Verdidebatt

LO SPONSER TIDENES MEST USPORTSLIGE IDRETTSKONKURRANSE

Hoppkonkurransen RAW AIR innfører klasseskille. Tilhører du en ressurssvak nasjon uten lag, får du et handikap på minus fire hopp, tilsvarende 600 poeng pluss-minus.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

RAW AIR er trolig den mest usportslige idrettskonkurransen som fins i vår tid. Å la utøvere stille med handikap kjenner vi ellers bare fra hestesport.

Lagkonkurransen teller individuelt
I denne konkurransen som teller 16 hopp, vil bare de som blir tatt ut til lagkonkurransene ha vinnersjanser, ettersom poeng fra lagkonkurransene teller i det individuelle sammendraget. I fjor rammet dette Anders Fannemel, som ble vraket til den første lagkonkurransen. Med 250 tapte poeng, ville han ikke kunnet hevde seg, selv om han hadde vært den beste hopperen i de øvrige konkurransene. De som heller ikke får hoppe lagkonkurranse i Vikersund, taper fire hopp og 600 poeng, pluss/minus.

Fratas vinnersjanse
Vi kan også risikere at konkurransens leder før Vikersund blir fratatt muligheten til å vinne, fordi en lagkamerat ansees bedre til lagkonkurransen i skiflyging.
En hopper fra en nasjon uten lag, som Jan Bokløv i sin tid, vil være sjanseløs i Raw Air, selv om han skulle være verdens beste.
Dette blir en form for organisert juks, der seriøse idrettsutøvere ofres.
Joda, jeg kommer til å se på konkurransene, men dette stinker!
Forøvrig varslet jeg skiforbundet om dette i fjor, men de har ikke brydd seg om varselet. LO sponser opplegget, noe som bør presse fram endringer hvis vi (LO) skal være med videre.

Se http://rawair.no

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt