Verdidebatt

Fredsprisen.

Mangt og meget kunne vært sagt om årets fredspris.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Men jeg vil nøye meg med å si at det var en fryd å være vitne til noe så sjeldent som en engasjert debatt på Dagsnytt 18 i går om norsk forsvars og utenrikspolitikk der man måtte minne Børge Brende om at han ikke er utenriksminister i USA.

Hvis prisen har bidratt til at dette drepende og passiviserende røykteppet av en norsk konsensus som kveler all debatt om disse grunnleggende viktige temaene lettner var prisutdelingen en innertier hva Norge angår.

En meningsmåling NUPI offentliggjorde for kort tid siden viser at femten prosent av velgerne er mest opptatt av utenrikspolitikk. En av tre vil at det skal spille en sterkere rolle i valgkampen. For to av tre spiller det en rolle for partivalg, for en av fire spiller det en viktig rolle.

For de fleste av disse vil jeg anta at slike tilløp til debatt om dette viktige interessefeltet var befriende. Men når jeg studerer f.eks. Aftenpostens behandling av gårsdagens begivenhet er det grunn til å vente at røykteppet snart er på plass igjen.

Men: Hurra for den lille avisen Dagen som synes å være en selvtenkende publikasjon. NRK fortjener også honnør for sin innsats og sitt engasjement etter min formening.

Kanskje bør vi takke Donald Trump?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt