Verdidebatt

Et hyggelig møte med seg selv i døra / Sledge-Hammer Faith

De fleste av oss har nok av og til møtt seg selv i døra. Noen ganger kjente vi oss igjen, andre ganger ikke. Vi kan sågar møtes opp til flere ganger uten gjenkjennelsens aha. De fleste av oss har bivånet fenomenet "stand up comedian shows" og opplevd befrielsen å kunne le av seg selv. Gud er også humorens kilde og bruker den på mange måter for å berike våre liv. Og kan hende galgenhumoren for å overleve!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette kan skje gjennom forkynnere som har innsikt vunnet ved egen erfaring. Greg Boyd har gjennom tid vært en katalysator til å introdusere meg for meg selv "i døra". Han har forøvrig en "stand up comedian style" også om det alvorlige på en hyggelig og naturlig måte.

Men som alltid vil det være noen som ler og lærer og kan hende også noen som rister alvorlig på hode. Jeg hørte en gang litt om hvordan en kunne slå fast om hvem som hadde "vunnet" en diskusjon der dette var uklart. Det kom opp et forslag om at det var den som eventuelt kunne le mest oppriktig til slutt. Noe å tenke på kan hende?

Her spør han om tvil er det motsatte av tro? Han ser litt på hvordan "a strength-tester" modell av troen kan ilustrere heller en avgudstro enn et paktsforhold og et fruktbart personlig forhold til den korsfestede og oppstandne Jesus. Måten han foreslår at tvilen er nødvendig i et godt gudsforhold tiltaler meg!

"Sledge-Hammer Faith"

Skulle det være noen som begeistres av dette legger jeg ved en mulighet til å se litt på Boyd i flere utdypene innslag om samme tema.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt