Gunn Pound

177

Gjelder Norges lover for Sylvi Listhaug - To mistillitsforslag - Hva nå ?

Gjelder Norges lover for justisminister Sylvi Listhaug ?

Publisert: 18. mar 2018

GJELDER NORGES LOVER FOR SYLVI LISTHAUG – TO MISTILLITSFORSLAG – HVA NÅ ?

Gjelder Norges lover for landets justisminister Sylvi Listhaug ? Grunnen til at jeg spør er den at hun i løpet av sin politiske karriere har gjort det ene overtrampet etter det andre, samt begått lovbrudd. Konsekvensene ble belønning med statsrådsstillinger. Andre med lignende forseelser og lovbrudd vill endt i fengsel.

Høsten 2010 fremmet AP, SV og Rødt i Oslo bystyre mistillitsforslag mot den gang FRP`s byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug. Mistillitsforslaget ble fremmet på bakgrunn av FRP-byrådens helt uakseptable håndtering av skandalen rundt Altea-prosjektet (sykehjemsskandalen i Spania) hvor byråden skuslet bort 35 millioner kroner samt at hun brøt informasjonsplikten til bystyret. I saken holdt byråden tilbake viktig informasjon slik at bystyrets mulighet til å gripe inn var sterkt begrenset.

Mange stiller seg undrende til at hun ikke måtte svare for de 35 millionene og at dette sammen med mange andre overtramp og flere lovbrudd bør kvalifisere til fengselsstraff. Konsekvensene ble belønning og ikke straff.

Gjelder Norges lover for Sylvi Listhaug ? På nettet leser jeg om en kvinne i 40-årene som i 2016 ble dømt til 30 dagers fengsel for trygdebedrageri på 120 000 kroner. Listhaugs skusling med skattebetalernes kroner på 35 millioner og tilbakehold av viktig info fikk ingen negative konsekvenser. Men ble derimot belønnet med plass i regjeringen  som landbruksminister, integrerings- og innvandringsminister og nå som justisminister.  En kvinne uten posisjon får 30 dagers fengsel for skusling med skattebetalernes kroner på 120 000.

I disse dager stilles det mistillitsforslag da justisministeren har lagt ut på sin facebookside «AP mener at terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet – lik og del». Pluss at hun hadde koblet teksten til et bilde av krigere fra opprørsgrupper i Somalia. Bildet hadde hun ikke rett til å bruke.

Listhaugs rulleblad blir lengre og lengre og tirsdag 20. mars blir det avgjort om hennes rullebladkarriere stoppes eller forlenges. Hennes støttespillere mener at saken er oppgjort og ute av verden da hun gjentatte ganger har bedt om uforbeholden unnskyldning. Hva med andre som begår overtramp og lovbrudd ? Hva med kvinnen som svindlet NAV for 120 000 (ovenfor) ? Ville hun ha sluppet fengselsstraff om hun flere ganger bad om uforbeholden unnskyldning ?

Hvilken rettsstat har Norge og hvilken rettssikkerhet har du og jeg. For dette handler ikke bare om Listhaug. Dette handler også om likhet for loven og rettferdighet. Den ene får belønning for lovbrudd og den andre får straff.

Hurra for Rødt som stilte mistillitsforslag og hurra for Rødt som står på for folk som sliter med ekstra utfordringer.

Gunn Pound

 

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere