Pål Georg Nyhagen

224

KrF og Rødt så og si like store

Partiet som er selv selv nok, og vel så det: Fremfor å gå grundig i seg selv og foreta en modig selvevaluering, så svares det tragikomisk nok med mer av det samme: KrF holder trassig og hardnakket på kursen mot stupet med flagget til topps.

Publisert: 20. okt 2017

KrF fortsetter å falle; Dagens måling viser at partiet kun har 3,2% oppslutning (!). Hvilket er laveste måling noen sinne. Etter katastrofevalget, så ser det ut til at KrF og Hareide ikke har  innsett at den furtne og standhaftige hamringen på nå å kun kjøre eget løp var en kontraproduktiv medisin som bare forsterker problemene. Fremfor å ta signalene fra valget, så har KrF desto verre tragikomisk nok øst på mer av det samme. Og jo nærmere partiet kommer stupet, jo sterkere er ropet om KrF først. Alle andre prioriteringer er underordnet dette ene. Her betyr visst samfunnsansvar og makt til å påvirke i riktig retning lite og intet.

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Ingar Thomassen

0 innlegg  2 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Årsakene til til KrFs fall er flere. Svakt lederskap, mangel på politisk tydelighet og fraksjonering som følge av nettopp dette. I tillegg blir det norske samfunnet (heldigvis) mer og mer sekulært. Behovet for å søke trøst og sannhet i ord nedskrevet for to tusen år siden, av mennesker som ikke forsto hvor sola ble av når det ble natt, blir blir mindre og mindre etterhvert som mennesker begynner å tenke selv.

Kommentar #2

Pål Georg Nyhagen

224 innlegg  1811 kommentarer

Quo Vadis KrF?

Publisert over 3 år siden

Først til Ingar Thomassen: Nå er det nok ikke ateister eller folk som har frafalt den kristne troen som vender ryggen til KrF slik at partiet nå er nede på et rekordlavt bunn-nivå. Her illustrerer du dog det inntrykk de fleste har: KrF representerer de kristne i landet. Partiet burde for øvrig slutte å kalle seg "kristelig": Samfunnsansvar, nestekjærlighet og etisk ansvarlighet finnes i alle leire. Jeg tillater meg å vise til en annen kommentar hvor jeg utdyper dette.

Apropos: Statistikk viser for øvrig at ca 37% av befolkningen har en eller annen form for gudstro, og det er nok ikke nødvendigvis DnK sitt Gudsbilde som disse 37% har i tankene da de besvarte undersøkelsen. Undersøkelsen sier nemlig intet om hvilket gudsbilde man måtte forholde seg til i svaret. Et apropos: Det er 73% av den norske befolkningen som er medlemmer i Den norske Kirke. Og bare 37% av befolkningen tror altså på en gud... Dvs så og si halvparten (!).

Når kun 3,2% i dag støtter KrF, så betyr nok det at langt de fleste kristne kjenner seg hjemme i andre partier. Ei heller eksisterer det for øvrig noe krav om å være kristen i KrF; det finnes f.eks. flere hundre medlemmer som er muslimer. Nettopp fordi partiet representrer en sosialpolitikk de identifiserer seg med qua muslimer. 

Uansett hvor lite borgerlig KrF i dag vil fremstå- og identifiserer seg som, så har nok partiet blitt oppfattet slik av de fleste de siste tiårene. Noe annet ville dog være vanskelig. Virkeligheten er den øverste dommer.

2 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere