Verdidebatt

Syndeflodbølgen kommer

I historien om syndefloden som vi finner i 1. Mosebok, så sier Gud at Han aldri skal la det komme en flod som dekker hele jorden igjen, og som utsletter alt liv (1.Mos 9,11). Dette betyr ikke at Han ikke vil la det komme en eller flere flodbølger vaske over kontinentet eller kontinentene.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Drømmen

For omtrent tre år siden hadde jeg en drøm om en flod bølge som kom inn over Sognefjorden (eller  Hardangerfjorden) og som var så stor at den kastet et helt cruiseskip på land. Et år senere får jeg se en plakat som reklamerer for filmen «Bølgen». Motivet på plakaten er en flodbølge som kommer inn en av fjordene på Vestlandet og som er i ferd med å kaste et cruiseskip på land. Akkurat som i drømmen min. Siden den gang har jeg hørt rundt 10 ganger om folk som har lignende drømmer om flodbølger som kommer innover Norge og det Europeiske kontinentet. Her snakker vi om kristne, muslimer og ikke-troende. Blant annet er personen Johan Huibers, mannen i Nederland som bygget en fullskala kopi av Noah’s Ark. Drømmen som fikk han til å begynne med å bygge kopien, var en drøm om en flodbølge som kom over Nederland.

Siste uken i advent satt jeg på bussen fra Ansgarskolen i Kristiansand og kjørte inn mot byen. Her traff jeg en gammel kjenning som fortalte om et facebook-innlegg som jeg hadde lagt ut om denne drømmen og denne bølgen. Selv om han ikke trudde at Gud hadde gitt meg denne drømmen som en profetisk hilsen så nevnte han selv at han hadde drømt at han stå på toppen ved Ansgarskolen og sett en gigantisk sunami-flodbølge komme innover mot Kristiansand og skolen.

To eller tre vitner

I evangeliene referer Jesus til Mosebøkene, og sier at på to eller tre vitnersutsagn skal en hver sak stå fast. Dette prinsippet finner vi i blant annet brukt i Josefs tolkning av Faraos to drømmer om syv gode år og syv dårlige år. Farao har to drømmer som peker på det samme. Josef sier at de to drømmene er en drøm som forteller hva Gud vil gjøre snart (1.Mos 41). Når over ti personer som jeg har snakket med har hatt samme drømmen så tror jeg det er noe som Gud prøver å fortelle oss. Vil vi høre? (Er du i tvil så begynn å spør folk om de har hatt lignende drømmer, og jeg er temmelig overbevist om at flere vil bekrefte slike drømmer.)

Over Vest-Europa

Personlig er jeg ikke redd for å si at om ikke altfor lang tid så vil det komme en gigantisk flodbølge som vil slå innover Norge, Danmark, Syd-Sverige,  Storbritannia og deler av Vest-Europa. I lys av hva vi kan lese i både gamle og nye testamentet så er det veldig tydelig at Gud både kan og vil straffe sitt folk og nasjoner når de lever i synd. Men før Gud straffer vil Han advare sitt folk når Han planlegger å gjøre noe slikt.

Hvorfor vil Gud straffe?

Hva er grunnen for at Gud sender en slik bølge? Svaret burde være enkelt. Vi er en nasjon og et kontinent som lever i grov synd. Vi i Norge promoterer homoseksualitet, vi tar livet av rundt 15.000 ufødte barn hvert år, vi tjener penger på å selge våpen, vi ødelegger naturen på ulike måter, vi lever i pengegrådighet og materialisme (både innefor og utenfor kirken) og i det store og hele forkaster vi Gud og Hans Kristus. Vi har forlatt den Gud vi før elsket, vil vi nå våkne opp? Vil vi begynne å bruke kvelder og netter i bønn for våre kjære og for nasjonen Norge? Hvis noen av oss skal bli reddet i fra denne bølgen, så må vi komme oss ned på kne og rope ut til Gud om nåde og tilgivelse.

Kall til omvendelse

Både som kirke(r) og nasjon kan vi ikke leve i all slags synd enten de er små eller store, forkaste Guds Ord, enten man sier at der er Bibelen eller Gud's Rhema-ord og samtidig tro at vi skal bli frelst og reddet for evigheten. Skal vi bli frelst må vi la Jesus være våres Herre, Eier, Sjef og Mester (dette er betydningen av det greske ordet Kyrios), vi må omvende oss fra all synd, ta Hans ord på alvor og søke etter å leve et hellig og konsenkrert liv for Herren.

Herren kommer snart og «syndeflodbølgen» kommer snart. Hvor snart vet jeg ikke, men den kommer snart. La oss lyde Kristi ord om å våke og be. La oss gjøre som innbyggerne i Ninevhe gjorde da Jonah forkynte at byen skulle legges i grus, la oss faste og rope ut til Gud (Jona 3). Bølgen kommer!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt