Verdidebatt

Alkoholmisbruk

er blitt en stor trussel for samfunnet vårt. I tillegg har vi store utfordringer med andre rusmidler. I idretten har det kommet frem uttalelser som tyder på misbruk, ved blant annet fornektelse, bortforklaringer, tilbakevisning til tidligere år og manglende ansvarsfølelse, en typisk alkoholpsykotisk atferd.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når arbeidsplassen fortærer mye alkohol skjer det noe med hjernen som ikke hjemmet kan erstatte. Den lekker.

Å ha ansvar for familiens ve og vel er en kronisk katastrofe. Næringsstoffene som man trenger for en god dag varer ikke evig. Mens f.eks B. 12 vitaminen lagres i lang tid i kroppen, kan den lignende folsyren ( syntetisk-folinsyren) bare lagres i 3-6 mnd.

Maten vi spiser skal innehold en viss mengde av forskjellige varianter. Belgfrukter, brød, fermentert mat, grønnsaker og lever gir kroppen  folsyre.

Den bidrar til celledelingen.

Det er ingen spøk å innføre alkohol på arbeidsplassen. Det medfører kunnskaper som ikke -medsinsk personell mangler.

Når familien reagerer har det gått langt. De er tålmodig selv om de ser alle tegn. Den som lider vil sjelden ha hjelp. De blir agressive, voldelig og syke i rusens kjølevann. Angsten herjer og abstinensen siger inn.

Hvis man tenker at dette gir god arbeidsmoral neste dag, er man gått i en felle. Å stable alkoholmisbrukere på bena etter et raid, unner man ingen. De ber ikke om hjelp, de vil bare fortsette sin lærte, hjelpeløse tilstand.

Unnvikende, løgnaktig og ingen unnskyldning der i gården. Man sløves ned og legger seg til store deler av døgnet, men søvnen uteblir.

Arbeidet adler mannen.

Sukker er viktig, men ikke som alkohol, mineralvann eller snop.

Tenk deg en person som drikker en six pack/en flaske vin/brennevin/ hver uke hele året. Det blir økonomisk ruin hvis ikke andre forsaker sitt liv.

Det er ikke en menneskerett å misbruke alkohol.

Stadig jobber politi og helsvesen med alkoholrelaterte utfordringer. Dag, natt, og helger. Den ene avløser den andre.  Rus er gjengangeren i helsevesenet. Depresjon er en utløsende faktor. Hønen og egget.

Jeg tenker at arbeidslivet ikke skal leke med døden. Promille rundt 4 er dødelig. Man slutter og puste. Hjertefrekvensen reduseres. Hjernedelene snakker ikke med hverandre for alkoholen skaper kaos.

I sykepleien er man svært opptatt av forebyggende helsearbeid. Alkohol i arbeidslivet er ikke bra.

Vi må få en holdningsendring blant ledere og andre som snobber seg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt