Verdidebatt

OPPGJØRET SOM ALDRI KOM

Det er jammen meg på tide å ta et oppgjør med arven etter 22/7. Pressen fortsetter å gi narsisissten og terroristen den oppmerksomheten han vil ha. Med sine stadige søksmål som kommer på en snor er media med på å opprettholde hans grandiøse selvbilde. Dette må dere slutte med.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På nettet florerer det med oppkast fortsatt i kommentarfeltet. Avisene skulle slutte med anonyme profiler. Det har ikke alle fulgt opp. Denne uken fikk et bilde av tomme buss- seter mye publisitet verden over da rasehatere på nettet innbilte seg at det var nikab-kledde damer. Hatere ser det de vil se. Eurabia teoriene lever i beste velgående. Statsstøttede Hege Storhaug fortsetter med sitt sykelige hat mot islam og muslimer. Hun har på sin hjemmeside linket til kjente eurabia ideologer. Hun påberoper seg å være en islam ekspert og mener at Eid feires på grunn av slaget ved Badr. Noe som bekrefter at islamofober som henne nettopp ser og hører kun det de vil. Selv om fakta og historien sier noe annet. Det er slike holdninger som gjør at Selbekk og "akademikeren" Kjetil Rollness tar så grundig feil når de sier at islamofobi er et upresist begrep. For dessverre har utviklingen gått fra fremmedfrykt til ren hat og sykelig besatte folk av islam og muslimer. Da er ikke begrepet upresist herr Selbekk og Rollness. Dere bør heller være deres ansvar bevisst som forsker, redaktør og samfunnsdebattanter og innse at det er mye grums der ute som vi bør gjøre noe med. Enten det er islamister eller nynazister. Som medmennesker bør vi heller rette fokuset på å skape et best mulig samfunn istedenfor å henge oss opp i om et begrep er dekkende eller ikke. Det blir bare flisespikkeri. Begrepet er nå godt etablert på linje med for eksempel homofob. Språk er i endring hele tiden. Det får være eventuelt opptil språk forskere eller andre å vurdere begrepet. Det er derfor et paradoks at sosiologen Rollness kommer stadig med fordomsfulle og nedlatende kommentarer om innvandrere. Han bør kanskje ta seg et nytt kurs i kildekritikk og vitenskapelig metode.

For valgforsker K. Valebrott sa under ABB rettsaken at i vitenskapelig metode kan man ikke klippe og lime utsagn. Men man må vurdere helheten og bredden i faktagrunnlaget. Her har Storhaug noe å lære når hun bruker statistikk fra SSB til eget forgodtbefinnende. Hun varsler stadig vekk dommedagsprofetier og at muslimer og moskeer i hopetall skal erobre Europa. Muslim eller ikke, vi er nordmenn og borgere av dette kongeriket. Uansett hvor mange muslimer det befinner seg her i Norge i fremtiden. Religionsutøvelse er et utdøende fenomen på lik linje med morsmål. Den utvannes for hver generasjon selv om Storhaug vil hevde det motsatte. Når man er så besatt som henne er man nettopp en ISLAMOFOB ! Hun er derfor ikke en islam kritiker, selv om tv kanaler har gitt henne klippekort i landets studioer. Det er derfor et paradoks at media gir en så useriøs debattant frikort i beste sendetid for å skape "konflikt" og polarisere debatten ytterligere. Her må media være sitt ansvar bevisst. For hvorfor må man alltid ha "sirkus". Hvorfor ikke invitere de moderate? Er faren lave seertall? Jeg tror man kan oppnå det motsatte.

Det er derfor trist at 6 år etter terroren, har vi ikke kommet lenger. Rett etter fikk vi en psykiatri debatt istedenfor å ta et oppgjør med grumset og høyrevinden som har fløyet over Europa de siste årene. En slik debatt hadde vi ikke fått om terroristen var muslim! Det sier litt om pressens dobbeltmoral. Eurabia teoriene florerer fortsatt i beste velgående og kommentar feltene er like ille hvis ikke verre. Det er på tide at vi våkner opp og tar et oppgjør med arvegodset til Fjordmannen. Selv om sistnevnte fikk lov til å gå under jorda. Islamofobien lever i beste velgående og muslimer har blitt Europas nye "jøder", slik statsministeren bekreftet for en tid tilbake. Historien har en lei tendens til å gjenta seg. Vi må derfor være føre var.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt