Bjørn Roger Rasmussen

17

Hvordan kan kristne stemme FrP? (V2)

Noe jeg aldri kommer til å klare å forstå er hvordan kristne med god samvittighet kan stemme Frp!

Publisert: 28. jul 2017  /  952 visninger.

Allerede i 2009 (innlegg, versjon 1) hadde jeg et innlegg her på Verdidebatt med tittelen "Hvordan kan kristne stemme FrP?". Akkurat det samme sliter jeg med å forstå meg på nå i år 2017. I den forbindelse tar jeg igjen fram dette temaet (innlegg, versjon 2).

Noe jeg aldri kommer til å klare å forstå er hvordan kristne med god samvittighet kan stemme Frp! For meg framstår Frp som et egoistparti som passer bra for de rike og velstående, men som ikke tar hensyn til de svake og fattige i samfunnet.

Slik jeg leser Bibelen er noe av det viktigste vi kristne kan gjøre å vise hverandre kjærlighet og hjelpe hverandre. For meg står disse tingene i grell kontrast til Frp sin egoistiske og opportunistiske politikk.

I forbindelse med Valg 2017 kjempes det om de kristne velgerne. Spesielt aktive er akkurat partiet FrP, i kamp mot KrF (og "Partiet De Kristne"). FrP har i forbindelse med Valg 2017 drevet med litt av en sjarmoffensiv overfor kristne miljøer og velgere.

Svært mye av politikken til FrP er slik jeg ser det i konflikt med et kristent verdisyn og verdigrunnlag. Ok, partiet støtter helhjertet opp rundt Israel. Utenom dette punktet mener jeg personlig at partiet står for mye tvilsomt sett med kristne øyne.

Les mer om mitt syn på FrP i min bloggartikkel (lenke).

5 liker  
Kommentar #51

Bjørn Roger Rasmussen

17 innlegg  129 kommentarer

Den gyldne middelvei

Publisert over 4 år siden
Trond Bollerud. Gå til den siterte teksten.
Det er noe du har funnet på. Jeg skrev tvert imot at det fins kristne i de fleste politiske partier og det skal respekteres, at jeg ikke forstår deres valg og at ytre venstre og høyre ikke er noe for meg. .

Personlig synes jeg "Den gyldne middelvei" er tingen. (Ok, fullt klar over at dette ikke er et Bibelsk prinsipp.) Unngår ytterpunktene. Men det er min personlige mening. Kristne finnes det i alle partier, inkludert i FrP og Rødt. 

Og selv om jeg ikke forstår at kristne kan stemme og støtte FrP må jeg vel bare prøve å akseptere andre personers frie valg.

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere