Verdidebatt

Har adventistene rett? Amerika hvor går du?

I dag trenges det ikke mange argumenter til for å overbevise noen om at det finnes synd, smerte og elendighet i verden. Enhver av oss kjenner altfor godt til disse ulykkelige forhold.Men kan noen være i stand til å fortelle oss hva som egentlig pågår i denne striden mellom lys og mørke som mange av oss aner foregår akkurat nå? Er vi selv oppmerksomme på at vi på mange måter er deltagere og spiller vår rolle i striden?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I en svært forvirrende tid nærer vi på mange måter en lengsel etter å vite noe mer om det som skjer. Uten noen som helst foranledning fra vår side befinner vi oss her i verden. Vil vår jord, slik noen videnskapsmenn påstår, en gang bli innhyllet i en solløs natt, hvor kulde og mørke hersker til evig tid? Eller kan vi håpe på en bedre framtid, opplyst av stråler fra livets sol, oppvarmet av allmaktens kjærlige uslukkelige flamme?

Hva kan få mennesker i vår tid til tross alt å regne med en lys framtid gitt oss av en Skaper? Kan det være at søkelys på profetier om endetiden som avslører en forkvaklet og forført kristenhet som det bedrag det vitterlig er? Kan samtidig å tenne lys og forbanne mørket være en farbar vei?

Adventistene har i snart 150 år gjort dette med utgangspunkt i Daniels bok og Johannes Åpenbaring. Noen av utleggelsene har fått hard medfart underveis fordi de på mange måter virket for utrolige til å være sanne.

I dag går det troll i ord som vi sier. Det som har skjedd i hurtig rekkefølge på kort tid viser at det umulige er blitt mulig. Og fortsettelsen vil vise om det mest utrolige kommer til å skje. Det blir for de som lever lett kontrollerbart.

Jeg har en gammel bok skrevet på gotisk utkommet i 1892 som heter "Den store strid". Fikk den av en gammel dame for ca 40 år siden. Det er utrolig hvordan beskrivelsene av dagens Amerika stemmer. Den beskriver hvordan veien til en stat hvor en frafallen kristenhet søker innflytelse og hjelp av statsmakten for å nå sine ambisiøse mål om å få Amerika "tilbake til Gud" skjer nå.

Om noen vil se nærmere på dette med godt dokumenterte innslag er programmet "Donald Trump, the Church, the State, and the Image to the Beast" absolutt severdig.

"Trump, the Pope and Walls of Unity - The Trump Deseption" er også aktuell.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt