Verdidebatt

Skotsk revejakt og norske politikere

De siste dagers politiske farse har gått over alle støvleskaft, og vel så det.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Skal våre valgte politikere drive skapende og byggende  politikk, eller skal de drive med politisk revejakt, som minner om engelske aristokrater på hesteryggen med tilhørende piskesmell og hundeglam.

Jeg er ingen fan av Sylvi Listhaug og Frp.  Men hun er en aktiv og ivrig politiker som vil få ting gjort. Når hun møter motstand går hun kanskje av og til et lite skritt lenger enn andre, og ingen skal si at hun i dette tilfelle ikke gikk over streken, som det heter, selv om det nok var innenfor ytringsfrihetens grenser.

Men det er det andre også som gjør.  Martin Kolberg (AP) beskyldte jo visstnok Høyre og høyresiden for å fostre terrorister for  en tid siden. AP syntes vel dette var greit det da.                                                                                                                           Jonas Gar Støre skuffer veldig i denne sammenheng også. Det er nesten bare negativitet og stygge bemerkninger om politiske motstandere, enten det nå er midt i en valgkamp, eller så som nå i denne saken.  Lite konstruktiv politikk og fremtids-vyer der i gården.

Listhaug har beklaget sitt feilskjær for stortinget, og for åpen mikrofon. Men Dommeren Støre analyserer unnskyldningen som falsk, siden det tok så lang tid.  Det er ikke til å tro sine egne ører. En beklagelse er en beklagelse, om den sitter langt inne eller ikke.  Skal vi nå begynne å analysere alt som kommer fra politisk hold også – «nei de mener ikke noe med det, de følte seg bare nødt til å si det» liksom.

Enda alvorligere er det at 22. juli. blir blandet inn i det hele.                                     Jeg tror helt og fullt på Listhaug sin forsikring om at dette ikke var i hennes tanker da hun skrev innlegget.                                                                                                                              Men det passet veldig bra for AP å trekke inn dette. Å vekke såre følelser og traumer, for å hause opp saker ytterligere slår aldri feil.

Arbeiderpartiet fikk igjen martyrrollen.  Men hvem var det som ble offerne  på Utøya.  Var det arbeiderpartiet ?                                                                                    Var det ikke arbeiderpartiet som hovedorganisasjon som hadde det grunnleggende ansvaret for å ivareta sikkerheten for så mange ungdommer, samlet på en ellers ubebodd liten øy, har dette vert i søkelyset noen gang ?                          Som han sa dikteren: «Jeg spørger kun, mitt kall er ei at svare»

Ja, jeg er skuffet over Støre og AP. Men også over alle de andre partiene foreløpig unntatt Krf.

Støre rir i ulendt terreng i spissen for resten av politikermassen, med sine klingende retoriske og konstitusjonelle våpen.   På tirsdag får de reven sin, hvis ikke før. Men den kan finne ly bak en liten tue som heter Krf.

Jeg har hele mitt liv stemt Krf.  Dersom de nå velger å styrte en ellers så noenlunde velfungerende regjering, og en god Statsminister bare på grunn av denne - i de flestes øyne, fillesaken. Da blir jeg  kanskje partiløs heretter.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt