Ervin Kohn

Forstander Det Mosaiske Trossamfund Oslo
38

Sjokkerende uttalelser

Jeg er oppbrakt. Jeg er sjokkert over at en presumptivt oppegående person som Hans Eirik Olav, fast økonomispaltist i Ny Tid, benekter holocaust.

Publisert: 28. sep 2017

Jeg er oppbrakt. Jeg er sjokkert over at en presumptivt oppegående person som Hans Eirik Olav, fast økonomispaltist i Ny Tid, benekter holocaust.

Han skriver: «Sannheten er antakelig at Auschwitz var en arbeidsleir hvor jøder (og andre) ble brukt i tysk våpenproduksjon. De som døde der, og det var mange, døde mest sannsynlig av tyfus og ceoniden som ble brukt ble antakelig brukt til avlusing. Dette er bare noen få av fakta som underbygger at det antakelig ikke ble gasset en eneste jøde i Auschwitz.»

Holocaustfornektelse er faktisk ikke kriminelt i de skandinaviske land. Det er derimot kriminelt i 16 land i Europa.

Mine besteforeldre, 22 tanter og onkler og deres ektefeller og barn ble drept i Auschwitz.

Nazistene har igjen begynt å marsjere i skandinaviske gater, med politiets tillatelse og under deres beskyttelse.

Jom Kippur. Kommende lørdag er det Jom Kippur, den helligste dagen i året i den jødiske kalender og en dag de fleste jøder oppholder seg i synagogen og faster. Den dagen skal nazistene marsjere i nærheten av synagogen i Göteborg med politiets tillatelse.

Etter nazimarsjen i Kristiansand 29. juli i år konkurrerte redaktørene om å forsvare nazistenes rett til å marsjere. Begrunnelsen var at nazistene har samme ytringsrett som alle andre i vårt samfunn. (Og at man ikke forstod den åpenbart hatefulle betydningen av parolen «Knus homolobbyen».)

FN og Emener at de ikke har samme rett. De fleste europeiske land mener det samme.

Lenge har vi i Norge hatt berøringsangst for begrepet antisemittisme. Lenge var det norske holocaust ikke en del av norsk krigshistorie. Siden vi i dag erkjenner at vi også har hatt et norsk holocaust, med nordmenn i rollene som både offer og overgriper, er kanskje tiden moden for å se på om vi har noen mangler i vår lovgivning.

Beskytte demokratiet. Er det hensiktsmessig av vår rettsstat å gi avkall på juridiske virkemidler i kampen for å forsvare vårt liberale demokrati? Det kan hende at det er det, men vi må ta denne debatten. Og dersom vi til slutt velger å gi avkall på den beskyttelsen lovgivning kan gi demokratiet, må vi faktisk ha gode alternative virkemidler.

Nazistene marsjerer ikke uten grunn. De marsjerer fordi de er overbevist om at det virker.

(Første gang publisert på antirasistisk.no)

7 liker  
Kommentar #51

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

Nenseth - irrasjonell og dobbeltmoralsk, hva med Ervin Kohn?

Publisert rundt 4 år siden
Hans Petter Nenseth. Gå til den siterte teksten.
Du har ikke selvinnsikt nok til å se at de fleste faktisk oppfatter deg som en nettpøbel, et uromoment, en konspirasjonsteoretiker og en antisemitt.

Nenseth skrev bl.a. dette om meg:
"...Du har ikke selvinnsikt nok til å se at de fleste faktisk oppfatter deg som en nettpøbel, et uromoment, en konspirasjonsteoretiker og en antisemitt..."

Nenseth har nok ikke begrep om enkel matematikk. "de fleste" skriver han så frekt, men glemmer at "de fleste" han viser til, tilhører ulike ekkokammer hvor større og mindre nett-troll sverter meningsmotstandere uansett hva man faktisk har uttalt - og hvor de fleste i realiteten er noen titals nett-troll. For ved hjelp av stråmannsargumentasjon tegner man uansett det bildet man ønsker av de man ønsker å ramme. Dette essayet viser godt hvilke metoder som benyttes:
Konspirasjonsteori - det magiske ordet som struper samfunnsdebatten

Ingen har så langt klart å vise til noe antisemittisk fra meg, hverken i mine egne ytringer eller i det jeg har lenket til. Men siden Nenseth ser det som sin oppgave å sitte på den høye hest og rope antisemitt, hvordan kan det da ha seg at han selv driver og ytrer seg rasistisk i det offentlige rom? Er ikke det en smule dobbeltmoralsk? Er det kanskje dårlig samvittighet som gjør at du nå sverter meg med ubegrunnede anklager om antisemittisme (rasisme).

Her er en ytring fra Hans Petter Nenseth, 27.01.2010:
"...Når det gjelder jødene og holocaust, de stiller seg i et jævlig dårlig lys i Midtøsten. På den ene siden sutrer israelske jøder fortsatt over andre verdenskrig, på den andre siden er de både rasistiske (guds utvalgte folk) og blodtørstige, og går ikke av veien for uprovosert vold..."
Nenseths ytringer kan leses her.

I ytringen til Nenseth skjærer han alle jøder i Israel over en kam, bl.a. ved at han i sin påstand hevder at de (alle jødene i Israel) er blodtørstige, og at de (alle jødene i Israel) ikke går av veien for uprovosert vold. Er det rart at mange jøder i Israel klager over hvordan kanskje de eller deres familiemedlemmer ble behandlet i konsentrasjonsleirene Nenseth? Var ytringen rasistisk ment fra Nenseth, eller var det skrevet i affekt? Hvordan vil ytringen oppfattes av folk flest?

Hva har Ervin Kohn og Didrik Søderlind å si til ytringen til Hans Petter Nenseth. Her har dere noe konkret dere kan forholde dere til. Spørsmålet er om dere vil forholde dere til det når det blir konkret?

Jeg stusser også på at Ervin Kohn stadig skygger unna når han får konkrete og relevante sprøsmål i forhold til hans ytringer i artikkelen, samt hans senere påstand om at jeg skal ha ytret meg usant her i kommentarfeltene. Hvorfor det mon tro? Jeg forsøker en gang til:

Ervin Kohn Skrev over her:
"Det Krudtaa sier er jo ikke sant"

Her er det jeg skrev om Ervin Kohns ytringer, i forhold til ytringene til Hans Eirik Olav:
"...Det andre som ikke overrasker meg, er det faktum at Kohn ikke gjengir hva Hans Eirik Olav faktisk skrev i sin kommentar. Kohn benytter en stygg form for stråmannsargumentasjon ved å kun trekke ut endel av Olavs ytringer. Det har lite med saklig debatt å gjøre, og blir spesielt ekkelt med tanke på at Kohn benytter det som underlag for å kreve lovendringer - og et mer totalitært samfunn..."

Hva er det som ikke er sant i det jeg skriver Ervin Kohn, kan du klargjøre det?

En annen ting jeg lurer på er hva det var Hans Eirik Olav skrev som var så alvorlig at det legitimerer å rope på lovendringer som innskrenker ytringsfriheten? Kan du klargjøre det Ervin Kohn? Når og hvis du svarer vil jeg gjerne at du forholder deg til HELE Hans Eirik Olavs meningsytring, og ikke kun et lite utdrag. 

Og hvorfor sprer ledelsen i Antirasistisk Senter, samt redaksjonen der, grove usannheter om antisemittisme i det offentlige rom - om Norgespartiet og lederen Lars Rønbeck? Rasisme er alvorlige greier. Jeg vil tro de aller fleste også synes at det er svært alvorlig når en stiftelse som hevder å jobbe med å bekjempe rasisme og diskriminering - og jobbe for rettferdighet, at disse selv publiserer grove usannheter om antisemittisme. Til tross for at de grove usannhetene på nettsiden til ARS er godt dokumentert - rydder ikke ARS opp. Hva har du å si til dette Ervin Kohn?
Antirasistisk Senter med karakterdrap og konstruert antisemittisme

Kommentar #52

Didrik Søderlind

59 innlegg  323 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Krudtaa, jeg gidder altså ikke bruke mer tid på deg. Først mobber du meg fordi jeg har kreft, og nå forsøker du å bortforklare blatant antisemittisme.


Jeg skulle til å si at nå kan du knapt bli verre, men det tar du formodentlig som en utfordring.

5 liker  
Kommentar #53

Hans Petter Nenseth

1 innlegg  41 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Her blander du sammen kritikk av Israels politikk med  holocaustbenektelse.

I motsetning til deg hinter jeg heller ikke til at Israel sto bak 911 (konspirasjonsteori), eller lenker tiil (og sprer) konkret antisemittisme.
Har du noe syn på holocaust selv, ut over å forsvare folk som fornekter det?

2 liker  
Kommentar #54

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Didrik Søderlind. Gå til den siterte teksten.
Men "verdens jøder arbeider i det skjulte" er noe litt mer enn at det fins jødiske velferdsforeninger og israelske lobbygrupper. Det peker hen mot Sions Vises Protokoller, Zionist Occupied Government-ideologien og lignende: En verdensomspennende sammensvergelse der jødene forsøker å trellbinde oss andre.

Det er jeg enig i, men så mener jeg man burde være mere ligefrem med at det er de tankebaner, man har i tankerne, når man spørger.

Den brugte formulering kan omfatte den slags almindeligt arbejde i interessegrupper, jeg taler om.

Den uldne formulering mener jeg bedrager til en særligt betændt stemning omkring jøder - og det er min pointe at alle er bedst tjente med at man finder en balance, der omfatter at jøder, i hvert fald i Vesten, aldrig kan blive blot en gruppe blandt mange - måske andre steder, som i fjernøsten, hvor kinesere har lidt den samme status, som jøder hos os - og at de samtidig med tiden må blive og være så meget som muligt almindelige mennesker, som alle os andre.

At jødene ser på seg selv som et herskerfolk er en hjørnestein i denne antisemittiske forestillingsverdenen.

Igen mener jeg man er for overfølsom. Der ligger i bunden af alle religioner udgået fra stamme-ditto en supremacisme, der forstærker den generelt menneskelige tilbøjelighed hertil. Det gælder som bekendt også islam og det kan også siges om kinesisk kultur, hvor det etniske er hovedkraften i en helt ureflekteret og oplevet naturlig supremacisme. Europæere har som også bekendt generelt gennem tiderne ment at de og deres kultur og religion var alt andet overlegent. Det er simpelthen det mest almindelige.

Man må derfor forvente at jøder udviser de samme menneskelige træk som andre og det bliver skævt, hvis man kalder det for antisemitisme at folk mener at jøder er som de fleste andre.

En tidligere finansmand ved navn David Goldman har, ikke mindst under synonymet 'Spengler' i 'Asia Times', skrevet en lang række meget indsigtfulde artikler om økonomi og en del andet, herunder sin forståelse af sin jødiske religion. I dem har han da en klar opfattelse af at jøder i en teologisk forståelse er noget helt særligt i forhold til alle andre. Den slags burde være ukontroversielt, ville jeg mene. Jeg kan nok finde dem ved interesse.

Kommentar #55

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

Evin Kohn - Ikke sant! Klarer ikke å kopiere inn tekst! Ikke sitatfusk?

Publisert rundt 4 år siden

Siden Ervin Kohn ikke vil svare på anklagene om sitatfusk, og trollingen fra andre her stadig når nye høyder:

Her er mer informasjon fra kommentaren til Hans Eirik Olav - for å få inn mer kontekst. Hele kommentaren til Olav er å finne her, og en kommentar Antirasistisk Senter (ARS) først limte inn på slutten av artikkelen til Kohn - etter at Hans Eirik Olav hadde varslet søksmål mot ARS:

Han skriver bl.a. dette:
"...Stalins løgn om at 4 millioner jøder ble gasset i Auschwitz. Plakaten ved inngangen hvor det stod 4 millioner jøder rett etter krigen ble først tatt ned og erstattet med et langt lavere tall, senere med et enda lavere tall..."

Det var jo der Olav satt premissene for hans ytring - som her blir angrepet. Mitt poeng er at det er sitatfusk å utelate premissene. For hvis det er slik Olav påstår, at det er løyet grovt om hvor mange jøder som døde i Auschwitz/Birkenau - er det svært alvorlig.

Spørsmålet som melder seg nå er hvordan antall døde her kunne bli nedskrevet med  2,5 millioner. Man snakker altså om en folkemengde på nesten halve den norske befolkning, som de offisielt strøk fra dødslista. For tallet der nå - er vel på 1,5 millioner døde.

Er ikke det relevant å ta med?
Hvordan kom man først frem til det opprinnelige tallet på 4 millioner?
Hva var årsaken til nedjusteringen?
Hvordan kunne noen bomme med 2,5 millioner i første omgang?
Hvordan kom man frem til tallet på 1,5 millioner?
Er det opprinnelige tallet på 6 millioner drepte jøder, nedjustert med 2,5 millioner, hvis ikke, hva er årsaken til at det tallet ikke er endret?

Ingen tvil om at fryktelig mange jøder ble offer for en grotesk behandling under WW2. Men det betyr ikke at det ikke skal være lov å granske hva som skjedde, eller å stille spørsmålstegn ved den offisielle versjonen. Alle er nemlig tjent med at sannheten om hva som faktisk skjedde, og hvor mange som døde - kommer frem - innklusive jødene.

At styrende makter  har løyet grovt om såkalte vedtatte sannheter - er da godt dokumentert. Mer om det i dette intervjuet med Daniele Ganser:
Dr. Daniele Ganser Most wars are resource wars based on False Flags

At Ervin Kohn ikke tar med premissene for Olavs ytring - er grovt og uetterrettelig, og det er sitatfusk. Men det er neppe Ervin Kohn ukjent med, han og ledelsen og redaksjonen i Antirasistisk Senter har jo vært svært så lite etterrettelig i minst en annen sak, dokumentert her:
Antirasistisk Senter med karakterdrap og konstruert antisemittisme

At Kohn videre etterspør lovendringer - antakelig for å forby slike ytringer som jeg kommer med her, og det Hans Eirik Olav fremmet - vitner om en uetterrettelighet og en agenda som er svært kritikkverdig. 

Har du noen kommentarer nå Ervin Kohn, eller er din strategi "spit and run"?
Eller for å være mer konkret: Hva eksakt er det med Olavs ytringer som du mener legitimerer å endre loven slik at slike og tilsvarende ytringer skal bli straffbare?

Kommentar #56

T S

6 innlegg  210 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Tore B. Krudtaa. Gå til den siterte teksten.
For tallet der nå - er vel på 1,5 millioner døde.

Jeg tror det nå er nede på 1,1 millioner døde.


Kommentar #57

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden
Tore B. Krudtaa. Gå til den siterte teksten.
Her er mer informasjon fra kommentaren til Hans Eirik Olav - for å få inn mer kontekst. 

Takk for link til hele innlegget som nevnes i hovedinnlegget. Sett i kontekst så forandrer ingenting seg fra den linjen Kohn trakk ut. Han har helt rett i å reagere. 


Prinsipielt er jeg imot sensur eller lover mot yttringsfrihet. Jeg klarer fint å avgjøre at Olav ikke er verdt å lytte til basert på hva han skriver uten at noen må spare meg for å måtte se at noen  har slike meninger.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere