Anne Jensen

36

Er Trump fortsatt kristen?

Publisert: 2. okt 2017  /  674 visninger.

Da Trump ble innsatt som president, hørte vi en del "Halleujaer" rundt omkring og det ble konstatert at han både er innsatt av Gud, født på ny og en oppfylt profeti.

Han ble observert på scenen i en evangelisk menighet, der han fikk forbønn, og til og med lukket øynene og (tilsynelatende) ba selv, på ekte kristent vis... Noe som visstnok bekreftet enda mer at dette er en "Guds mann".

De som da mente at han med sine holdninger mot kvinner, hans rasistiske uttalelser og nå i senere tid, måten han egger til strid på, ikke er kristen, har neppe endret mening. 

Men de som påstod at han var  "født på ny" da, er de fortsatt like sikre på at han er "Guds gave til Amerika og verden for øvrig"?

Er f.eks hans rabiate tvitring mot Nord Korea, i "god kristen ånd"? Er de eventuelle konsekvensene av det hele, "Guds plan for Amerika"?

Det paradoksale og absurde med det hele, er at Hillary Clinton var et "onde" for Trumps kristne tilhengere, fordi hun ville abortere foster inntil niende måned... Nå vil Trump utslette Nord Korea.

8 liker  
Kommentar #51

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Han er en sann utfordring for det globale sporet

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Men, sett med politiske øyne er det ingenting av det han sier og gjør som kan gjøre Amerika stort

Hans tale i FN ble av media til et fokus på spillet som pågår mellom "Rocket Man" og Trump.  Nå blir jo "Rocket Man" usikker på om han skal fortsetter å spille eller om han skal innse at det er lurest å gi seg før .... for ..... det kan jo være at denne andre er der at han mener det han sier.  Denne uforutsigbarheten er det, som vi leser i kommentarfeltet her, ikke bare "Rocket Man" som har - og det skjønner jeg godt - for han prøver å gjennomføre det som blir sagt, men tar og noen endringer når han innser at her må det revurderinger til.  Nord-Korea er nå på leit etter sannheten om presidenten - de leiter opp synsinger så nær opp til presidenten som mulig - de leiter etter hvor de skal legge neste brikke i spillet - i fall han mener det han sier.  

Men han sa langt mer i FN - som er for det meste i samsvar med det u.t. og andre legger fra seg i kommentarfeltet knyttet til f.eks. det nasjonaløkonomiske og migrering.  Det å gå i FN å snakke om nasjonen en representerer som nr. 1 og det globale aspektet som nr. 2 er noe alle burde gjøre, spør du meg.  Det at USA ved presidenten gir signaler om America first er et varsel om at andre nasjoner og må innse at de til sjuende og sist er ansvarlige for sin egen bit av verdenskartet.  På denne snutten gir Nigel Ferage sin oppsummering av det han kaller en historisk oppløfter av en tale i FN.

https://www.youtube.com/watch?v=ovmDfQLjM0c  

Trump legger nå opp en skattepolitikk som trolig vil gå positivt hjem hos de fleste 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Kh2eBxvrVPo   

Jeg aner at du er en som liker å se nåtid i et historisk perspektiv.  Jeg aner og at du stoler på det meste som Urix forklarer deg.  Dinesh D'souza er en opprinnelig indisk amerikansk konservativ kommentator, skuespiller og filmskaper som har kommet med boken "The big lie" der temaet er:  Exposing the Nazi Roots of the American Left.    

What is “the big lie” of the Democratic Party? That conservatives—and President Donald Trump in particular—are fascists. Nazis, even. In a typical comment, MSNBC host Rachel Maddow says the Trump era is reminiscent of “what it was like when Hitler first became chancellor.”

But in fact, this audacious lie is a complete inversion of the truth. Yes, there is a fascist threat in America—but that threat is from the Left and the Democratic Party. The Democratic left has an ideology virtually identical with fascism and routinely borrows tactics of intimidation and political terror from the Nazi Brownshirts.

To cover up their insidious fascist agenda, Democrats loudly accuse President Trump and other Republicans of being Nazis—an obvious lie, considering the GOP has been fighting the Democrats over slavery, genocide, racism and fascism from the beginning.

Now, finally, Dinesh D’Souza explodes the Left’s big lie. He expertly exonerates President Trump and his supporters, then uncovers the Democratic Left’s long, cozy relationship with Nazism: how the racist and genocidal acts of early Democrats inspired Adolf Hitler’s campaign of death; how fascist philosophers influenced the great 20th century lions of the American Left; and how today’s anti-free speech, anti-capitalist, anti-religious liberty, pro-violence Democratic Party is a frightening simulacrum of the Nazi Party.

Hitler coined the term “the big lie” to describe a lie that “the great masses of the people” will fall for precisely because of how bold and monstrous the lie is. In The Big Lie, D’Souza shows that the Democratic Left’s orchestrated campaign to paint President Trump and conservatives as Nazis to cover up its own fascism is, in fact, the biggest lie of all.  

Her fra en forelesning på dette tema der vi begynner ved den amerikanske borgerkrigen - dette skulle være en aktuelt tema i en verden der vi alle kjenner på at det er to hovedretninger som stadig støter på hverandre - og hvem er hvem og hvor er røttene.  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=467&v=bRdxyVkzwbM  

og her er en kortversjon - en trailer til boken 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=61&v=SpBv23pt3QY 

Kommentar #52

Stefan Bonkowski

4 innlegg  728 kommentarer

Dinesh D'souza

Publisert rundt 4 år siden

Når en forfatter som Dinesh klarer å påstå at nazityskland fikk ideen til holocaust fra demokratenes fortregning av amerikanske indianere ,og bruker dette som et argument for nazisme hos demokratene.

D'Souza prøver dermed en ny tilnærming, en som bygger på "Den hemmelige historien til Det demokratiske partiet" som han skrev om i  "Hillarys Amerika", og som gjenspeiler den sterke polariseringen og tribalismen i den moderne GOP-politikken. Slaveri er ikke en nasjonal synd, men en demokratisk en. Samme med segregering, samme med fortrengelsen av indianere.

Når en til slutt leser siste kapittel i boken der han prøver å komme med en form for løsning på de selvkonstruerte feile påstandene.Så er svaret at en må han en reinspikka republikansk politikk.

1 liker  
Kommentar #53

Alf Kåre Lund

0 innlegg  2 kommentarer

Er det opp til oss?

Publisert rundt 4 år siden

 

Heldigvis er det ikke vår oppgave å bedømme hvem som kommer til Himmelen. Var det det tror jeg Himmelen ville blitt et veldig rart sted.  

Og for de av oss som forhåpentligvis kommer dit, ikke på grunn av gjerninger, vil vi kanskje bli overrasket over hvem vi treffer på der oppe

3 liker  
Kommentar #54

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Alf Kåre Lund. Gå til den siterte teksten.
Heldigvis er det ikke vår oppgave å bedømme hvem som kommer til Himmelen. Var det det tror jeg Himmelen ville blitt et veldig rart sted.  

Dersom det ikke hadde vært for påstanden om at Gud himself har utvalgt Trump, og med det gjort Gud til en slags USA patriot, hadde jeg ikke tatt dette opp.

For meg er ikke dette kristendom i det hele tatt, men folk som (mis)bruker Gud, til å fremme sin egen agenda: Mer penger, mer makt. 

Som nevnt tidligere, om Trump blir frelst, vet jeg ikke. Er han kristen? Dersom å titulere seg som det er alt som skal til,så ja. 

 

2 liker  
Kommentar #55

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Alf Kåre Lund. Gå til den siterte teksten.
Og for de av oss som forhåpentligvis kommer dit, ikke på grunn av gjerninger, vil vi kanskje bli overrasket over hvem vi treffer på der oppe

Nå står det vel at det er kun den som gjør Guds vilje, som kommer inn i Himmelriket. Altså vår tro må resultere i gjerninger. Hvis ikke er troen død.

Kommentar #56

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
hvilken grad kjenner du igjen ditt eget religiøse syn i president Trumps ord og gjerninger

Ærlig talt, dersom Trump anses som en "Guds mann"... Av de samme som hyler opp over homofil praksis, homofile prester, samboerskap, abort, mens de lar absolutt alt(?) denne mannen foretar seg passere som "greit", fordi Gud har en plan med Amerika?

For øvrig er det de samme som mente at 22.juli var Guds "hevn" over Norge. 

Er disse kristne? Greit. De kaller seg det. Er det kristent? Dersom det nå er fritt frem å velge hva som er rett og galt, så ja.

Men Bibelen hadde vært en mye tynnere bok dersom Gud ikke hadde gitt oss rammer vi skal holde oss innenfor.

Tror nå jeg.

1 liker  
Kommentar #57

Daniel Hisdal

60 innlegg  2194 kommentarer

? og !

Publisert rundt 4 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Dersom Trumps "løsningsforslag" er alvorlig ment - og blir satt ut i livet - hva slags resultat ser du da for deg...?  

Problemet i denne debatten (og da mener jeg den store debatten), er jo nettopp at det fremmes for mange spørsmål og for få svar. Det er greit å komme med spørsmål, men om man ikke bidrar til å komme med svar også, og da svar som er bedre enn de svar som allerede eksisterer, ja hvordan har man da bidratt i det hele tatt?

Jeg er fullt klar over at det vil få fæle konsekvenser om Trumps plan skulle skje. Og selvsagt vil ikke noen at dette skal skje. Poenget er imidlertid at alternativet ikke er noe bedre, snarere tvert imot. Målet må være å finne et alternativ som er formålstjenlig og som berører færrest mulig. Dette alternativet er altså IKKE fremmet av noen.

1 liker  
Kommentar #58

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Hans tale i FN ble av media til et fokus på spillet som pågår mellom "Rocket Man" og Trump.

Du må gjerne leve under denne troen, Nygaard. Jeg il bare minne deg om at Trumps business på det private området er multinasjonal. Om du kan finne noe nasjonalt ved det vil jeg betvile. Naturligvis finnes det en mulighet for at han ser på Russland som et nasjonalt anliggende, men for meg blir det å trekke logikken vel langt. Vi ser et bevis for hans internasjonale business i forbindelsene til Russland. Disse kan ikke bortforklares. 

Nasjonalismen i ny form handler ikke om nasjonalisme, men om at hver enkelt nasjon skal dele det internasjonale samfunn mellom seg etter mer nasjonale egoistiske linjer. Det globale samfunn skal drives etter strengere nasjonal regulering i bunnen, men dette er ikke mer avansert enn at alle er like, men noen er likere enn andre. Du er fristet av denne politikken, men du er også grundig lurt. 

1 liker  
Kommentar #59

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Er disse kristne? Greit. De kaller seg det. Er det kristent? Dersom det nå er fritt frem å velge hva som er rett og galt, så ja.

Tja, hvem er vi til å bedømme deres religion? Du kan diskutere andres politiske syn for det er ikke hellig på samme måte. Men troen bør vi ikke stille det samme spørsmål ved. Der kan vi aldri komme overens. 

Kommentar #60

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Vel -

Publisert rundt 4 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.
Dette alternativet er altså IKKE fremmet av noen.

Det er vel gode grunner til at det ikke er fremmet av noen - så her er ordet fritt.  Kom med forslag!

1 liker  
Kommentar #61

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Men troen bør vi ikke stille det samme spørsmål ved. Der kan vi aldri komme overens. 

Greit. Men Gud derimot... Er han USA patriot? Har han utvalgt Trump til å "make America great again"? 

Fortsatt et rungende nei, og fortsatt med fare for å støte noen.

2 liker  
Kommentar #62

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Greit. Men Gud derimot... Er han USA patriot? Har han utvalgt Trump til å "make America great again"? 

Fortsatt et rungende nei, og fortsatt med fare for å støte noen.

En av mine målestokker er å forsøke å se Gud i alle ting. Mange ganger klarer jeg det ikke. Hva skulle hensikten med skytingen i Las Vegas være om man forsøker å se Gud i den? Eller endog verre, faktisk ser Gud i den? Dette burde illustrere godt hvordan man kan misbruke Guds navn. Var Gud på Puerto Rico? I Florida, Cuba eller Antillene? Jo, klart han var det, men ikke som en kraft som støttet den ene og ikke hans fiende. Dette blir evt igjen feil bruk av Gud som bank og alarmsentral. 

Trump for sin del har vel aldri utbasunert så mye om at han følger Guds vilje, bortsett fra den vanlige politiske retoriske amerikanske gud som har alle avskygninger i seg uten at det stilles krav til karakteristika. På samme måte som kineserne snakker om Himmelen

Kommentar #63

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Trump for sin del har vel aldri utbasunert så mye om at han følger Guds vilje, bortsett fra den vanlige politiske retoriske amerikanske gud som har alle avskygninger i seg uten at det stilles krav til karakteristika.

Nei, han hadde vel ikke det - men det var nok av "profeter" som gjorde det, og de hadde (og har?) også sine støttespillere her i forumet.

5 liker  
Kommentar #64

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Trump for sin del har vel aldri utbasunert så mye om at han følger Guds vilje,

Nei kan hende han er uskyldig sånn sett sagt. Det er vel den kristne "heia gjengen" hans, som sier han er "Guds utvalgte", åndsdøpt og "født på ny". 

Det betalte seg. 

Men er det Guds vilje?

Nei.


5 liker  
Kommentar #65

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Tja.

Publisert rundt 4 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Nå står det vel at det er kun den som gjør Guds vilje, som kommer inn i Himmelriket. Altså vår tro må resultere i gjerninger. Hvis ikke er troen død.

I den forbindelse kan det være greit å minne om at å dømme Trump eller noen andre ikke er en god gjerning.
Å gjøre Guds vilje er først og fremst å tro på Jesus som sin Herre.
Å gjøre gjerninger for å imponere Gud har ikke frelst noen.

3 liker  
Kommentar #66

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Å gjøre Guds vilje er først og fremst å tro på Jesus som sin Herre.
Å gjøre gjerninger for å imponere Gud har ikke frelst noen.

Nei det er vel ikke for å imponere noen vi gjør gjerninger, men fordi vi tror. Tro viser seg i gjerninger.

Ellers så dømmer jeg ikke Trump. Kun Gud vet hvem som blir frelst og ikke. Men jeg står fortsatt på at han på ingen måte er noen "guds utvalgte til å make america eller noe som helst great again".

Sorry.

6 liker  
Kommentar #67

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Spådomskunster

Publisert rundt 4 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
så hadde vi en omfattende tråd her tidligere i år - eller forrige år - knyttet til Kim Clement og hans profeti og presidentembetet.

Den som taler profetisk, taler for menneskene, til oppbyggelse, formaning og trøst. Den som taler profetisk, bygger opp menigheten.

Det Kim Clement fremfører om Trump er nok intet annet enn spådomskunster og har nok ingenting med profetering å gjøre. Der finnes mange spåmenn blant dagens kristne og spådommer kan også gå i oppfyllelse. Slike spådommer er nok ikke fra Gud.

7 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere