Verdidebatt

Hvor er farmors kors nå, Listhaug?

Med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse skulle Sylvi Listhaug redde de kristne verdiene i Norge. Men nå er hun taus i saken om afghanske konvertitter som ble «hentet» ut fra et kirkebygg på Fitjar.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse skulle Sylvi­ Listhaug redde de kristne verdiene­ i Norge. Men nå er hun taus i saken om afghanske konvertitter som ble «hentet» ut fra et kirkebygg på Fitjar.

Saken er pinlig. Svært ­pinlig.

Den er selvfølgelig forferdelig for den afghanske ­familien. En kan jo tenke seg hva som raste gjennom hodet til en ammende mor, og en traumatisert småbarnsfamilie, når uniformert politi slår seg gjennom glass og bryter seg inn i en kirke midt i svarte natta for å arrestere en familie som har søkt ly i en kirke.

Pinlig. Det pinlige i saken er at ­politiet ikke har forstått at det var en kirke de brøt seg inn i. De skal visstnok ha satt seg grundig inn i saken på forhånd, blant annet gjennom spaning. Hadde de bind for øynene når de kunne unngå å se skiltet på bygningen?

Fikk de ikke med seg at det hadde vært et kristent møte der kvelden før? Så de ikke dåpskummen? Kjenner det ­lokale politiet virkelig så dårlig stedets egne innbyggere og stedets historie?

Politiaksjonen på Fitjar stiller seg i rekken av krenkelser og diskriminering av norske frimenigheter gjennom årtier, ja, faktisk gjennom hele vår historie.

For feig. Hallvard Hagelia ved Ansgar­ Teologiske Høgskole skriver: «Vi har en lang historie i Norge for diskriminering av frikirkelige, både før og etter Dissenterloven (1845-1969). Staten plasserte oss under Justisdepartementet, ikke Kirke- og Undervisningsdepartementet, som om vi skulle være potensielt kriminelle! Først med Lov om trudomssamfunn (1969) ble det slutt på yrkesforbudet for frikirkelige.»

Men det er tydelig at diskrimineringen fortsetter. Med justisministerens viten og vilje. Frem til nå har Listhaug vært for feig til å svare­. Det bør de som lovpriste henne for å være kristenhetens fremste forsvarer i Norge merke seg. Jeg tror de allerede har gjort det.

Bjørn Olav Hansen

Baptistpastor

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt