Redaktør politikk og verden Berit Aalborg

Jonas oppgjør med Erna

Jonas Gahr Støre tok et kraftig oppgjør med Erna Solberg. Hans omtale av at Frp har tatt Høyre til «uanstendighetens utmarker», er viktig historiefortelling for Ap.

Publisert: 13. mar 2018  /  1035 visninger.

På tirsdagens landsstyre tok Ap-lederen et tydelig oppgjør med Erna Solberg. Det handlet om Solbergs håndtering av Sylvi Listhaugs uttalelser om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

I en svært ladet del av landsstyretalen sa han blant annet: «Det har de siste dagene fått ofre fra Utøya til å gråte i sinne og reise seg i protest. Dit har altså samboerskapet med Frp tatt partiet Høyre. Til uanstendighetenes utmarker».

Stått sammen

Støre poengterte at frem til nå har de norske partiene stått sammen om å bekjempe terrorisme. Og han la til at de også har stått sammen om å bekjempe «det hatet og holdningene, som drapene sprang ut av».

Støre mener dette fellesskapet nå er rokket ved. Han nevnte Jan Tores Sanners første uttalelser om at Ap «trakk 22. juli-kortet». Og han pekte på at Erna Solberg først ikke ville beklage Listhaugs uttalelser. Og at da hun først beklaget, fikk det ingen konsekvenser for Listhaug.

Likevel har ikke Ap bestemt seg for å stille mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug i Stortinget. Kanskje mener han at høyresiden selv får rydde opp.

Ubehaget på høyresiden

Støre vet utmerket godt at store deler av høyresiden opplever Listhaugs retorikk som krevende og populistisk. Ikke minst de tre stortingsrepresentantene i Høyre som ba Listhaug fjerne teksten og beklage. En rekke andre liberale eller konservative mennesker med tilhørighet på høyresiden har også reagert. Ikke minst Nils August Andresen, redaktør i det liberalkonservative Minerva. Han mener Solberg bør gi Listhaug valget mellom Facebook-postene og justisminisiterposten.

Da Støre holdt talen sin visste han at ubehaget over Listhaugs splittende form finnes mange steder i det politiske Norge.

Clemets analyse

Som Kristin Clemet elegant skriver i sin blogg, etter at hun slo fast at Siv Jensen har gjort Frp til et moderat parti sammenlignet med høyrepopulister i andre land: «Men det følger en pris med: Hun (Jensen) kan ikke utslette den bevegelsen hun leder, for da vil innvandringsmotstanden og populismen tyte ut andre steder og på mye mer ubehagelige måter».

Men Støre peker nettopp på Solbergs nære forhold til Frp og dermed en populisme vi ser andre steder i verden. Slik vil han blottstille hva dette intime, politiske samarbeidet gjør med Høyre og regjeringens politikk. Og ikke minst Solbergs begrensede handlingsrom.

Mens Clemet mener Frp blir mer «moderat og ansvarlig» av å samarbeide med Høyre, mener Støre heller at Frp har flyttet Høyre.

Kampen om historien

Dette er kampen om historiefortellingen. Den kan synes uviktig. Men det er den ikke.

Dersom folk opplever at Solberg holder norsk høyrepopulisme i sjakk, kan hun vinne mange moderate velgere. Men dersom hun ikke får det til, kan Støre fremstå som et langt bedre alternativ som klarer å holde høyrepopulistene utenfor regjering. Da kan de samme moderate velgerne gå til ham.

Dette var en av grunnene til at Støre tok et oppgjør med Solbergs Listhaug-håndtering. Det er garantert ikke det siste.

5 liker  
Kommentar #1

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Det Aalborg utelater å si.

Publisert over 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
Da Støre holdt talen sin visste han at ubehaget over Listhaugs splittende form finnes mange steder i det politiske Norge.

Støre sa også at Listhaug puster på det samme hatet som drev Breivik da han drepte 22 juli.
Men det passer vel ikke å fortelle.
De som så talen hørte hva han sa,men slikt er vel ikke så viktig ?

11 liker  
Kommentar #2

Berit Aalborg

178 innlegg  61 kommentarer

Jeg har utelatt masse. Naturlig nok.

Publisert over 3 år siden

Kommentaren min er i seg selv kortere enn talen til Støre. Så det er masse jeg ikke har med.  Jeg må gjøre et utvalg. Grunnen til at jeg ikke tok med er at det sitatet du viser til - er at det er ganske kjent. Både han og andre i Ap har sagt dette flere ganger. 

Derimot kom han med flere nye sitater jeg ikke hadde hørt før.

Hatet mot Arbeiderpartiet og sosialdemokratiet er for øvrig et kjent fenomen, og det finnes flere stygge konspurasjonsteorier. Breivik var svær opptatt av disse konspirasjonsteoriene, og de lever fortsatt. 

I Sverige og Norge er det kun sosialdemokrater som har vært utsatt for politiske drap. Jamfør drapene på Olof Palme, Anna Lindh og AUF. Så det er kanskje ikke så rart de er bekymret og redde. 

Under legger jeg starten på saken vi laget om dette i høst. Du kan lese den på nett. Men må logge deg inn. Vi intervjuet flere forskere: - Et kokende hat 

Det florerer av konspirasjonsteorier om Arbeiderpartiet på internett. De ekstreme forestillingene fikk ny oppmerksomhet med Breivik, men de bygger på gammelt hat. Nå advarer flere forskere partiet og samfunnet om å ta hatet på alvor.

22. juli 2011. På brygga ved Tyrifjorden går en mann i politiuniform ombord i MS Thorbjørn. Ferga frakter ham ut til en politisk ungdomsmønstring på Utøya. I hodet hans raser konspirasjonsteorier om hva ungdommene på øya planlegger å gjøre med Norge. Teoriene har han hentet på internett:

Arbeiderpartiet tjener fremmede makters ærend. De samarbeider med araberverden om et «Eurabia». Ungdomspolitikerne i AUF islamiserer Norge.

Minutter senere kommer de første meldingene om skyting på øya.

I dag, seks år senere, advarer flere forskere mot at vi ikke har tatt tilstrekkelig innover oss at terroren som rammet Norge den dagen var et politisk attentat - og at tusenvis av nordmenn deler terroristens politiske syn. Og de mener Arbeiderpartiet (Ap) kunne formidlet dette bedre.

– Umiddelbart etter 22. juli var det forståelig at Jens Stoltenberg ønsket å tone ned den politiske dimensjonen ved angrepet, og samle landet. Men det er viktig å huske at dette var et angrep på Arbeiderpartiet, motivert av en fascistisk og konspirasjonsteoretisk ideologi. I ettertid har ikke Arbeiderpartiet villet, eller klart å løfte dette fram, sier historiker ved Holocaust-senteret, Terje Emberland, til Vårt Land.

3 liker  
Kommentar #3

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Denne...

Publisert over 3 år siden

kom på fb'n til Listhaug for 10 min. siden:

"

Debatten rundt min FB status raser og sterke følelser er i sving. Mange lurer på hva nå, hva tenker jeg. Jeg føler et sterkt behov for å svare på det!

Min tanke med facebookinnlegget var kun å diskutere forslaget som gir oss mulighet til å ta statsborgerskapet fra fremmedkrigere på en rask og effektiv måte. Det var aldri, aldri i mine tanker at dette skulle kunne kobles til den grusomme massakren på Utøya som rammet så utrolig mange uskyldige mennesker og det norske demokratiet. Det ville vært fullstendig forkastelig. Det var verken min mening eller hensikt å såre noen og det håper jeg virkelig å bli trodd på.

Jeg har stor medfølelse for de etterlatte som mistet sine kjære på Utøya og alle de som opplevde det grusomme som skjedde i 2011.

Terrorbekjempelse er en viktig sak som vi må og skal diskutere. Jeg skal gjøre mitt for å bidra til en saklig debatt!

Jeg ble lei meg da Ap- lederen sa i sin landsstyremøtetale at jeg bevisst nører opp under det hatet som tok så mange liv den 22. juli. Det er å tillegge meg holdninger jeg ikke har.

Denne debatten har bevisstgjort meg og mange andre hvor viktig det er å ta hensyn til alle de som har opplevd terror."

Kan tyde på at ... Erna ... har tatt en prat med Sylvi....

6 liker  
Kommentar #4

Kåre Kvangarsnes

24 innlegg  932 kommentarer

Krenkingsepedemi

Publisert over 3 år siden

Nå er Hareide også blitt så krenket over Lishaugs  facebookpostering at han forlanger en beklagelse i Stortinget. Snart er halve Stortinget så krenket at de kanskje bør finne seg noe annet å gjøre. Vi kan ikke la norsk politikk ligge i hendene på så mange krenkede mennesker som  forblir krenket   i ukesvis fordi   en politiker sier noen et  sannhetsord. 

Hareide er  av dem som har vært krenket lengst, fra helt siden  flyktning-og immigrantkrisen startet, og da mest over det norske folk og politiske samarbeidspartnere som ikke har vist tilstrekkelig barmhjertighet overfor de lidende i verden. 

Skal tro om de krenkede kommer seg raskt på fote igjen og innser at føleriet har overtatt i for stor grad, og at nå er det viktig å koble inn den hjernehalvdel som styrer rasjonell tenkning og la den være den dominerende- for en stund -slik at vår sikkerhet kan ivaretaes på best mulig måte. 

Jeg håper ikke Lishaug lar seg krenke over alle disse krenkede medpolitikere, Slikt kan en jo bli syk av -selfølgelig. 

16 liker  
Kommentar #5

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

"Fenomenet Listhaug"

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Kan tyde på at ... Erna ... har tatt en prat med Sylvi....

Det får vi håpe.

Ellers har den tidligere Høyre-statsråden Kristin Clemet en leseverdig kommentar her:

Forsøpling av samfunnsdebatten

 

2 liker  
Kommentar #6

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.

Som Kristin Clemet elegant skriver i sin blogg, etter at hun slo fast at Siv Jensen har gjort Frp til et moderat parti sammenlignet med høyrepopulister i andre land: «Men det følger en pris med: Hun (Jensen) kan ikke utslette den bevegelsen hun leder, for da vil innvandringsmotstanden og populismen tyte ut andre steder og på mye mer ubehagelige måter».

Men Støre peker nettopp på Solbergs nære forhold til Frp og dermed en populisme vi ser andre steder i verden. Slik vil han blottstille hva dette intime, politiske samarbeidet gjør med Høyre og regjeringens politikk. Og ikke minst Solbergs begrensede handlingsrom.

Mens Clemet mener Frp blir mer «moderat og ansvarlig» av å samarbeide med Høyre, mener Støre heller at Frp har flyttet Høyre.

Selvsagt kunne Erna Solberg ha sparket Sylvi Listhaug. Hun kunne gjort slik president Trump har gjort med sin utenriksminister Rex Tillerson, og meddelt ham oppsigelsen over twitter. Når hun ikke gjør det på den måten er det fordi hun viser en liten forskjell mellom Høyre og andre partier, og særlig til de partier som har en tildels mer utadvendt og aggressiv tone i sin polemikk med omverden. Høyres fremgangsmåte er en anelse mer dempet, diskret og dannet, som mellom venner. Vi krangler, men med sordin.

I løpet av de siste tre dagene har hele regjeringen vært forsamlet til budsjettkonferanse. I løpet av den tiden har Listhaug fått beskjed om hva hun skal gjøre. Hun har fått det på Høyre-vis. Under fire øyne, kanskje med Siv Jensen og Trine Skei Grande tilstede også, men uansett i en meget engere krets enn det som vanligvis møtes i Stortingsrestauranten og skjeller hverandre huden full. Listhaugs rettrett er den ytterste konsekvens vi kommer til å se av dette. Jeg skulle likt å se at innlegget på FB ble fjernet også, men det kan være at det er en for stor kamel å svelge. Det ville kle samarbeidet i regjeringen bedre om hun gjorde det. 

Dette er ikke noe Erna Solberg har vært presset til å gjøre. Hun ville gjort det uansett i en tilsvarende form i kjølvannet av postingen på FB. Men siden saken har valgt så mye oppstyr har det nok vært tegnet opp en skillevei for Listhaug. 

Samarbeidet mellom Høyre og Frp er ikke intimt i den forstand man tenker seg et ordinært intimt forhold. Kanskje mer intimt enn mellom Sp og SV, men alt i alt, ingen søskenflokk som møtes for å lekeslåss. Det er beinhard business og alle skal ha sitt. På dette punktet overspiller Jonas Gahr Støre i sin kritikk av Høyre og Erna Solberg. Skulle dette lede til at regjeringen måtte gå, vil vi likevel få praktisk talt den samme innvandringspolitikk med Ap. Det er en av grunnene til at Listhaugs utspill er så gement. 

Ellers har Kristin Clemet en meget god analyse, velreflektert, bred, dyp og gjennomtenkt. 

Kommentar #7

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
I Sverige og Norge er det kun sosialdemokrater som har vært utsatt for politiske drap. Jamfør drapene på Olof Palme, Anna Lindh og AUF. Så det er kanskje ikke så rart de er bekymret og redde. 

Anna Lindh ble drept av en tilfeldig galning som det klikket for samme dag i timene før ugjerningen. Han forklarte at han følte trang til å drepe noen, og så fik han øye på Lindh på kjøpesenteret og lot det være kort vei mellom tanke og gjerning. Et psykiatrisk kasus. 

Olof Palmes død har en annen forhistorie. Det er skremmende å se propagandaen fra det ekstreme høyre preget undergrunnsdebatten på forhånd. Her var det et godt innarbeidet erfarent miljø som rådde grunnen, og som det er all grunn til å tro kan ha hatt noe med drapet. Vi som fortsatt er interessert må bare smøre oss med tålmodighet, sannsynligvis forgjeves. 

Kommentar #8

Torgeir Tønnesen

89 innlegg  582 kommentarer

Når VL får nidkjærhet på Guds vegne

Publisert over 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
Men Støre peker nettopp på Solbergs nære forhold til Frp og dermed en populisme vi ser andre steder i verden

Ganske tragisk At Berit Aalborg går så hardt ut mot listhaug sammen med resten av det ugudelige media. 3 artikler på kort tid i en mobbende tone, mot et menneske som langt overgår de fleste i integritet, anerkjennelse og ros fra det norske folk. 

Tenker vårt land journalister på at de representerer en kristenavis og taler på vegne av Mestren selv.? Eller er han langt vekk? Vl er ugudelig.

14 liker  
Kommentar #9

Bjørn Blokhus

0 innlegg  975 kommentarer

Martyrene vekkes til live

Publisert over 3 år siden

Muslimene har hatt (inkl. de nålevende) mer enn 40000 profeter. De fleste er nå martyrer, men tilhengerene dreper fortsatt hverandre og legger sin tro i ruiner. Utallelige er ruinene av ødelagte religioner

Er det et parti i sammenbrudd vi er vitner til ?

Er martyrfeiring en samfunnsbærende politikk ?


7 liker  
Kommentar #10

Bjørn Blokhus

0 innlegg  975 kommentarer

Om ‘Verdidebatt’ og ‘Nye Meninger’

Publisert over 3 år siden

Det florerer av meninger om Listhaugs facbook kommentar her på Verdidebatt, og antallet krenkede og med - følelende mennesker er imponerende stort.

Nå ville det ikke være overraskende om Dagsavisens ‘Nye Meninger’ overgikk ‘Verdidebatt’ i så måte.

Til nå er det ikke postet ett eneste innlegg krenkelsessaken  på Nye Meninger, og selv Hege Ulsteinvik er taus.

Er krenkesesmartyriet blitt en livsstil hos Vårt Lands lesere ?

8 liker  
Kommentar #11

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

?

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Kan tyde på at ... Erna ... har tatt en prat med Sylvi....

Tror du ikke at Listhaug har fått med seg den stormen som har foregått i media i går på egen hånd ? Tror du hun er helt fjernt fra hva som skjer ?
Tror du hun må høre det fra Solberg for å se at Støre med overlegg drar inn Utøya og Breivik for å TA Listhaug ??
Et bilde av terrorister ser vi hver dag i media,og de har NULL med Breivik å gjøre.

Dermed er det Støre som er grunnen til at i hele tatt Utøya kom med i bildet !

8 liker  
Kommentar #12

Per Steinar Runde

229 innlegg  2476 kommentarer

Svakt funderte påstandar

Publisert over 3 år siden
Berit Aalborg. Gå til den siterte teksten.
I dag, seks år senere, advarer flere forskere mot at vi ikke har tatt tilstrekkelig innover oss at terroren som rammet Norge den dagen var et politisk attentat - og at tusenvis av nordmenn deler terroristens politiske syn.

Er det sant at massemorda til Breivik var politisk motiverte og at tusenvis av nordmenn meiner som mordaren? 

På ingen måte. Dette er dei grovaste påstandane og insinuasjonane som blir sette fram i dagens innvandringsdebatt. Men dei færraste trur på dei. Straks det vart klart at éin einskild, vennelaus nordmann stod bak, forsvant frykta blant folk flest for terror frå slikt hald. Det som etterkvart kom fram om ABB og hans familiehistorie, viste også kvar hatet hans hadde si kjelde. 

Frp fekk likevel oppslutninga si halvert etter 22. juli. Derfor er det opportunt å bruke ABB politisk, både for Jonas Gahr Støre, som ved siste val gjekk på eit sviande nederlag, og for VLs samfunnsredaktør, Aalborg, som i fleire år har vist forakt for Frp og Sylvi Listhaug og velvilje for Støre. Massedrap på medlemmer i AUF fører ikkje nødvendigvis til avsky for alle terroristar. Det viser både Støres og AUFs kontakt med terrororganisasjonen Hamas.

Når det derimot gjeld å ta statsborgarskapet frå IS-medlemmer, så har Frp og Ap langt på veg samanfallande syn. Skilnaden går på om Justisdepartementet eller domstolane skal ta avgjerda. Det første er mest effektivt, det siste krev mest tid og ressursar. Sanninga om haldninga til IS-terroristar ligg derfor ein stad mellom påstandane til Støre og Listhaug.

12 liker  
Kommentar #13

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Torgeir Tønnesen. Gå til den siterte teksten.

Ganske tragisk At Berit Aalborg går så hardt ut mot listhaug sammen med resten av det ugudelige media. 3 artikler på kort tid i en mobbende tone, mot et menneske som langt overgår de fleste i integritet, anerkjennelse og ros fra det norske folk. 

Tenker vårt land journalister på at de representerer en kristenavis og taler på vegne av Mestren selv.? Eller er han langt vekk? Vl er ugudelig.

Fantastisk!:-)

1 liker  
Kommentar #14

Bjørn Blokhus

0 innlegg  975 kommentarer

Blir Utøya APs ‘Kerbala’ ?

Publisert over 3 år siden

Mange ting peker i den retning. Det er all grunn til å følge med på utviklingen og ikke minst hva den mye omtalte filmen om Norges verste udåd i nyere historie vil avsløre.

Et tema filmen neppe vil berøre er AUF - ledelsens innsats den tragiske dagen.

Nå står mange kandidater klar til å arrangere martyrspillet og Hareide er vel den mest kvalifiserte.

7 liker  
Kommentar #15

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Når Listhaugs innlegg på FB nå er slettet er det lov å kalle dette en full seier til statsminister Solberg og hennes linje. Listhaug er inne i folden en stund, men skjer tilsvarende om igjen spørs det om hun er ute av alle folder og må klare seg som propagandist for sitt prosjekt i private former. Skal hun bevare sin politiske karriere og evt utvikle den har hun ikke mange valg nå.

1 liker  
Kommentar #16

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tja...

Publisert over 3 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Det kan være interessant å få prøvet denne saken i Stortinget. 

Hva skal i så fall være utfallet?  Faktisk forhold eller om en liker Listhaug eller ikke?  Nå har jo ingen politikere i Norge vært så påhakket av MSM som Listhaug.  Allikevel har hun vært frimodig med sine ytringer og høstet cred blant store deler av folket.  Det er mange som ser akkurat Listhaug som den eneste som har helt eller delvis samme syn som de selv på grensevokting og nasjonsbygging.  Det er mange globalister og naive politikere uten gangsyn på tinget - nå har de sjansen til å fjerne den som så langt har gjort at det ikke har kokt fram en ytterliggående høyreside som ser seg nødtvunget til ytringer og handlinger som vil bli nærmere det MSM prøver å klistre på Listhaug.  Skulle så skje at dette blir for eller mot personen Listhaug av private hensyn og vurderinger, så kan jo mangt skje - Frp har jo begrenset antall og også de er som Clement var inne på - splittet - i så fall er det duket for et nytt parti til høyre for Frp.  Det vil komme uansett, men ikke visste jeg at dette kunne skje alt våren 2018.

8 liker  
Kommentar #17

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Det er mange globalister og naive politikere uten gangsyn på tinget

Mennesker du er uenig med trenger ikke nødvendigvis være naive eller fortjene å bli påklistret etiketter du mener er negative. I vår tid er selv nasjonalismen global og internasjonal, så hva er egentlig problemet? Spørsmålet om makt. Slik du ordlegger deg i forrige kommentar er det skremmende holdninger som bor i deg, i tillegg til at du angivelig har en lederposisjon i dine miljøer. Nasjonalismen er skyld i de største ulykker i forrige århundre, og vi har lovet oss selv og kommende generasjoner å aldri gjenta feilen. Da må vi stoppe opp her og nå, og da må særlig du og de som ordlegger seg slik stoppe. 

1 liker  
Kommentar #18

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden

......... og i kveld tok Erna hjem "bøtta". Nå vet alle hvor skapet skal stå, og hvem som plasserte det der. Med det er det satt strek for fjaset. 

Kommentar #19

Per Arne Brandal

147 innlegg  504 kommentarer

Fru Johnsen og Rådet for høg moral

Publisert over 3 år siden

(NRK sept. 2014) 18. mars kjører en bil fullastet med sprengstoff mot hotel Amalo i den  somaliske byen Buulo Burde. Det er midt på natten, og bak rattet sitter  Burhan Ahmed Abdule. I hotellsengene sover afrikanske og somaliske  soldater. Det er under en uke siden de har erobret byen fra al-Shabaab.  Når Abdule sprenger seg selv i luften, tar han med seg minst åtte  mennesker i døden. Abdule støttet Arbeiderpartiet og ble et forbilde i det somaliske  miljøet i Halden. Ingen visste at han om noen år skulle bli  selvmordsbomber for al-Shabaab.

Ingen vil påstå at det var Ap som nørte oppunder Burhan Ahmed Abdules hat.

Ideen om  AP som en lettkrenket tander jomfru med uhelbredelig tæring som man ikke må være "slem mot", er latterlig. AP, med MSM, har brunbeiset  Frp-velgere lenge nok - også i saker som har hatt stor støtte i Stortinget.  

Aller lengst har AUF-leder Mani Hussaini gått, som påstår at Sylvi  Listhaug PISSER på Ap, at hun pisker opp det samme hatet som drepte barn  og ungdom i AUF på Utøya og således skaper grobunn for ny terror, og  sist men ikke minst, at Sylvi Listhaug ønsker å erstatte det norske  demokratiet med et diktatur.

Omtrent samme budskap  kom fra Ap-leder Jonas Gahr Støre fra Ap-landsmøtets talerstol: En  hemningsløs flom av krenkethet og såre følelser som de færreste har  opplevd maken til i norsk politikk. Støre føler seg åpenbart rammet av  et overgrep så grovt at kun det aller sterkeste motangrepet av  hatpåstander er godt nok.

I boka "I bevegelse.  Veivalg for det 21. århundre" uttaler Jonas Gahr støre i kapittelet om  22. juli, at «det er hardt for noen å forsone seg med at Breiviks  foretrukne parti er i regjering». Kan ikke huske at AP eller JGS har  måttet beklage dette, og media har selvsgt ikke brydd seg.

11 liker  
Kommentar #20

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Per Arne Brandal. Gå til den siterte teksten.
I boka "I bevegelse.  Veivalg for det 21. århundre" uttaler Jonas Gahr støre i kapittelet om  22. juli, at «det er hardt for noen å forsone seg med at Breiviks  foretrukne parti er i regjering»

Det er godt nok en farligt primitiv tankegang. Det er, hvad man kalder primærprocestænkning eller magisk tænkning.

Den logiske fejl består i at forbindelse den ene vej ikke medfører forbindelse den anden vej.

I den primitive tænkning bliver Frp 'berørt af det onde' ved at Breivik foretrak partiet og det er dermed 'besmittet' og må skys af andre, hvis de ikke også vil smittes af det onde.

10 liker  
Kommentar #21

Bjørn Blokhus

0 innlegg  975 kommentarer

Slutt å synge Ja, vi elsker dette landet Kristiansen

Publisert over 3 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Nasjonalismen er skyld i de største ulykker i forrige århundre, og vi har lovet oss selv og kommende generasjoner å aldri gjenta feilen. Da må vi stoppe opp her og nå, og da må særlig du og de som ordlegger seg slik stoppe. 

Jeg foretrekker «Gud signe vårt dyre fedreland»

I sangen aner en noe om respektfullt patriotisme i anstendighetens navn. Dessuten, hvilken flott melodi.

«Ja, vi elsker dette landet» er skreddersydd for Ola Narr, sportsnerden og nyrike sjåvinister

 

 

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere