Verdidebatt

Toxoplasmose effekten

Senskader etter krig, vold og trakassering er godt dokumentert de siste 60 årene. De psykiske senskadene ga angst og rusmisbruk. De fysiske skadene var åpenbare eller indirekte; Hodepine, nakkestivhet, uro, magetrøbbel og mer diffuse smertelidelser. Vitner kan fortelle selv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når en katt forgifter hjernen til en mus, slik at musa etterhvert får et ønske om at katten skal spise henne, snakker man om en toxoplasmose effekt.

Overføringsverdien til menneskene viser seg i overgrepssituasjonen der predator har samme egenskaper som katten.

Hvis man skal forebygge helse, er det viktig å bruke all dokumentasjon fra etterkrigsårene til å gi bedre hjelp til ofre i vår tid.

Vold og trakassering har alltid eksistert. Man elsker ikke Gud, men seg selv.

Hvis man skal komme til bunns i umoden atferd og endre samfunnet, må man forstå hva som skjer i hjernen på de som forgriper seg.

Fortsatt er det slik at de som jobber med mennesker må ha noe å leve for- ikke bare av.  Den primitive tankegangen at penger gir lykke er forkastet.

Når man vanker i ulike miljøer på grunn av jobb og oppgaver, eller en aktiv fritid, vil man komme bort i forskjellige opplevelser.

I typiske mannsmiljøer kan ukulturern dreie seg mye om tullprat, grenser til mobbing, dårlig kvinnesyn og maktmisbruk. Å snakke om Jesus i denne sammenhengen blir som å banne i kirken.

Sjøførskoler, trafikketater, vegvesenet, drosjemiljøer, politiske råd, brannvern, kriminalomsorg, rettsapparatet. Alle er utsatt for den type atferd. Sannheten kommer frem avhengig av åpenheten på arbeidsplassene. Å miste jobben/pensjonen er en viktig straffemetode som gir frykt. De fleste har ikke bare seg selv å tenke på.

Når det kommer frem at endringer og vedtak fører til trusler, må man se nærmere på metoden og konsekvensene på sikt.

I skolen er det faglige miljøet prestisjen. Dannelsen er mindre vektlagt. På den måten kan unger med personlighetsforstyrrelser og skader ture mer frem uten å bli sett. De gjør sin vilje.

I voksen alder kan dette barnet blir en trakasserer som presser  unge elever til å gjøre ting som de ikke vil eller tenker er bra. På en motorsykkel, på en scene i et dansedrama eller et sted der kølla sitter støpt. Å styre med den som kartleser gjør andre forvirret og svake. De settes ut, i stedet for å oppnå mestring. Kvinnesynet kommer til syne. "Du er mitt redskap og leketøy i dag".

Det er mitt valg.

Konsekvensene kan bli store når man forstår at det faktisk er straffbart i 2017. Man kan miste jobben og pensjonen, få bøter, bli fengslet og få sin straff.

Ofrene sliter med sykdom og skader resten av livet, hvis de overlever, orker og leve videre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt