Greta Aune Jotun

207

Kan latterliggjøringen av president Donald Trump føre til 3. verdenskrig?

Ja, kan det være mulig at forfølgelsesbegeret blir så fullt en dag at noen nye skump fra Trump-mobberne, kan få begeret til å renne over, slik at presidenten av desperat hevnlyst eller fortvilelse trykker på atombombeutløserknappen, og dermed starter en krig som vil utslette millioner av Jordens befolkning?

Publisert: 12. nov 2017  /  849 visninger.

Man behøver ikke gå langt tilbake i historien for å finne eksempler på mennesker som har utløst eller utført grusomme gjerninger man antar skyldes et desperat behov for å gjengjelde et eller annet. Årsaker til hevn kan være mange, også vedvarende mobbing eller utfrysing fra miljøer. Ja, også det kan historien bekrefte. Norgeshistorien ikke unntatt.

Ikke alle kan bære alt. Å bli hetset over lang tid, kan åpenbart være livsbagasje tung å bære for noen. Hva så med president Trump? Han er jo en vel voksen mann med alminnelig godt utseende og med suksess i forretninger, og har neppe noen grunn til å føle seg mindreverdig. Men den pågående hetsen av ham i forbindelse med valgkampen og senere, kan vel føre til et sprukket selvbilde også for en (tilsynelatende) tøff amerikaner. Modenhet i alder og suksess gir ikke mennesker immunitet mot såret forfengelighet, som igjen kan fremkalle hevntanker.

Kritikk eller hets. Latterliggjøringen av Donald Trump har pågått helt siden han ble lansert som republikanernes kandidat til presidentembetet, og økte i styrke etter hans inntreden i Det hvite hus. Vel, det er normalt å kritisere politikk man ikke kan identifisere seg med, men det er en vesentlig forskjell på kritikk og hets. For å bruke et bilde: Å kjøre en motstander i grøften med hensikt å dukke ham eller henne i søle og skitt for å hevne dennes politiske meninger, er en stygg avsporing, og man avslører samtidig at man ikke er moden for å delta i en seriøs dialog eller debatt.

Så var det NRKs valgkamp. Det var flaut å se og høre hvordan staben i Norges statskanal reagerte da deres favoritt, Hillary Clinton, ikke ble president. Formodentlig var det ingen på Marinelyst som knuste speil eller stoler og hylte av irritasjon, som Trumps tapende motpart skal ha gjort, om mediene meldte sannheten, men NRKs forkynnelse var meget tendensiøs. NRKs Clinton-tilhengere startet først en lavmælt kampanje, en snodig tavlekampanje: Se her - se på denne statistikken; se hvor mange som har blitt drept i trafikken i USA i forhold til antall som skyldes islamsk terror! Innforstått: Trump er enfoldig, uvitende, rasistisk; fordi han foreslo å bremse innvandringen av muslimer til USA. Og NRKs tekst-nyhetssider flommet over av dårlig Trump-nytt. Den mer høylytte nedsnakkingen av presidenten sørget NRKs utsendte reporter for, som også, med dårlig skjult NRK-skuffelse, sørget for å fortelle alt negativt som kunne oppdrives. (Du verden, så kloke vi ble på ubetydeligheter!)

Typisk norsk å hetse? Amerikanske valgkampanjer har til tider vært meget ufine, og ja da, Trump fornærmet også personen Clinton. Men hetsen av Trump fløt fort over dammen og fant grobunn i Norge: Trumps frisyre var latterlig, hårfargen besynderlig, ganglaget eksentrisk, mimikken idiotisk, håndbevegelsene bisarre - alt med Donald Trumps utseende og opptreden var politisk ukorrekt. Ja, nettopp - politisk ukorrekt; for politikk kan føres på flere måter, også ved å angripe motstanderens personlighet. Trump ble raskt kåret til USAs narr, dum som en "stut", og blir stadig stemplet som det; direkte eller mellom linjene i skrift og tale. Til alt overmål er jo svigersønnen jøde; tenk, jøde; dette har blitt poengtert utallige ganger, at presidentens svigersønn er jøde. (!)

Renne over. Kan det være mulig at forfølgelsesbegeret blir så fullt en dag at noen nye skump fra Trump-mobberne, kan få begeret til å renne over, slik at presidenten av desperat hevnlyst eller fortvilelse trykker på atombombeutløserknappen, og dermed starter en krig som vil utslette millioner av Jordens befolkning? Twitter-dialogen mellom USAs president og Nord-Koreas diktator, har bekreftet at heller ingen av disse er usårbare.

Om det da er slik at den stadige og stygge mobbingen av USAs president, kan føre til en 3. verdenskrig, kan man da si at det er presidenten som utløser krigen, eller mobberne? (tenk gjerne på hva mange mente hadde påvirket 22. juli-terroristen . . .)

Fred eller krig? Latterliggjøringen av Donald Trump har vel stilnet noe nå, men kan raskt blusse opp igjen. Spesielt Norge, som har utropt seg til å være kjærlighetens nasjon fremfor noen, kan jo bevise det også ved å la Trump-forfølgelsen hvile en periode. Man kan jo også minne hverandre om at presidenten har en familie, som selvsagt lider når husbonden blir hånet. "Det du vil at andre skal gjøre mot deg " osv.

Også NRK bør skjerpe seg: La de som frekventerer kanalen få informasjon også om saker republikanerne har fått gjennomslag for, ikke bare saker som er nedstemt. Vi behøver heller ikke å få del i hver liten bevegelse Trump gjør. Men gi oss gjerne mer viten om norsk politikk. Det er litt dumt å måtte søke utenlandske kanaler for å få vite hva som skjer i vårt eget land - og i resten av verden utenfor Det hvite hus - .

 

13 liker  
Kommentar #51

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

:-D

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Egentlig sett er det ikke meg du angriper, men Herren Kristus Jesus Selv.

Den ultimate hersketeknikk?

11 liker  
Kommentar #52

Greta Aune Jotun

207 innlegg  1181 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Hvem er dette? Har det noe å si for deg at jeg ikke kjenner meg igjen i dette? 

Jeg skriver vanligvis generelt, ikke individuelt. Derfor skrev jeg også i kommentaren: teologer/hyrder, selv om jeg brukte et sitat fra deg.

Det er ikke min oppgave å angripe enkeltpersoner; jeg gjengir bare hva Kristus har sagt. Og jeg leser iblant dine kommentarer også  i andre tråder :-)


2 liker  
Kommentar #53

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Nå har du mer enn grundig nok...

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg er sjokkert over deg, rett og slett og slike holdninger som du m.fl her fremviser, var en av grunnene til at jeg sluttet i menighet og nesten mistet troen. Dere er ekskluderende mot alle som dere ikke anser som åndelig nok eller bibeltro nok. Det går kaldt nedover ryggen på meg.

....vitnet om at du ikke har sans for det som hører Guds Rike tll, ved dine samlede kommentarer på denne tråden. 

Alle som av Guds nåde har fått Kristus Jesus kjær, har også fått Skriftene kjær, har også fått alle som hører Kristus Jesus til kjær. Alt dette hører ubrytelig sammen.  

Det betyr også at en gleder seg når Guds Ord blir forkynt og er takknemlig for det, en ser ikke på det som noe upassende som kommer i vegen for egne behov og interesser. For egne behov, interesser og ønsker er da mer i samsvar med Skriftene. 

Isteden for å holde deg til trådens tema, gikk du til angrep mot Greta og meg, når vi ikke responderte som du ville.

Ingen har heller bedt deg om å kommentere våre kommentarer, hvorfor gjorde du det når det er temaet på denne tråden som opptar deg? Du kunne jo da ganske enkelt latt være å kommentere oss.

Nei, det er definitivt ikke sant at vi ekskluderer alle som ikke er åndelige nok eller bibeltro nok. Det beviser våre kommentarer og de vi kommenterer.

Men når noen framstår mer angripende, har vi både rett, plikt til å forsvare oss mot dine angrep, da gjør vi det på åndelig vis. For det er direkte angrep du holder på med, uansett hvor mye du benekter for det.

Når det gjelder å tro og beholde eller miste den, det er slik det fungerer:

3 Og han talte lenge til dem i lignelser og sa:
 «En mann gikk ut for å så. 4 Og da han sådde, falt noe ved veien, og fuglene kom og tok det. 5 Noe falt på steingrunn hvor det var lite jord, og det skjøt snart opp, fordi jordlaget var tynt. 6 Men da solen steg, ble det avsvidd og visnet fordi det ikke hadde fått slå rot. 7 Noe falt blant tornebusker, og tornebuskene vokste opp og kvalte det. 8 Men noe falt i god jord og bar frukt: hundre foll, seksti foll, tretti foll. 9 Den som har ører, hør!»
Matt 13,3-9

5 liker  
Kommentar #54

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Nei

Publisert rundt 4 år siden

Selv om du siterer bibelen, fremstår du mer paranoid enn åndelig. Jeg forstår meg rett og slett ikke på deg, og JA det er nok fordi du er "den gode", den kristne, "avhengig av Jesus" osv. Jeg hadde en god tone med trådstarter, hun tok min første kommentar helt fint. Du derimot, er så urimelig her, at jeg er tom for ord.


5 liker  
Kommentar #55

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Det er ikke min oppgave å angripe enkeltpersoner; jeg gjengir bare hva Kristus har sagt. Og jeg leser iblant dine kommentarer også  i andre tråder

Ja, jeg vet at vi ikke er enige i lærespørsmål, for meg har det til nå vært helt uproblematisk. 

Om du/dere mener jeg ikke tar bibelen på alvor, også helt greit. Det er uansett ikke du/dere jeg må svare til, når den tid kommer. Men oppførselen til Mona her, ikke greit. 


6 liker  
Kommentar #56

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Njål K.er et eksempel på hva jeg kan tåle av hersing, urettferdig og løgnaktige beskyldninger og allikevel legge det bak meg og kommunisere på vennligsinnet vis, - kan dokumenteres i kommentarene -. De fleste som deltar her på vd, kjenner til at ordflommen til Njål kan være så ymse; når han var i sitt spesielle  modus som ser ut til å ha blitt mer behersket. Njål, du kjenner til dette, du vet jo at jeg ikke er hårsår eller har lagt deg for hat. Til tross for alt du har skrevet til meg og urettmessig beskylt meg for, husk at det kan dokumenteres. Siden du også deltar på denne tråden, skriver jeg det slik.

Jeg tar avstand fra dette. Selv om det ser slik ut i din verden er ikke jeg av din verden og kan fatte det. Meg er ikke gitt evnen å fullt ut fatte eller begripe dine reaksjoner. Når det gjelder grunnlaget for dem blir min ånd fattig uten at jeg kjenner meg salig. 

Lykke til, likevel. 

2 liker  
Kommentar #57

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Uansett kan det dokumenteres.......

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Jeg tar avstand fra dette

Uansett kan det dokumenteres ved tidligere kommentarer, Njål.

Kommentarene finnes både på din og min profil, under kommentarer. Nok om det.

----------------

Takk for lykkeønskene, Njål. Oppfatter dem faktisk vennligsinnet ment. Ønsker faktisk det beste for deg og du vet jo hva jeg tror og mener er det beste. 

1 liker  
Kommentar #58

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Ubegripelig

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Men oppførselen til Mona her, ikke greit. 

Den er ikke bare ugrei. Den er ubegripelig.

6 liker  
Kommentar #59

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Kristus Jesus har Selv sagt at slik er det.

Publisert rundt 4 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.
Den ultimate hersketeknikk?

Nei, det er det ikke for Kristus Jesus har Selv sagt at slik er det. For Skriftene og deres budskap er ikke kommet til p.g.a. menneskers vilje og ønsker. Heller ikke alt som har skjedd ved Herren Allhærs Guds vilje, tillatelse og inngripen opp igjennom historien.

 Husk at Kristus Jesus også er Ordet.

Heller ikke eksisterer Guds Rike av menneskers vilje, dette har absolutt ingenting med menneskers vilje og myndighet å gjøre. Guds Rike hører Herren Allhærs Gud til som befinner seg utenfor tid og rom, men kommer nær der Kristus Jesus er nær ved Den Hellige Ånd. 

Derfor kan alle troende kristne trygt si at det egentlig er Herren Kristus Jesus som angripes av Hans motstandere, for ingen troende kristne har fått hele det samlede budskapet i Skriftene av seg selv. Det er oss gitt som frelsen er oss gitt, ufortjent, kun av Guds ufattelige store kjærlighet, barmhjertighet, rettferdighet, miskunn og nåde.

1 liker  
Kommentar #60

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Hvis Trump trykker på knappen på grunn av hard kritikk på hjemmebane eller i Europa, da er han nøyaktig så umoden som vi frykter. Allerede har det vært spekulert i om han maksimaliserer internasjonale kriser for å få oppmerksomheten bort fra hjemlige problemer. Men han er ikke den første som mistenkes for det. Jeg kan kan ikke se at vi har grunnlag for å mistenke det heller. Han ville ha mindre amerikansk militær aktivitet, men han sa også at han ville innta en tøffere linje mot Iran og Nord-Korea. Han gjør som han har sagt på forhånd. Dessverre, å sette atomavtalen med Iran i spill er galskap.

Jeg er ikke noe mer glad i Trump enn de fleste andre. Og han har faktisk overrasket meg negativt. Jeg så mer for meg at han kom til å bli en nokså vanlig republikansk president. Det hadde vært nok å kritisere da også, men ikke slik som nå.

Samtidig har det gått en viss sport i å kritisere ham og jeg vet ikke hvor fruktbart det er. Noe av det han gjør ville nok andre presidenter gjort også. Han har fortsatt ikke startet noe så skjebnesvangert som Irak-krigen. Samrøret med de konservative kristne var ikke noe han fant på. Men han utmerker seg negativt på en rekke måter. Selv om vi slår av litt for kjente å avfeier noe som "bare retorikk" (noe vi skal være forsiktige med) så har han noen dypt problematiske trekk. Han appellerer til ytterste høyre i amerikansk politikk, han truer både pressefrihet og maktfordelingsprinsippet. Skjønt det siste har han begrenset suksess med på grunn av dårlig politisk håndverk.  Han legitimerer hets og diskriminering av kvinner, minoriteter og funksjonshemmede.

Jeg er mest betenkt over kritikken han får om (angivelig) samrøre med Russland. Vi kan si hva vi vil om Trump, men å nærmest beskylde folk for å være utenlandske agenter er en meget alvorlig sak. Hvis valgkampen hadde stått mellom Cruz og Sanders hadde kanskje russerne foretrukket Sanders og forsøkt å påvirke valget den veien. Hvis Sanders da hadde blitt stemplet som russisk agent av republikanerne ville vi nok vært veldig skeptiske til de påstandene. Med god grunn. 

Uansett om anklagene er riktige eller ikke vil det være en meget farlig situasjon dersom Trump blir avsatt på grunn av disse anklagene. Det vil skape en enorm splittelse i USA samtidig som forholdet mellom Russland og USA blir enda farligere enn nå. Folk i kulturlivet og underholdningsbransjen er ofte tilhengere av en mindre militaristisk utenrikspolitikk. Derfor er det litt rart å se dem nå hetse Trump som russisk agent.

Kommentar #61

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.

Uansett kan det dokumenteres ved tidligere kommentarer, Njål.

Kommentarene finnes både på din og min profil, under kommentarer. Nok om det.

----------------

Takk for lykkeønskene, Njål. Oppfatter dem faktisk vennligsinnet ment. Ønsker faktisk det beste for deg og du vet jo hva jeg tror og mener er det beste. 

Du får det til å se ut som at du ønsker at vi forstår hverandre. Jeg må dessverre skuffe deg. Jeg forstår deg ikke på samme måte som du forstår deg selv, eller oss andre. Vi har svært forskjellige tilnærminger til verden og vi møtes heller ikke på noen halvvei siden denne ikke finnes. 

5 liker  
Kommentar #62

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Nei, det var ikke meningen å gi et inntrykk av at vi er enige....

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Svaret får vi ikke før vi møter han som har sendt oss ordet. Han forlanger ikke mer av oss enn vi kan mestre, men det gjør du og Mona. Dere gnager på om mer, mer ....... MER......Det ser jeg som lite kristeligsinnet.

Hvem er vi til å sette standarden for hverandre? 

Det du skriver, avslører samtidig hvordan forkynnelsen er i disse tider. Den påminner - ikke - om det å vokse i Kristus Jesus, nemlig helliggjørelsen. 

Det du skriver stemmer ikke med dette:

14  Legg vinn på å leve i fred med alle og strev etter helliggjørelse, for uten helliggjørelse skal ingen se Herren.  Hebr 12,13-17

Det er riktig at Herren Allhærs Gud ikke gir oss mer enn vi tåler, og da er det ut fra Herren Allhærs Guds viten om dette. Men du utelater at Herren Allhærs Gud  -utruster - alle som hører Kristus Jesus til underveis på Livets veg, også til å gå inn i de ferdiglagde gjerningene. Ser du din passive holdning?

Troen kommer ved forkynnelsen av Jesu Kristi Levende og virkekraftige Ord, men når Jesu Kristi Levende og virkekraftige Ord - ikke - forkynnes. Da vokser heller ikke troen.

Det bekjennende og troende og derav gjenfødte kristne kan gjøre, når sann forkynnelse forstummer; det er å sette seg på Mariaplassen og la Kristus Jesus direkte tale til oss ved Den Hellige Ånds hjelp og Sitt Ord i Skriftene. Forhenget i Tempelet er på underfullt vis revnet fra øverst til nederst.

Troende gjenfødte kristne klarer ikke å stå på stedet hvil, vi vil vokse i Kristus Jesus; vi vil bli mer lik Kristus Jesus slik Han er. Da kommer også trangen til helliggjørelse som et gode, for uten helliggjørelse skal ingen se Herren. Det er Herren Kristus Jesus som helliggjør Sine dyrt kjøpte barn, mens en skal  streve etter sin helliggjørelse også i frykt for Herren Allhærs Gud.

Salige er de rene av hjertet,
 for de skal se Gud. 
Matt 5,8

20 Den gang dere var slaver under synden, var dere ikke bundet av det som er rett. 21 Hva slags frukt høstet dere av det? Slikt som dere nå skammer dere over, for det fører til død.
 22 Men nå er dere frigjort fra synden og er blitt tjenere for Gud, og frukten av det blir helliggjørelse og til slutt det evige liv.
 23 Syndens lønn er døden, men Guds nådes gave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.
Rom 6,20-23

Hvordan kan Kristus og Beliar være enige? Hva forener en troende og en vantro? 2 Kor 6,15

--------------------------------------------------------------------------

Apropos :Kommentar #66:

Gå til den siterte teksten.

Uansett kan det dokumenteres ved tidligere kommentarer, Njål.

Kommentarene finnes både på din og min profil, under kommentarer. Nok om det.

----------------

Takk  for lykkeønskene, Njål. Oppfatter dem faktisk vennligsinnet ment.  Ønsker faktisk det beste for deg og du vet jo hva jeg tror og mener er  det beste.

                           

Du får det til å se ut som at du ønsker at vi forstår  hverandre. Jeg må dessverre skuffe deg. Jeg forstår deg ikke på samme  måte som du forstår deg selv, eller oss andre. Vi har svært forskjellige  tilnærminger til verden og vi møtes heller ikke på noen halvvei siden  denne ikke finnes. 

---------------------------------------------------------------------------

Nei, det var ikke meningen å gi et inntrykk av at vi er enige, tvert i mot, legg merke til overskriften på kommentaren og den avkortede skillelinjen som var ment å skille de to forholdene fra hverandre. Det er meget sjelden jeg bruker slike linjer i kommentarene, som også kan dokumenteres.

Men det er mulig å ha en snev vennligere holdning til tross for uenighetene, slik oppfattet jeg deg i denne kommentaren; også med tanke på å prøve  enda en gang å ta lykkeønskingene i beste mening. Er også erfaringsmessig klar over at det å prøve å ta noe i beste mening, oftest ikke faller i god jord i de tidene en nå lever i. Det er ikke bare ondskapen og lovløsheten som øker, men også forherdelsen.

Det er usunt å stå på stedet hvil uten forbedring, det gjelder oss alle.

1 liker  
Kommentar #63

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Den er ikke bare ugrei. Den er ubegripelig.

Jeg kjenner det godt igjen. Denne type "kristendom" eller "åndelighet" er i sitt vesen usympatisk og hard. : "Vi kjemper ikke mot mennesker, men mot makter og myndigheter i himmelrommet" dermed "det er ikke meg du angriper, men Jesus Kristus" og ikke minst "har du problem med det jeg sier, har du problem med Guds ord". De fremstår"ydmyke", men oser av arroganse i det de regelrett diskvalifiserer andre fra Kristen tro, fordi budskapet deres ikke "går hjem". 

"Noen" kalte det psykisk ustabilt, men jeg vil heller kalle det åndelig stormannsgalskap, der man kommer "nærmere Gud" ved å sitere skriftsteder og belære andre. Om man tråkker over lik på vei "opp", er det ikke så farlig,så lenge "Sannheten" blir formidlet. 

Og så får de sin lønm i form av... Nei ikke vet jeg. Kan det komme noe godt ut av den type "kristendom"?
4 liker  
Kommentar #64

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Du får det til å se ut som at du ønsker at vi forstår hverandre.

Men fatter De ikke? Du blir brukt som "alibi" for å demonstrere/bevise at de ikke er ekskluderende mot alle som ikke er enig med dem (Jmf. Kommentar#58). 😇😇😇

3 liker  
Kommentar #65

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Men fatter De ikke? Du blir brukt som "alibi" for å demonstrere/bevise at de ikke er ekskluderende mot alle som ikke er enig med dem (Jmf. Kommentar#58). 😇😇😇

Det er diskutabelt om de selv vet hva de holder på med, eller hvordan ordene virker på andre. Vi kan uansett ikke gjøre noe eller påvirke deres syn. Deres lære er en død lære.

Jeg er enig i det du skrev tidligere.  

3 liker  
Kommentar #66

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Eksempel: Om vi er på fjelltur og mannen min sier til meg: Ikke gå nærmere stupet, du kan gli utfor. Det er sleipt her. Vil jeg da begynne å tolke advarselen? Hva mener han? Mener han at det ikke er noe stup her? Eller mener han: Du kan gå nærmere, du glir uansett ikke utfor. Å nei, jeg tenker jeg vet bedre enn han.  går jeg lenger mot stupet, berget er sleipt, og jeg glir utfor . . . 

Du glir ikke nødvendigvis utfor. Men her er du ved et kjernepunkt. Vi har alle en rett og en plikt overfor oss selv å finne ut hvor våre stup er, og vurdere hvordan vi skal forholde oss til dem. Slik er livet. Ingen kan fortelle oss dette. Vi lærer best om vi selv lærer oss å forholde oss til stupets kant. Det gjør vondt når knopper brister, men de briste. Når de brister oppstår nytt liv. Det er vårt lodd som mennesker å se på at andre har smerter på slike punkter. Når vi går videre sammen etterpå hjelper det ikke med kjeft men med sympati for at den andre forsøkte. 

3 liker  
Kommentar #67

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Vi kan uansett ikke gjøre noe eller påvirke deres syn.

Jeg har aldri hatt noe ambisjoner om det her, da dette er debattside. Denne tråden var visst en bibelskole. My bad.

2 liker  
Kommentar #68

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har aldri hatt noe ambisjoner om det her, da dette er debattside. Denne tråden var visst en bibelskole. My bad.

For oss er de en debattside, men mange forveksler det med en misjonsskole fordi VL står bark. Derfor har vi all denne amatørmisjoneringen  som ingen har bedt om hele tiden. Min ambisjon er å kunne svare for meg i debattene. Jeg regner med at alle med samme ambisjon på sett og vis fyrer opp under iveren hvor umulig den enn kan synes. Siden det heter skriftfortolkning er det liten grunn til å være skråsikker når vi vet at det finnes flere meninger enn personer. :-) Vi kan bare følge etter innen rimelighetens grenser. 

2 liker  
Kommentar #69

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Siden det heter skriftfortolkning er det liten grunn til å være skråsikker når vi vet at det finnes flere meninger enn personer

Jeg synes skråsikkerhet er bra, jeg søker alltid skråsikkerhet i min tro, sånn at jeg ikke går på trynet igjen, når jeg treffer på folk som utfordrer, "misjonerer" og gjerne vil si sitt om hvor feil jeg tar. De har ikke alltid "de beste intensjoner", noe som har blitt bevist i denne absurde diskusjonen.


1 liker  
Kommentar #70

Greta Aune Jotun

207 innlegg  1181 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Roger Christensen. Gå til den siterte teksten.
Han appellerer til ytterste høyre i amerikansk politikk, han truer både pressefrihet og maktfordelingsprinsippet. Skjønt det siste har han begrenset suksess med på grunn av dårlig politisk håndverk.  Han legitimerer hets og diskriminering av kvinner, minoriteter og funksjonshemmede.

Velkommen til trådens tema!

Du skriver bl.a. at Trump legitimerer hets  av funksjonshemmede. Det har gått meg forbi, og jeg skulle gjerne lest noen kommentarer av ham som går på det. Er de tilgjengelige i norske eller utenlandske aviser?

Diskriminering av kvinner er jo en kjent egenskap, og i våre dager ikke spesielt trumpsk . . . 

Nå er det jo mulig å ha en streng innvandringspolitikk uten å mene at minoriteter er mindreverdige, men Trump har kanskje noen uheldige utsagn også overfor disse? (som du skjønner, jeg har ikke ofret mye tid på å studere Trump, men har fått med meg at han blir stygt hetset, og som nevnt - kritisk kan man være, men hets er uverdig  og udannet). 


2 liker  
Kommentar #71

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg synes skråsikkerhet er bra, jeg søker alltid skråsikkerhet i min tro,

Tidligere var jeg skråsikker i ett og alt. Nå vet jeg ikke helt lenger. 

4 liker  
Kommentar #72

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Tidligere var jeg skråsikker i ett og alt. Nå vet jeg ikke helt lenger. 

Skråsikker nok til at du ikke lar deg belære av alle som sier de har rett lære.

3 liker  
Kommentar #73

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.

Velkommen til trådens tema!

Du skriver bl.a. at Trump legitimerer hets  av funksjonshemmede. Det har gått meg forbi, og jeg skulle gjerne lest noen kommentarer av ham som går på det. Er de tilgjengelige i norske eller utenlandske aviser?

Diskriminering av kvinner er jo en kjent egenskap, og i våre dager ikke spesielt trumpsk . . . 

Nå er det jo mulig å ha en streng innvandringspolitikk uten å mene at minoriteter er mindreverdige, men Trump har kanskje noen uheldige utsagn også overfor disse? (som du skjønner, jeg har ikke ofret mye tid på å studere Trump, men har fått med meg at han blir stygt hetset, og som nevnt - kritisk kan man være, men hets er uverdig  og udannet). 

Hets og overtramp mot kvinner er dessverre svært utbredt ja, det har vi fått grundig dokumentert de siste ukene. Men vi burde forvente litt mer av USAs president. Av de grovere tilfellene har vi den gangen han kalte en kvinne Miss Piggy. Noe lar seg vel knapt gjengi uten at moderator må slette det. Men det kom altså frem en gammel snutt der han skrøt av å ta kvinner i skrittet. Da det ble avslørt bagatelliserte han der som guttestreker. 

Ved et tilfelle gjorde han narr av en funksjonshemmet reporter med å etterape bevegelsene hans. Helt uhørt. Han har også hatt en umenneskelig tøff tone mot det han mener er tegn på fysisk svakhet. Som da han gjorde et stort vesen av at Marco Rubio måtte ha en slurk vann i en debatt. Akkurat den har han fått i retur siden han selv måtte ha en slurk vann under en tale i går.

Det største problemet med det mye omtalte innreiseforbudet er selvsagt selve ideen. Men retorikken bak ideen er alt annet enn forsonlig.

Trump er av dem som har holdt liv i det ondsinnede ryktet om at president Obama ikke var født i USA. Han har dessuten, helt uten dokumentasjon, påstått at innvandrere blir ulovlig registrert som velgere og at dette er en del av en større valgsvindel. Å si at utlendinger undergraver demokratiet på denne måten er meget farlig og han er også rimelig populær hos noen i Ku Klux Klan.

Når jeg  oppsummerer på denne måten lurer jeg på om jeg var altfor nyansert i mitt forrige innlegg. Det er lite i den såkalte hetsen mot Trump som kan måle seg med det han selv holder på med. Det blir enda verre at han er president.

4 liker  
Kommentar #74

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Våg å stå som Daniel, våg alene stå!

Publisert rundt 4 år siden
Unn Elisabeth Aarø. Gå til den siterte teksten.
Jeg vil takke dere begge for mange gode innlegg. Jeg har hatt flere gode stunder i lesing av bibelsitat og kloke tanker fra dere. Håper dere ikke blir skremt til taushet med angrep fra folk som fremstår som myndighets-personer her nærmest. De har ingen egne sære myndigheter i vd - de har bare klatret opp på taburetter helt uten demokratisk valg. Jeg har undersøkt litt i disse debattene her etterhvert og det kristne Norge er i stor omveltning på alle fronter. Det skal jo være rom for oss som tror på Bibelen også-vi kan  ikke herskes ut herfra.

Vet du hva, Unn? Du har rett i mye av det du skriver. For det skal komme en tid da budskapet om Kristus Jesus ikke lenger tåles,og mange skal falle i fra. Flere av oss har sett denne utviklingen allerede i flere tiår, nå har det strammet seg betydelig til. Det er normalt for oppriktig troende kristne å glede seg når en blir påminnet om det som Kristus Jesus sier til oss, uansett om det er til oppmuntring eller tukt. For noen av oss har av Guds nåde fått se at kjærligheten også finnes i nidkjærheten. Denne trådstarteren er inne på noe vesentlig:

Du skal ikke velge og vrake

..."Gud er både nidkjær og kjærlig. Det er vanskelig å forstå, ja visst. Men det er ikke min fornuft som skal avgjøre hva jeg vil holde for sant.".... 

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11705440-du-skal-ikke-velge-og-vrake

Noen av oss ser heller ikke på omkostningene, hverken når det gjelder motstand, tap av det å være populær eller annet. Når en av Guds nåde har fått oppriktig kjærlighet til sannheten, for Kristus Jesus er Sannheten; da overgår det omstendighetene rundt en. Takk og lov og pris for det, for det er kun til Guds Ære!

Har du kjent en forunderlig glede, til tross for omstendighetene? Den kjenner jeg nå. Denne gleden er både forunderlig og uforklarlig og kan ikke gripes av forstanden, den overgår den menneskelige forstand. For det er Kristus Jesus Selv som gjør at vi kan holde ut og være trofaste mot Kristus Jesus Selv. For det er også sannheten, for om vi svikter; så svikter ikke Kristus Jesus. Det er på nøyaktig samme måte som når noen av oss angripes, da er det egentlig Kristus Jesus Selv som angripes. Når noen av oss  svikter, da er det egentlig Kristus Jesus Selv noen av oss svikter. Når vi som oppriktig tror på Kristus Jesus rekker ut en hand, da er det egentlig Kristus Jesus som rekker ut den hånden. Fordi Guds Menighet er Jesu Kristi legeme her på jorden.

Det vi sier, skriver og å gjør må være i samsvar med det budskapet vi av Guds nåde har fått for å formidle dette videre. Noen av oss kjenner en sterk trang av ansvarlighet i forhold til dette, for noen av oss vet Hvem vi egentlig er trofaste mot. Vi vet Hvem som styrker oss til å holde fast på nettopp denne trofastheten: Kristus Jesus Selv.

Våg å stå som Daniel, våg alene stå! Dette har jeg blitt påminnet om mange ganger underveis på Livets veg. For Hvem var det som holdt Daniel oppe, styrket ham og hjalp ham i nødens stund? Jo, det var Herren Allhærs Gud Selv.

Kristus Jesus kan ikke svikte, det er umulig. Det samme gjelder for Herren Allhærs Guds løfter, de kan ikke svikte for Herren Kristus Jesus Selv er Fullkommen Trofast.

Måtte Herren Kristus Jesus se i nåde til så mange som mulig. Herren Allhærs Guds vilje skje! Guds fred!

2 liker  
Kommentar #75

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Hadde begynt på din kommentar for noen dager siden.......

Publisert rundt 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Gå til den siterte teksten.
Desto mer en blir kjent med Skriftene og tar til seg det som står der i tro, vil en da samtidig få se at slik Herren Allhærs Gud handlet med jødene og Israel, er også til lærdom for resten av verden. Det er hva som er selve - tilstanden  - som er avgjørende for om Herren Allhærs Gud velsigner eller straffer

Er det på hans fromme vis det går ut på eller er det fortsatt på menneskelig vis?

For han setter jo en grense for hvor lenge de får lov til å holde på som de gjør også ved å si at: " Min ånd skal ikke for alltid bli værende i menneskene, for de er av kjøtt og blod. Deres levetid skal være 120 år."

Tilstanden er vel rett og slett at Gud ikke tåler "kjøtt og blod" det var i hvert fall det han fortalte til Noah? 

Eller kanskje det var melka og fast føde det heller var snakk om? " Melk ga jeg dere, ikke fast føde, for det tålte dere ikke. Ja, dere tåler det ennå ikke, for det er jo fremdeles kjøtt og blod som rår i dere. Når det hersker misunnelse og strid blant dere, er dere ikke da styrt av kjøttet og går fram på menneskers vis?

Eller var det snakk om en eller annen utvalgt menneskevalgt styresmakt som han er ute etter å legge ned?

Faktisk en av de bedre kommentarer fra deg som oppfattes mer oppriktig.

Det er ikke uten grunn at jeg stadig påminner om at Skriftene inneholder alle svar vi virkelig har behov for her i dette livet.

Du spør: Er det på hans fromme vis det går ut på eller er det fortsatt på menneskelig vis?

Faktisk samlet, den samlede tilstanden: 

Gå til den siterte teksten.
Desto mer en blir kjent med Skriftene og tar til seg det  som står der i tro, vil en da samtidig få se at slik Herren Allhærs Gud  handlet med jødene og Israel, er også til lærdom for resten av verden.  Det er hva som er selve - tilstanden  - som er avgjørende for om Herren Allhærs Gud velsigner eller straffer

 Hva skjedde med Sodoma og Gomorra? Hvorfor skjedde dette? Hvem befant seg der og hvordan var de som bodde der?

---------------------------------------

Hadde begynt på din kommentar for noen dager siden, du kan jo se hva som har skjedd i mellomtiden. Det ble påstått at jeg ikke snakket sant om Herren Allhærs Gud, mens vedkommende selv tror seg selv å besitte den definisjonsretten. 

Det å angripe troverdigheten er en meget alvorlig sak, spesielt når mye av forkynnelsen i flere tiår pakkes inn i tykke lag av bomull. En slik forkynnelse blir populær og møter ikke mye motstand fra mange fra kristenhold og ellers.  Når en frykter mer å støte mennesker, frykter en samtidig mennesker mer enn Herren Allhærs Gud. Omkostningene er svært få og en nyter gode dager og mange venner, det glemmes at de får sin lønn her på jorden; den er oppbrukt når regnskapets dag kommer, da vil lønnen bli en helt annen hvis de ikke omvender seg i tide. Nok om det.

Alle som av Guds nåde har fått troen på Kristus Jesus, tror ikke lenger på seg selv eller menneskene. For troen på Kristus Jesus overgår enhver menneskelig forstand, den kan ikke fattes av den menneskelige forstanden; fordi Kristus Jesus langt overgår den menneskelige forstanden.

Du skriver:

"Tilstanden er vel rett og slett at Gud ikke tåler "kjøtt og blod" det var i hvert fall det han fortalte til Noah? 

Eller  kanskje det var melka og fast føde det heller var snakk om? " Melk ga  jeg dere, ikke fast føde, for det tålte dere ikke. Ja, dere tåler det  ennå ikke, for det er jo fremdeles kjøtt og blod som rår i dere. Når det  hersker misunnelse og strid blant dere, er dere ikke da styrt av  kjøttet og går fram på menneskers vis?

Eller var det snakk om en eller annen utvalgt menneskevalgt styresmakt som han er ute etter å legge ned?"

I denne sammenhengen betyr melk (forkynnelse som selv små barn kan ta til seg, fast føde er å forkynne hele Guds råd uten å holde noe skjult.) Kjøttet og blodet er den naturlige menneskenaturen som strider i mot å ta imot det Kristus Jesus har å si, Jesu Kristi lære og budskap tåles ikke.

Da får det slike konsekvenser at det oppstår misunnelse og stridigheter, den menneskelige forstanden rår og den naturlige menneskenaturen styrer levd liv og det som formidles videre.

Styresmakter kommer og går og styresmaktenes beskaffenhet  gjenspeiler den store majoriteten av folkets tilstand over tid. For Herren Allhærs Gud lar Sin sol skinne på både gode og onde, slik sett lever de gode og de onde under de samme ytre kår; men kun til fastsatt tid.

Det er også mye å lære om Herren Allhærs Gud når det gjaldt Ninive. Det ble syndet stort og av mange i Ninive, men da de tok i mot Guds advarsel og omvendte seg; gikk det dem vel. De gode dagene kom og årene gikk, glemt ble det som Herren Allhærs Gud advarte mot og til slutt kom straffen. Herren Allhærs Gud lar Seg ikke spotte, det er lett å glemme at tusen år for oss er som en dag for Herren Allhærs Gud.

"Stå opp, gå til storbyen Ninive og rop ut over den at jeg har sett ondskapen der!" Jona 1,2

3  Jona stod opp og gikk til Ninive, som Herren hadde sagt. Ninive var en stor by for Gud, tre dagsreiser lang.
 4 Jona gikk en dagsreise inn i byen og ropte: "Om førti dager skal Ninive legges i grus!" 5  Da trodde folket i Ninive på Gud. De lyste ut faste og kledde seg i botsdrakt, både store og små.

 6 Saken kom også kongen i Ninive for øre. Da reiste han seg fra tronstolen og tok av seg kongekappen. Han kledde seg i botsdrakt og satte seg i støvet. 7  Etter påbud fra kongen og hans stormenn ble det utropt i Ninive: "Verken mennesker eller dyr, verken storfe eller småfe skal spise noe; de skal ikke gå på beite og ikke drikke vann. Jona 3,3-7

Skulle da ikke jeg være bedrøvet over storbyen Ninive hvor det bor mer enn tolv ganger ti tusen mennesker som ikke vet forskjell på høyre og venstre, og hvor det også fins en mengde dyr?"  Jona 4,11 

Noen som kjenner igjen de fleste av disse tilstandene i disse tider?

 SPOTTEVISE OM NINIVE
 Er du bedre enn No-Amon,
 som lå ved Nilen, omgitt av vann,
 som hadde havet til festningsvoll
 og vannet som sin mur? Nah 3,8

10  Folket der ble likevel bortført
 og måtte gå i fangenskap.
 Selv deres småbarn ble knust
 på alle gatehjørnene.
 Om adelsmenn ble det kastet lodd,
 og alle stormenn ble lagt i lenker.
 11  Også du skal bli drukken
 så du går fra sans og samling.
 Også du må søke vern mot fienden. 
Nah 3,10-11

  Se, ditt krigsfolk er som kvinner.
 Portene i landet ditt
 er åpnet vidt for fienden.
 Ild har fortært dine portbommer. 
Nah 3,13

 Dine kjøpmenn er flere enn himmelens stjerner.
 Larvene kaster hammen og flyr. 
Nah 3,16

18  Dine høvdinger blunder, Assurs konge,
 dine stormenn sover.
 Ditt folk er spredt på fjellene,
 og ingen samler det inn.

 19  Det fins ikke lindring for din skade,
 ulegelig er ditt sår.
 Alle som får høre om deg,
 skal klappe i hendene.
 For hvem har ikke gang på gang
 blitt rammet av din ondskap? 
Nah 3,18-19

 Folk fra Ninive skal stå fram i dommen sammen med denne  slekt og anklage den. For de vendte om da Jona forkynte sitt budskap -  og her er mer enn Jona! Luk 11,32

Om jeg ble hindret i å bli ferdig med denne kommentaren, var den ikke glemt underveis. Takket være Jesu Kristi nåde og hjelp ble den ferdig.

2 liker  
Kommentar #76

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

???

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Om jeg ble hindret i å bli ferdig med denne kommentaren, var den ikke glemt underveis. Takket være Jesu Kristi nåde og hjelp ble den ferdig.

Mener du altså på ramme alvor at det er nærmest er Jesus som har skrevet kommentaren for deg?

7 liker  
Kommentar #77

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Skråsikker nok til at du ikke lar deg belære av alle som sier de har rett lære.

Som jeg skrev i #71 må alle finne sin egen vei. Det er enda mulig både for Greta, Mona og Unn å gjøre mer bevisste valg uten å skyve Bibelen ureflektert foran seg. Jeg er trygg i min tro allerede. 

2 liker  
Kommentar #78

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Som jeg skrev i #71 må alle finne sin egen vei. Det er enda mulig både for Greta, Mona og Unn å gjøre mer bevisste valg uten å skyve Bibelen ureflektert foran seg. Jeg er trygg i min tro allerede. 

Når verdidebatt blir gjort til en arena for "åndelig krigføring" og en forventer belønning, velsignelser og you name it, fordi man blir "forfulgt" og "angrepet", da er det vel på tide med en reality check, for da er man i grøften. Men for meg å si noe mer her nå, er å mate ego. Det vil jeg ikke. 

Enhver har sin vandring, sin tro, sine utfordringer, gleder og sorger. Forhåpentligvis har vi alle noen til å "vandra saman", slik at man ikke må ty til verdidebatt, for å få bekreftelse. Sånt er bare trist.

3 liker  
Kommentar #79

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Nei, det er det ikke for Kristus Jesus har Selv sagt at slik er det. For Skriftene og deres budskap er ikke kommet til p.g.a. menneskers vilje og ønsker.

Så du setter altså likhetstegn mellom Kristi Ord i Skriften og dine høyst personlige ytringer her på Verdidebatt?  Du aner vel ikke en aldri så liten nyanseforskjell her?

7 liker  
Kommentar #80

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Jeg har lagt ut et innlegg og vil ikke ta for mye privat her nå. Det er steinhard menneske forakt og selvforakt jeg leser på sidene her.  Ingen griper inn fra moderators side så alt hatet de har de forskellige kan bare blomstre opp. Det er viktig at en har andre fora og at en setter søkelys på dette. Dette er mobbing. Feigheten gjør meg kvalm - disse ynkelige menn.

 En må ha venner og andre en kan snakkes med og skrive ned navn på de som er gjengangere - de tyter over av forakt, Jeg kjenner flere som jobber i psykiatrien og mange som jobber i istitusjonene er  sykere en de som er innlagt blir det sagt. Kjenner også psykiatere som sier det samme. Mennesker som tar seg tilrette -hvor søker de - jo til maktsentra:  Kirker, steder hvor de kan ha overoppsyn med andre-fengsel, rettsapparatet osv. der flytter de inn.

Det er  ondskapsfulle og dysfunksjonelle mennsker helt uten vidde i sine trosretninger som nå angriper den konservative kristentroen her.

 Jeg ser nå med helt andre øyne på den katolske kirke også i Norge etter utviklingen i dette debatt forumet. Mange av kirkens menn er i tillegg i loger rundt omkring i hele landet. Skal ta dette  som skjer i vd nå opp med katolikker neste gang jeg møter de.

Har venner som har forskjellige trosretninger og der alle veldig greie -ikke slik her inne. Her er det mange hatere som finner glede i å krenke andre for de kan ikke kommunisere helt normalt om hverken det ene eller det andre, om det er tro eller hva det er. Ingen er de egnetlig venner seg imellom heller-det kan du lese om du søker bakover i tiden på verdi debatt.  Mange prøver å overgå hverandre i å være mest mulig drittsekk eller kjekkas. Ekte menn holder ikke på slik.NBNBNB Det er kvinnehat og troshat også her-noen er fulle av indre sår.

Ondskapen er som i en  bevegelse nå. Takk for det du skrev. Du forteller om og belyser skriften og flere her vil ha det til at du fremhever deg selv-det er rein løgn. Det kalles ondskap i rein form-du skriver ikke at du er prektig og fantastisk slik de selv fremstiller seg.  Det ville aldri ha skjedd med en anne tro på disse sidene det ville ikke disse feige angriperene ha våget.

Du blir angrepet også skriver du og trøster meg og forteller om David. Takk for dettte og jeg ikke urolig  nå slik jeg har blitt tidliger. Min dødssynd er et kraftig sinne, men som mine venner sier så kan det flytte fjell- så Gud har gitt meg den kraften om jeg kan bruke den rett-etterhvert som jeg går på veien.

Du henviser til det kloke og vettuge innlegget til en annen her. Du vet kloke, smarte, gode og oppegående menn holder ikke på slik som det utvikler seg her.

 

5 liker  
Kommentar #81

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Alt som sies og skrives som er i samsvar med Skriftene....

Publisert rundt 4 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Mener du altså på ramme alvor at det er nærmest er Jesus som har skrevet kommentaren for deg?

Alt som sies og skrives som er i samsvar med Skriftene, kommer ikke fra meg selv eller andre; men er drevet fram av Den Hellige Ånd. Derfor er alt det som sies og skrives som er i samsvar med Skriftene til Guds Ære, hverken til min eller andres ære. For vi formidler ikke et budskap som har sitt opphav fra mennesker, men som har sitt opphav i Herren Allhærs Gud Selv.

Uten Herren Jesu Kristi hjelp og inngripen, ville ikke Evangeliet om Kristus Jesus og Jesu Kristi og apostlenes lære fortsatt blitt forkynt. 

Samtidig handler det også om å gå inn i de ferdiglagte gjerningene som Herren Allhærs Gud har gitt hver enkelt som hører Kristus Jesus til, da er også det til Guds Ære. For dette har også noe med Herren Allhærs Guds Frelseplan å gjøre. Derfor er også alle som hører Kristus Jesus til  100% avhengig av Herren Kristus Jesus, i og av oss selv er en totalt hjelpeløs.

En kan jo også se hvordan verden er mot Guds land Israel og Guds folk jødene og hedningkristne, selv om ikke alle som kaller seg jøder er det; eller alle som kaller seg kristne er det. Uten Herren Allhærs Guds inngripen og hjelp hadde hverken Israel eller jødene eksistert i dag.

Herren Allhærs Guds inngripen og hjelp kan også gjenkjennes i profetiene.

Det å bli omfavnet av denne  verden som en dag skal gå til grunne, er faktisk et dårlig tegn.

4 liker  
Kommentar #82

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Debattforum

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
For vi formidler ikke et budskap som har sitt opphav fra mennesker, men som har sitt opphav i Herren Allhærs Gud Selv.

Dette er et debattforum, Mona Ekenes. Ikke en blogg for selvbestaltede profeter og profetinner. Tåler man ikke å bli motsagt, så kan man jo starte sin personlige blogg der man har full kontroll over budskapet.

8 liker  
Kommentar #83

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Hvorfor besvares da kommentarene?

Publisert rundt 4 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Dette er et debattforum, Mona Ekenes. Ikke en blogg for selvbestaltede profeter og profetinner. Tåler man ikke å bli motsagt, så kan man jo starte sin personlige blogg der man har full kontroll over budskapet.

Om du mener mine kommentarer ligner mer på blogger, da er nok din definisjon temmelig selektivt utvalgt og meningberettiget tilpasset.

Hvorfor besvares da kommentarene?

3 liker  
Kommentar #84

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Motsakt -ikke krenket, takkassert osv.og i flokk. Alt her nå kan taes med advokat.

3 liker  
Kommentar #85

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Enkelt sagt:

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.

Om du mener mine kommentarer ligner mer på blogger, da er nok din definisjon temmelig selektivt utvalgt og meningberettiget tilpasset.

Hvorfor besvares da kommentarene?

De er blitt besvart fordi de er oppfattet som debattkommentarer - men nå har du jo i flere omganger presisert at de er å forstå som guddommelig inspirerte utsagn.  Den som motsier deg, motsier egentlig Jesus Kristus.  Dermed har du satt deg selv utenfor debattrommet - og vil sikkert bli mer fornøyd med å poste innlegg i en personlig blogg.

Hva du mener med "meningsberettiget tilpasset", forstår jeg ikke. Beklager.

9 liker  
Kommentar #86

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Tidligere var jeg skråsikker i ett og alt. Nå vet jeg ikke helt lenger.

Jeg har hørt en annen variant av det utsagnet: Tidligere var jeg alltid i tvil, men nå er jeg ikke så sikker på det lenger. 

Uansett, kan vi prøve å komme tilbake til hva det nå var denne tråden handlet om?


1 liker  
Kommentar #87

Harry Mikkelsen

2 innlegg  174 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Roger Christensen. Gå til den siterte teksten.

Uansett, kan vi prøve å komme tilbake til hva det nå var denne tråden handlet om?


 Lik  Sitér addthis.button("#share-post-11705622", {}, {url: "/innlegg/11705622"}) Logg inn og kommentér eller registrer deg

Jeg tviler på at det er mulig. Men etter å ha lest gjennom debatten, er jeg faktisk forundret over at vi hittil har unngått atomkrig, med eller uten Trump.

5 liker  
Kommentar #88

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Roger Christensen. Gå til den siterte teksten.
Uansett, kan vi prøve å komme tilbake til hva det nå var denne tråden handlet om?

Tror det opprinnelig ble reist spørsmål om hvorvidt latterliggjøring av USAs president kan utløse en verdenskrig?

Uansett har vel denne tråden nok en gang demonstrert hvordan litt velfortjent latterliggjøring av absurde kommentarer underveis kan utløse en aldri så liten verdenskrig her inne på debattforumet?  Sårede religiøse liktær er visst ikke til å spøke med...

Så langt holder vi oss heldigvis til BRA-knappen og ikke atom-knappen...!  Det er da i hvert fall noe!

6 liker  
Kommentar #89

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Hårsår (for dem som har hår) metakommentar

Publisert rundt 4 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.
Tror det opprinnelig ble reist spørsmål om hvorvidt latterliggjøring av USAs president kan utløse en verdenskrig?

Denne trådens form underbygger trådstarters tema.

Hvis vi latterliggjør en person, kan denne personen, på grunn av megalomani, reagere uforholdsmessig voldsomt.

Harselering med Trump er harselering med USA.

Harselering med Putin er harselering med Den russiske ortodokse kirke.

Harselering med visse debattanter er harselering med Gud selv.

Siden vi er inne på et religiøst debattforum, kommer følgende bibelsitat meg i hu:

2 Kong 2

23 Fra Jeriko dro profeten opp til Betel. Mens han var på veien, kom noen smågutter ut av byen. De gjorde narr av ham og ropte: «Kom deg vekk, din flintskalle! Kom deg vekk, din flintskalle!» 24 Da han snudde seg og fikk se dem, forbannet han dem i Herrens navn. Og to bjørner kom ut av skogen og rev i hjel førtito av barna.

4 liker  
Kommentar #90

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Jeg tok nok ikke meetoo debatten alvorlig nok-det må jeg gjøre noe med. Bagatellisering av overgrep og krenkelser en har begått er det mest vanlige. Om det skjer så er en allerede dreven i "faget". Kanskje du ikke hadde riktige briller nå du leste kommentarer.

 

1 liker  
Kommentar #91

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hmmm....

Publisert rundt 4 år siden

President Trump ga igår en 25 minutter lang gjennomgang av både den 12 dager lange rundreisen i Asia og hva som er skjedd så langt utenriks siden han kom i embedet.  

Oppsummert - det går strålende.  Han er ikke i behov av å være hverken sur eller tenke latterliggjøring eller tenke atomknapp.  Han er mer enn fornøyd med sin egen trykk på Bra-knappen og jo - dette er slettes ikke værst - og aller minst - hvis en er innbygger i USA.  Også Stoltenberg skal være fornøyd med at penger renner inn til NATO.

https://www.youtube.com/watch?v=-f3ogd64X9E 

3 liker  
Kommentar #92

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Jeg har også  temperament, når dette også legges i Jesu hender  får jeg hjelp til å roe meg ned. D

Okei....

4 liker  
Kommentar #93

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Nei

Publisert rundt 4 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.
Uansett har vel denne tråden nok en gang demonstrert hvordan litt velfortjent latterliggjøring av absurde kommentarer underveis kan utløse en aldri så liten verdenskrig her inne på debattforumet?  

Siden jeg ikke skriver lange kommentarer (selv om noen får elstremt mye dritt ut av dem), så drev jeg ikke med "latterliggjøring" da denne "hellige krigen" ble startet. Jeg stilte et spørsmål til Ekenes, noe som gjorde at hun svarte med at jeg hverken ønsker eller vil forstå. Hun har ennå ikke kommet med noen forklaring på hva jeg har gjort, kun kjørt på med å tillegge meg motiver jeg ikke har.

I tillegg, når jeg prøver å "holde fred", svarer hun med en tirade der hun beskylder meg for å angripe hennes troverdighet og at jeg forsøker å fremstå som "den gode".

I tillegg skal alt dette nå anmeldes... Jaja.

3 liker  
Kommentar #94

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Unn Elisabeth Aarø. Gå til den siterte teksten.
Motsakt -ikke krenket, takkassert osv.og i flokk. Alt her nå kan taes med advokat.

I og med at du er stille når det gjelder Ekenes' angrep på meg (ja, nå vil jeg også sutre litt), så er du vel med på mobbing du også. Mener du seriøst at hun har vært rimelig mot meg i sine kommentarer? Jeg forstår helt ærlig ikke hva jeg gjorde galt. Ja, jeg har vært borti lignende "utsendte" her før, men aldri har jeg blitt svart med sånne angrep.

I tillegg siterer hun skriftsteder om å "jage etter fred med alle", etter at hun har prestert å fyre løs på meg for et enkelt spørsmål. Jeg skjønner virkelig ikke hva deres religion gjør med dere. Det er ikke noe bra hvertfall.

Jeg gikk aldri på noen person her. Stilte kun spørsmål ved det hun skrev. Hun derimot, fikk så mye dritt ut av fem linjer, at ja, for all del... Anmeld alt som hun mener jeg mener. For det er hva dette dreier seg om. 


5 liker  
Kommentar #95

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

 Så nå skal du være ridder plutselig -men ikke for de som får falske anklage mot seg. For et opplegg -det sier så mye om dette forumet- tenker at det må frem i lyset. Her kan en herje på ,men en bør helst ikke snakke sant-da går en for langt. Det har blitt varslet flere ganger her til moderator men det har ikke hjulpet. En må ta alt et annet sted i morgen.

3 liker  
Kommentar #96

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Falske anklager?

Publisert rundt 4 år siden
Unn Elisabeth Aarø. Gå til den siterte teksten.
de som får falske anklage mot seg

Hvilke falske anklager?  Hvem har framsatt dem?  Enten får du være konkret, eller så får du avholde deg fra å sette fram slike alvorlige  beskyldninger mot andre.

8 liker  
Kommentar #97

Greta Aune Jotun

207 innlegg  1181 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Da håper jeg alle finner roen. 

For egen del har jeg vært ute en vinternatt før, og tåler en trøkk eller tusen :-)  Ja, noe av det som de brave herrer (i egne øyne) skriver, må jeg bare le av. Men når andre blir grovt hetset, sier jeg ifra. Derfor også innlegget om USAs president. Trump er også et menneske, selv om han har mange dårlige egenskaper. 

Og - god bedring til dere som fokuserer på personer, ikke sak, og dermed ødelegger interessante tråder, og god bedring til moderator, som gir noen debattanter "frikort" på forumet selv om retningslinjene stadig brytes.  

4 liker  
Kommentar #98

Roger Christensen

7 innlegg  708 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Nå foreslår jeg at alle parter skrur av dataen, tar seg et glass eller en kopp med noe godt å drikke (med eller uten) og setter på et stykke god musikk. Eventuelt leser en god bok.

3 liker  
Kommentar #99

Audun Wold

4 innlegg  738 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Roger Christensen. Gå til den siterte teksten.
Nå foreslår jeg at alle parter skrur av dataen, tar seg et glass eller en kopp med noe godt å drikke (med eller uten) og setter på et stykke god musikk. Eventuelt leser en god bok.

"Lille kattepus", "Du skal få en dag i mårå" eller "Nei, nei gutt!"?

Kommentar #100

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

---sikkert like godt :)

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere