Redaktør politikk og verden Berit Aalborg

Spektakulær avgang

Sylvi Listhaugs avskjedstale var en bannbulle som viser hvilken offentlig debatt vi kan få i Stortinget i tiden som kommer.

Publisert: 20. mar 2018

Sylvi Listhaugs pressekonferanse i går morges må være blant de mest spektakulære i norsk historie. Mens andre statsråder har trukket seg med en ordknapp forklaring, kom Listhaug med en bannbulle mot opposisjonen.

Sterke påstander

Slik omtalte hun KrF som har bidratt til å felle henne, og som også nylig vippet flertallet mot stortingspresident Olemic Thommessen: «KrF er et parti totalt uten ryggrad».

Hun beskyldte dessuten Stortinget for å «opptre som en barnehage», og for å «kneble ytringsfriheten». Hun tok også svært alvorlige ord i sin munn: «Siste uka har man sett utrolig mye ondskap i Norge».

Listhaug mener hennes mye omtalte Facebook-innlegg ikke hadde noe med 22. juli å gjøre. Og at dette har blitt brukt til å bedrive en «heksejakt» mot henne.

Til tross for at hun fra Stortingets talerstol ba om unnskyldning for sine uttalelser om at «Ap er mer opptatt av terroristers rettssikkerhet, enn rikets sikkerhet», fremstår det ikke som om hun har noen erkjennelse av at hun likevel oppfattes på en måte som kan skape en ­aggressiv stemning enkelt miljøer.

Derimot mener hun at hun selv har vært utsatt for stempling: «Den siste uken har helt vanlige mennesker blitt stemplet og hengt ut på det groveste».

Tungt bevoktet

En av de mest betegnende hendelsene som skjedde etter at Sylvi Listhaug hadde meldt sin avgang, var at Stortinget ble tungt bevoktet av politi både inne og utenfor. Flere opposisjonspolitikere fikk dessuten drapstrusler.

At politiet og PST åpenbart vurderer Listhaugs avgang som en potensiell sikkerhetstrussel mot landets nasjonalforsamling, sier noe om hvilke krefter de frykter hennes avgang vil utløse. Det sier også noe om enkelte deler av hennes tilhengerskare.

Uansett om Listhaug har tatt avstand fra sine støttespillere i «Slå ring rundt Norge» og Vigrid, så støtter de henne. Hun har åpenbart deres tillit. Dessuten: De lytter til henne. Det legger et særlig ansvar på Listhaug.

Pustet lettet ut

I utgangspunktet fikk Listhaugs avgang en rekke politikere til å puste lettet ut i går. De siste ukene har flere båret på en redsel for at landets justisminister skal si ting som i neste omgang kan bidra til å skape uro på ytre høyre. Dette var grunnen til at opposisjonen sto så samlet.

Men lite tyder på at Listhaug kommer til å opptre mer samlende når hun kommer tilbake på Stortinget. I sin avskjedstale sa hun blant annet at «Når jeg nå går av, lover jeg ikke å gå stille i dørene på Stortinget».

Vi kan tvert imot komme i en situasjon der Listhaug snakker friere og dermed får økt appell til grupper som kjenner seg utenfor samfunnet.

Konspirasjoner 

Støre uttalte tidligere denne uken at han ikke er redd for sin egen sikkerhet. Han har sikkerhetsvakter. Men han frykter for sikkerheten til Ap-folk rundt om i landet, særlig for unge AUF-ere. En gruppe som tidligere har blitt hardt rammet.

Skal vi tro historiker ved ­Holocaust-senteret, Terje ­Emberland, bygger Ap-konspirasjoner på gamle forestillinger, og har samme struktur som i mellomkrigstiden: «Da mente man partiet tjente kommunistene i Moskva. I dag mener man at Ap i stedet samarbeider med muslimene om å gjøre fedrelandet til en islamsk stat».

Folk som tror på disse teoriene er sinte og redde – mange ytrer seg derfor krasst.

Emberland sier det på ytre høyre er «konspirasjonsteoretisk subkultur med klare islamofobe undertoner, som fremmer oppfatninger om Ap som ikke har noe med virkeligheten å gjøre». Derfor ble mange i Ap ble redde og sinte da Listhaug skrev at partiet er mest opptatt av terroristenes rettssikkerhet. De frykter at hennes påstander kan bli lest inn i en slik konspirasjonsteori.

Emberland sa i november at «konspirasjonshatet mot Ap fortsatt er en stor terrortrussel». Det er ingen grunn til å tro at det er blitt svakere.

Refs fra Erna

Det kanskje mest overraskende etter tirsdagens stortingsrunde er at statsminister Erna Solberg ikke ser ut til å forstå hvor truende Listhaugs uttalelser framstår for opposisjonen, og særlig for Ap.

I sin avslutningstale refset hun flere opposisjonspolitikere for å ha tatt opp nettopp dette ­temaet. Hun sa de selv burde se på sin egen retorikk, og bidra til et bedre klima.

Erna Solberg er fortsatt landets statsminister. Etter alt å dømme­ en god stund til. Hun er også statsminister for de som frykter å bli rammet dersom konspirasjonsteorier skaper hat.

I mange sammenhenger har Solberg opptrådt klokt og avvæpnende. I tiden som kommer har hun et stort ansvar for å skape dialog og roe ned debatten. Det er svært viktig for landet.


Kommentaren sto på trykk i Vårt Lands papirutgave onsdag 21. mars 2018

8 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Jens Tomas Anfindsen

3 innlegg  45 kommentarer

Ubalansert og ensidig

Publisert rundt 3 år siden

Aalborgs innlegg skjemmes etter min mening av ensidighet og manglende balanse. Hvorfor fremheves utelukkende det trusselbilde opposisjonen utsettes for?

Her er et par faktorer som VLs dekning kunne tatt med i betraktningen:

♦ Sylvi Listhaug har levd med politibeskyttelse i to år nå, og har med seg livvakter overalt hvor hun ferdes i offentligheten.

♦ Aftenposten måtte nylig stenge ned et kommentarfelt fordi det strømmet over med sjikane og regelrette trulser mot Listhaug.

♦ På sin egen Facebook-side utsettes Listhaug regelmessig for trusler, inklusive dødstrusler. En kommentar til den sist så omdiskuterte posten lyder:  «På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete». 

♦ Journalisten Jarl Gunnar Sandholm (tidligere Helgeland Arbeiderblad) skrev for noen dager siden på sin egen facebook-side: «Hva med å stramme inn en løkke rundt halsen din i stedet Sylvi??»

♦ Opposisjonen fra SV til Ap beskylder regelmessig Listhaug og Frp for å spre hat, hvilket neppe kan sies å være helt saklig, og hvilket i seg selv bidrar til å heve trusselbildet i norsk politikk. 

Hvorfor nevner ikke engang Aalborg dette? 

 

15 liker  
Kommentar #2

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden
Jens Tomas Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Hvorfor nevner ikke engang Aalborg dette? 

De forstår ikke en gang årsaken til den store abonnementsnedgangen de har.  

Ikke forstår de som skal være spesialister på politikk - politikk.

Det er jo ren propaganda avis for AP.  Ikke for kristendom, men for AP. 

11 liker  
Kommentar #3

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden
Jens Tomas Anfindsen. Gå til den siterte teksten.

Aftenposten måtte nylig stenge ned et kommentarfelt fordi det strømmet over med sjikane og regelrette trulser mot Listhaug.

Det skjer dessverre iblant, ikke minst mot kvinnelige politikere. Men hva har det å gjøre med forholdet mellom Listhaug og Stortinget?

Kommentar #4

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden
Jens Tomas Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Hvorfor nevner ikke engang Aalborg dette? 

Hun er journalist, hva kan du forvente? Denne standen består av SV/AP/Rødt.

10 liker  
Kommentar #5

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Hun er journalist, hva kan du forvente? Denne standen består av SV/AP/Rødt.

Jobben deres er ikke å holde folket informert - men feilinformert.  Da lykkes de godt. :-)))

Men folket gjennomskuer dem.  Det viser oppslutningen og den siste meningsmålingen.

9 liker  
Kommentar #6

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Den Solbergske parlamentarismen

Publisert rundt 3 år siden

Listhaug gikk ut med et så stort smell at statsminister Erna Solberg måtte ta avstand fra et par av uttalelsene etterpå. Men på Dagsnytt 18 fortsatte Siv Jensen med å fremme den bagatelliseringen som kostet Listhaug jobben. Den omstridte formuleringen handlet visstnok om den ene saken, ikke Arbeidepartiet i sin alminnelighet. Dette er mer enn komisk. I denne saken blir opposisjonen beskyldt for å spekulere i folks motiver. Samtidig skal vi ikke tro at posten ikke er rettet mot Arbeiderpartiet generelt, selv om hun ikke nevner de andre partiene som utgjør flertallet, ikke nevner den konkrete saken og utstyrer posten med et bilde som ikke innbyr til de store nyansene.  Hvis vi bare forholder oss til Facebook-posten og ikke tenker på motiver så er det alt annet enn opplagt at den sier det Listhaug påstår at den sier.

Dette narrespillet fortsetter Siv Jensen med etter avgangen. Det ser ut som opposisjonen omsider har fått opp øynene for hva det handler om, det Marit Arnstad kalte den Solbergske parlamentarismen. Det går kort og godt ut på at diverse statsråder får ture frem med sine uansvarlige utspill uten at det får noen andre konsekvenser enn  at Solberg sier hun ville valgt noen andre ord. Det var jo slik Solberg håndterte denne saken også. Dvs, hun prøvde noe mer, men lot det stå til når det ikke gikk. 

At kritikk skal være forsøk på knebling er en latterlig påstand. Men Siv Jensen fornyet påstanden på Dagsnytt 18. Siv Jensen har forøvrig sin egen kontrovers gående om bråket i SSB. Det er mye dårlig lederskap ute og går.

Vi fikk ikke se om KrF hadde ryggrad. Hvis de hadde bøyd av for et kabinettspørsmål ville jeg sagt de ikke hadde ryggrad. Nå får vi ikke vite hvordan det hadde gått. Men statsminister Solbergs lederskap er et like stort problem som Listhaug selv har vært. 

Slik Stortinget er sammensatt nå er det naturlig med en borgerlig regjering ledet av Høyre. Vi ville nok etterhvert endt opp med en ny regjering med Høyre (og eventuelt noen andre) dersom regjeringen hadde falt idag. Men Stortinget hadde måttet sette ned foten om dette ble satt på spissen. Det var dagens hendelser enda et tegn på.

 

3 liker  
Kommentar #7

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Et «ikke» for mye

Publisert rundt 3 år siden

Jeg ser det ble en skrivefeil i nest siste setning i første avsnitt. Det skulle stå «Samtidig skal vi ikke tro at posten er rettet mot Arbeiderpartiet generelt» osv. 

Kommentar #8

Erlend Torp

1 innlegg  200 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Å se KrF gå i partiet Rødt sitt ærend gir en flau smak. Rødt forfekter en ideologi som har flere titalls milloner menneskeliv på samvittigheten. En ideologi som er kjent for å kneble de som ikke går i takt. Nå har altså Krf hjulpet dem i deres gjerning. På grunn av et facebook-innlegg.13 liker  
Kommentar #9

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Hun har snakket om ytre høyre.

Publisert rundt 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.

I utgangspunktet fikk Listhaugs avgang en rekke politikere til å puste lettet ut i går. De siste ukene har flere båret på en redsel for at landets justisminister skal si ting som i neste omgang kan bidra til å skape uro på ytre høyre. Dette var grunnen til at opposisjonen sto så samlet.

Men lite tyder på at Listhaug kommer til å opptre mer samlende når hun kommer tilbake på Stortinget.

Men det passer nok ikke for Aalborg å nevne det.
For hun vil tegne et bilde av Listhaug der hun er farlig.

Hørte nå noen "eksperter" sitte på God morgen Norge og nedgradere Listhaug  til en liten trassig jentunge.
Programlederne driver med propaganda i kjent stil på linje med det Aalborg gjør.

10 liker  
Kommentar #10

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Det som gjør en del, kanskje mange, urolig, er ikke at Aalborg legger frem kritiske artikler vedrørende SL./Frp, synes det er relativt uproblematisk, men mangelen på balanse i disse. (Bør vel skyte inn at  Frp ikke er eget første-valg) . Hvorfor ikke trekke inn SLs motstanderes "brølere"? Peace of cake dersom man skal unngå å splitte ytterligere. Men Opptre Samlende. Et behov for, ikke konsensus, men fairness, mange deler.  (vil jeg tro).


5 liker  
Kommentar #11

Kåre Kvangarsnes

24 innlegg  932 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Det er bare å lese VGs kommentar i dag om det spillet som har foregått rundt Listhaugs avgang. Både Erna og Siv har drevet et dobbeltspill mot henne. På den ene siden sagt utad i media  at de står last og brast bak henne med sin trussel om kabinnettspørsmål og samtidig tegnet opp katastrofe hvis hun ikke satte regjeringsmakte først

 VG mener dette kabinettspørsmålet var myntet mer på Listhaug for å tegne opp for henne alvoret i situasjonen dersom hun ikke trakk seg selv. Kristin Clemets linje mot Listhaug vant frem. Taburettene var viktigst og derfor ofret de Listhaug. Hun er sterkt svekket nå. De "pene og mondene" i H er ikke  stand til å føre streng innvandringspolitikk og heller er de ikke særlig interessert i det. Kunnskap om islam er også kledelig mangelvare i det partiet , tror jeg. Den samme ideologi gjelder for både AP og H i den saken når det kommer til stykket.

 Siv er mest opptatt av å sitte i regjering og styre finansene. Hun har nå deltatt effektivt i spillet rundt Listhaug og   vingeklippet en konkurrent i partiet. Nå starter hun sjarmoffensiv mot KRF, et parti som mer ligner Rødt enn FRP i innvandringspolitikken og som har lykkes med sitt kyniske spill mot Listhaug.

Det norske folk er mot islams innflytelse i samfunnet av svært gode grunner, til liks med situasjonen i de fleste land i Europa.  

Stortinget har slått fast at åpen og fri tale om dette ikke er god tone. Dette kan "forbedre" det nå påtvungne  klimaet mellom de folkevalgte og definitivt gjøre det vanskeligere å føre streng innvandringspolitikk. 

Medieredaksjonene og journalister må få erfare mer av islams velsignelser på kroppen før det er noe håp om at de skal våkne. Det kan ta tid og for noen er det allerede for sent. VL er i særklasse.  

  

5 liker  
Kommentar #12

Per Steinar Runde

229 innlegg  2476 kommentarer

Ingenting lært og ingenting forstått

Publisert rundt 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.

Slik omtalte hun KrF som har bidratt til å felle henne, og som også nylig vippet flertallet mot stortingspresident Olemic Thommessen: «KrF er et parti totalt uten ryggrad».

Hun beskyldte dessuten Stortinget for å «opptre som en barnehage», og for å «kneble ytringsfriheten». Hun tok også svært alvorlige ord i sin munn: «Siste uka har man sett utrolig mye ondskap i Norge».

Listhaug mener hennes mye omtalte Facebook-innlegg ikke hadde noe med 22. juli å gjøre. Og at dette har blitt brukt til å bedrive en «heksejakt» mot henne.

Til tross for at hun fra Stortingets talerstol ba om unnskyldning for sine uttalelser om at «Ap er mer opptatt av terroristers rettssikkerhet, enn rikets sikkerhet», fremstår det ikke som om hun har noen erkjennelse av at hun likevel oppfattes på en måte som kan skape en ­aggressiv stemning enkelt miljøer.

Derimot mener hun at hun selv har vært utsatt for stempling: «Den siste uken har helt vanlige mennesker blitt stemplet og hengt ut på det groveste».

Overskrifta gjeld Aalborg og ikkje Listhaug. For å ta siste del av sitatet først. Her snakkar Listhaug ikkje om seg sjølv, men om dei som sende henne blomar. Dei vart kalla rasistar en masse av m.a. Inga Marte Thorkildsen og faktisk også av Aalborg!

Når det gjeld KrF, så er iallfall leiaren, Knut Arild Hareide, i akkurat denne saka ikkje berre utan ryggrad, men ein hyklar. Han fordømer Listhaug på det sterkaste, men tek seg sjølv fridom til å gjere det på grunnlag av lygn, for han pukkar stadig på at "gullstol" og "godhetstyranni" inneber det motsette av det Listhaug legg til grunn.

Opposisjonspolitikarane i Stortinget har visseleg oppført seg som ungar. Å annonsere at dei vil røyste for å felle regjeringa på grunnlag av eit litt tvetydig innlegg på Facebook, som til overmål er sletta og bedt om orsaking for, set ny rekord i barnsleg åtferd blant toppolitikarane. 

Vondsinna personangrep har det også vore mange av. Eller kva meiner Aalborg om dette som ein kar hadde skrive på Listhaugs FB-side: "På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne fit.. der. Håper hun blir gjenvoldtatt så inn i h......"

Hadde FB-innlegget, som Espen Teigen skreiv og posta på hennar vegne, noko med 22.juli å gjere? Sjølvsagt ikkje. Kommunal- og forvaltningskomiteen kom med innstillinga si torsdag, 8. mars, og innlegget vart posta tidleg neste morgon. På bildet av IS-krigarane stod rett nok "Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn borgernes sikkerhet", som alle media har sitert.

Men rett over bildet står sjølve innlegget, som var ein kommentar til fleirtalsinnstillinga frå kvelden før: "Vi vil inndra pass og statsborgerskap til fremmedkrigere og terrorister raskt og effektivt! Det vil Arbeiderpartiet stemme ned. I kampen mot terrorister kan vi ikke sitte og toe hendene våre."  Ingen trong difor vere i tvil kva saka gjaldt, men denne overskrifta og presiseringa har ingen media nemnt, så langt eg kan sjå. Det som eg her har utheva, er heilt korrekt, men det er ikkje heile sanninga, for også andre enn Ap røysta mot avgjerd om dette i forvaltninga.

Det kan heller ikkje vere tvil om at Listhaug har vore utsett for ei heksejakt heilt sidan ho vart innvandringsminister. Kaj Skagen skreiv i Dag og Tid om dette for meir enn eit år  sidan: https://www.dagogtid.no/trollkvinna-og-dei-gode-hjelparane/


17 liker  
Kommentar #13

Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad

39 innlegg  570 kommentarer

Evalueringer/ justeringer oppfattes som truende?

Publisert rundt 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.

Det kanskje mest overraskende etter tirsdagens stortingsrunde er at statsminister Erna Solberg ikke ser ut til å forstå hvor truende Listhaugs uttalelser framstår for opposisjonen, og særlig for Ap.

Sør Afrika løste sine kommunikasjonsproblem med en Sannhetskommisjon m/ amnestier.  
Det som nok forundrer mange er at venstresiden "så gjerne vil ha enerett på legitime meninger om virkeligheten". (- spissformulert...)

BAa: "I mange sammenhenger har Solberg opptrådt klokt og avvæpnende. I tiden som kommer har hun et stort ansvar for å skape dialog og roe ned debatten. Det er svært viktig for landet."

Hva er dette?  Roe ned debatten??? Er det ikke nettopp en tid for å tale?  Eller er venstresiden virkelig redd for evalueringer av sin politikk? "7 år etter" Libya m.m.  24/25 år etter Osloavtalen.  Etc.

Å legge lokk på balanserende, samvirkende politkk; - som fra begge perspektiver i sum sliper hverandres uheldige konsekvenser litt her og der, er neppe bærekraftig liv og samfunnspolitikk.
Man må ikke kvele motstandernes røst, men slippe den frem i åpne landskap, rense ut byllen, justere kursen og så kunne gå videre. I gamle dager var dette helt vanlig tankegods innenfor judeokristen ballast og tankemodeller.  Dypest sett forankret i Faderen og selverkjennelsespolitikk før nådeveien videre.


 

 

7 liker  
Kommentar #14

Trond Bollerud

8 innlegg  164 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Man kan tydeligvis ikke forvente noe annet enn ufine og usaklige motargumenter til det Berit Aalborg skriver. Og min korte bemerkning her, blir helt sikkert også slaktet.

3 liker  
Kommentar #15

Johannes Taranger

7 innlegg  626 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Hva mener du med påstanden at om dagens regjering skulle bli felt, ville med tiden en ny regjering med Høyre og noen "andre" partier komme i regjeringsposisjon. ? Du burde vel da forstå at slik fungerer ikke det i norsk politikk. Om da Høyre skulle danne en eventuelt ny regjering, uten Frp, hvem skulle de danne danne flertall med ? Det hadde rett og slett vært umulig. Om krf hadde felt denne regjeringen, hadde de valgt side og derfor åpnet veien for en regjering med Støre som stastminister. Og for at han skulle ah en styringsdyktig regjering ville han da være avhengig av støtte fra seks partier, Ap, SV, Sp, Krf,  MDG og Rødt. Ja, det skulle bli en interessant røre. Det ville i praksis bety politisk kaos. En borgerlig regjering ville være nødt til å inkludere Frp, om man liker det eller ikke

8 liker  
Kommentar #16

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
Emberland sier det på ytre høyre er «konspirasjonsteoretisk subkultur med klare islamofobe undertoner, som fremmer oppfatninger om Ap som ikke har noe med virkeligheten å gjøre».

Hvad der er virkelighed afklares nok bedst i åbne debatter. Bidrag til konspirationsteorier gives nok mest af dem, der lukker debatten.

AP vælger som også S i Sverige at spænde buen endnu hårdere, istedet for som de danske S'ere at bøje af i lyset at virkeligheden.

Jeg tror at det i den nuværende historiske situation er farligt yderligere at konfrontere og polarisere som AP gør det.

8 liker  
Kommentar #17

Torbjørn Greipsland

124 innlegg  177 kommentarer

Store utslag på partimåling i Bergen

Publisert rundt 3 år siden

En partimåling som Respons Analyse har gjort i Bergen for Bergens Tidende viser enorme utslag sammenlignet med tidligere måling. Tendensen er som forventet, men utslagene til dels mye større enn nok de fleste hadde regnet med.

Gahr Støres parti Ap faller katastrofalt  fra 36 pst til 22, det vil si med en tredjedel, mens Høyre går opp med nesten like mye som Ap går ned, nemlig 11 prosentpoeng. Også Frp går mye fram,  5,2 prosentpoeng.

KrF går ned fra 5,8 prosentpoeng til 3,8, det vil si ca 37 prosent ned. Nå er situasjonen i Bergen spesiell siden Marita Moltu meldte seg ut av KrF. Men skulle tendensen fra den store Bergen valgkrets være det samme for hele landet, så kommer KrF antagelig ikke bare under sperregrensa, men også  under 3-tallet.

MDG i Bergen går ned omtrent like mye som Rødt går opp, et par prosentpoeng.

Snart kommer det vel nye målinger som viser landsdekkende tall.

4 liker  
Kommentar #18

Tove H. Beck-Berntsen

2 innlegg  69 kommentarer

Aalborgs FRP-antipati.

Publisert rundt 3 år siden

Aalborg har brukt mange år og mange ord for å avsløre alke feil ved FRP, og nå Listhaug, og ingen er i tvil om at hun løper KRFs og Kjell Magne Bondeviks ærend. Alle forsøk har mislyktes, for for hver artikkel hun demoniserer FRP, synker KRF mens Aalborgs hatobjekt FRP vokser og vokser. Avisen vårt Land ( eller burde vi heller kalle den " Våre Spark" er undrrstøttet med flerfoldige millioner av våre skattepenger, men burde nå snart stå på egne ben. Da kan det riktignok hende at Aalborg ville bli arbeidsledig, for det er vel ikke mange som vil betale av egen lomme for hennes noe usympatiske agendaer og dårlige politiske analyser. 

2 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere