Verdidebatt

Mesterplanen fra begynnelsen og redningsaksjonen.

I en kritisk og kaotisk tid da murer og ideologier har forsvunnet, er mange på famlende leting etter ny identitet og nytt livsinnhold. Gudgitte normer og moralverdier står lavt i kurs, og hele vår verdensorden er på mange måter kommet ut av laget. Men Gud lar oss få et innblikk i den gode mesterplan samt en fullbrakt redningsaksjon og hvordan han på mesterlig vis har forenet disse. Kan denne forening gi noen svar på lidelsens problem og et berettiget håp om en lys framtid for en fallen slekt og en ødelagt og utplyndret jord?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da Jesus fra Nasaret ble født i begynnelsen av vår tidsregning, var "tidens fylde" kommet. Mer enn 500 år tidligere hadde profeten Daniel kunngjort årstallet da han skulle stå frem. Andre hadde forutsagt hans fødested. Han etterlot seg ikke noe skriftlig dokument. Det eneste han skrev, var noen få ord i sand. Likevel har hans liv og lære satt uutslettenige spor i kunst og litteratur, i folkenes historie og ikke minst i menneskers hverdag og sinn.

Mange forstår at botemidlet for verdens problemer og for den enkelte ikke finnes i vår tids materialisme eller andre "ismer", men mer i de åndelige og etiske verdier som er en del av grunnlaget for hele skaperverket. Han som er historiens opphav og Herre,og som har vært tidligere tiders håp og faste fundament, er svaret på menneskenes grunnbehov også i dag.

Her tar Greg Boyd for seg av det Skriften "åpner på gløtt" om mesterplanen om mennesket og Gud fra før verden ble skapt. Han får på en glimrende måte fram en del nyanser som slik jeg oppfatter det viser oss et litt annerledes bilde av Gud enn det som på mange måter har hatt lett for å feste seg i våre sinn.

The Masterplan - Greg Boyd

I en halvtimes fokus på Jesu lidelser får Dr Desmond Ford fram hvordan sammenføyningen av mesterplanen og redningsplanen forløste en fallen slekt.

The Key to Life and Death - Dr. Des Ford

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt