Levi Fragell

102

Jeg kunne vært mirakelpredikant

Hevorfor sier nå ikke flere ansvarlige kirkeledere fra? De spekulative metodene er jo mer åpenlyse enn noensinne, endog i lutherske miljøer,

Publisert: 17. okt 2017  /  2457 visninger.

Som 20-årig evangelist i pinsemenigheten ble jeg under en møteserie oppsøkt av en lokal kristen leder som sleit med tobakken og ville at jeg skulle legge hendene på ham og be Gud om å sette ham fri fra lasten. Jeghadde ingen erfaring som håndspålegger, men gjorde som jeg ble bedt om.
Til min overraskelse falt mannen overende på gulvet med kramper og rystelser, og vitnet senere om at Gud ved min hjelp hadde fjernet all lyst på nikotin. Hendelsen førte til oppstyr i bygda, og fulle bedehus.
Med andre ord: Jeg kunne blitt mirakelpredikant. Med den fremgang jeg ellers hadde,kunne jeg blitt en lokal konkurrent til visse amerikansk-inspirerte forkynnere som gjorde lykke med sine trosbevis.
Hvorfor skjedde det ikke? Fordi jeg hadde en far, pinsepredikanten Øivind Fragell, som nettopp i heftet Svermeriet farer (1956) hadde kritisert den spekulative karismatiske kristendomsvariant som var i ferd med å etablere seg i norsk menighetsliv. Han skriver rett ut at den USA-inspirerte helbredelsespraksisen som forekom var foraktelig og ofte knyttet til etiske og psykiske avvik. Hvis ikke jeg hadde kjent min fars kritiske argumenter, kunne jeg ha blitt fanget av min egen suksess, låst til masten.


Enkle metoder.
Faktum er at alle erfarne forkynnere i det karismatiske miljø vet at det å oppnå tilsynelatende overnaturlige hendelser er et spørsmål om enkle metoder, som de fleste profesjonelle tryllekunstnere kunne demonstrert som en dagligdags yrkesaktivitet.
Jeg har selv i mine senere kritiske arrangementer demonstrert hvordan jeg med enkle knep kan få ben til å «vokse ut». Og min far skrev det slik i Svermeriets farer: «Hadde jeg hatt samvittighet til det, skulle jeg når som helst kunnet opptre som helbredelsespredikant.»
Hevorfor sier nå ikke flere ansvarlige kirkeledere fra? De spekulative metodene er jo mer åpenlyse enn noensinne, endog i lutherske miljøer, og dramatiske karismatiske hendelser vises på TV og populærevideoer. Og likevel betrodde en ærlig 90-åring meg følgende - oppvokst og aktiv i dette miljøet gjennom hele livet: «Du har rett, Levi, jeg har deltatt i hundrevis av slike møter, men jeg har egentlig aldri sett en helbredelse som ikke kan ha en naturlig forklaring.»


Fra ille til verre.
Og så har utviklingen likevel gått fra ille til verre. Flere bevisste kristne ledere trekker seg riktignok stillferdig inn i skyggen og avstår fra å applaudere. Men de færreste bryter relasjoner, åpne bebreidelse er sjeldne, og flertallet tar ikke avstand fra selv makabre hendelser.
Kristendommen er 2.000 år gammel, og bygger på enda eldre tradisjoner. Hvordan ville verden sett ut om ikke kristne ledere kontinuerlig - og med økende hastighet - hadde revidert sin egen tro og praksis?
Hvem skapte forutsetningene for endringer som bidro til at religionene ikke er blitt utdaterte rariteter? Var det ikke nettopp religionskritikerne - troende som ateister? De fant sine argumenter hos filosofer, biologer, historikere, astro­fysikere, medisinere, psykologer, sosialantropologer …?
Utgangsdøren. For meg ble faget religionshistorie utgangsdøren fra fundamentalistisk kristentro, og sporen til etsenere religionskritisk engasjement.
Jeg har også stilt meg selv spørsmålet: Hva ville skjedd med meg som karismatiskog sjelevinnende ungdom om jeg ikke i mitt eget hjem så vel som i det religionsfaglige miljø var blitt møtt med ærlig åpenhet av prester og religions­forskere?

Artikkelen har stått i Vårt Land 17.10.17

 

7 liker  
Kommentar #201

Dagfinn Gaarde

15 innlegg  182 kommentarer

Når man dør fortsetter evigheten.

Publisert nesten 4 år siden

Livet her på denne jord. Livet vi lever i vårt forgjengelige legeme er bare et lite blaff i et evighetsperspektiv. Mitt ønske her i denne verden er å fullføre løpet og passere målstreken. Mitt mål er det som kommer etter døden. Helbredelse er bare et tegn som skal stadfeste evangeliet om Jesus Kristus. 

2 liker  
Kommentar #202

Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad

39 innlegg  570 kommentarer

Poenget er KGK: Hva vil du ha ut av våre debatter?

Publisert nesten 4 år siden

Til KGK: Jeg skrev en kommentar tilegnet støtte
til en annen
person som synes å være i samme prosess med deg som jeg var i på vårparten: (Sitetet er hentet fra kommentar nr 182).
Jeg forsøkte også å debattere med deg dengang, men opplevde det vanskelig med dine motsatte eller feilaktige gjengivelser av hva jeg skrev og formidlet.

Nåværende sak:
Sitat fra kommentar 182:
R.L til KGK: "Jeg beklager at jeg sa nei til deg tidligere, men jeg har den oppfatning av at du ikke direkte debatterer. Istedet leter du opp bibelvers som du synes å motsi dem du "debatterer." Ikke at det er noe galt i det. Svært sjelden ser jeg at du skriver noe om egen fortolkning, eller henviser til hva bibellærere faktisk har sagt. Det er utmattende å svare på det du skriver, fordi ofte kommer du med såkalte "word of walls" med bibelvers, og da er det over og ut for meg, når det gjelder å følge hva du vil ha ut av våre debbatter.

Om du før vi eventuelt starter en nå kan si med hånden på hjertet, hva er dit endemål, så kommer jeg til å fortsette, men hvis du kun gir meg bibelvers tilbake, da er mitt svar taushet."
-----------------------------------

Min egen støttekommentar nr 186 til R.L handler om å primært debattere med de som viser "sitt ansikt".  Det kan forøvrig gjøres på flere måter.
A:F: til RL: "Det kan være visdom å primært forholde seg til de som står frem med sitt ansikt".

Til KGK: Din siste kommentar er ikke konstruktiv og tenderer i negativ retning og er feil.  Jeg svarer deg etter dette med taushet.

Kommentar 199: Fra KGK: "Det fullstendige poenget er at de personene du debatterer med mest her IKKE har identifiserbar bildeprofil - forstår du ikke hva du selv skriver eller praktiserer?"

--

Oppsummering av svar til KGK fra AF:
Det er ikke positivt og konstruktivt slik som du skriver og fremstiller meg som person eller i sak. Jeg var sjelden på forumet bl.a i etterkant av slitsomme debutanterfaringer med deg sist. Derfor mitt ønske om å støtte en som tydeligvis nå hadde gjort seg samme erfaring og slik jeg oppfatter det forsøker å sette grenser. 

 
I forrige runde forsøkte jeg selv i flere innlegg å kommunisere med deg, men inntrykket var at du endte med å videreformidle mine uttalelser slik at de fremstod flisespikkende, forvirrende eller i verste fall motsatt av det jeg skrev. Den alminnelige leser vil derfor kunne få et feilaktig bilde av hva som egentlig kommuniseres om.  
Ingen av oss ønsker vel egentlig dette...

 

                      

  

      

 

                      

  

      

 

1 liker  
Kommentar #203

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Okay!

Publisert nesten 4 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.

Det går tretten på dusinet av mennesker som vet bedre enn andre hvordan de hellige skrifter skal leses.

Det er derfor jeg er millionær (foreløpig bare i virtuell valuta).

Ikke så ille det, hadde nesten trodd det var verre! Med virtuelle briller ser man vel bare det mennesker selv har lagt inn? Gud selv står for hvordan skrifter skal oppfattes... Rom.9 GUDS VEI og Guds gaver til Israel - Gud utvelger sitt folk

Guds plan og utvelgelse skulle stå fast og avhenger ikke av menneskers gjerninger, bare av ham som kaller. 

Som sagt... det kunne ha vært verre...

Kommentar #204

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Beklager

Publisert nesten 4 år siden
Anne Elisabeth Skogøy  Fjellstad, jeg deltar ikke i persondebatter, jeg debatterer gjerne sak. Denne debattråden handler om mirakelpredikater, og skriftens anliggender på helbredelse, jeg diskuterer gjerne med deg om du har synspunkter på dette område.
Kommentar #205

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har et annet syn på bibelforståelse enn de som tolker det som står i skriften om temaet man diskuterer til noe helt annet enn hva skriften selv utlegger. Jeg tolker den ikke, men undersøker, leter og finner flere opplysninger om sakens natur. (Let så skal du finne)

Selv om du sier du ikke fortolker, så gjør du jo på en måte det, fordi du legger en tyngde på visse ord, og leter etter disse Bibelen. 

Jeg har også lagt merke til at i stedet for at du har tyngden på bibelvers fra NT, har du din tyngde fra GT i mange tilfeller. 

Det viser jo at du har fortolkninger utifra det gamle og ikke det nye.

Jeg er kjent med vershenvisninger, men ofte opplever jeg at du legger vers på som ikke har med tema som diskuteres, fordi vi har diskutert en sak, men så bringer du nye ting inn, som oftest, og dermed må jeg forklare de utifra den tro jeg har. 

Du sier jeg legger til, men kanskje jeg skal gjøre som du, bare komme med bibelvers heretter i mine respons til deg.

MVH

Rolf Larsen

Kommentar #206

Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad

39 innlegg  570 kommentarer

I rest my case

Publisert nesten 4 år siden

En glitrende skribent. Takk for tilbudet.  Du kan hvis du vil ;-)

Kommentar #207

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Gavene til å helbrede ble kun gitt til de 12 disiplene som helt fra begynnelsen gikk sammen med Jesus som flere ganger ble refset for at de hadde liten tro, men bare de ble tiltrodd Guds rikes hemmeligheter.

Utifra Bibelen så kan det faktisk se ut som flere hadde denne gaven, men jeg skal ikke diskutere med deg på dette området. Vil bare påpeke at Paulus helbredet, og han var ikke en av disse 12.

For mange er kalt, men få er utvalgt -

Joh.6.70: Da sa Jesus til dem: «Har jeg ikke utvalgt dere tolv? Og en av dere er en djevel!»

Dette må vel være nok til å få deg Rolf til å falle av stolen?

Mange er kalt, men få er utvalgt. Når man skriver om dette bør man vite til hva. Ja det bør få folk til å falle av stolen og ønske, hva er det mange er kalt til å se, og bare få er utvalgt til å se. Det er å bli Guds sønner, som modnes i Guds liv og natur, som får vekst i liv fra Gud, slik at Han bruke dem som byggesteiner slik Peter taler om i 1 Pet. 2:5, 9.

Da blir også dere, som levende steiner, bygd opp til et åndelig hus, et hellig presteskap, til å bære fram åndelige offer, som er til behag for Gud ved Jesus Kristus.

Men dere er en utvalgt slekt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et eiendomsfolk, så dere skal forkynne Hans underfulle storverk, Han som kalte dere ut av mørket og inn i sitt underfulle lys.

For å bli modnet med Guds liv og natur, behøver vi Guds nåde og barmhjertighet. Vi behøver at Gud virker Kristus inn i vårt hjerte, så at Han kan bo der.

Det vil si at Kristus får bo i hjertene deres ved troen, idet dere er rotfestet og grunnfestet i kjærlighet (Ef. 3:17)

Disiplene er de eneste som er utvalgt for de gjerninger som gjøres i endetiden, de er med hele veien! Studer tekstene; Mark 16,14- 15, Matt 19,27-28 

Ja i den ene er de bare 11 og den andre er det 12. Et mysterium. slik du forsøker å forklare under.

Disiplene som skulle gå ut til hele verden for å forkynne var nå bare elleve fordi Joh.6.70 forteller sannheten, og det er at satan ikke lengre er med i flokken.

Men du har likevel et forklaringsproblem, sett utifra Apg 1:21-26

Så kastet de lodd om dem, og loddet falt på Mattias. Og han ble regnet sammen med de elleve apostlene (v. 26).

Og dermed var de igjen 12 disipler.

MVH

Rolf Larsen


Kommentar #208

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Robin Tande. Gå til den siterte teksten.
Oppdaterte nettleseren min og fikk store problemer. Så dette nå.

Jeg beklager, og jeg ber om unnskyldning for min forutinntatte mening om deg. Og jeg takker for at du tok deg tid for å respondere, ikke på min mening til deg, men på min mening til Are.

Jeg visste ikke at du var 90 år gammel, bildet gir et inntrykk av at du er eldre enn meg, men ikke med så mange år, så bildet ditt er kanskje ikke oppdatert med den siste versjonen av deg.

Jeg har fått med meg sin historie om hvordan du mistet troen, og hvor vond opplevelse du hadde rundt det, du og din familie. Jeg kan bare beklage at du kanskje opplever ufølsome kristne som kanskje ikke bryr seg, eller som kommer med dårlige kommentarer som ikke berører deg. Uansett håper jeg at noe vil.

Jeg har faktisk satt litt pris på dine kommentarer, om de enn har en viss sri på seg, og ser på Gud som urettferdig som tillater mennesker å lide. Jeg har alltid forsøkt å vise deg hvorfor Gud ikke kan gjøre noe med verdenssituasjonen i dag, men mulig jeg ikke er tydelig nok. Fortsett likevel to the bitter end.

Jeg er enig at mennesker som blir utsatt for kristne som sier du må be for å bli frisk og får høre at hvis du ikke blir frisk, så tror du ikke nok. Dette gjør det til et større problem. Det er ikke det at jeg ikke tror at Gud kan helbrede, men ikke med bønn om helbredelse. Jeg tror at helbredlese skjer automatisk når man kommer til Gud, og omvender seg til Ham, i en gradvis prosess.

Jeg mener setter du sinnet på Ånden, vil hver troende ikke ha særlig problemer i sitt fysiske eller psykiske eller sosiale liv, fordi de er da ett med Gud, og jo mer de oppøver sin ånd er ett med Ånden, jo mer vil det liv som lever i vår ånd, sive inn i vårt sjelsliv og kroppsliv, og påvirke oss innenfra og ut. Vi blir som nye mennesker. 

Setter vi dermed sinnet på vår kropp, altså vår fysiske del, eller vår psykiske del, får ikke Gud innpass i oss mennesker, og kan ikke helbrede mennesker, fordi alt vi gjør er i de deler av oss som Gud ikke har tilgang til, derfor trenger Gud en omvendelse fra oss, en omvendelse av våre hjerter, slik at Han kan komme inn og gjøre sin bolig i oss.

MVH

Rolf Larsen

1 liker  
Kommentar #209

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg har hatt samme erfaring med aktuell person og tilslutt bestemte jeg meg for ikke å debattere med folk uten personlig identifisérbar bildeprofil, - uansett hvor aktive eller populære de kan synes. Det kan synes som det da er vanskeligere å snakke kontruktivt med hverandre, og endeløse rekker av feilreferinger av hva man mener og står for kan fort bli resultatet.
Det kan være visdom å primært forholde seg til de som står frem med sitt ansikt.

Takk for dine ord. Jeg forsøker alltid å svare alle, selv Kjell. selv om jeg opplever ham vanskelig til tider. Vi har hatt mange interaksjoner med hverandre jeg og Kjell, bare at jeg har vært litt lei noen ganger, og nå ble jeg litt frustrert på ham. Og jeg ser at du også er det. Men la den saken hvile nå, slik at vi kan fortsette med den vanlige debatten

MVH

Rolf Larsen

Kommentar #210

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Vershenvisninger

Publisert nesten 4 år siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg er kjent med vershenvisninger, men ofte opplever jeg at du legger vers på som ikke har med tema som diskuteres,

Rolf, det er vanskelig, for ikke å si nesten umulig å forklare hvordan jeg ser at hele skriften har en helhetlig sammenheng, uten at du også oppdager det. Når jeg henviser til bibelvers er det i et håp om at du også kan se sammenhengene i det formidlede, men det blir bare arabisk for deg fordi du allerede har dannet deg et forståelsesbilde, og det kan jeg ikke få gjort noe med.  

Her må du tenke nytt og ikke tvile på hva GT har å si til deg. Husk at Israel er det landet Gud har utpekt som sitt folk, de har ikke NT, og vet du hvorfor?

Jo, NT er grunnlaget for GT+ de Apokryfiske skriftene, bare se etter under den Hebraiske bibelen. NT viser tilbake til profetene. Når man leser om slangen i Edens hage, viser den direkte til endetiden*, og hva får du ut av Jes.46.10? Gi meg en tilbakemelding på hvordan du forstår dette verset?

* 1 Mos 3,15 viser til Rom 16,20, Hebr 2,14f, 1 Joh 3,8, Åp 12,4

Hvis du leser disse henvisningene, vil du da kunne si de er historie? Ja eller nei ? Husk at satan dukker opp også i Åp.20.7-10 og vi har fått problemer med din tro ved å peke på Jesu komme og på  Hebr 2,14f - fordi noen har tolket bibelen dithen at dette også har blitt historie uten hendelsesforløp - litt tragikomisk.

Hvem har rett? Kristendommen eller Bibelen? Noen er nødt for å ha feil fasitsvar, og det er her mine henvisninger viser vei. Forstår du opplegget?

Tanak (Det gamle testamentet) ble opprinnelig skrevet på hebraisk, men ble allerede i det 2. århundre f.Kr. oversatt til gresk. Den mest brukte oversettelsen den gang var Septuaginta (av latin ”sytti”), som ble de første kristnes Bibel.

Lenker: https://www.bibel.no/InnholdTilblivelse/Tilblivelse/Kanonhistorie/GT,-d-,kanon

https://no.wikipedia.org/wiki/Den_hebraiske_Bibelen

Den kristne bibel er inndelt i to hoveddeler. Den første del, Det gamle testamente, er nesten identisk med den hebraiske bibel, og ble opprinnelig inndelt i tre hoveddeler; Torah (Loven), Nebiim (Profetene) og Ketubim (Skriftene). Den andre hoveddelen, Det nye testamente, inneholder de kristne skriftene og er skrevet i de to første århundrene e.Kr.

https://no.wikipedia.org/wiki/Bibelen

Se også Luk 24,25-27 og 44-45 Jesu henviser til GT (Apg 3,24 viser til Luk 24,27)

Kommentar #211

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Bare litt om to punkter

Publisert nesten 4 år siden

Sitat R: 

For å bli modnet med Guds liv og natur, behøver vi Guds nåde og barmhjertighet. Vi behøver at Gud virker Kristus inn i vårt hjerte, så at Han kan bo der.

Det vil si at Kristus får bo i hjertene deres ved troen, idet dere er rotfestet og grunnfestet i kjærlighet (Ef. 3:17)

K: Ja, jeg er enig med deg her, vil bare tilføye at disiplene før Jesus døde og en stund etter var lite troende. Men så står det også hos Johannes et sted at alle skal være opplært av Gud og den som hører på ham og "lærer" kommer til meg (Jesus) Og siden de var lite troende, må dette skje ved hans gjenkomst da det i Heb.9.28 står at han forandre gang ikke kommer for syndens skyld (kaste satan i ildsjøen) men for å hente sine som venter på ham. (disiplene) I kjærlighet til disiplene gir han dem oppstandelse - nevnt i Åp.20.4, vitnene.

Sitat R: 

Men du har likevel et forklaringsproblem, sett utifra Apg 1:21-26

Så kastet de lodd om dem, og loddet falt på Mattias. Og han ble regnet sammen med de elleve apostlene (v. 26).

Og dermed var de igjen 12 disipler.

K: Ja, den var kinkig! ;-) Neida - alle navn er symbolsk og betyr noe, mest utbredt og lagt til forklaringer i GT. Jesus betyr: "frelser" og blir i Apg kalt "Veien" beskrevet som sekt/ sektslære. Jesu er beskrevet som ætt i Gal.3.16 jefr. Åp.22.16

I Åp.5.5 som løven av Juda - i symbolsk verdi av juda/s Luk 22,3
Mattias: Mathias (alternativt Mattias, Matias eller Matthias) er et mannsnavn med utspring i gresk, og som er den greske formen av det hebraiske navnet מתתיהו (Mattitjahu) eller מתתיה (Mattitja), med betydningen «Guds gave» eller «en gave fra Gud».

Sett i forhold til Apg.1.26 betyr det at loddet falt på Jesus som er Guds gave, han var også Juda/s som også bærer navnet ER (i 1.Mos.38.7) Mattias er Jesus.

Bibelen har laget en rekke krokveier som bare lar seg følge om man er interessert i å oppklare, noen av krokveiene er identifisering av tilnavn som også er en måte å skjule identitet på, som starter med Josef i Apg.1,23:

Og de stilte fram to: Josef, som ble kalt Barsabbas med tilnavnet Justus - Jesus har samme tilnavn i Kol.4.11, Justus, og i Apg.15.22 dukker Judas opp med tilnavnet Barsabbas - så hvem er hvem her da? 

Kommentar #212

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Ehh... skrivefeil!

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Jo, NT er grunnlaget for GT

Her mente jeg at GT er grunnlaget for NT, men det er vel en selvfølge siden GT er av eldre dato.

Kommentar #213

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

K: Ja, den var kinkig! ;-) Neida - alle navn er symbolsk og betyr noe, mest utbredt og lagt til forklaringer i GT. Jesus betyr: "frelser" og blir i Apg kalt "Veien" beskrevet som sekt/ sektslære. Jesu er beskrevet som ætt i Gal.3.16 jefr. Åp.22.16

I Åp.5.5 som løven av Juda - i symbolsk verdi av juda/s Luk 22,3
Mattias: Mathias (alternativt Mattias, Matias eller Matthias) er et mannsnavn med utspring i gresk, og som er den greske formen av det hebraiske navnet מתתיהו (Mattitjahu) eller מתתיה (Mattitja), med betydningen «Guds gave» eller «en gave fra Gud».

Sett i forhold til Apg.1.26 betyr det at loddet falt på Jesus som er Guds gave, han var også Juda/s som også bærer navnet ER (i 1.Mos.38.7) Mattias er Jesus.

Bibelen har laget en rekke krokveier som bare lar seg følge om man er interessert i å oppklare, noen av krokveiene er identifisering av tilnavn som også er en måte å skjule identitet på, som starter med Josef i Apg.1,23:

Og de stilte fram to: Josef, som ble kalt Barsabbas med tilnavnet Justus - Jesus har samme tilnavn i Kol.4.11, Justus, og i Apg.15.22 dukker Judas opp med tilnavnet Barsabbas - så hvem er hvem her da? 

Her mista du meg. Jeg vet at de hebraiske navnene har forskjellige betydninger slik du viser til, men dine utgreiinger her, gikk litt for lang til at jeg klarte å henge med på hvor du ville hen.

Uansett at den 12 disippel som de dro lodd om er Jesus selv, det er en ny vri jeg ikke har hørt før. :-D

MVH

Rolf Larsen

Kommentar #214

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Vershenvisning II

Publisert nesten 4 år siden

Kjære Kjell!

Jeg sier ikke at du tror feil. Jeg sier ikke at det du sier er feil. Jeg har faktisk bare sagt at jeg ser ikke den sannheten du viser til med å se bibelen på den måten du gjør. Er det noen som gjør det, andre enn du?

Det jeg har forsøkt å vise deg med min bibelhenvisning er å vise deg Guds hensikt, hva Han har på sitt hjerte. Det har jeg visst og siden forklart. Det står i bibelen det jeg tror. 

Siden sier du at det jeg tror er feil og at det jeg viser til er feil, det får stå på din kappe Kjell.

Det er derfor jeg spør, er det andre som deler din tro? Bærer du frukt?

MVH

Rolf Larsen

3 liker  
Kommentar #215

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.
Det er derfor jeg spør, er det andre som deler din tro? Bærer du frukt?

Han har ingen tro - Kjell er ateist.  Hobbyen hans er å debattere på VD.


4 liker  
Kommentar #216

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Hvorfor må fremtiden stå i klartekst for deg?

Publisert nesten 4 år siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.

Her mista du meg. Jeg vet at de hebraiske navnene har forskjellige betydninger slik du viser til, men dine utgreiinger her, gikk litt for lang til at jeg klarte å henge med på hvor du ville hen.

Uansett at den 12 disippel som de dro lodd om er Jesus selv, det er en ny vri jeg ikke har hørt før. :-D

Ser at du ikke har noe svar til teksthenvisninger, mener du at jeg fabrikkerer dem? Eller hva skal en med en Bibel om man bare tror på en brøkdel av den? Fabrikkere sin egen tro til ren villfarelse? Jeg viser til at det henger på greip, hvem ville du sagt var Barsabbas eller Justus om ingen andre navn ble brukt i andre vers?  Det er tre som bruker samme tilnavn, til forvirring?

Her hjelper det jo ikke å sitere Guds Ord, det blir bare sveipet vekk med hånlig galgenhumor. Har du noen gang lest om morgenstjernen eller morgenrødens sønn?

Sitat #214: 

"Det jeg har forsøkt å vise deg med min bibelhenvisning er å vise deg Guds hensikt, hva Han har på sitt hjerte. Det har jeg visst og siden forklart. Det står i bibelen det jeg tror. 

Siden sier du at det jeg tror er feil og at det jeg viser til er feil, det får stå på din kappe Kjell.

Det er derfor jeg spør, er det andre som deler din tro? Bærer du frukt?"

Ja, det du viser til fra Bibelen er riktig, og jeg sier ikke at det du viser til fra Bibelen er feil, da misforstår du meg igjen, jeg sier at du må tenke nytt, for det du viser til har uendelige rekker av henvisninger som du aldri bruker, du kutter de av og bygger dine egne meninger på resten. Bibelen handler ikke om oss, den handler om Adam til Adam (1.Mos.5.1 - 1.Kor.15.45, Rom.5.12-21) Og ikke bli så forundret over at Jesus er den første og siste, for han er både første og siste Adam, men i Rom.5.14 er første Adam motstykket til siste Adam (Kristus) - så hva er galt med fremstillingen av Guds gave (Mattias) ? 

Bibelen har flere fremstillinger om fortapelsens sønn, som i 1.Kor.1.27-29: Men det som i verdens øyne er dårskap, det utvalgte Gud for å gjøre de vise til skamme, og det som i verdens øyne er svakt, det utvalgte Gud for å gjøre det sterke til skamme. Ja, det som i verdens øyne står lavt, det som blir foraktet, det som ikke er noe, det utvalgte Gud for å gjøre til intet det som er noe, for at ingen mennesker skal ha noe å være stolt av overfor Gud.

Hvem tror du dette kan være?

Eller hvem tror du Apg.15.14-21 skriver om? (Simeon har forklart hvordan Gud for lenge siden sørget for å vinne seg et folk av hedninger for sitt navn....)

Hvorfor spør du meg om det er noen som deler min tro? Jeg er ingen predikant, jeg bare gjør dere her inne på vd oppmerksomme på at Bibelen ikke bare er noen få vers i NT, det er en komplett fortelling fra Adam til Adam, belive it or not! Og når du spør meg om jeg bærer frukt? Hva slags frukt snakker du om da, vet du hva den frukten brukes til?

Jeg kan si deg at jeg venter på at den første frukt skal bli til, men det skjer aldri før til høsten! (Rom 8,23 Matt 13,39 Matt 13,30

Kommentar #217

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Hvor har du det fra?

Publisert nesten 4 år siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.
Han har ingen tro - Kjell er ateist.  Hobbyen hans er å debattere på VD.

Jeg har vel kanskje tre ganger større tro enn siterte da jeg omfavner alt fra der troen er utgått fra? Eller mener du at resten av den Bibelen du ikke tror på er ateistsk?

Jeg vil ikke ha noen lik... ;-))

1 liker  
Kommentar #218

Torgeir H. Persett

16 innlegg  78 kommentarer

Levi Fragell har flere gode poenger...

Publisert nesten 4 år siden

.... men konklusjonene hans blir nødvendigvis ikke riktige av den grunn!

Kommentar #219

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har vel kanskje tre ganger større tro enn siterte da jeg omfavner alt fra der troen er utgått fra? Eller mener du at resten av den Bibelen du ikke tror på er ateistsk?

Kristen tro eller hvilken tro?  Har du blitt en kristen er det flott! 

Kommentar #220

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Ser at du ikke har noe svar til teksthenvisninger, mener du at jeg fabrikkerer dem?

Kjære Kjell!

Jeg er kjent med at Bibelen avslører stadig vekk noe nytt. Og ja kanskje jeg ikke gir deg noe nytt. Kan det bero på at Bibelen i seg selv repeterer ting, og vi også trenger å få disse ting repetert til oss, for at vi skal få lys på disse tingene.

Ja kanskje jeg trenger lys på de ting som du ønsker å vise meg, men du viser alt for mye på en gang. Og kanskje gjør jeg det samme.

Uansett startet vår samtale utifra at jeg spurte om hun ba bønner for syke mennesker, og om hun fikk bønnesvar. Husker du hennes svar?

Fra der har vi beveget oss langt vekk, mye pga dine assosiasjoner, dine vershenvisninger, som nå ikke i det hele tatt viser til noe som helst om bønn for syke mennesker, men snakker om helt andre ting.

Hva er dette Kjell? Jeg sier ikke at du fabrikkerer noe, men du legger betydningen av noe som vi debatterer og finner en innfallsvinkel, gjerne med vershenvisning som ikke tidligere har vært inne i debatten om bønn for syke, som til f.eks. 

Matt 10:8 og Apg 8:18 om de 11 vs 12 disiplene.

Ja alt betyr noe i Bibelen, men ikke uten konteksten Kristus.

MVH

Rolf Larsen

Kommentar #221

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Forskjellig assosiasjoner med lavere nivå av helbredelse

Publisert nesten 4 år siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.

Uansett startet vår samtale utifra at jeg spurte om hun ba bønner for syke mennesker, og om hun fikk bønnesvar. Husker du hennes svar?

Fra der har vi beveget oss langt vekk, mye pga dine assosiasjoner, dine vershenvisninger, som nå ikke i det hele tatt viser til noe som helst om bønn for syke mennesker, men snakker om helt andre ting.

Ja, jeg husker både spørsmålet ditt og hennes svar, men dette ble veldig vagt på hva hun fikk svar på, eller hvordan den formidlingen foregikk? Ut i fra Rom.8.6-8 er det en umulighet at Gud hjelper eller svarer mennesker av kjøtt og blod (jordisk legeme, se 1.Kor.15.42-43 Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det står opp i uforgjengelighet. Det blir sådd i vanære, det står opp i herlig glans. Det blir sådd i svakhet, det står opp i kraft.)

Du skriver at jeg legger mer vekt på det som står i GT enn på det som står i NT, kanskje er det en grunn for det? (Luk.24.25-27, 44-45)  Selvsagt kan all denne informasjonen bli i meste laget, men ingen unnskyldning for ikke bruke litt tid på det?

Bønn for syke mennesker er det liten hjelp i, for menneskene er lagt i forgjengeligheten, det lever en kort tid og dør av alt mulig. Under helbredelse hører blant annet oppstandelsen til, og det gjøres kun av Jesu utvalgte, og de er ikke her i denne verden. Paulus sier at dersom de døde ikke står opp er heller ikke Jesus stått opp og vi vitner falskt.

Det står også at nå er Jesus stått opp, men de er underlagt visse andre forutsetninger inn under en førstegrøde av oppstandelse, undersøker man videre kommer man frem til "den siste dag". Det er ingen unnskyldning for kristne å overse slike detaljer. 

På grunn av slike ting blir det derfor nesten umulig å diskutere... det er som å møte en murvegg i stedet for forståelse over for skriftens integritet. Kan jo gi noen hint, men det overskygges antakelig over det altoverskyggende navnet Jesus Kristus som legger lokk på all annen fornuft, men jeg prøver på nytt med: Jes 42,14  se Åp 12,1-6

Derfor virker ikke bønn eller helbredelsesforsøk i Jesu navn... men Gud som er i himmelen kan gi enkelte en respons for å skjule sannheten om at han ikke er rettferdig før nyskapelsen tar til, men det er på et senere tidspunkt når havet ikke finnes lengre... (slutten av Åp.20, begynnelsen av Åp.21.)

Jeg vet ikke hvordan du ser på Åp.12., men den sier vel også noe angående Jesu fødsel? Her må en tenke på at det er ordet (etter skriften) som er sannheten, ikke menneskenes oppfinnsomme lureri. Jeg kunne jo også vist til Jes.53. men det er jo det gamle for deg, men det er like nytt som NT, det går til og med forbi dommen og videre forbi den, og det ligger vel langt inn i fremtid vil jeg tro?

Kristus i GT Hvem trodde budskapet  vi fikk? (Ingen antakelig, unntatt meg? Jes 53,1 viser til Jes 52,10, Joh 1,5-11, Joh 12,38, Rom 10,16 )

    v8 Etter fengsel og dom  ble han tatt bort.
          Men hvem i hans tid  tenkte på
          at han ble utryddet  av de levendes land
          fordi mitt folks lovbrudd  rammet ham?
Jes 53,8 viser til 1 Kor 15,3ff, Hebr 2,13ff

       9 Da han var død,  fikk han sin grav
          blant urettferdige  og hos en rik,
          enda han ikke hadde  brukt vold
          og det ikke fantes svik  i hans munn.
Jes 53,9 viser til Matt 27,38-57, Joh 8,46, 2 Kor 5,21, 1 Pet 2,22, 1 Joh 3,5

     10 Det var  Herrens vilje  å knuse ham med sykdom.
          Når hans liv er gitt  som skyldoffer,
          skal han se etterkommere  og leve lenge.
          Ved hans hånd skal det lykkes,  det  Herren vil.
Jes 53,10 viser til Joh 12,24, Rom 6,9f

      11 Etter sin nød  skal han se *lys•,
          han skal mettes  ved sin innsikt.
          Min rettferdige tjener
          skal gjøre de mange  rettferdige,
          han har båret  deres skyld.
Jes 53,11 viser til Rom 3,26, Rom 4,25, Rom 5,19, 1 Pet 3,18

     12 Derfor gir jeg ham del  med de mange,
          med de mektige  deler han bytte,
          fordi han tømte ut sitt liv  til døden
          og ble regnet  blant lovbrytere.
          Han tok på seg  de manges synd
          og ble rammet  i stedet for lovbrytere.
Jes 53,12 viser til Mark 15,28, Luk 22,37, Luk 23,34, Joh 1,29, Hebr 9,28

Bemerkelsesverdig forklaring i tillegg til NT? Alle vers med røde versnrr (her blå) er videre henvisninger til sakens natur. Det vil ta en tid å fordøye alt. Etter å ha satt seg bedre inn alt som står skrevet, vil du kunne skjønne hva jeg holder på med, men som  Jesus sa... det er ikke lett å bli profet i eget hjemland...

Kommentar #222

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Imponerende bibelkunnskap

Publisert nesten 4 år siden

Å ha imponerende bibelkunnskap leder ikke alltid til frelse selv om man kan vise til korrekte bibelsteder, eller avsløre troende i at de kommer til kort. Det finnes en mangel i dette, og det til tross for at det ikke er lett å bli profet i eget land, og det er mangel på bære frukt.

Mangler man fruktbæring, er det fordi man ikker i Ham, slik at Han kan være i oss.

Ganske enkelt. Selv om man da kan bibelen utenat, så vil det komme en tid da man står foran Herren, og Han sier: "Jeg kjenner deg ikke."

Derfor bør man søke å kontakte Gud med å omvende seg til Gud, be om daglig frelse, og ikke bare søke bibelkunnskap.

For hva er det Gud ønsker, det har jeg ennå ikke sett at du har avslørt for meg.

MVH

Rolf Larsen

1 liker  
Kommentar #223

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Hva sa jeg?

Publisert nesten 4 år siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.

Det finnes en mangel i dette, og det til tross for at det ikke er lett å bli profet i eget land, og det er mangel på bære frukt.

Mangler man fruktbæring, er det fordi man ikker i Ham, slik at Han kan være i oss.

Ganske enkelt. Selv om man da kan bibelen utenat, så vil det komme en tid da man står foran Herren, og Han sier: "Jeg kjenner deg ikke."

Derfor bør man søke å kontakte Gud med å omvende seg til Gud, be om daglig frelse, og ikke bare søke bibelkunnskap.

For hva er det Gud ønsker, det har jeg ennå ikke sett at du har avslørt for meg.

Du forstod ingen ting av hva det jeg skrev? Bære frukt? Jeg kan svare deg på samme måte over det som når jeg skriver til deg om det du ikke reflekterer over, og da blir det omtrent slik: 

Frukthøsten er over, eplene falt på bakken, de ble skadet og råtnet og snart er de gått over til jord igjen. Til neste år kommer det en ny frukt på epletreet, håper jeg ikke finner Eva sittende under det og tar frukten fra meg. 

Jer 8,20

Takk for seg!

2 liker  
Kommentar #224

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Frukthøsten er over, eplene falt på bakken, de ble skadet og råtnet og snart er de gått over til jord igjen. Til neste år kommer det en ny frukt på epletreet, håper jeg ikke finner Eva sittende under det og tar frukten fra meg. 

Jeg har ikke imot at du reagerer som du gjør. Jeg foretrekker dette framfor alle disse bibelvers som kun viser din kunnskap, og ikke noe liv som du lever med Herren.

Om du reflekterer på at Herren ikke lenger har frukt i denne verden, da ser du ikke mye i forhold til hva Herren snakker om når det gjelder fruktbæring.

Jeg nevnte til deg tidligere, du har ikke avslørt hva som er Guds hensikt, mål, plan, til tross for din formidable bibelkunnskap. Hva kan være årsaken?

Alltid når jeg har skrevet til deg, har mitt ønske å åpenbare Guds mysterium til deg, men du har ikke ønsket å lytte, eller ta imot det budskap jeg gir, kun formidle ditt eget. 

Ja kan hende jeg ikke lytter til deg,men jo jeg mener jeg leser dinne innlegg, for det meste, helt du kommer med altfor lange innlegg. Da mister du meg, fordi jeg ikke forstår din hensikt.

Og når det Herrens dag som du stadig viser til, det har to betydninger for meg. Det er dagen da Herren kommer tilbake, og det er hver søndag da vi minnes Ham med Herrens bord.

MVH

Rolf Larsen

Kommentar #225

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Jeg går ned i kjelleren...

Publisert nesten 4 år siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.

Jeg nevnte til deg tidligere, du har ikke avslørt hva som er Guds hensikt, mål, plan, til tross for din formidable bibelkunnskap. Hva kan være årsaken?

Alltid når jeg har skrevet til deg, har mitt ønske å åpenbare Guds mysterium til deg, men du har ikke ønsket å lytte, eller ta imot det budskap jeg gir, kun formidle ditt eget. 

Ja kan hende jeg ikke lytter til deg,men jo jeg mener jeg leser dinne innlegg, for det meste, helt du kommer med altfor lange innlegg. Da mister du meg, fordi jeg ikke forstår din hensikt.

Blir du med ned? For å svare på det du spør etter først, din hensikt med å vise meg eller andre er å vise til din forståelse av ordet. Bibelkunnskaper er ikke det samme som å pugge, eller kunne Bibelen på rams, men også å kunne forstå det man leser og det kommer jeg tilbake til.

Guds hensikt, mål og plan er å frelse verden. Den er verdensomspennende og altomfattende, og for stor til kommentere her, det er enklere å vise til bibelvers du ikke leser. Guds mysterium har du heller ikke satt deg ordentlig inn i, så hvordan kan du vise meg noe du selv ikke har undersøkt grundig nok selv?(Sannheten åpenbares her: Åp.10.5-7) Har du en bedre forklaring enn dette skriftstedet, da vil jeg lytte til deg, men la det være forankret til en bibeltekst så det kan dokumenteres.

Da går vi ned? Løser du kryssord? Bibelen handler om å løse gåter, lignelser, symboler for ord, også kalt bildespråk. Hele Bibelen er slik, det nytter ikke å kunne Bibelen på rams om man ikke også forstår hvor ordet (i kryssordet) hører hjemme i videre forståelse av summen av det. Det er her Jesu ord blir viktig å ta høyde for da han sier:  Dere farer vill fordi dere "ikke kjenner skriftene og heller ikke Guds makt."(Matt.22.29 Jesus snakker om det jordiske, kontra det himmelske)

Vi fortsetter å snakke om kryssord og løsninger, det finnes forskjellige typer kryssord, men vi kan forholde oss til det mest vanlige. Nå er det også forskjellige vanskelighetsgrader på kryssord. Barnekryssord går for å være de letteste, og så øker vanskelighetsgraden helt opp mot ekspertkryssord. De  lar seg løse om en har kryssordhjelp, en såkalt kryssordbok. Men"nå i de siste dager" (bare for å demonstrere uttrykket) kan man bruke hjemme pc, eller smart telefon til slike ting, og man kommer borti ord man aldri trodde eksisterte.

Jeg skal for å illustrer vise hva et kryssord kan bety, det kan ha mange meninger, ta fx. ordet "dukke" det ordet har 107 betydninger der jeg søkte. (Ordet kan jo være annet ord for en dukke, eller for en dukkert osv.) I en bibelsetning vil et ord i den symbolske klassen avsløre i hvilken retning løsningsordet skal løses i.

Du som er mye opptatt av ordet frukt har vel erfart hva ordet frukt betyr? Ordet har ofte sammenheng med ordet frelse. Frukt vokser vanligvis på trær som igjen danner ordet skog. Bibelen bruker et slikt symbolsk språk, men den forklarer også betydningen om man søker som i kryssordboken etc, frukten er lærdommen eller kunnskapen om alle ting, den vokser med tiden som verden har fått til rådighet (av Gud), og i et enkelt menneske med alderen. 

( Derfor skal alderen før det kan erverve seg frukt økes, se Jes.53.10 leve lenge - og barnedødeligheten bli borte, gamle mennesker skal dø unge, og alle skal nå en alder av 100 år)

Et menneske kan ikke erverve seg tidens kunnskap som ligger foran en. I Bibelen er all denne kunnskapen som gir frukt som symbolsk sett også kan bety løsning/ oppdagelse av noe, beskrevet som kunnskapens nøkkel. Men som man kan se av Luk.11.52 har de "lovkydige" tatt denne nøkkelen fra menneskene og nektet adgang til denne frukten som også er beskrevet som kunnskapens tre. Den er ikke beregnet for slike som meg eller deg.

La oss først se på betydninger av ordet frelse i en kryssordsammenheng:

http://www.kryssord.org/X2ous.php?start=32&ord=frelse&id=10944

Ordet frelse har 78 andre ord for samme betydning, og mange av dem finnes i Bibelen, og de som støtter seg til bibelens ord forstår stort sett bare det ene ordet som en skal finne løsningen for, det er direkte skremmende.

Avslutter med noen ord om frelse/hjelp/redning/ avlastning etc., frukt, og trær (i bibelorboken: = folk)

Frelsen kommer til Sion, Sak.8.

Men nå vil jeg ikke være som før i tiden mot dem som er igjen av dette folket, sier  Herren over hærskarene. For i fred skal såkornet vokse, vinstokken skal bære frukt, jorden gi grøde og himmelen dugg. Jeg skal gi alt dette til eiendom for dem som er igjen av dette folket.
Slik dere har vært en forbannelse blant folkeslagene – du Judas hus og du Israels hus – slik skal dere bli til en velsignelse når jeg frelser dere. Så vær ikke redde, men fatt mot! For så sier Herren over hærskarene: Slik jeg planla ondt mot dere da fedrene deres vakte min harme, sier  Herren over hærskarene, og jeg ikke angret,  slik har jeg i disse dager tvert imot planlagt å gjøre vel mot Jerusalem og Judas hus. Vær ikke redde!

Sånn kan frelsen også forstås om man legger dette til meningen med Matt.1.21  du skal gi ham navnet Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder

Luk.21.29-31: Han fortalte dem en lignelse:
«Se på fikentreet og alle andre trær! Når dere ser at de springer ut, vet dere av dere selv at nå er sommeren nær. Slik skal også dere vite, når dere ser dette skje, at Guds rike er nær.
Sannelig, jeg sier dere: Denne slekten skal ikke forgå før alt dette skjer.

Har noen av disse trærne båret frukt?

2 liker  
Kommentar #226

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Veldig komplisert.

Publisert nesten 4 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Sannelig, jeg sier dere: Denne slekten skal ikke forgå før alt dette skjer.

Har noen av disse trærne båret frukt?

Det eneste som kommer ut av din "utlegning" av skriftene er forvirring og kun forvirring.
Du har før i mange tilfeller sådd tvil om Jesus og om han i det hele tatt har eksistert som menneske på jorden.
Så bruker du bibelvers på en måte som gjør alt til en uforståelig suppe i alt for lange innlegg for å gjøre ting enda mer forvirrende.
At du gidder.
Det du skriver har kun verdi for deg selv og ingen andre.

3 liker  
Kommentar #227

Thorbjørn Ustad

5 innlegg  116 kommentarer

Publisert over 3 år siden

"Du har rett, Levi, jeg har deltatt i hundrevis av slike møter, men jeg har egentlig aldri sett en helbredelse som ikke kan ha en naturlig forklaring. "

Takk for denne innrømmelsen. Det  var det som jeg har trodd i lang tid men ikke har lyst å påstå pga. av jeg ikke ville skyve noe personer fra meg. Jeg selv som tidl. Pinsevenn var heller aldri vitne til noe mirakelhelbredelse i de 13 årene jeg var medlem der. Dette bekrefter min misstanke. Og er glad og lettet for å lese det. 

Jeg anbefaler deg å lese innleggene mine, mulig du har gjort det. En historie du kjenner fra før av. Jeg måtte ta bort bilde av meg og korte ned  på navnet mitt. Det skjønner du sikkert. 

Utrolig bra innlegg, jeg spør om det samme, når skal det komme ut predikanter og erkjænne denne vrangforestillingen som ikke har referanser til virkligheten.  

Som jeg tidl. nevnt her utpå vårtland debatt så forsvant min siste rest av Gudstro da jeg begynte høre på den amerikanske podkasten "Thinking Aitheist" av tidl. kristenradio reporter Seth Andrews som ble ateist. Han sluttet som kristenradio reporter fordi hans tro kom i konflinkt med virkligheten og ble utbrendt.

Jeg er sikker på uten å bevise noe, men av sunn fornuft, at det finnes utbrendte pastorer og ledere samt medlemmer i pinsebevegelsen som er utbrendt. Men pga. omstendiheter som tilhørlighet, familie og arbeid kan de ikke bryte ut. 

Jeg har stilt et par pinsepastorer her på denne fora, direkte spørsmål på hvorfor de de velger å basere et liv på en levemåte som ikke referer til virkligheten. For nettopp Levi, det du ber om er så sentralt at det angriper selve trosspørsmålet.

Jeg skjønner godt at de ikke vil snakke om det, for møter de din utfordring vil de også stå på vanskelig valg om Guds eksistens. Du snakker så klart og forståelig at de de ikke kan bortforklare ditt budskap.

Takk for godt innlegg Levi.

2 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere