Knut Nygaard

488

Tidligere 7dags-adventistene med påfyll fra profeten Nahum vs Systemet

Her på vd har vi nylig vært innom tema som knytter oss til ulike oppfatninger av hvorvidt Ordet skal anses som det eller ? - om det som ble sagt av noen for flere tusen år siden har noen cred eller mening i 2018? Vi, som har vært en del år på vd, kjenner hverandre rimelig godt og vet at noen tar Ordet mer på alvor enn andre.

Publisert: 8. jan 2018

Vi lever og i en tid der vi som tar Ordet på alvor ser endringer som tilsier at her kan det gå fort mot en hverdag som blir mer vanskelig for de av oss som ikke anses som trendy, pk og i takt med tidsånden. 

Når verden rundt blir vanskelig rundt oss kan det skje at det blir tatt initiativ til å danne et eget samfunn - en stat i staten - der en lever ut sin tro avsondret fra underkastelse av endringssamfunnet.

Så nylig en dokumentar fra en hendelse som gikk meg i detaljer hus forbi.  Jeg husker selvsagt navnet Waco og at det skjedde noe der som ikke skulle ha skjedd, men detaljene - hvorfor - og hvem disse var som levde avsondret på Mount Carmel tok jeg aldri inn i 1993.

Branch Davidian der "Branch" viser til Jesu Kristi nye navn og "Davidian" viser til gjenopprettelsen av Davids rike har eksistert som egen menighetsgruppe siden 1955.  Fra 1988 var denne ledet av David Koresh.  Branch-Davidianerne har en apokalytisk livsanskuelse.  Under Koresh ble denne troen bygget rundt forutsigelser om en spiral av hendelser som ville lede til dommedag.  

I dokumentaren ser vi hva som skjer da det føderale byrået - ATF           ( Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms) - skulle ransake eiendommen med mistanke om ulovlige automatvåpen 28.02.93.  Agentene kom seg tett innpå eiendommen da det brøt ut en intens skuddveksling.  Vi ser at i en påfølgende våpenhvile kunne agentene trekke seg tilbake med 4 døde og 16 skadde.  Vi vet alle hvordan reaksjonene eskalerer når offentlige tjenestemenn blir drept - så og her.

Så følger en beleiring som skal vare i 51 dager - vi får et innblikk i hvordan systemet forsøker å bryte ned de ... hmmm.... troende med bl.a. å kutte vannforsyninger og bruk av høy musikk (?? - ikke hard metall) - sporadisk kutt av strømmen og hvordan kommunikasjonen foregikk mellom de som var inne og opplevde at profetiene hos en profet jeg ærlig må innrømme at jeg aldri har lest et ord av - Nahum - for disse utspilte seg helt i tråd med verselinjene.  Her opplever jeg kommuniksjonsbrist av dimensjoner.  De inne i Mount Carmel snakker og tolker det som skjer ut fra profeten Nahum og Systemet enten velger bort eller vil ikke finne noen som kunne forhandle fram en løsning nærmest på vd-debatt nivå som muligens kunne ha ført til at mange flere kom fra dette med livet i behov.  

Det er jo ikke hverdagskost over there med beleiring av troende med bruk av stridsvogner og bruk av CS gass som ble pumpet inn i huset.  Selve beleieringen 19.04.93 endte i at gassen antente og 76 mennesker derav 20 barn under 17 ble kvelt og brent til døde.

Dokumentaren viser oss etterspill - opp til president - og ikke overraskende er the First Lady med i kabalen - vi er nå i Clinton perioden.  

Timothy McVeigh, terroristen som utførte Oklahoma City-bombingen, var til stede i Waco under beleiringen og hevdet senere at han utførte bombingen som hevn for bl.a. hendelsene i Waco. Bombeaksjonen skjedde på dagen to år etter at FBI angrep eiendommen, og førte til at amerikanske medier gransket og forklarte hvorfor McVeigh var sint på de føderale myndighetene. På tiden rundt Oklahoma-bombingen støttet nesten tre av fire amerikanere FBIs håndtering av Waco-beleiringen. Tre måneder senere mente halvparten at FBI hadde håndtert Waco-beleiringen dårlig.Flere mennesker, McVeigh inkludert, har kalt Waco-beleiringen et utfall av føderalt maktmisbruk.  Det er ikke hver dag jeg er enig med en terrorist, men dette var intet annet enn føderalt maktmisbruk slik jeg ser det.  ABB tar livet av 78 - Systemet langt flere med de som døde på siden av beleiringsdagen.

https://www.youtube.com/watch?v=Xr9pQ1pIbiU 

 

 

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere