Knut Sand Bakken

65

Kirkens hus-utenfor Oslo!

Hvorfor er det helt utenkelig å legge Kirkens hus til en sentral by det er lett å komme til?

Publisert: 2. mar 2018

Det planlegges et nytt kirkens hus sentralt i Oslo. For det gamle har blitt for lite. Og kirkebyråkratiet vokser.

Tenk om huset kunne legges utenfor Oslo. Jeg vet det er utenkelig, men jeg lufter likevel tanken. Statlige direktorat har klart det tross protester. Som tidligere oslopolitiker har jeg vært imot flytting av arbeidsplasser fra hovedstaden. Oslo trenger arbeidsplasser, og ansatte skal slippe å flytte. Men jeg klarer likevel ikke helt å slippe tanken på et kirkelig maktsenter utenfor hovedstaden.

I distriktene opplever menighetene at det er langt til makten i kirkens hus. Og frustrasjonen kommer sikkert til å øke når ressursene tappes lokalt for å bygge opp et større kirkelig apparat i hovedstaden. Nettopp derfor ville det være en tillitserklæring til Den norske kirke som ønsker å være landsdekkende, å legge Kirkens hus utenfor Oslo. Det er intet godt argument å hevde at Oslo er det eneste sentrale stedet! Heller ikke vektleggingen av at Stortinget er i Oslo teller særlig tungt! Men resultatet blir sikkert et Kirkens hus innenfor Ring 2 med gangavstand til Stortinget og regjeringskvartalet?

 

 

 

2 liker  
Kommentar #1

Daniel Krussand

37 innlegg  2002 kommentarer

Guds byråkrati? Festlig.

Publisert over 3 år siden

Skal Kirken overleve må det «kirkens hus» som nå er for lite legges med.  Så må menigheter landet rundt tro Bibelens Ord, være venn med Jesus og ledes lokalt, slik Ordet beskriver

«For det gamle har blitt for lite. Og kirkebyråkratiet vokser». - Og troen fordufter!


1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere