Greta Aune Jotun

207

Kan latterliggjøringen av president Donald Trump føre til 3. verdenskrig?

Ja, kan det være mulig at forfølgelsesbegeret blir så fullt en dag at noen nye skump fra Trump-mobberne, kan få begeret til å renne over, slik at presidenten av desperat hevnlyst eller fortvilelse trykker på atombombeutløserknappen, og dermed starter en krig som vil utslette millioner av Jordens befolkning?

Publisert: 12. nov 2017  /  849 visninger.

Man behøver ikke gå langt tilbake i historien for å finne eksempler på mennesker som har utløst eller utført grusomme gjerninger man antar skyldes et desperat behov for å gjengjelde et eller annet. Årsaker til hevn kan være mange, også vedvarende mobbing eller utfrysing fra miljøer. Ja, også det kan historien bekrefte. Norgeshistorien ikke unntatt.

Ikke alle kan bære alt. Å bli hetset over lang tid, kan åpenbart være livsbagasje tung å bære for noen. Hva så med president Trump? Han er jo en vel voksen mann med alminnelig godt utseende og med suksess i forretninger, og har neppe noen grunn til å føle seg mindreverdig. Men den pågående hetsen av ham i forbindelse med valgkampen og senere, kan vel føre til et sprukket selvbilde også for en (tilsynelatende) tøff amerikaner. Modenhet i alder og suksess gir ikke mennesker immunitet mot såret forfengelighet, som igjen kan fremkalle hevntanker.

Kritikk eller hets. Latterliggjøringen av Donald Trump har pågått helt siden han ble lansert som republikanernes kandidat til presidentembetet, og økte i styrke etter hans inntreden i Det hvite hus. Vel, det er normalt å kritisere politikk man ikke kan identifisere seg med, men det er en vesentlig forskjell på kritikk og hets. For å bruke et bilde: Å kjøre en motstander i grøften med hensikt å dukke ham eller henne i søle og skitt for å hevne dennes politiske meninger, er en stygg avsporing, og man avslører samtidig at man ikke er moden for å delta i en seriøs dialog eller debatt.

Så var det NRKs valgkamp. Det var flaut å se og høre hvordan staben i Norges statskanal reagerte da deres favoritt, Hillary Clinton, ikke ble president. Formodentlig var det ingen på Marinelyst som knuste speil eller stoler og hylte av irritasjon, som Trumps tapende motpart skal ha gjort, om mediene meldte sannheten, men NRKs forkynnelse var meget tendensiøs. NRKs Clinton-tilhengere startet først en lavmælt kampanje, en snodig tavlekampanje: Se her - se på denne statistikken; se hvor mange som har blitt drept i trafikken i USA i forhold til antall som skyldes islamsk terror! Innforstått: Trump er enfoldig, uvitende, rasistisk; fordi han foreslo å bremse innvandringen av muslimer til USA. Og NRKs tekst-nyhetssider flommet over av dårlig Trump-nytt. Den mer høylytte nedsnakkingen av presidenten sørget NRKs utsendte reporter for, som også, med dårlig skjult NRK-skuffelse, sørget for å fortelle alt negativt som kunne oppdrives. (Du verden, så kloke vi ble på ubetydeligheter!)

Typisk norsk å hetse? Amerikanske valgkampanjer har til tider vært meget ufine, og ja da, Trump fornærmet også personen Clinton. Men hetsen av Trump fløt fort over dammen og fant grobunn i Norge: Trumps frisyre var latterlig, hårfargen besynderlig, ganglaget eksentrisk, mimikken idiotisk, håndbevegelsene bisarre - alt med Donald Trumps utseende og opptreden var politisk ukorrekt. Ja, nettopp - politisk ukorrekt; for politikk kan føres på flere måter, også ved å angripe motstanderens personlighet. Trump ble raskt kåret til USAs narr, dum som en "stut", og blir stadig stemplet som det; direkte eller mellom linjene i skrift og tale. Til alt overmål er jo svigersønnen jøde; tenk, jøde; dette har blitt poengtert utallige ganger, at presidentens svigersønn er jøde. (!)

Renne over. Kan det være mulig at forfølgelsesbegeret blir så fullt en dag at noen nye skump fra Trump-mobberne, kan få begeret til å renne over, slik at presidenten av desperat hevnlyst eller fortvilelse trykker på atombombeutløserknappen, og dermed starter en krig som vil utslette millioner av Jordens befolkning? Twitter-dialogen mellom USAs president og Nord-Koreas diktator, har bekreftet at heller ingen av disse er usårbare.

Om det da er slik at den stadige og stygge mobbingen av USAs president, kan føre til en 3. verdenskrig, kan man da si at det er presidenten som utløser krigen, eller mobberne? (tenk gjerne på hva mange mente hadde påvirket 22. juli-terroristen . . .)

Fred eller krig? Latterliggjøringen av Donald Trump har vel stilnet noe nå, men kan raskt blusse opp igjen. Spesielt Norge, som har utropt seg til å være kjærlighetens nasjon fremfor noen, kan jo bevise det også ved å la Trump-forfølgelsen hvile en periode. Man kan jo også minne hverandre om at presidenten har en familie, som selvsagt lider når husbonden blir hånet. "Det du vil at andre skal gjøre mot deg " osv.

Også NRK bør skjerpe seg: La de som frekventerer kanalen få informasjon også om saker republikanerne har fått gjennomslag for, ikke bare saker som er nedstemt. Vi behøver heller ikke å få del i hver liten bevegelse Trump gjør. Men gi oss gjerne mer viten om norsk politikk. Det er litt dumt å måtte søke utenlandske kanaler for å få vite hva som skjer i vårt eget land - og i resten av verden utenfor Det hvite hus - .

 

13 liker  
Kommentar #101

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Takk for god respons!

Publisert over 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.

Da får det slike konsekvenser at det oppstår misunnelse og stridigheter, den menneskelige forstanden rår og den naturlige menneskenaturen styrer levd liv og det som formidles videre.

Styresmakter kommer og går og styresmaktenes beskaffenhet  gjenspeiler den store majoriteten av folkets tilstand over tid. For Herren Allhærs Gud lar Sin sol skinne på både gode og onde, slik sett lever de gode og de onde under de samme ytre kår; men kun til fastsatt tid.

Det var godt at du tok deg god tid på å svare på min kommentar, du svarer så bra at jeg har ingenting å legge til på den siterte teksten.  

1 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere