg har liv ved ham." "Jeg søker ikke min egen ære." Han var alltid opptatt av å ære sin Far som hadde sendt ham.

Kristus fikk alle ting fra Gud. Men han tok imot for å gi. Slik kan det se ut også med hele himmelen når det gjelder Kristi tjeneste for alle skapte vesener. Gjennom Sønnen strømmer Faderens liv til alle. Gjennom Sønnen vender det tilbake med takk og glad tjeneste, som en lovsang av kjærlighet. Fra Skaperen til det skapte, fra det skapte til Skaperen i et evig livgivende krettsløp slik også naturens mange undrer vitner om selv i dens falne tilstand.

Nå har synden vansiret Guds opprinnelige fullkomne verk. Men håndskriften finner vi fremdeles. Også nå vitner det skapte om Skaperen. Det falne egoistiske menneske er det eneste som i større eller mindre grad lever bare for seg selv. Ingen fugl farer gjennom luften, ikke noe dyr beveger seg på jorden uten at det er til gagn for annet liv. Vi ser også at det finnes ikke et blad i skogen etter et strå som ikke er til nytte for noen. Fra hvert tre, hver busk og hvert blad strømmer den livsenergi som hverken mennesker eller dyr kan leve uten. Blomstene sender ut sin duft og utfolder sin prakt til velsignelse for oss alle. Solen lyser og varmer for oss alle. Havet, som alle kilder stammer fra, tar imot strømmer fra alle kontinenter. Men det tar imot for å kunne gi. Tåka som stiger opp fra hav og innsjøer faller som regnskurer på jorden så planter kan gro og gi grøde.

Når vi prøver å få en oversikt over hva som er i et rom, eller hva som hender der ved å se gjennom et nøkkelhull blir konklusjonene svært mangelfulle og til tider helt gale. Når vi søker og finne svar på om det virkelig kan finnes en god Skaper i en verden der det finnes så mye lidelse og ondskap både blandt mennesker og dyr ved å anvende nøkkerhullmetoden blir svarene deretter.

Men noen gjør gode forsøk og kommer med forståelige og gode svar gjennom og åpne døra.

Jeg finner et godt eksempel her ved Ty Gibsen i programmet "Reimagining God: Navigating Evil"

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt