Verdidebatt

Nattevåk

Den menneskelige sivilisasjon kan gå dukken hvis vi ikke får kontroll på klimagassutslippene. Jeg kjenner mennesker som ligger våkne om natten av den grunn.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

NORGE ER verdens sjuende største eksportør av ­klimagassutslipp! Norsk olje- og gassvirksomhet bidrar kraftig til den globale oppvarmingen. Partier på begge sider av det såkalte hovedskillet i norsk politikk har ansvaret.

Dette slipper våre ledende politikere å svare for. Mangelen på effektiv klimahandling blir ikke avslørt!

Hvorfor stiller ikke utspørrerne flere og bedre spørsmål om dette? Kan ikke de ­politiske journalistene leksa si når det gjelder det aller ­alvorligste spørsmålet vi velgere står overfor?

Statsministeren for oljelandet Norge fikk ikke ett eneste spørsmål i NRKs utspørring om den høyst kontroversielle politikk hun står for på ­området. Norsk oljepolitikk er blitt utfordret av fem ­nobelprisvinnere, Oil Change International og FNs klimasjef, for å nevne noen.

Det triste er at barn og barnebarn – som er vel informert om klimakrisen - skal måtte leve med følgene av nærsyntheten. Håpet er at velgerne ser lenger enn mediene og sørger for sterke grønne krefter på Stortinget.

Elisabeth Tveter 
Briseid, Medlem av ­Besteforeldrenes 
klimaaksjon

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt