Verdidebatt

Kampen om de kristne velgerne

Jeg gir gjerne fra meg K'en i religionsfaget i bytte med økt innsats for å hjelpe flere av disse mine minste. Det er de kristne verdiene jeg vil kjempe for denne valgkampen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når KrF skal sende sine frivillige på stand er det lett å planlegge hvor sannsynligheten er størst for å finne nye medlemmer. De kristne sommerstevnene på Sarons Dal, Hedmarktoppen, Skjærgårds osv er naturlige steder hvor vi vet at vi kan møte mange av våre sympatisører.

Men det er ikke bare KrF som vil drive rekruttering på disse stevnene. Sylvi Listhaug var skuffet over å ikke kunne drive valgkamp i Sarons Dal, noe jeg har forståelse for. Men måten Sylvi prøver å appellere til disse velgerne på er ufin.

I mars var Sylvi Listhaug invitert som taler på Oslo Symposium, et arrangement for verdikonservative kristne som steller seg til høyre politisk. Listhaug brukte sin taletid på å kritisere at Knut Arild Hareide gikk i pride og sa med påfølgende applaus fra publikum: "en trenger ikke å gå i pride for å vise at en tar avstand fra meningsløse drap på homofile".

Nei Sylvi, en trenger ikke gå i pride for å ta avstand fra drap på homofile, men det er vel en veldig fin måte å gjøre det på? Og hvorfor har du behov for å kritisere at Hareide gikk i pride når din egen Solveig Horne gjorde det samme, samme år?

I forrige uke skriver Listhaug i VG at KrF er mer opptatt av hvor mye bistandspenger som brukes enn hvilke resultater de gir.

FrP må jo selv være ganske uansvarlige om om de ønsker å samarbeide med et parti som vil bruke mest mulig penger, men som egentlig gir blaffen i hva pengene går til. Og å pålegge meningsmotstandere slike intensjoner burde en minister holde seg for god til.

FrP har også gjort det til en kampsak å beholde K'en i KRLE faget. Når den ble innført var KrF alene om å ha den, nå er både H, FrP, SP og halve AP (inkl hele partiledelsen) for å beholde den. Etter økt immigrasjon de siste årene har debatten om å bevare våre kristne verdier fått større fokus, en debatt jeg ønsker velkommen.

Men personlig synes jeg det er ganske uinteressant om vi beholder K'en i religionsfaget om ikke Norge fortsetter å dele av våre ressurser til de som trenger det mest. Vi står ovenfor en flyktningekrise som krever at Norge må gjøre mer, situasjonen for mindreårige asylsøkere i Norge er uholdbar og barn forsvinner fra asylmottakene våres. Redd Barna har ropt et varsko på at disse barna kan være rekruttert inn i menneskehandel, og når vi vet at gjennomsnittsalderen for verdens sexslaver er 12 år (!) er det ikke til å leve med at det ikke åpnes etterforskning for å hjelpe noen av disse mine minste. Det er de kristne verdiene jeg vil kjempe for denne valgkampen og bytter de gjerne bort med en bokstav i religionsfaget.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt