Magnus Leirgulen

66

Skotsk revejakt og norske politikere

De siste dagers politiske farse har gått over alle støvleskaft, og vel så det.

Publisert: 18. mar 2018

 

 

Skal våre valgte politikere drive skapende og byggende  politikk, eller skal de drive med politisk revejakt, som minner om engelske aristokrater på hesteryggen med tilhørende piskesmell og hundeglam.

Jeg er ingen fan av Sylvi Listhaug og Frp.  Men hun er en aktiv og ivrig politiker som vil få ting gjort. Når hun møter motstand går hun kanskje av og til et lite skritt lenger enn andre, og ingen skal si at hun i dette tilfelle ikke gikk over streken, som det heter, selv om det nok var innenfor ytringsfrihetens grenser.

Men det er det andre også som gjør.  Martin Kolberg (AP) beskyldte jo visstnok Høyre og høyresiden for å fostre terrorister for  en tid siden. AP syntes vel dette var greit det da.                                                                                                                           Jonas Gar Støre skuffer veldig i denne sammenheng også. Det er nesten bare negativitet og stygge bemerkninger om politiske motstandere, enten det nå er midt i en valgkamp, eller så som nå i denne saken.  Lite konstruktiv politikk og fremtids-vyer der i gården.

Listhaug har beklaget sitt feilskjær for stortinget, og for åpen mikrofon. Men Dommeren Støre analyserer unnskyldningen som falsk, siden det tok så lang tid.  Det er ikke til å tro sine egne ører. En beklagelse er en beklagelse, om den sitter langt inne eller ikke.  Skal vi nå begynne å analysere alt som kommer fra politisk hold også – «nei de mener ikke noe med det, de følte seg bare nødt til å si det» liksom.

Enda alvorligere er det at 22. juli. blir blandet inn i det hele.                                     Jeg tror helt og fullt på Listhaug sin forsikring om at dette ikke var i hennes tanker da hun skrev innlegget.                                                                                                                              Men det passet veldig bra for AP å trekke inn dette. Å vekke såre følelser og traumer, for å hause opp saker ytterligere slår aldri feil.

Arbeiderpartiet fikk igjen martyrrollen.  Men hvem var det som ble offerne  på Utøya.  Var det arbeiderpartiet ?                                                                                    Var det ikke arbeiderpartiet som hovedorganisasjon som hadde det grunnleggende ansvaret for å ivareta sikkerheten for så mange ungdommer, samlet på en ellers ubebodd liten øy, har dette vert i søkelyset noen gang ?                          Som han sa dikteren: «Jeg spørger kun, mitt kall er ei at svare»

Ja, jeg er skuffet over Støre og AP. Men også over alle de andre partiene foreløpig unntatt Krf.

Støre rir i ulendt terreng i spissen for resten av politikermassen, med sine klingende retoriske og konstitusjonelle våpen.   På tirsdag får de reven sin, hvis ikke før. Men den kan finne ly bak en liten tue som heter Krf.  

Jeg har hele mitt liv stemt Krf.  Dersom de nå velger å styrte en ellers så noenlunde velfungerende regjering, og en god Statsminister bare på grunn av denne - i de flestes øyne, fillesaken. Da blir jeg  kanskje partiløs heretter.

10 liker  
Kommentar #1

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Rart

Publisert rundt 4 år siden

Var det ingen som orket å kommentere på mitt innlegg, 0, kommentar,  mens det etterfølgende innlegg fikk 27 kommentarer..  Mitt innlegg fikk 9 likes på 100 visninger.  Det andre fikk 3 likes på nesten 1500 visninger, til tross for at det handlet om samme tema.

Hadde jeg også fått 1500 visninger ville det rent matematisk (ikke automatisk) blitt 141 likes på meg,  Altså var innlegget mitt 43 ganger likere.  Verden er urettferdig (:-)

Jeg lurte bare på hvorfor enkelt innlegg får en så sterk respons, mens andre innlegg, de fleste tror jeg, ender opp med 0.  Er det kvalitetsbevisstheten eller er det tilfeldigheten som rår.

2 liker  
Kommentar #2

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Det er umulig å avsette Herren Allhærs Gud.

Publisert rundt 4 år siden
Magnus Leirgulen. Gå til den siterte teksten.

Hadde jeg også fått 1500 visninger ville det rent matematisk (ikke automatisk) blitt 141 likes på meg,  Altså var innlegget mitt 43 ganger likere.  Verden er urettferdig (:-)

Jeg lurte bare på hvorfor enkelt innlegg får en så sterk respons, mens andre innlegg, de fleste tror jeg, ender opp med 0.  Er det kvalitetsbevisstheten eller er det tilfeldigheten som rår.

Det er vel ikke likes som er så viktig, disse kan jo styre mennesker til å jakte på mest mulig likes og regulerer det som skrives deretter. Skriver du slik som de fleste ønsker, belønner disse deg; mens du da samtidig står i stor fare for å miste din egen integritet.

Samtidig er det jo flere som leser innleggene som hverken er innlogget eller brukere av vd, men de som besøker og kun leser innleggene og kommentarene. Det finner du ut ved å lese kommentarfeltene på document.no, der det åpnes for gjestestemmer. Disse kan faktisk være flere enn av de som innlogger seg. Så antall likes eller ikke, viser da uansett ikke hvordan innleggene eller kommentarene oppfattes som samlet; når x-faktoren (andre som leser) ikke kan markere sitt positive syn.

Det er vel selve budskapet som en vil dele eller påminne om, som egentlig det hele handler om vel? Mens landet er i ferd med å rives i stykker, foretrekker vel x-antall å stikke hodet i sanden og vente på at stormen skal stilne; samt det som opptar folk, kan jo være så ymse. Likegyldighet er jo et økende kjennetegn på den tiden en lever i, også når det gjelder det som skjer her i landet. Likegyldigheten kan være en viktig årsak til at mainstream mediene har fått så stor makt, folk flest har slukt det meste derfra uten å tenke over at mainstream mediene er totalitære ideologisk politiske aktivister. Kuppet av den politisk totalitære venstresiden for x-antall år siden, som er en del av det antikristelige systemet.

Er enig med deg i at dette innlegget burde vekke reaksjoner, kanskje stille mens en er i orkanens øye? Det som nå skjer her i landet er noe helt fatalt, der til og med statsministrenes oppgave til å fjerne eller innsette ministre vingeklippes, der mainstream mediene plukker ut dem som kan gjøre den jobben. Hareide har jo blitt gullgutten for dem, så lenge det varer og er hensiktsmessig for dem.

Grunnloven har tydeligvis gått ut på dato, den benyttes ikke i dette tilfellet.

– Støres press for å flytte Listhaug er et klart brudd på Grunnlovens § 12

https://www.document.no/2018/03/18/stores-press-for-a-flytte-listhaug-er-et-klart-brudd-pa-grunnlovens-%c2%a7-12/

Dette handler det også om.

Terroristers sikkerhet går foran nasjonens

https://www.document.no/2018/03/19/terroristers-sikkerhet-gar-foran-nasjonens/

Der minipartier brukes som verktøy til å kaste regjeringen, en målrettet politisk totalitær ideologisk agenda:

Moxnes på valgnatta: – Sylvi Listhaug skal miste jobben!

https://www.document.no/2018/03/19/moxnes-pa-valgnatta-sylvi-listhaug-skal-miste-jobben/

Sånn går det når mainstream mediene kupper makten, der den totalitære politiske agendaen er mye mer verdt enn folkets trygghet og trivsel. menneskeliv er lite verdt i den sammenhengen. Tore Tønne ble jo drevet til selvmord, når han ikke fant nåde hos mainstream mediene og ditto politikere.

Der løgnen omgjøres til sannhet, der blir det et menneskeligfiendtlig miljø.

Mainstream mediene får jo både avsette og innsette stortingspolitikere ut av eller inn i maktposisjoner, om de går sterkt nok inn for det. De har jo nok ammunisjon til å felle både, Støre, Moxnes, Hareide, Grande med x-antall flere hvis de ikke er snille gutter og jenter. Flere har jo oppdaget det, også internasjonalt; og er ikke et helt nytt fenomen. Noe som muliggjøres når mainstream mediene er totalitære politisk ideologiske, der stoffet og nyhetene formidles med en faretruende slagside.

Hvis slike mainstream medier ikke ønsker eller vil drive å jakte og hensynsløst jage noen, så er det ut fra om mainstream mediene ser seg tjent med det. 

Derfor jakter de også på andre nyhetsformidlere, som ikke er totalitært politisk ideologiske. De får jo ikke nok av makt og innflytelse, det sees jo tydelig. Det eneste måtte være uberegnelige terrorister og jihadister, de spesielt frykter.

Krf har jeg mistet enhver tillitt til for mange år siden, der partilederne ser ut til å stortrives i rampelyset. Så lenge de gjør den jobben mainstream mediene vil ha dem til å gjøre, også totalt uavhengig om de har litt over 97% av velgere som ikke ønsker dem i maktposisjon.

Norske styresmakter sammen med mainstream mediene, har herset med Israel og jødene i mange år, samt gitt formidabel støtte til Israels fiender. Er det de bumerangene som nå slår tilbake? Som gjør at vi får mainstream medier og politikere som innad river landet i stykker. 

Det er umulig å avsette Herren Allhærs Gud, en dag skal det bli helt udiskutabelt klart for alle. 

28 Min tjener David skal være konge over dem; de skal alle ha én og samme hyrde. De skal følge mine lover og ta vare på mine forskrifter, så de lever etter dem.25 Så skal de få bo i landet som jeg gav min tjener Jakob, og som deres fedre bodde i. Både de og deres barn og barnebarn skal bo i det gjennom alle tider, og min tjener David skal være deres fyrste for alltid.

26  Jeg slutter en fredspakt med dem; en evig pakt skal det være. Jeg lar dem bosette seg og øke i tall, og jeg reiser min helligdom blant dem for alltid.

27 Min bolig skal være hos dem. Jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk.

 28 Da skal folkeslagene sanne at jeg er Herren, som helliger Israel, når min helligdom er hos dem for alltid. Esek 37,24-28

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere