Marie Rein Bore

21

Politikken skjedde ikke på Stortinget

Sylvi Listhaug varslet sin politiske avgang på Facebook, ikke på Stortingsmøtet to timer seinere.

Publisert: 20. mar 2018

Jeg er glad Sylvi Listhaug gikk av som justisminister. Jeg synes ikke synd på henne fordi hun måtte gå. Så er det sagt.

Men det mest interessante, og også litt politisk skremmende denne tirsdagsmorgenen da hun gikk, var at hun varslet sin avgang på Facebook klokka 8 tirsdags morgen, og deretter var det politiske sirkuset i full gang. 

Politiske ledere småsprang for å rekke å kommentere i de ulike nyhetskanalene. Statsministeren kommenterte og ble utspurt av journalister som knapt hadde fått gnidd søvnen ut av øynene, partiledere ble utspurt fra A til Å, rykter gikk om hvem som ville bli ny justisminister, det var full politisk rulle i flere kanaler i et par hektiske morgentimer.

Spennende.  Men i Stortingssalen, der viktige politiske saker skal drøftes og vedtas, var det stille.  Politikken var flyttet ut i medienes offenlige rom fordi Listhaug regisserte det slik.

Da møtet i Stortingssalen startet klokka ti, var på en måte saken uttømt, og lufta gått ut av ballongen.

Jo, statsministeren og de politiske lederne holdt sine innlegg, men de gjentok egentlig bare det de hadde sagt til media i løpet av de to timene før Stortingsmøtet begynte.

Og når mistillitssaken ikke ble noe mistillit fordi Listhaug hadde gått, ble den raskt avsluttet. Og da forsvant pressefolk naturligvis, men også de fleste stortingsrepresentanetene ut av salen med så mye bråk og småsnakk at den nyvalgte stortingspresidenten måtte hysje på dem. Det var atter nokså tomt i Stortingssalen da neste sak ble annonsert, og saksordfører sto på talerstolen.

Listhaug kunne ha brukt Stortingssalen som sin arena da hun skulle varsle at hun trakk seg som justisminister. Dette var en viktig politisk sak.  Men nei hun valgte Facebook på morgenkvisten. 

Samtidig var hun på sin pressekonferanse denne tidlige morgenen, opptatt av hun nå skulle være på Stortinget,  jobbe derfra med sine saker, jobbe tydeligere for Frp siden hun nå var fri fra regjeringens bånd. 

Javel. Men jeg frykter at stortingssalen stort sett har blitt en nokså søvnig plass, med mye pliktløpssaker og debatter fordi sakene allerede er avgjort i komiteene. Og selv valgte Listhaug altså Facebook for å nå raskt ut med sin avgang og sin begrunnelse for den.

 

 

2 liker  
Kommentar #1

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Det kunne måske forstås som en desavuering af Stortinget som en reaktion på en oplevet useriøs måde at føre politik på.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere