Verdidebatt

Listhaug-saken: Spørsmålet som ennå ikke er besvart

Facebookbildet som Listhaug publiserte hadde teksten: "Ap mener terroristers rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet". Gjør man en liten endring i setningsstrukturen får man spørsmålet som burde vært besvart, men som dessverre har havnet fullstendig i glemmeboken: Mener (AP) terroristers rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Uansett hvor i det politiske landskapet man befinner seg, tenker jeg det må være interessant å få klarhet i hvorvidt påstanden, her uttrykt som et spørsmål, stemmer.

Er man AP-er eller på venstresiden av norsk politikk, vil jeg tro det vil være fint å få avfeiet en slik påstand om man mener den er tøvete. Dette bør i så fall gjøres på helhetlig og saklig vis.

Er man FrP-er eller på høyresiden av norsk politikk, vil jeg tro det vil være fint å få klarhet i hvorvidt deres antagelser stemmer. Skulle antagelsene ikke stemme, ville det være på sin plass med en beklagelse.

Sist, men ikke minst: Det norske folk, som i de siste dager har blitt ledet inn på et spor som ikke har noe med dette å gjøre, fortjener å få vite hva Listhaug-saken egentlig handler om. Eller rettere sagt hva den burde handle om.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt