Knut Nygaard

488

WoW!

Vi lever i en tid der avkristningsmaskineriet jobber for fullt - det er store samfunnsbrytninger og vi - troende - er i ferd med å bli lett igjenkjennelige i to hovedgrupper - de som tar deler av den kristne tro med seg uten å være forankret i Ordet som helhet - som ikke går på dypet - som ikke har Den Hellige Ånd som følgesvenn - disse er gjerne som de fleste andre når det gjelder

Publisert: 20. des 2017

trendy, pk og tidsånd - og så er det disse som er mer bakpå - ja, egentlig i veien - disse som påstår seg en forankring i levende tro og en relasjon til det guddommelige - disse finnes uavhenigig av menighetstilknytning - det er mer at Ordet er blitt manifest og en går på det uavhengig av hva som er tendy, pk og i takt med tidsånden.

Avkristning har stor framgang fordi vi lever i en tid med mange inntrykk - det er ikke lett å finne de som vil gå på dypet - det blir en daglig sveip gjennom  mangt som til slutt ender opp i nærmest ingenting.  Avkristning har og stor framgang fordi det ikke lenger er tro og kunnskap om tro i de 1000 hjem.  Det er mer kunnskap blant barn og unge om vampyrer og dinosaurer enn om Jesus fra Nasaret.  Det er ingen generasjon som garantert overfører tro til sine barn og skole og kirke er nærmest åndelig døde arenaer for levende tro.

Noen mennesker mer enn andre kan bety noe for oss alle - vi har alle våre favoritter.  Jeg har mange - de som er aktive - de som går foran - de som har noe å gi.  

Kom over en snutt som ga meg en wow opplevelse.  Trolig er dette meg - det aner meg at bare jeg skriver navnene på de som er med på denne snutten så er det ikke mange som går inn på den med hunger etter å finne ut hvorfor jeg endte opp med wow - nei, en tar det på autopilot og kjører som sedvanlig , men ... det er jo å håpe at hvis det kommer noen kommentarer så er det noe ut fra hva de "tre vise menn" formidler.

Michael Koulianos er svigersønn til Benny Hinn.  På denne Jesus konferansen har han fått Hinn til å gjøre noe han aldri har gjort før - sitte i et såkalt panel - her sammen med Lou Engle ( som sjelden sitter rolig  - han har særlig frontet bønn og faste og en åndelig hverdag som går 24 timer i døgnet - også når vi sover), Bill Johnson ( han har vi vært innom noen ganger - noen liker ikke det han gjør andre vil gjerne ha det samme til sin menighet/by - en menighet - et samfunn der atmosfæren bidrar til å åpne og dra ned det himmelske).  Hinn har frontet viktigheten av å få og gå med Den Hellige Ånd og at tegn, under og mirakler er en del av den åndelige hverdag i vår tid.

De er faktisk alle rundt min alder - de har levd en god stund og har fortsatt år med virke for Herren foran seg, men her får de en mulighet til å svare på spørsmål og gi videre til generasjonen under deler av sine erfaringer og sannheter som gir denne wow'n i meg.  Blant de i spørsmålspanelet finner vi bl.a. Todd White.  

For egen del opplever jeg å få mye av det Hinn deler - han er dyp.

https://www.youtube.com/watch?v=OXPCjeNhWb4 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
WoW!

Vi lever i en tid der avkristningsmaskineriet jobber for fullt - det er store samfunnsbrytninger og vi - troende - er i ferd med å bli lett igjenkjennelige i to hovedgrupper - de som tar deler av den kristne tro med seg uten å være forankret i Ordet som helhet - som ikke går på dypet - som ikke har Den Hellige Ånd som følgesvenn - disse er gjerne som de fleste andre når det gjelder

Dette er en dystopi, Nygaard. Du viser bare hvor i utakt du er med verden omkring deg, hva du forstår av din samtid og det som foregår foran øynene på deg. Du klarer rett og slett ikke å fortolke det du opplever på en adekvat måte når du later som at livet og tiden er noe som har vært eller et bilde fra gammelt av. Du beskriver alt som noe som har vært mens virkeligheten er at alt er her. Nå og for alltid. I stadig endring. Selv om du ikke liker endringene foregår de hele tiden. Du bør velge en annen fortolkningsmodell for bedre å forstå din samtid. Slik som du nå fortolker ender du til sist i en form for selvoppfyllende profeti med iallefall din egen undergang mens verden går videre. 

6 liker  
Kommentar #2

Kjetil Mæhle

68 innlegg  768 kommentarer

Hinn, Engle og Johnson

Publisert over 3 år siden

Tok meg tid til å høre hele youtube-klippet du la ved. Jeg ville høre hva de presenterte. Hva forkynner disse? Hva var fruktene av seremonien deres?

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne for dette var en tynn tynn suppe.

Johnson snakker om atmosfære. Han snakker om kulturen. Det er oppskriften på hvordan bringe vekkelse. Hvor har han lært det. Hjemme... 

Det er det samme de gjør i Dnk for tiden. Fyller opp med god stemning. Julekonserter og fin kultur. Fulle hus, folk betaler og har godfølelsen når de går hjem. Men ingen frelse.

Hinn kommer med noen åndelige åpenbaringer som ikke stemmer. Atmosfæren er viktig understreker Hinn. Er ikke atmosfæren rett så får ikke Gud gjort noe og han eksemplifiserer det med at Jesus gikk ut av synagogen og helbredet alle. Inne i synagogen var det ikke mulig... Denne teologien holder overhode ikke. For det er andre eksempler på at Jesus helbredet i en synagoge selv om de skriftlærde vaktet på ham. Gud lar seg ikke stoppe av en stemning eller en atmosfære! 

Engle snakker opp drømmer og hva drømmer kan bli for noe stort... Alt handler om hva stort og mektig jeg skal få bli. Det er selvisk og destruktivt. Hva kan jeg få av Gud..? Hva med å begynne å takke for alt det jeg har fått. Det holder og det er ikke mer.

Hinn er den mest arrogante av disse. Alle tre fremstår som forkynnere av lykke og sukess, velferd og helse. Det er feelgood og forførende. 

Det avsluttes med store ord. Et møte av evighetsbetydning. Et møte som skal forandre verden. Sannheten er at det var et møte til forførelse som ikke forandrer noe men bedrar søkende mennesker. Å søke på den veien er en blindvei.

5 liker  
Kommentar #3

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Det ville du ....

Publisert over 3 år siden
Kjetil Mæhle. Gå til den siterte teksten.
Å søke på den veien er en blindvei.

trolig ha sagt om Jesus og hvis du hadde vært i nærheten av det som foregikk i de tider.  Du må belage deg på, Mæhle. hvis du sikter mot evigheten - at der vil du en gang og finne Engele. Hinn og Johnson sammen med mange andre som har gått på Ordet og tatt Gud - Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd på alvor.  

Kommentar #4

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Suppe er ikke å forakte

Publisert over 3 år siden
Kjetil Mæhle. Gå til den siterte teksten.
Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne for dette var en tynn tynn suppe.

bare den er god.  En som har opplevd mirakelet ved  i tro å reise til Bethel Church i Redding California var familien Nygård Stornes med sønnen Adrian.  Sammen med 350 kg medisin- og helseutstyr som var nødvendig for at Adrian skulle ha muligheten til reisen så ankom familien Bethel Church som siste forsøk på om mulig å gi Adrian en framtid.  Hvordan det gikk ser du på snutten her 

https://www.youtube.com/watch?v=4u_9C4n0heI 

Det i seg selv som en mirakelhistorie er et WoW - tenk hvordan det oppleves for denne familien og Adrian.

Kommentar #5

Kjetil Mæhle

68 innlegg  768 kommentarer

Veldig kjekt å se Adrian og høre vitnesbyrdet

Publisert over 3 år siden

Jeg blir like glad på hans vegne som alle andre. Virkelig fint å se hvordan han har fått et nytt liv. Ikke bare han men hele familien. 

Men det sier veldig veldig lite om menigheten og Bill Johnson. 

Det er ikke noe ekstraordinært at Gud helbreder. Det oppleves av alle typer mennesker i alle sammenhenger fra DnK til trosmenigheter. 

At trosmenigheter og trospredikanter forsøker å gjøre det til sin greie kan vel best beskrives som et ran. Det er dette evindelige ropet: "Det er vi som har det" kom til oss! Det er fristende å legge til: "Gi oss pengene dine".

Trosmenigheter og ytterlighetene i karismatikken har også dette:

- Mennesket er som Gud. Kun kroppen skiller. En satanis doktrine. (Creflo Dollar)

- Vi har makt til å tale ting til eksistens. Noe kun Gud kan. (Benny Hinn)

- Vi må tro. Tro på hva? Tro på troen. Som om troen er en kraft som skal bøye Guds vilje. Det er okkult. 

- Gud kan ikke gjøre noe uten at mennesket ber ham om det. Mennesket har autorisasjonen, Gud har kraften... Uten at mennesket ber Gud kan ikke Gud gjøre noe... (Benny Hinn)

Dette er fullstendig "nuts" og uten forankring i Ordet. Og selvsagt er det bare noen av doktrinene i trosbevegelsen. Det er i beste fall spott mot Gud. I verste falle er det demonisk og forførende. Antagelig begge deler og det smerter.

Men Gud helbreder og frelser i alle sammenhenger. Til og med i en synagoge med påpasselige skriftlærde helbredet Jesus en mann med en vissen hånd. Så hvorfor ikke også i Bethel? All ære og takk til Gud. 

4 liker  
Kommentar #6

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Flott!

Publisert over 3 år siden
Kjetil Mæhle. Gå til den siterte teksten.
All ære og takk til Gud. 

Det er flott at vi kan enes og gledes over at Gud grep inn og åpnet på mirakuløst vis en ny hverdag for Adrian og hans familie.  Dette er et mirakel.  Selvsagt ville både du og jeg slite hvis vi levde på Jesu tid ....

Hva ville vi på Verdidebatt ha tenkt og kommentert hvis en bilmekaniker fra Vinstra en dag la fra seg verktøyet og begynte å tale om seg selv som sendt av Gud - som livets brød og Gud som sin Far?  Det er konteksten forut - "Er ikke du Jesus, Josefs sønn?  Kjenner vi ikke både hans far og hans mor?  Hvordan kan han da si: Jeg er kommet ned fra himmelen"  Forut for dette hadde Jesus mettet 5000 i ørkenen - noe som tydet på at det var noe ved ham som tiltrakk menneskemengder uvhengig av nærbutikker.  

Her taler Jesus - snekkeren fra Nasaret:  "Sannelig, sannelig sier jeg dere:  Dersom dere ikke eter Mennskesønnens kjød og drikker hans blod, har dere ikke liv i dere."  

Reaksjonene blant jødene var blandet og sterke - og blant disiplene som tydeligvis her var flere enn 12 likeså. "Mange av hans disipler som hørte dette sa da:  "Dette var harde ord.  Hvem kan høre dem?  Men da Jesus visste med seg selv at hans disipler knurret over dette, sa han til dem: Tar dere anstøt av dette?  Hva så når dere får se Menneskesønnen stige opp dit hvor han var før?  Det er Ånden som gjør levende; kjødet gagner ikke noe.  De ord jeg har talt ut til dere, er ånd og liv.  Men det er noen blant dere som ikke tror.  For Jesus visste fra begynnelsen hvem det var som ikke trodde, og hvem det var som skulle forråde ham.  Og han sa til dem: Derfor har jeg sagt dere at ingen kan komme til meg uten at det er gitt ham av Faderen,  Etter dette trakk mange av hans disipler seg tilbake......   

Det kan være nytting for mange av oss å gjøre en refleksjon knyttet til hvor en selv ville ha vært hvis en levde i Joh. 6 - ville en ha blitt værende eller tatt avstand?  

Nå er det jo mangt vi ikke forstår med denne mannen fra Nasaret da vi mangler kunnskap om hans liv i Se og Hør versjon fra graviditet og fødsel - noen små glimt fra familiens flukt til Egypt - en episode da han var 12 år - til han skal møte døperen Johannes - så filmen "The young Messiah" som prøver å gi oss noe refleksjon og kanskje kunnskap om det som foregår i denne mer udokumenterte perioden - iallefall kan vi enes om at mor og far var over svært langt tid bærende på kunnskap som de både måtte undre seg over og forvalte på en best mulig måte 

http://www.hdmovieswatch.net/bluray-the-young-messiah-2016-full-movie-online/

Kommentar #7

Anders Ekström

49 innlegg  315 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Vi lever i en tid der avkristningsmaskineriet jobber for fullt -

Du har rätt diagnos, att vi lever i avkristningens tid, men jag är rädd för att du drar fel slutsatser. Den farligaste fienden är inte dem som är utanför det kristna lägret. Den farligaste fienden är  innanför lägret, (the enemy within the gate). Fienden utanför lägret är lätt att se och avslöja, men så är det inte med fienden innanför lägret. Det är nu på samma vis som när Jesus var på jorden, vem kunde tro att den främste fienden till Sanningen, Jesus, var Guds eget folk?

Genom dessa Superpredikanter, går Paulus ord i bokstavlig uppfyllelse inför våra ögon;

"Om någon kommer och predikar en annan Jesus, än den vi hava predikat, eller om I undfån ett annat slags ande, än den I förut haven undfått, eller ett annat slags evangelium, än det I förut haven mottagit, då fördragen I ju sådant alltför väl." 2Kor.11:4.

4 liker  
Kommentar #8

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Forskjellen blir ...

Publisert over 3 år siden
Anders Ekström. Gå til den siterte teksten.
"Om någon kommer och predikar en annan Jesus, än den vi hava predikat, eller om I undfån ett annat slags ande, än den I förut haven undfått, eller ett annat slags evangelium, än det I förut haven mottagit, då fördragen I ju sådant alltför väl." 2Kor.11:4.

tror jeg ... at jeg ser og har erfart det du kaller superpredikanter som de som er av de som tar Ordet på alvor og går på det.  Vi har en annen tråd her nylig forfattet av debattredaktør Gjøsund med overskriften:  "Mirakeltroen som døde ut" - det er de som nedsnakker den kristne tro til å bli ei religiøs smørje med tilsig av pk, det som er trendy og tidsånden som jeg anser som "the enemy within".  

Vi har erfart ulikt, Ekstrøm, og har plukket ulikt opp i vår subjektive trossekk.  Jeg er så glad for at jeg er åndsdøpt og har tungetale til oppbyggelse gjennom min daglige vandring.  

Jeg har levd et liv i lokale trosmenigheter og erfart og fått innsyn i områder som de første troende erfarte gjennom mennesker som Ulf Christiansson, Ulf Ekman, Benny Hinn, Lester Sumerall, Rod Parsley og mange andre - så åpnet for nye områder og innta og gi videre i den lokale menighet.  Jeg heier på og holder oppe de som er aktive - som går på og fram - også i motgang og motstrøms som Jan Hanvold som forsøkes å hetses ut av både liv, helse og virke som leder for den gratis kristne tv-kanalen Visjon Norge.  

Når det gjelder verset du ga meg, så gjelder det oss alle.  Jeg er enig i at det er rimelig lett å avsløre fienden og åndsmakter som ikke er til gavn for vår sjel.  Selvsagt skal vi ikke tolerere falsk forkynnelse og usømmelig opptreden - vi skal vokte oss for å gjøre oss delaktige i fremmede synder.  Jeg har og erfart at også de som viste meg at dette er det mulig å innta har hatt sider som ikke er perfekt og som en kan sette ? ved min, men jeg anser ikke at det er min jobb å dømme ? sider ved troende når jeg ikke har en relasjon eller posisjon der jeg tale direkte med den det gjelder.  


Kommentar #9

Kjetil Mæhle

68 innlegg  768 kommentarer

Hva gjør du da med Benny Hinn?

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
 Selvsagt skal vi ikke tolerere falsk forkynnelse og usømmelig opptreden

Benny Hinn forkynner  at: "I can speak into existence". Med en slik forkynnelse gjør Benny Hinn seg selv til Gud. Det er en løgn og det er ikke bibelsk. 

Ønsket om å bli lik Gud er jo selve årsaken til syndefallet. Benny Hinn og trosbevegelsen går i samme fellen. 

Dette er ikke et lite feilskjær av Benny Hinn. Det er et glimt av ulven i fåreklær. Hele trosbevegelsen er gjennomsyret av denne og lignende læresetninger.

Dette er ikke å ta Ordet på alvor. Det er å forvrenge Ordet slik at mennesket blir Gud og gudlik.

Veien er smal. Den går mellom trosbevegelsens predikanter  og det liberale presteskap og deres kirker.

3 liker  
Kommentar #10

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Det kan vi enes om

Publisert over 3 år siden

Benny Hinn var den predikanten som først viste meg tegn, under og mirakler i praksis - demonutdrivelse - og det var i møte ledet av han at jeg for første gang så Den Hellige Ånd kom over noen på en benkerad slik at de erfarte herlighet og nærvær på en måte som samsvarer med Ap.gj. 2:13.  Benny Hinn  var døråpner for mange til større kunnskap og forståelse om bl.a. Den Hellige Ånde og salvelsen.

Du har ditt syn på Benny Hinn og det samsvarer ikke med mitt.  Vi får bare akseptere at vi plukker ulikt, men du vil garantert møte Hinn i evigheten hvis.... det var jo denne veien da ... den er som sagt ... smal.

Jeg overhode ikke noe problem med Benny Hinn.

Kommentar #11

Kjetil Mæhle

68 innlegg  768 kommentarer

Tror du på det Hinn sier?

Publisert over 3 år siden

At han kan "Speak into existence". Dette lærer hele trosbevegelsen. New Age gjør det samme. Det er bare innpakningen som er forskjellig.

Hvorfor ikke prøve Hinn på Ordet. Lærer han i tråd med Guds Ord? Doktrinen "Speak into exicstense" er jo ikke bibelsk.

Jeg driver heller ikke å plukke her og der. Grunnlaget for troen er Guds Ord. Så er det gode åndsfylte forkynnere som jeg kan stole på og kjenner. Jeg våger ikke gå rundt å plukke etter som jeg finner det passende. 

4 liker  
Kommentar #12

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tror ....

Publisert over 3 år siden
Kjetil Mæhle. Gå til den siterte teksten.
Hvorfor ikke prøve Hinn på Ordet. Lærer han i tråd med Guds Ord? Doktrinen "Speak into exicstense" er jo ikke bibelsk.

du har tatt inn nedsnakking av Benny Hinn som er selvsagt - det er sjelden noen som fronter noe kommer fra det med positiv omtale fra alle grener på et tre som forhåpentligvis har den samme rotstammen.  Har mere problemer med nedsnakkerne enn med Hinn, men som jeg sa Hinn er en av mange som har bidratt til det jeg har lagt i trossekken.


Kommentar #13

Kjetil Mæhle

68 innlegg  768 kommentarer

Vel, uansett

Publisert over 3 år siden

så ønsker jeg deg det beste. En velsignet kveld og en god og innholdsrik Jul!

1 liker  
Kommentar #14

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Og en WoW velsignet dag

Publisert over 3 år siden
Kjetil Mæhle. Gå til den siterte teksten.
så ønsker jeg deg det beste. En velsignet kveld og en god og innholdsrik Jul!

Denne onsdagen jeg skrev dette innlegget, så hadde jeg fri - men våknet kl.06.00 delvis p.g.a. smerter i ryggen ( holder på med opp-pussing og tar noen tak jeg ikke er trent for) - delvis for det er da jeg står opp når jeg skal på arbeid.  

Jeg sto opp og etter hvert satte jeg ved pc'n - skrev dette innlegget på trådstarten til Johannessen

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11709286-kan-det-komme-noe-godt-fra-nasaret?side=1#svar-11709370

Så - denne trådstarten og da er ryggen så god at jeg hviler en stund.  Står så opp på tidlig formiddagen da mobilen ringer og det høres en rimelig oppkavet stemme - først tror jeg at det er skjedd noen noe alvorlig, så skjønner jeg at det er eiendomsmegler som ringer.  

Denne situasjonen til en jeg er offentlig verge for er i kortversjon den at det er inngått en avtale om en leilighet under oppføring som denne ikke er i behov av lenger.  Leiligheten må da enten selges eller tilbakeføres til byggherre for en større sum.  Fristen for tilbakeføring er 10.01.18.  Den tredje muligheten er å finansiere en leilighet en ikke skal bo i.

Som du kanskje har lest så er det endringer i boligmarkedet og denne uken har følgende artikkel stått i Bt - 

https://www.bt.no/nyheter/okonomi/i/rLAo2a/Optimismen-faller-i-boligmarkedet  

En ellers optimistisk megler hadde og mistet troen på salg før frist.  Denne så for seg at finansiering måtte ordnes som avtalt - nøkkel leveres og innbo på plass - så visning - og da kanskje.....vi snakket da om noe som ville skje tidligst på våren.

Litt over kl. 10.00 formidler megler at denne har hatt med seg to interessenter på "visning" - d.v.s. at de hadde sett en blokk under oppføing fra utsiden.  Megler sa at den ene ikke var videre interessert, men den andre ville kanskje komme med et bud slik at megler ba meg følge med på mobilen.  

Jeg hadde mangt på programmet- også avtaler som måtte gjennomføres uavhengig av om megler tok kontakt.  

Noe etter kl. 12 kom det melding om et bud med kort frist - så kom det et til ... og så dro de hverandre oppover slik at dette ikke lenger ble en sitasjon med mulig tap, men mulig gevinst.  

Jo, slik skjer ..... uavhengig av bønn eller tro.... eller gjør det det? .... 20.12.? ... at det blir en aktiv budrunde på noe som gjelder rettighetene til en ikke ferdig bolig uten annet enn å se et ikke ferdig bygg fra utsiden?  

Jeg har gode bønnevenner - det er viktig.  Ikke alltid er det lett å holde troen oppe når en står midt oppi det - det er enklere for de som ikke er så involvert.  

Bønnene har gått på at dette ville være den største gaven denne personen kunne få er å slippe å bekymre seg for tap og hvordan leve videre med det - at denne skulle få slippe å ha dette over seg i jula - at freden skulle få senke seg.  

For meg ble dette dagens WoW-opplevelse.  Jeg tok kontakt med mine bønnevenner da megler kontaktet meg første gang:  "Dette skal vi være med å be for! Hold fast på Ordet: "gjennom ALLE ting vinner vi mer enn seier!" Gud er god og hans nåde varer for alltid!"   Da jeg formildet hvordan det hadde gått:  "Halleluja! Dette gleder vi oss over - og ikke minst den oppmuntringen som dette gir om Guds kontroll og farsomsorg. Bekymringer er gjort til skamme!"

Ønsker deg en alt godt for høytiden og et velsignet godt nytt år!

 

 

1 liker  
Kommentar #15

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tja....

Publisert over 3 år siden
Kjetil Mæhle. Gå til den siterte teksten.
Dette er ikke å ta Ordet på alvor. Det er å forvrenge Ordet slik at mennesket blir Gud og gudlik.

Vi møter i panelet en person som først og fremst er en profetisk røst som går foran - som taler ord og går i bønn og faste for at Ordet skal bli virkelighet.  En person som framstråler ekthet i sin relasjon og omgang med det guddommelige - en person som har stor omsorg og varme - som utstråler noe av Guds behov for renhet og omsorg for sine barn.  I midten sitter hyrden - som bygger menighet.  Så har vi evangelisten som har vinning av sjeler - som tror på Ordet om at Gud virker med.

De Kristus-troende skal herliggjøres med Kristus, slik at de til ånd, sjel og legeme likedannes med hans oppstandelsesstatus som "den siste Adam".  Ved Kristus-samfunet vinner de troende ikke bare tilbake den opprinnelige gudbilledlige herlighetsstatus - den som den første Adam hadde før fallet - men og den siste Adams herlighetsstatus - Rom. 8:17:  "Men er vi barn, da er vi arvinger.  Vi er Guds arvinger og Kristi medarvinger, så sant vi lider for ham, for vi skal også herliggjøres med ham."  Det å være Guds arvinger, betyr ikke bare at vi arver det som Gud har, men vi arver det som Gud er - vi får del av hans evige livsfylde og livskraft - det evige liv.  Som Kristi medarvinger får vi del i den enbårnes arv - "Og Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss.  Og vi så hans herlighet, en herlighet som den en enbåren Sønn har til sin Far, full av nåde og sannhet,  Johannes vitner om ham og roper:  Han som kommer etter meg, er kommet foran meg, fordi han var før meg.  For av hans fylde har vi alle fått, og det er nåde over nåde. (Joh. 1:14-17).

Denne herligheten er vi troende allerede nå  begynnelsesvis delaktige i og med at Kristus har skjenket oss sin herlighet.  De troendes tiltagende delaktighet i Kristi herlighet virkeliggjøres gjennom å betrakte ham i evangeliet og ved personlig omgang med ham - "Men vi som med utildekket ansikt ser Herrens herlighet som i et speil - vi blir alle forvandlet til det samme bilde fra herlighet til herlighet, som av Herrens Ånd. (2. Kor. 3:18).  Den første forvandlingen skjer når en selv blir til intet og Kristi kraft åpenbares i svakhet.  Den fortsatte forvandlingen skjer gjennom at Guds kraft mer og mer tar hele mennesket i besittelse, så det ikke er eller gjør noe uten gjennom Guds kraft.  Liksom mennesket er helt fritt når det er helt bundet av Kristus, så er det helt forherliget når det selv er blitt intet og Gud er blitt alt.  

Legger inn en snutt som kom på epost - fra Galveston i Texas, men dette foregår mest på spansk - her er det både ord og bilder til refleksjon i en tid da vi bl.a. minnes - "And the angel said unto them.   Fear not, for, behold, I bring you good tidings of great joy, which shall be to all people.  For unto you is born in the city of David a Saviour, which is Christ the Lord."  (KJV)

https://www.youtube.com/watch?v=Ymuu9TqjPDw 

 

Kommentar #16

Wayne Seals

0 innlegg  1 kommentarer

Watch free movies online

Publisert over 2 år siden

Nice website. It looks good for me. I recommend it to my friend and relatives. Interesting article inside the blog. Thanks !!  Putlocker

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere