Verdidebatt

Hva er kristenliv?

Er det å ha "rette" meninger? En kristen bekjennelse? Stå for noe? Være "mot" noe? Lese bibelen og kunne den?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hva er egentlig kristenliv?

For meg har det nå i en lang periode vært å ta avstand...

Jeg tar avstand fra den typiske(?) "kristne" mistroiskheten: "Er du i feil menighet, har en feil lære, lytter til feil predikanter, så vil jeg ikke uten videre godta at du er kristen. I beste fall så er du kristen, men religiøs."

Jeg tar avstand fra "superpredikanter": De som tror(?) stort, snakker med store ord og serverer tilhørerne fagre løfter, dersom man "bare" tror (og betaler).

Jeg tar avstand fra slike som legger ekstra byrder på mennesker, ved å fortelle dem at de ikke hadde nok tro. Joda, de hadde nok tro til å bli frelst, men den type tro som "kreves"(!) for å bli helbredet, hadde de dessverre ikke. "Gud gir ikke til slike."

Jeg tar avstand fra de som heller ugyldiggjør andres tro, fordi den (i øyeblikket!) er "feil", istedenfor å stille opp som "heiagjeng". Vi er alle underveis.

Jeg tar avstand fra den åndelige "strebingen", der det å "ha den hellige ånd", blir ensbetydende med "åndelig kvalitet", på alt som blir sagt som inneholder et bibelord eller "Gud" og "Jesus".

Jeg tar avstand fra de som tror de er "lys og salt" fordi de har "kristne" holdninger, "kristne" meninger og "kristne" standpunkt, uten at de er klar over at de "slår i hel med bokstaven" (2.Kor.3:6)

Men hva er det da som gjenstår?

Hva er kristenliv?

Kanskje(?) å bli preget av Han som er Livet. (Joh.14:6, Gal.3.20)

Kjenne Faderen og Sønnen (Joh.17:3)
Og (for å si det på "kristensk") komme i hu at overfor Gud, stiller ingen  av oss med "fordeler" eller "ekstra kvalitet" (Rom.3:22-24)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt